Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:53:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Velká zvířata na Prima ZOOM ve 34. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 18.08.2019


Máme tu čest vám představit velké kočky, bílého žraloka či ohromující příběh slůněte – Prima ZOOM přináší divokou přírodu až do vašeho obýváku, ale umí vás vtáhnout i do historie a obohatit mořem zajímavostí. Dokumentární skvosty pro vás: další šachový souboj Karpov vs. Korčnoj; poznáme Svět velkých koček; vládnout budou Králové šrotu; velkolepý snímek Žralok bílý: Signál k útoku; odhalíme Bílá místa historie a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

20. 8., 20.00 – Útěk z tábora smrti

Tajný nacistický vyhlazovací tábor Sobibor v Polsku vznikl za jediným účelem: masově vraždit Židy. Ale 14. října 1943 tam došlo k největšímu a nejúspěšnějšímu vězeňskému povstání během druhé světové války. Zajatci se začali bránit. Toto je příběh o jejich velkém útěku. Napínavý a brutálně upřímný film obsahuje výpovědi pamětníků, a díky dramatickým rekonstrukcím zachycuje neuvěřitelné skutečné příběhy posledních zbývajících svědků. Podívejte se, jak jejich hrdinství otřáslo celou nacistickou stranou.


20. 8., 21.00 – Karpov vs. Korčnoj

V létě roku 1978 se odehrál jeden z nejúžasnějších sportovních příběhů, o kterém se nikdy nemluvilo… až dosud. Poté, co Fischer porazil Spasskyho na Světovém šachovém šampionátu v roce 1972, začali Sověti podporovat loajálního člena komunistické strany Anatolije Karpova. Šlo o jedinou věc: znovu získat vážený titul. Fischer odmítl obhájit svou výhru, a tak byl Karpov vyhlášen šampiónem. Jenže jeho první následující souboj se odehrál proti Viktoru Korčnojovi, hlasitému kritikovi sovětského režimu a proslulému uprchlíkovi na Západ. Zatímco tito dva velcí rivalové sváděli nesmiřitelný souboj nad šachovnicí, jejich týmy stály proti sobě v tajné válce, do které se zapletli špióni, parapsychologie, šifrované jogurty, agenti KGB, výhružky smrtí, a dokonce tajuplná sekta obviněná z vraždy.


21. 8., 21.00 – Svět velkých koček (1. část)

Jedinečná přírodovědná mini série z produkce britské BBC vznikla díky nejmodernějším špičkovým technologiím a nejnovějším vědeckým poznatkům. Odhaluje neznámý svět plachých velkých koček a vrhá na něj světlo zvídavých kamer. Filmaři pracovali na Světu velkých koček více než dva roky a navštívili 13 zemí v různých koutech planety. Podařilo se jim najít a natočit 31 ze 40 existujících druhů – tedy více než komukoli před nimi. Hned v první epizodě uvidíme kočku cejlonskou, která je nejmenší na světě. V Himálaji se připojíme k osamělému samci irbise, jenž si smutně hledá partnerku. V druhé epizodě zjistíme, jak se kočky dokázaly přizpůsobit podmínkám života v takřka jakémkoli prostředí na naší planetě. V Jižní Africe zažijeme noční pronásledování malé kočky černonohé, která potvrzuje pověst nejnebezpečnější šelmy ze všech. V dalekém Mongolsku se nám naskytne vzácný pohled na málo vídaného manula v domácím prostředí ve společnosti koťat, ale i na lovu, jak číhá na nic netušící kořist a vypadá při tom jako nehybný kámen. Třetí epizoda se zaměřuje na vědce, kteří mají možnost studovat velké kočky tak detailně, jako nikdy dřív. Dozvíme se o jejich přelomových objevech jako jsou nové poznatky o nejrychlejším suchozemském zvířeti nebo kočičí komunikaci. Svět velkých koček se konečně otevírá přímo před našimi zraky.


21. 8., 23.00 – Králové šrotu (1. díl)

Králové šrotu je bombastický a zábavný seriál, ve kterém mistři demolic zničí, rozdrtí a nechají vyletět do vzduchu všechno, co už dosloužilo svému účelu. Nejsou před nimi v bezpečí vysoké mrakodrapy, ocelové továrny, letadla, vlaky ani automobily. Nic nebude ušetřeno! Králové šrotu je rozmetají na kusy, rozprodají, co se dá, a zbytek odhodí na smetiště dějin. Každá epizoda se zaměřuje na jiný tým svérázných osobností. Svých „patnácti minut slávy“ se dočkají statní a zkušení veteráni demolic, ale i čistě ženský tým, který šikovně očesává motorky na náhradní díly. Každá stavba a každé vozidlo mají svou vlastní nezaměnitelnou osobnost. A bez ohledu na to musejí být všechny zničeny! Tohle je bitva. Člověk versus věc.


23. 8., 20.00 – Rivalové korálových útesů

Jen několik kilometrů od impozantních pouštních hor Arabského zálivu, v malém růžku Rudého moře, leží jeden z nejúžasnějších a biologicky nejrozmanitějších korálových útesů světa. Ale přímo uprostřed tohoto bohatého a pestrobarevného terénu probíhá zuřivá válka. Divocí dravci jako perutýn a muréna šedá spolu bojují o nadvládu nad celým územím. Kdo usedne na trůn nemilosrdného podmořského království?


23. 8., 21.00 – Žralok bílý: Signál k útoku

Dokumentární film Žralok bílý: Signál k útoku odhaluje do nejmenších podrobností lovecké zvyky žraloka bílého u pobřeží jižní Afriky. Zároveň zachycuje detailní pitvu jeho složitých smyslových orgánů. Mořští biologové dr. Nick Whitney a Geremi Cliff zjišťují, jakým způsobem jde tento hrůzný, a přitom úchvatný dravec své kořisti po krku.


23. 8., 23.00 – Bílá místa historie (1. díl)

Všichni víme, že Spojeným státům americkým se jako první zemi podařilo dostat člověka na Měsíc. Ale věděli jste, že Sověti tam doletěli taky? A znáte pravdu o vzniku americké hymny (nápověda: mohla, a nemusela to být opilecká písnička!). Nebo o tajné přísadě v původním receptu Coca Coly? V pozadí každého velkého příběhu, který si lidé pamatují, zůstávají ukryty stovky takových, na něž se pozapomnělo. Vychutnejte si fascinující a překvapivé příběhy v zábavném šestidílném seriálu Bílá místa historie. Možná vás to překvapí, ale každý z nich významně ovlivnil velké americké ikony, skandály a neštěstí.


24. 8. 20.00 – Naledi: Příběh slůněte

Pod hvězdnou střechou africké noci v mírumilovných pastvinách botswanské říční delty Okavango se už brzy odehraje něco, čeho může být lidstvo svědkem jen zřídkakdy: dojde k netrpělivě očekávanému narození malého slůněte. Naledi: Příběh slůněte je dojemné drama o životě, smrti a útrapách slonů v Africe. Je to také naléhavý příběh o vážné mezinárodní krizi. Jeho hlavním hrdinou je sloní novorozeně, které se stává novou nadějí kriticky ohroženého druhu majestátních a vznešených obrů. Naledi je nejnovějším obyvatelem střediska Abu Camp, které se soustředí na výzkum slonů. Když roztomilé slůně podniká první nejisté krůčky, batolí se po boku své matky Kiti a sbližuje se s ostatními samicemi ve stádě, jeho lidská rodina stojí poblíž a pozorně všechno sleduje. Ale do dosud idylického života malého slůněte tvrdě zasáhne tragédie. Kiti nečekaně umírá a Naledi má najednou vážné zdravotní problémy. Biologové z Abu Campu musejí přijmout zoufalá opatření, aby Naledi zachránili. I když se jim to podaří, ještě není vyhráno. Uvnitř areálu je Naledi v bezpečí před hladovými dravci a podlými, chamtivými pytláky. Jenže tam venku bojují ostatní nebozí sloni o všechno.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 18. 8. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.08.2019 • Premier League pokračuje 2. kolem, DIGI TV nabídne šest přenosů
16.08.2019 • Arktický závod Norskem míří na Lofoty, na startu Mathieu van der Poel
16.08.2019 • Začíná Bundesliga a LaLiga. DIGI TV nabídne kompletní zápasové menu
15.08.2019 • Japonským duchom oceán nerobí problém - sledujte pokračovanie seriálu TEROR: Zverstvo
12.08.2019 • 33. týden ve znamení soubojů na Prima ZOOM
09.08.2019 • Získá Liverpool konečně titul? Co předvede v Chelsea duo Lampard, Čech? Sledujte větší porci přenosů z Premier League na DIGI TV!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist