Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 07:23:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Ta nejkrásnější příroda na Prima ZOOM ve 20. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 12.05.2019


Prima ZOOM vám představí tu nejrozmanitější přírodu a nejkrásnější a nejroztodivnější zvířata. Navíc vám tento týden nabídneme dva unikátní české dokumenty – Za tajemným krokodýlem do Konga a Go za gorilou. Samozřejmě nezůstane jenom u nich. Dokumentární skvosty pro vás: Hausbot Petra Horkého II nás vezme za žraločím mužem Andre Hartmannem; prozkoumáme Města duchů; v českém dokumentu se vydáme Za tajemným krokodýlem do Konga; další český film Go za gorilou nás zavede do Ugandy v doprovodu Kamila Střihavky a dalších zajímavých členů výpravy za horskými gorilami a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

13. 5. 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (Žraločí muž Andre Hartmann)

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté. Jihoafričan Andre Hartmann se jako první na světě začal potápět s velkým bílým žralokem bez jakékoli ochranné bariéry. Strach zbytku světa nesdílí a mimo jiné řekl: „Jsou to krásná zvířata, která mají svoji hlavu. Přírodě se velcí bílí povedli už někdy v pravěku, proč by tedy dokonalost žraloka mělo smysl ještě vylepšovat?“ Před čelisti lidožravce přivedl nejen Petra Horkého, ale také filmaře z National Geographic či Discovery.


13. 5. 20.30 – Města duchů (Riesi: Město prázdných domů)

Města duchů jsou pomníkem minulosti, svědkem současnosti a torzem budoucnosti. Stejnojmenný pětidílný seriál vyráží na 30 tisíc kilometrů dlouhou cestu po celém světě. Cíl: objevit, jak taková města duchů vznikají. Podívejte se, jestli se malé městečko na jihu Itálie může samo zachránit před zánikem. Zjistěte, jestli neobydlené ruiny na jihu Turecka můžou posloužit jako pomník, a zároveň spirituální domov vysídlených obyvatel. Uvidíte také, co se stane, když celá generace Číňanů zanechá děti a jejich prarodiče na venkově. Nebo jak se cítí lidé žijící v okolí zakázané zóny ve Fukušimě, když se z jejich domovů přes noc staly smrtelně zamořené, neobyvatelné pasti. A jak by se dalo oživit velké, ale zbankrotované město Detroit, kde se zločin rozmáhá rychleji, než se rozpadají trosky opuštěných budov. Navštivte pět zdánlivě pustých Měst duchů a setkejte se s těmi, kdo v nich pořád ještě žijí.


15. 5. 21.00 – Za tajemným krokodýlem do Konga

Krokodýl konžský – zatím pouze neoficiální název krokodýla, na kterého historie zapomněla. Anebo ne? Václav Gvoždík vyhrál v roce 2015 soutěž Expedice Neuron, které byla Prima ZOOM partnerem, a získal částku 250 tisíc korun. Jeho expedice do afrického Konga byla zahájena 16. ledna 2017 a trvala přibližně dva měsíce. Mezi členy jeho expedičního týmu byli doktorand Matej Dolinay, asistent Jérémy Thomas z Francie a konžský spolupracovník Ange Zassi-Boulou. Společně se jim podařilo objevit a popsat nový druh tajemného krokodýla. Český vědec si během nočních průzkumů všiml překvapivých morfologických rysů u krokodýlů čelnatých. Byli mezi nimi jedinci s nápadnými rozdíly ve tvaru hlavy. Během následujícího, podrobnějšího zkoumání se mu podařilo zjistit mnoho dalších znaků, které svědčí o tom, že narazil na dosud neznámý druh. Podívejte se na dobrodružnou výpravu do exotických končin a sledujte, jak došlo k nečekanému odhalení.


17. 5. 21.00 – Obří kladivoun

Žralok kladivoun je jedním z nejlépe rozpoznatelných obyvatel naší planety. Ale jen málokdo ví, že je také nejlépe vyvinutým dravcem všech dob. Doktor Neil Hammerschlag vyráží na expedici společně s týmem vlastních výzkumníků, aby odhalil všechna tajemství tohoto záhadného žraloka. Jeho cílem je také vypátrat nepolapitelného zástupce druhu – kladivouna velkého, který může dorůst až 6metrové délky a 450kg váhy.


18. 5. 20.00 – Go za gorilou

Expedice Go za Gorilou se vypravila do africké Ugandy. Cesta skupiny neobvyklých cestovatelů do rovníkového deštného pralesa za ohroženými horskými gorilami. Výpravu tvoří zpěvák Kamil Střihavka, známý primatolog a „gorilí táta“ Marek Ždánský, desetiletý Josef Zeman, který před pár lety utrpěl vážný popáleninový úraz a IT specialista Milan Suchý – výherce fanouškovské soutěže. Expedice Go za Gorilou je vyvrcholením téměř půlročního projektu Mountain Gorilla Coffe, která právě z východoafrické Ugandy dováží vysoce kvalitní ekologicky a fair trade pěstovanou kávu a čokoládu. Celý projekt podporuje spolek Bolíto, který pomáhá dětem s popáleninami překonávat těžký životní úděl v důsledku popáleninových úrazů a organizaci Gorilla Doctors, pečující o poslední zbylé ohrožené horské gorily. Tato ohrožená zvířata, kterých zbývá poslední tisícovka na světě, se vyskytují v jediné oblasti na hranicích Rwandy, Konga a Ugandy. Gorilla Doctors je mezinárodně uznávaná nezisková organizace. Zaměstnává desítky veterinářů z celého světa, kteří osobně dohlížejí na zdraví a bezpečí vzácných horských goril přímo v náročném terénu afrického deštného pralesa. Věnuje se také výzkumu, osvětě a spolupráci v oblasti ochrany zvířat a rozvoje ekologického zemědělství v Africe.


19. 5. 21.00 – Bear Grylls: Muž vs. divočina III (Poušť Baja)

Bear Grylls sloužil u britských speciálních jednotek, vyšplhal na Everest a prozkoumal Arktidu. V nových epizodách svého vzrušujícího, adrenalinového seriálu Muž vs. divočina nám ukáže, jak přežít v nejdrsnějších podmínkách, které můžou panovat na naší planetě. Bear se staví do pozice zaskočeného turisty, skáče padákem do hlubin deštného pralesa, vyráží do pouští i na jezera nebo na nejvyšší, nejméně pohostinná místa Ameriky. Přitom má u sebe jenom nůž a láhev na vodu. Spoléhá na vlastní zvláštní techniky přežití. Aby našel cestu z divočiny, slézá strmé útesy, plaví se širými vodami i zamrzlými rozsedlinami, utká se s hady, pavouky i různými dalšími dravci a hledá jídlo v nejrůznější podobě: od poživatelných bobulí a kořínků, přes syrové ryby, až po červy. Ve třetí sérii prožívá extrémní dobrodružství v Zambii, Namibii, na Sumatře nebo Sibiři, v tureckých horách a rumunských Karpatech.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 12. 5. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.05.2019 • Okolo Kalifornie - rekordman Peter Sagan jede domů
07.05.2019 • Čtyřiasedmdesátý světový hokejový turnaj pro diváky ČT: startuje mistrovství světa
03.05.2019 • Berdych s divokou kartou a volný trůn antukového krále - sledujte na DIGI TV prestižní tenisový turnaj ATP ve španělském Madridu
02.05.2019 • RTVS odvysiela všetkých 64 hokejových zápasov z majstrovstiev sveta
01.05.2019 • Africké hvězdy toto léto na stanicích Sport1 a Sport2, odvysílají mistrovství Afriky – Africký pohár národů
01.05.2019 • CS film: Den s Karlem Kachyňou

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist