Anixe SD, Anixe HD a Aristo TV z družice Hot Bird 13B
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 19.05.2019
Satelitní systém Hot Bird na orbitální pozici 13° východně se pro německé diváky i německé kabelové operátory stal nepříliš zajímavým. Společnost Eutelsat to plánuje opět změnit. A navázat na dobu devadesátých let minulého tisíciletí, ale i začátku tohoto tisíciletí, kdy bylo v Německu mnoho satelitních antén nasměrováno na družici Hot Bird na orbitální pozici 13° východně.


Např. stanice Onyx TV, Viva a Viva II bylo možné exkluzivně přijímat z tohoto satelitního systému. Pestrost nabídky stanic v německém jazyce se však neustále zhoršovala. Kromě švýcarského informačního kanálu SF Info už není možné přijímat žádný atraktivní program v němčině ze satelitního systému Hot Bird.

To by se mohlo nyní opět změnit, neboť v pátek 17. 5. 2019 zahájil na družici Hot Bird 13B na novém transponderu č. 128 vysílání paket společnosti Media Broadcast. V paketu lze nyní najít německou stanici Anixe HD, Anixe SD a nákupní stanici Aristo.TV, která patří koncernu Anixe. Podle prvních informací se přitom jedná o paket programů pro poskytovatele kabelových sítí. Doufejme, že i atraktivní programy v budoucnosti obohatí paket a tím i satelitní pozici Hot Bird.


Parametry příjmu Anixe SD, Anixe HD a Aristo TV:

satelit: Hot Bird 13B
orbitální pozice: 13° východně
transponder: č. 128
provider: Media Broadcast Satellite
kmitočet: 11,075 GHz
polarizace: vertikální
Symbol Rate: 30000 kSymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4
kód: volné (FTA) vysílání


S využitím zdroje: RP, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27134/anixe-sd-anixe-hd-a-aristo-tv-z-druzice-hot-bird-13b/