Vuelta a España se Zdeňkem Štybarem
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 24.08.2019

74. ročník španělské Vuelty odstartuje 24. srpna týmovou časovkou a diváci Eurosportu uvidí živé přenosy všech 21 etap, z každé přibližně tři hodiny dlouhý přenos.



Hor si cyklisté užijí dostatečně… Již ve 2. etapě čeká cyklisty stoupání do nadmořské výšky téměř 1000 metrů. A v 5. etapě se poperou se závěrečným stoupáním na Alto de Javalambre (1990 m. n. m.), které nepochybně zcela převrátí výsledky úvodní týmové časovky v Salinas de Torrevieja. K nejnáročnějším patří itinerář krátké etapy v Andoře, měří pouze 96 kilometrů, ovšem v tvrdém horském terénu. Celkem osm etap končí závěrečným stoupáním.

Nejvyšším bodem Vuelty je závěr 9. etapy v Andoře v nadmořské výšce 2095 metrů. Celkem čeká cyklisty 3257 drsných kilometrů, závěr Vuelty je 15. září v Madridu. Peloton v Pyrenejích zavítá i do Francie, cílovým městem 10. etapy je Pau, kde se nedávno jela časovka Tour de France.

Na Vueltě se objeví jediný český cyklista – Zdeněk Štybar v barvách stáje Deceuninck – Quick Step. Na Vueltu se vrací po třech letech, pojede ji počtvrté, v roce 2013 dokázal vyhrát 7. etapu do Maireny de Aljafare. Letošní sezóna zatím 33letému Štybarovi vychází, vyhrál mj. klasiky Omloop Het Nieuwsblad a E3. Na Vueltě se pokusí vyhrát etapu a zároveň bude v závěrech rovinatých etap pracovat pro spurtera Fabia Jakobsena.

Mezi vítězi Vuelty najdeme nejslavnější jména cyklistické historie – Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil, Felice Gimondi. Z těch současných Chris Froome, Vincenzo Nibali, Fabio Aru, Nairo Quintana, Alejandro Valverde a loni Simon Yates. Kdo se k nim připíše letos? Ve startovní listině jsou mj. vítěz Gira d´Italia Richard Carapaz, Primož Roglič, Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Steven Kruijswijk, Jakob Fuglsang, Rigoberto Urán a Rafal Majka.

Etapy Vuelty bude komentovat – podobně jako v minulých letech – Štěpán Straka. Začínáme dnes, v sobotu 24. srpna v 18:50 hod. na Eurosportu 1.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, 23. 8. 2019

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/27357/vuelta-a-espa-241-a-se-zdenkem-stybarem/