Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 02:44:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Dr. Leoš Pohl odpovídá na otázky satCentrum

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 04.03.2008



Nový jednatel společnosti GITAL - distributora karet podmíněného přístupu k individuálnímu příjmu českých a slovenských digitálních programů ze satelitu v platformách CS Link a Sky Link - dr. Leoš Pohl, odpovídá na otázky serveru satCentrum:


1. Společnost GITAL má podle Obchodního rejstříku nového vlastníka - firmu GmGm. Mohl byste ji stručně představit?

GmGm je akciovou společností s akciemi na majitele. Doposud byla pouze vlastníkem 100% obchodního podílu společnosti Gital s r.o.


2.Projeví se tato změna nějak v distribuci karet diGITALlink?

Změna vlastníka byla provedena především s cílem zkvalitnit a rozšířit služby využívané klienty prostřednictvím karet diGITALlink. Pokud tedy dojde ke změnám, tak jen k lepšímu.


3. Chystá GITAL nějaké novinky pro abonenty? Myslím nové programy?

Z hlediska krátkodobého se bude jednat především o zkvalitnění služeb a jejich drobné rozšíření. Z hlediska střednědobého, v řádu měsíců, se bude jednat o podstatné rozšíření programové nabídky.


4. Budete něco dělat s programem Spektrum? Cena je vysoká, ani balíčkování s HBO zřejmě moc nepomáhá.

Změny týkající se programu Spektrum patří k těm krátkodobým. O jaké změny se bude jednat, nepovažuji za vhodné nyní informovat.


5. Počítáte s přidáním oprávnění na slovenskou TV Joj, Markíza, případně tematické kanály Viasat Explorer a History?

Přidání oprávnění je možné tehdy, pokud se dohodnou smluvní partneři a jsou splněny všechny právní předpoklady a smluvní požadavky. Domníváme se, že pro satelitní vysílání s příjmem v ČR bude velice obtížné pro provozovatele vysílání programů TV Joj a Markíza zajistit vysílací práva. Proto zřejmě i oprávnění TV Joj na TT kartách má statut kdykoliv ukončitelného testu. Jakmile provozovatelé vysílání získají potřebná práva domnívám se, že bude moci být obnoveno jednání. V případě programů Viasat Explorer a Viasat History, kde je vlastníkem satelitní modulace TRI R, zatím nedošlo k dohodě. Jsme však přesvědčeni, že k ní v blízké době dojde.


6. Velký zájem je o sportovní kanál Eurosport v češtině, případně i jiný (NASN, ESPN), uvažujete o možnosti jejich abonence?

Z hlediska krátkodobého uvažujeme o zařazení sportovního programu. O jaký typ programu se bude jednat budeme informovat své klienty v nejbližší době.


7. Zpřístupníte CS Film dětem i abonentům TT karet?

Tato otázka se nevztahuje ke společnosti Gital. Myslím, že by měla být adresována jednateli Československé filmové společnosti s r.o..


8. Proč došlo (před několika týdny) k celodennímu zakódování Public TV? Objeví se někdy i na TT kartách?

Bohužel zde neznám odpověď. Otázka by spíše měla být orientována na provozovatele uplinku nebo podmíněného přístupu.


9. Budou nějaké změny ve společnosti GITAL - např. na místě některého ředitele, uvažujete o nějakých změnách v marketingu a podpoře prodeje?

Ano uvažujeme o změnách v uvedených oblastech, Jejich cílem bude především zkvalitnění poskytovaných služeb.


10. Kolik je v současné době abonentů karet diGITALlink, kolik % z nich si předplácí premiové kanály - o které prémiové programy je největší zájmem?

V současné době máme 160 tis. registrovaných karet a 30 tis. zaplacených aktivací prémiových programů, největší zájem je o Galaxii sport, HBO a CS Film.


10. Chtěl byste Vy osobně něco říci abonentům - stávajícím i budoucím? Proč jste šel do této společnosti, zda se nějak propojí Vaše zájmy a zkušenosti v DVB-T (CDG), Media Vision a CS Filmu s aktivitami v GITALu?

Probíhající změny směřují k vytvoření podmínek vedoucích ke zkvalitnění služeb a rozšíření programové nabídky. Vámi jmenované společnosti již navzájem spolupracují, pokud se však ukáže, že jejich další užší spolupráce bude oboustranně výhodná a bude přínosem i pro klienty Gitalu, budu ji iniciovat.


Tolik odpovědi na otázky serveru satCentrum, za jejich zodpovězení děkujeme dr. Leošovi Pohlovi, novému jednateli společnosti GITAL.

Společnost GITAL, s.r.o. je od května 2006 dalším distributorem přístupových karet pro individuální příjem satelitních programů v platformě CS Link na družicích Astra 3A a Astra 1E, umístěných na orbitální pozici 23,5 stupňů východně. Abonenti karet diGITALlink mají po zaregistrování karty přístup k zakódovaným programům (v systému CryptoWorks) veřejnoprávní České televize (ČT1, ČT2 a ČT4 Sport), TV Prima, TV Nova a Nova Cinema. Dále si mohou aktivovat (zaplatit) další prémiové programy: Galaxie sport, CS Film, CS Film dětem, HBO, Spektrum a XXX Xtreme. Všichni abonenti karet diGITALlink mají dále umožněn přístup k filmům (večerní v 21 hod. a opakování druhý den v 18 hod.) na programu Public TV. Od podzimu 2008 je umožněno abonentům diGITALlink si aktivovat i přístup k programům veřejnoprávní Slovenské televize - Jednotka a Dvojka.


Připravil Václav Hrubec, redakce satCentrum, 4. 3. 2008








  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 19   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.02.2008 • TISKOVÁ ZPRÁVA: Největší česká satelitní platforma CS Link překročila hranici 400.000 aktivních přístupových karet [ 2 ]
19.02.2008 • Bystřická radnice nechce satelitní antény na obecních domech, postihy však nehrozí [ 11 ]
11.02.2008 • Digitální satelitní televize UPC Direct nově nabízí HBO Comedy, JimJam, NASN, Russia Today a GO TV [ 16 ]
06.02.2008 • Satelitní příjem v ČR dosáhl 20% - jaký je podíl jednotlivých platforem? [ 10 ]
17.01.2008 • Spoločnosť UPC rozšírila Zákaznícke stredisko v Bratislave na Ševčenkovej ulici [ 2 ]
15.01.2008 • České filmové hity na HBO [ 12 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Propojit Humax s Dreamboxem tak, aby nahrával 

23.03.2008 18:28 • neregistrovaný
Propojit Humax s Dreamboxem tak, aby nahrával nejde.
Jde ale rozchodit kartu DIGI-TV v Dreamboxu, pár lidí s tím dělalo pokusy s pozitivním výsledkem (jen tak namátkou mě napadá VF).
Mimochodem jsem zaslechl, že prý momentálně není v Dreamboxu karta ani potřeba ...
 
 
  prepojenie dreambox s humax 

23.03.2008 13:27 • neregistrovaný
Vaz. spolocnost, da sa prepojit humax+II s dreamboxom dm-7000S pre nahravanie na hdd do dreamboxu z digi tv? ak sa da tak akym sposobom co k tomu potrebujem.
s pozdravom,
dakujem
 
 
  Nove programy 

06.03.2008 14:28 • neregistrovaný
Bude taky balicek doku-programu - Nat Geo,Discovery,Animal Planet,Viasaty?Take bych uvital CineMax a mozna i HBO2.
 
 
  ?? 

05.03.2008 21:35 • neregistrovaný
Na co Eurosport s českými kecy?? To už jste takoví zápecníci a balíci,že musíte i ke sportovním výkonům slyšet cizí komentář??
 
 
  Ano spravne za rozumnou cenu. Takovych 1000-1500 

05.03.2008 15:29 • neregistrovaný
Ano spravne za rozumnou cenu. Takovych 1000-1500 kc by bylo akorat, jenom si myslim,ze to je jen zbozne prani,kdyz tedka maj uz tu Galaxii nasazenou na 1200 kc. Tak nevim nevim :-(
 
 
  ESP CZ+ Galaxie sport 

05.03.2008 13:32 • neregistrovaný
Ak sa to podarí,určite by bol baliček ESP CZ + Galaxie sport velmi atraktívny, samozrejme za rozumnú cenu.
 
 
  No nic proti,ale treba Zone Reality nebo Travel je 

05.03.2008 13:00 • neregistrovaný
No nic proti,ale treba Zone Reality nebo Travel je distibucni signal z Telstaru 15W,Deko,Paprika a i Sport1CZ jsou distribucni trasy na 19.2E(UPC),ale je jasny ze nebudou prnajimat dalsi transponder,ale daji simulcrypt na 19.2E(Eurosport CZ-neni zas tak spatna kvalita,protoze to ma zase UPC simulcrypt s Canal Digittal(proste holandani),ty MTVcka-mozna,...)z 23.5E tak mozna akorat Jojku a Markizu. Urcite nebudou prebirat Eurosport2(nemeckej) z Kabelu Deutschland.Nasn by byl podle me taky spise z 19.2E jako to ma UPC(podle me se Nasn na 99% pridavat nebude-jelikoz neni v CZ)Takze je jasny ze pridaj Eurosport CZ nebo Sport1CZ,podle me to bude ESP CZ protoze po nem je opravdu hlad,hrozne moc lidi si ho preje abonovat,ale nechteji UPC ani Digi.Takze jasne CS link.No jo skoda ja myslim,ze Eurosport CZ uz v Czech linku jednou byl,je to tedy hodne davno(mam dojem ze to bylo pro analog. kabelovky.Njn mohli ho tam nechat do tedka a byl by klid.Napr. takove Moto GP na Eurosportu odkomentovane Kubickem a Cihakem je naprosto neco jineho nez na CT,na CT se na to ja osobne nemuzu ani podivat a nebo pred tim radsi vypnu zvuk,jenom skoda ze SBK jsou na ESP2,kdyz neni jeste v CZ,to by byla parada.Doufam, ze na reditelstvi ve Francii zavelej,aby jsme meli vlastni Europort 2 v cestine.
 
 
  Ale zase ta obrazova kvalita ala UPC! radeji ne. 

05.03.2008 11:33 • neregistrovaný
Ale zase ta obrazova kvalita ala UPC! radeji ne. Jinak by bylo dobre, kdyz uz by si aktivoval SkyLink ten svuj dlouho planovany tp!!!
 
 
  Možnosti rozšíření nabídky 

05.03.2008 10:16 • neregistrovaný
od toho UPC by možná něco šlo,protože některé programy jsou distribuční-Paprika,Deko,Film+,Zone Reality,Travel-ten je volný,v kodu pouze audio,no uvidíme
 
 
  Možnosti rozšíření nabídky 

05.03.2008 09:32 • neregistrovaný
Pokud nepřidají transpoder na 23° tak jich zas tolik neni přebirat signál od někoho s 23° ,co tam je joj,markiza ,od němcu nasn ,eurosport 2 a nějaké MTV a to je vše,na 19° aurosport v češtině nasn na rakušakach a balik MTVaVH1 a zas to je všechno jsou to programy na jiných transpoderech než vysíla UPC ,jo kdyby mohly přebirat programy přímo od upc tak to je jiná ale to se asi nestane proč by podporovaly konkurenci.
 
 
  LP je samozřejmě profesionál - otázkou zůstává v 

04.03.2008 19:41 • neregistrovaný
LP je samozřejmě profesionál - otázkou zůstává v čem a jak úspěšný. Budeme-li jej hodnotit podle počtu osobních akvizic a jejich výsledku, je to jedna velká katastrofa. Co se týče jeho i dřívějších mediálních výstupů, také žádná sláva (snad možná dobrý jako průvodce muzeem či nějakým památníkem). Podíváme-li se ovšem na finanční stránku - je to podstatně lepší. To je vůbec celá záhada, kdo všechno s LP riskuje peníze. Prostě asi umí najít investora, přesvědčit jej o dobré investici a ... včas vycouvat.
V každém případě přeji LP tentokráte šťastnou ruku...
 
 
  public tv 

04.03.2008 17:37 • neregistrovaný
ta jedná s majiteli práv a připravuje volné vysílání bez kodování,ale je možná,že zůstanou kodovaný a budou dostupní i na TT. Zdroj > linka PTV
 
 
  všetko pochopené hádam neprezradia svoj plán aby 

04.03.2008 16:15 • hujer23
všetko pochopené hádam neprezradia svoj plán aby im T-T nespravilo škrt??
 
 
  No jako mohl byt teda Leos Pohl konkretnejsi,treba 

04.03.2008 14:19 • neregistrovaný
No jako mohl byt teda Leos Pohl konkretnejsi,treba u toho noveho sport. programu.A kdyby se jim povedlo pridat i Jojku a Markizu tak by to bylo super,ale asi to neklapne.
 
 
  Takže co jsme se chtěli dovědět jsme se 

04.03.2008 13:18 • neregistrovaný
Takže co jsme se chtěli dovědět jsme se nedověděli-takže musíme počkat co bude dál-zatím je to vše zamlženo... Marie.
 
 
  Komunikace s medii 

04.03.2008 11:38 • neregistrovaný
Nejak nechapu proc L. Pohl cekal se svymi odpovedmi az na ten "kriticky" clanek. Tohle nejak nemuzu pochopit. Neni prece na trhu v CR tolik medii zabyvajici se DVB, sat atd. aby nemohl odpovedet na e-mail. A pokud nema cas tak at nekoho komunikaci poveri. LP je profesional takze neverim, ze toto neodpovidani bylo zamerne. A jestli ano... tak se fakt hodi akorat tak na vedeni nejake garazovky. Protoze nastvavat media zabyvajici se mym oborem podnikani, je blaznovstvi. Holt kdyz novinari nedam informace, tak si je opatri.
 
 
  @ neregistrovaný; 09:24 

04.03.2008 09:29 • neregistrovaný
máš to za jedna s hviezdičkou :-)
 
 
  Musíš číst mezi řádky, je tam toho schovanýho dost 

04.03.2008 09:24 • neregistrovaný
Musíš číst mezi řádky, je tam toho schovanýho dost - přidají (zároveň-společně s TaT?) jeden sportovní kanál, půjdou i na programy na Astru1 a s Bujnochem se rozloučí, Spektrum sníží cenu a se Slovákama se jim nedaří domluvit. :-)
 
 
  velavravne odpovede, skoro ako politik. Vela slov, 

04.03.2008 08:56 • neregistrovaný
velavravne odpovede, skoro ako politik. Vela slov, z kt. sa nikto nic nedozvie
 
 
Celkový počet komentářů: 19 / zobrazují se: 1 ... 19

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist