Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 16:01:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pravidelná dávka dokumentů čeká na Prima ZOOM i ve 30. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 22.07.2019


Chcete trochu historie, přírodní podívanou nebo se vydat do dalekého vesmíru? Stačí přepnout na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: v seriálu Hory a život vyrazíme na střechu světa; ukážeme vám Kde bydlí pavouci; zajímavý snímek Mussolini: Vůdcův pád; čeká nás Hledání kobry královské; vynikající seriál Příběh Evropy se zaměřuje na různé kapitoly z bohaté historie vývoje Evropy a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

22. 7., 21.00 – Lidé, země, dobrodružství: Extrémní Island

Krajina Islandu je stejně působivá jako nebezpečná: lesklé bílé ledové jazyky, laguny poseté ledovci, bizarní zelené hory lávy, sněhem pokryté vrcholky sopek a impozantní vodopády nikdy nepřestanou udivovat každého, kdo na ně poprvé pohlédne. V roce 2018 Islanďané prohlásili ledovce i jejich okolí za Národní park. Vatnajökul se stal největší chráněnou oblastí v celé Evropě. Sledujte fascinující snímek Extrémní Island ze vzrušující série Lidé, země, dobrodružství. Seznámíte se s lidmi, kteří v parku žijí, pracují nebo provádějí výzkumy. Jejich život je plný nebezpečí, ohně a ledu.


24. 7., 20.00 – Hory a život (Himálaj)

V seriálu Hory a život vyrazíme na střechu světa, abychom se setkali s lidmi, kteří si jí váží, brání ji, a dokonce za ni bojují všemi silami. Ať už to jsou farmáři, umělci, horští záchranáři, vědci, muzikanti nebo mniši, Hory a život představují mnoho různých způsobů, jakými se horalové přizpůsobili životu nahoře. Vychutnejte si překrásné záběry zkombinované s fascinujícími příběhy. A při pohledu na půvaby Himálaje, And, Alp i dalších velehor si nechte vyrazit dech.


24. 7., 21.00 – Kde bydlí pavouci

Pavouky najdeme v každém domě a na každé zahradě. Ale jejich vztah s lidmi nikdy nebyl jednoduchý. Snímek Kde bydlí pavouci se natáčel v makro detailech a vznikal v průběhu tří let. Odkrývá tajné životy těchto úžasných stvoření a ukazuje, jak se dokážou přizpůsobit, aby se jim dobře dařilo dokonce i tváří v tvář neustálé hrozbě.


25. 7., 20.00 – Mussolini: Vůdcův pád

Pád fašistického režimu a Benita Mussoliniho, ke kterému došlo uprostřed druhé světové války 25. července 1943, se stal jednou z nejdůležitějších událostí v dějinách Itálie. Je to jeden z těch momentů, jaké se staly hranicí v kolektivní paměti národa. Odjakživa se tvrdilo, že během zasedání Velkého fašistického koncilu Mussolini ztratil podporu, a proto byl sesazen a zatčen. To je jednoduchá a jasná verze událostí, ale vůbec ne pravdivá. Film Mussolini: Vůdcův pád popisuje, co se skutečně odehrávalo během těchto dní v zákulisí. Barevné archivní záběry, důkazy, zachycené telefonní hovory i výpovědi očitých svědků skládají dohromady kompletní obraz neuvěřitelné série dosud neodhalených konspirací a utajovaných spiknutí, které způsobily zkázu fašistické diktatury. Vůbec poprvé uslyšíme vzpomínky Mussoliniho přítele a důvěrníka Dina Grandiho, který byl autorem návrhu, na jehož základě ztratil podporu a který jen o několik dní předtím plánoval zabití nejen Mussoliniho, ale i Hitlera. Co tomu zabránilo a proč? Kromě toho se také seznámíme s dokumentem, jenž byl až doteď ztracen. Jmenuje se Minuty ze slyšení Velkého fašistického koncilu z 25. července 1943. Vzhledem k jeho nečekanému nalezení je možné, že jeden ze spiklenců se až doteď ukrýval ve stínech. Možná to byla jediná osoba, která jako jediná od začátku věděla, o co skutečně jde, a která se snažila manipulovat děním k dosažení svých vlastních cílů.


25. 7., 23.00 – Hledání kobry královské

Jeden had je mezi ostatními naprosto výjimečný. Je jako neodolatelná záhada s elegantními královskými způsoby, ale s nebezpečně smrtícím úderem. Má neuvěřitelnou schopnost přizpůsobit se okolnímu prostředí, přestože si potrpí na přísně omezenou stravu. Je zároveň vášnivým milovníkem i neohroženým bojovníkem. Ve své rodné džungli je považován za svatého. Je zároveň uctívaný a obávaný. Pozvat si smrtelně jedovatého hada do domu každopádně není moc dobrý nápad. Během období páření, kdy jsou kobry královské nejaktivnější, každodenně kříží cestu svým lidským sousedům. Než aby je lidé zbytečně hubili, spoléhají na specializované chytače hadů, kteří mají neustále pohotovost. Jejich úkolem je zatoulané kobry odchytit a přenést jinam. Jenže koho ve skutečnosti vlastně zachraňují – hady nebo lidi?


27. 7., 22.00 – Příběh Evropy (Prameny evropské historie)

Tento vynikající seriál se zaměřuje na různé kapitoly z bohaté historie vývoje Evropy. Jako takový je velkolepou výpravou napříč prostorem i časem od počátků formování kontinentu až po příchod prvních osadníků. Evropa je už několik tisíc let ve středu celosvětového dění. Právě díky Evropě také po celém světě vznikly základy většiny moderních společenství. Podobu kontinentu navíc významně ovlivnily takové faktory, jako neustále se proměňující krajina, klima, fauna a flóra. Sledujte společně s námi, jak se vyvíjela evropská kultura, náboženství a jak postupně docházelo k historickým průlomům v průzkumu dosud neznámých částí krajiny, vynalézání nových technologií nebo prosazování politických cílů. Nebude chybět ani odvážný pohled na současnost Evropy a to, co náš kontinent může čekat v budoucnosti.


28. 7. 22.00 – Stroje na zabíjení (Zvládnutí zbraní)

Šestidílná vědecko-historická mini série Stroje na zabíjení kombinuje archivní i původní záběry a vypráví úžasný, někdy dokonce nečekaně zábavný a veselý příběh o člověku odhodlaném zabít za každou cenu. Každá epizoda se zaměřuje na jiné bojiště nebo jiný druh stroje na zabíjení a odhaluje, jak jej lidstvo vytvářelo, předělávalo a postupně zdokonalovalo. A jak se od klacků a kamenů dostalo až ke zbraním schopným vymazat všechno na Zemi. Ať už jsou oslavovány nebo zatracovány, nikdo nemůže popřít, že stroje na zabíjení stojí v čele vědeckého pokroku. Proto ovlivnily nejen způsob, jakým jsou vedeny války, ale i směr dějin celého lidstva.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 22. 7. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.07.2019 • Apollo 11: Revoluční skok v kosmonautice i televizním vysílání
18.07.2019 • Světový šermířský týden na Eurosportu
17.07.2019 • Malý krok pro člověka… nebo to bylo jinak?
16.07.2019 • Blázni do srubů vás vtáhnou do magické krajiny amerického Východu
15.07.2019 • Shark Week 2019 se záplavou nových pořadů o žralocích začíná v neděli 28. července na Discovery Channel
14.07.2019 • Prima ZOOM vás nenechá ve 29. týdnu nežasnout

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist