Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 01:31:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM vás vezme ve 12. týdnu na největší výpravu vašeho života

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 18.03.2019


Vezmeme to letem světem, začneme na Havaji, budeme řešit kruhy v obilí, vypravíme se do historie, objevíme neznámou Zemi, budeme dobrodružně rybařit i cestovat a nebude chybět Sir Attenborough. Dokumentární skvosty pro vás: seriál Letem světem nás tentokrát zavede na Havaj; čeká nás Záhada obřích obrazců; představíme Deset válečných nej; pokračování série Dobrodruh na rybách na vezme na žraločí hlídku a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

18. 3., 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (Lovec-ekonomik John Perkins (2. část))

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté. John Perkins pracoval jako vedoucí poradce v konzultační firmě Světové banky. Byl bohatý, úspěšný, jednal se státníky po celém světě. Postupně ale došel k přesvědčení, že ekonomická pomoc rozvojovým zemím je jen sofistikovaný způsob, jak okrádat tyto země o jejich zdroje, chudé ožebračit a kolaboranty ocenit. Napsal světový bestseller, knihu Zpověď lovce ekonomika, a přešel na „druhou stranu“. V rozhovoru s Petrem Horkým přímo hovoří o vinících atentátů na prezidenty Panamy a Ekvádoru, hovoří o tom, jak přežil pokus o atentát. Dnes pomáhá jihoamerickým indiánům právě v boji proti nadnárodním koncernům. Možná nejvíc skandální a šokující rozhovor letošního roku. Pokud máte odvahu pohlédnout do tváře vlastní civilizace, podívejte se.


18. 3., 20.30 – Letem světem XVII (Havaj)

Oblíbený seriál Letem světem proslul exotickými lokacemi, špičkovými záběry a výjimečnými diváckými zážitky. Charismatičtí moderátoři a moderátorky poznávají krásy světa na vlastní kůži – žijí stejně jako místní obyvatelé, poznávají jejich charakteristickou kuchyň i kulturu. Nenechte si ujít další epizody, které nás tentokrát zavedou do různých severoamerických destinací.


18. 3., 22.30 – Záhada obřích obrazců (Kruhy v obilí: Moderní záhada)

Ze země není skoro nic vidět. Procházíme okolo, aniž bychom si všimli záhadných, přesto výrazných, obrazců přímo pod našima nohama. Ale když vystoupáme do výšky, najednou rozeznáváme nejrůznější podivuhodné tvary. Při pohledu z nebe se před námi otevírá pohled na obrovské stopy neznámého původu. Vznikly jako mystická nebo snad mimozemská znamení? Jsou pozůstatkem starověkých geologických katastrof? Může za ně počasí? Co když to prostě jsou jakési umělecké instalace? Nebo to je vyloženě podvrh, který má vyvolat co největší senzaci? Tato mini série se zabývá Záhadou obřích obrazců a dopředu nevylučuje žádné možné vysvětlení, ať už je vědecké, historické, mystické nebo společenské. Během čtyř epizod se zaměříme na tajuplné obrazce tak, jak to má být: z výšky a poprvé s využitím speciálních leteckých dronů.


19. 3., 21.00 – 1945 – 1953: Cesta ke studené válce (Jalta – Soumrak velké trojky)

Představitelé tří největších mocností byli na konferenci v Jaltě 4. února 1945 optimisticky naladěni: vítězství v druhé světové válce už bylo na dosah a dohoda, se kterou všichni souhlasili, měla podle všeho zajistit zachování hodnot, za něž společně bojovali. Jenže během pouhých několika měsíců z ní nezbylo nic než nepřekonatelné neshody. Z jednotlivých válečných Spojenců se v době míru stali rozhádaní rivalové. Dá se nějak vysvětlit tak bleskové selhání dobře míněného záměru? Tento dokument zachycuje klíčové poválečné události od jaltské konference do roku 1953 a odhaluje, jak tři muži načrtli nový světový řád a jak jejich touha zajistit přetrvávající mír nevyhnutelně vedla až na práh dalšího fatálního válečného konfliktu.


20. 3., 21.00 – Kouzlo pohybu pod rentgenem

Vědci z německé univerzity Jena se snaží odhalit tajemství pohybu. Jejich nejlepší zbraní je přitom vysokorychlostní rentgen. Proč se vůbec namáhají? Protože jedině během pohybu dochází ke složité souhře kostí, šlach a svalů, kterou příroda zdokonalovala celé věky. Výsledné záběry berou dech: kočka vyskakuje na laboratorní stůl – kamera ji nejprve zachycuje zpomaleně a následně vidíme skrz její srst a kůži, jak se hýbe každá kost. Další na řadě jsou leguáni, ptáci, krysy, dokonce i lenochodi. Vědci zkoumají, jak se proměnilo kouzlo pohybu od prvních suchozemských zvířat před 300 milióny let po dnešní kancelářské „krysy“. Sledujte, jak se nejstarší objevené zkameněliny probouzí k čilému životu. Nenechte si ujít šplhající a běhající futuristické roboty. A nechte se okouzlit elegantní hrou kostí, šlach a svalů, jakou jste na televizní obrazovce dosud neviděli.


20. 3., 23.00 – Deset válečných nej (Letectvo)

Tohle je příběh o válčení v moderní době. Každá epizoda tohoto seriálu přináší jeden z konfliktů, ke kterým došlo během 20. a 21. století. Ať už jde o legendární stíhačky Spitfire nebo maskované bombardéry z druhé války v Iráku, všechna nej jsou seřazena podle toho, jaký měla dopad. Nechybí velké množství dobových archivních záběrů ani aktuální rozhovory s odborníky. Série Deset válečných nej přináší úplný, vědecky podložený pohled na všeobecně oblíbené téma moderních dějin.


21. 3., 22.00 – Objevování neznámé Země I (Jižní souostroví: Neznámý svět)

Polynésie, Arktida, Honduras, Namibie, Indonésie… Stačí vyslovit jména těchto míst a naše představivost se okamžitě rozběhne naplno. Seriál Objevování neznámé Země představuje přírodní a kulturní rozmanitost naší planety – jednu oblast po druhé. Cestovatelé, vědci a filmoví experti se sešli v týmu, který touží porozumět světu, objevit jeho skryté krásy a podělit se o ně s diváky. Vyrazili do všech koutů naší planety, aby zaznamenali příběhy lidí, zvířat a rostlin, které jsou charakteristické pro takřka nepředstavitelně exotická místa. Vrátili se s ohromujícími záběry přírodních pokladů, neuchopitelných tajů a vědeckých objevů. Objevili neznámou Zemi. A my ji teď můžeme objevovat spolu s nimi!


22. 3., 20.00 – Dobrodruh na rybách IV (Žraločí hlídka)

Čtvrtá série Dobrodruha na rybách se nese ve znamení hned několika premiér. Marlín, hāpuku, bluenose a desetikilový chňapal jsou teprve začátek. Nechybí ani třicetikilový kranas americký a taky spousta tipů a triků nebo čím dál zábavnější výzvy, které mají nedozírné, ale o to humornější následky. Scott, Mig a jejich tým zkrátka prožili dobrodružství snů.


23. 3., 20.00 – David Attenborough: ZOO Quest v barvě

Díky senzačnímu objevu ve filmových archivech britské BBC si můžeme poprvé užít to nejlepší z prvních dobrodružství Davida Attenborougha v barvě. Vychutnejte si jedinečné záběry, které provází poutavý příběh o tom, jak vznikal přelomový přírodovědný seriál ZOO Quest. Jeden z nejpopulárnějších televizních pořadů své doby měl premiéru v prosinci 1954 a stal se ideálním odrazovým můstkem pro dlouholetou, výjimečnou kariéru mladého moderátora a dokumentaristy Davida Attenborougha. ZOO Quest naprosto změnil způsob, jakým jeho diváci nahlíželi na svět. Odhalil divoká zvířata i kmenová společenstva, která předtím nebyla nafilmována, nebo která dokonce dosud ještě nikdo neviděl. Protože se ZOO Quest vysílal deset let před rozšířením barevné televize do Velké Británie, všeobecně se předpokládalo, že se pořad natáčel černobíle. Ale opak je pravdou! Tento speciální celovečerní film představuje špičkové pestrobarevné záběry ve vysokém rozlišení, doplňuje je novými informacemi ze zákulisí a vrací se k velkolepým dobrodružstvím ZOO Questu v Západní Africe, v Guyaně nebo na Komodu.


24. 3., 21.00 – Lotyšská výprava s Guyem Martinem

Už dávno se ví, že Guy Martin má raději věci než lidi. Ale jeden člověk ho nepřestává fascinovat – jeho dědeček Walter. Moc se toho o něm neví – kromě toho, že jeho minulost je zahalená tajemstvím. A tak Guy vyráží do Lotyšska, kde se Walter narodil, aby zjistil pravdu o svých předcích. Ať už je jakákoli, dobrá nebo zlá! Guy kráčí po stopách svého dědečka, a přitom se setkává s nezapomenutelnými osobnostmi, odhaluje zajímavé příběhy a dozvídá se, co byl zač muž, o kterém toho dosud jen tak málo věděl. Na co přijde? A co na to asi řekne?


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 18. 3. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.03.2019 • Dnes se losuje čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů
14.03.2019 • La Classicissima aneb Milán – San Remo
11.03.2019 • Prima ZOOM vás volá v 11. týdnu
08.03.2019 • SP v alpském lyžování se po osmi letech vrací do Špindlerova Mlýna
03.03.2019 • Vydejte se na cestu za poznáním s Prima ZOOM v 10. týdnu
01.03.2019 • Komická opera Gaetana Donizettiho Dcera plukuv satelitním přenosu MET: Live in HD v sobotu 2. března

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist