Prestižní Oscaři málem bez sošky za střih a kameru! Slavnostní večer uvidí diváci opět v přímém přenosu
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 22.02.2019

Noc z neděle 24. na pondělí 25. února se ponese ve znamení 91. ročníku předávání cen Americké akademie filmového umění a věd. Nejprestižnější filmovou událost světa opět uvidí diváci v přímém přenosu České televize, a to na programu ČT2 od 2 hodin ráno.


V proslaveném Dolby Theathre v Hollywoodu se letos o Oscary utkají například snímky Bohemian Rhapsody, BlacKkKlansman, Vice či černobílá Roma. Diváky provedou ceremoniálem filmoví publicisté Šárka Gmiterková a Pavel Sladký. Zkrácený záznam slavnostní noci uvede ČT art hned v pondělí 25. února od 20.20 hodin.

„Už hodně emocí navodily události, které samotnému udílení Oscarů předcházely. Večer bez hlavního moderátora fanoušci ještě zkousli, ale nápad, že v přímém přenosu nebude udílení třeba za střih a kameru narazilo na tvrdý odpor. Mezi protestujícím byly i filmové celebrity, a tak naštěstí zůstane vše při starém. A je skvělé, že si to spolu s miliony dalších mohou užít i čeští diváci. Buď živě v noci, anebo u zkráceného záznamu hned druhý den večer,“ říká výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

Slavnostní večer, který poprvé od roku 1989 nebude uvádět jediný moderátor, proti sobě postaví nejzářivější hvězdy stříbrného plátna. Šanci na získání sošky za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli má například Rami Malek za ztvárnění Freddieho Mercuryho ve snímku Bohemia Rhapsody, Viggo Mortensen za roli Tonyho „Pyska“ Vallelongy ve snímku Zelená kniha, či Bradley Cooper za snímek Zrodila se hvězda. Na hlavní ženský herecký výkon jsou nominovány třeba Glenn Closeová, Lady Gaga nebo Olivia Colman.


Karolína Blinková, tisková mluvčí, Česká televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/26921/prestizni-oscari-malem-bez-sosky-za-strih-a-kameru-slavnostni-vecer-uvidi-divaci-opet-v-primem-prenosu/