Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 23:01:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dopřejte si chytrou zábavu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.12.2019


Vlaky, psi, paranormální jevy, pohledy do historie a všechno, co máte rádi, najdete na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Thajsko z výšky; vydáme se na Velké vlakové putování V; dokumentární seriál Mimořádní psi představí celou encyklopedii úchvatných, zajímavých a překvapivých příběhů o psech ze všech koutů světa; odstartujeme Paranormální noční můry a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

9. 12., 20.00 – Thajsko z výšky (1. část)

Thajsko je země s 60 milióny obyvatel, bohatou historií a kulturním dědictvím. Mnoho z toho, co najdeme v Thajsku, je jedinečné. Proto se vyplatí věnovat krásám této jihovýchodní asijské země trochu více pozornosti a zapátrat po jejích skrytých pokladech. Zažijte cestu po Thajsku od vysokých hor na severu země až po samotný výběžek Malajského poloostrova na jihu během jedinečného leteckého dobrodružství. Cestopis Thajsko z výšky odhaluje blyštivá pobřeží, ukryté khmerské chrámy, bohaté lesy mangrovníků a tradiční majestát historického hlavního města. Takto jste Thajsko ještě nikdy neviděli.


9. 12., 21.00 – Velké vlakové putování V (Z Transylvánie k Černému moři)

Michael je zpátky a tentokrát vycestoval v doprovodu svého spolehlivého vlakového průvodce na výpravu do minulosti Evropy na prahu rychle se blížící první světové války. Tak si nastupte a vyzkoušejte, jak se žilo v Eduardovském období na železnici v pátém pokračování oblíbeného seriálu Velké vlakové putování. Cesta vede přes Rumunsko, kde žijí legenda hraběte Drákuly i divocí medvědi v prostředí, které se od roku 1913 takřka nezměnilo, přes zasněžené švýcarské Alpy a břehy Ženevského jezera, kde uvízne ve válečné zóně a zachrání ho štěně bernardýna, až do Nizozemí na největší aukci květin a do nechvalně proslulého Red Light Districtu. Nenechte si ujít cestu, po které už několik generací uhání dějiny celé Evropy.


10. 12., 22.00 a 22.30 – Mimořádní psi (Síla pohybu; Tajemný dar uzdravování)

Mimořádný přírodovědný, dokumentární seriál představuje celou encyklopedii úchvatných, zajímavých a překvapivých příběhů o psech ze všech koutů světa – od odvážných záchranářů až po roztomilé mazly nebo armádní psy nasazené pod palbou a nevynechá ani neuvěřitelné výkony, na nichž závisí holé životy.


12. 12., 22.00 – Frank a hadí slavnost

V horské oblasti Abruzzo ve střední Itálii objevuje neohrožený dobrodruh a cestovatel Frank Cuesta malé městečko jménem Cocullo. Na místě odtrženém od okolního světa probíhají tajuplné náboženské slavnosti, které se neobejdou bez tuctů hadů. Vypravte se do něj v celovečerním snímku.


13. 12., 21.00 – Výprava ke Skotským jezerům (Jezero Etive)

Skotská jezera jsou díky své jedinečnosti známá po celém světě. Jsou to vodní plochy jedinečné podoby, které se staly symbolem země. Po staletí také hrály klíčovou roli v historii skotského národa. Na jejich březích se usídlili první obyvatelé země, vystavěli tam hrady, vesnice a města. Jezera, jimž se říká „loch“, a řeky, které je napájejí, byly od úplných počátků spojnicemi mezi jednotlivými částmi Skotska dlouho předtím, než vznikly cesty, silnice, železnice a dálnice. Díky svému přírodnímu bohatství se staly bohatým zdrojem ryb. Slouží jako zásobárny vody a díky různým typům vodních elektráren poskytly elektřinu mnoha odlehlým městům. Aby oslavil bohatý a plodný vztah mezi skotskými mezerami a lidem, Paul Marton vyrazil na velkou výpravu. Navštíví hluboká mořská jezera na západním pobřeží, připomínající fjordy, i jejich sladkovodní obdobu plnou tajuplných záhybů. Některá z nich jsou dokonce tak hluboká, že by se v nich s přehledem utopily nejvyšší budovy Velké Británie. Jak Paul projíždí zemí, setkává se s mnoha zajímavými a někdy podivuhodnými lidmi, kteří žijí na březích jezer, dozvídá se o zajímavých příbězích minulosti a naplno si užívá krásu i různorodost okolní proměnlivé krajiny.


13. 12., 23.00 – Paranormální noční můry (1. díl)

Seriál Paranormální noční můry vypráví mimořádné příběhy lidí, kteří zažili děsivé a strašidelné sny už v dětství a od té doby je trápí hrůzostrašné noční můry. Co se za nimi skrývá?


14. 12., 20.00 – Nebe a led

Oscarový režisér Luc Jacquet (Putování tučňáků) ve svém novém celovečerním dokumentu popisuje sérii dobrodružných cest francouzského polárníka a vědce Clauda Loriuse na Antarktidu, které vedly až k objevení a popsání jevu, dnes dobře známého jako „globální oteplování“. Navzdory tomu, že Claude Lorius změnil díky výsledkům svého celoživotního úsilí běh lidských dějin a nastolil nová témata do společenské debaty, zůstává pro většinu lidí naprosto neznámý. A to i přesto, že práci v extrémních podmínkách mrazivého prostředí Antarktidy obětuje mnoho. Kolik lidí by se dokázalo ve 23 letech vydat do neznáma jen v touze po poznání? Kolik lidí učinilo nějaký zásadní vědecký objev? Životní příběh Clauda Loriuse je fascinující, dobrodružný, a především inspirující. Režisér Luc Jacquet ukazuje na příběhu odvážného vědce a jeho přelomového objevu, jaký dopad může mít chování člověka na budoucnost naší planety.


14. 12., 22.00 – Dějiny zbraní (1. díl)

Zbraně jsou nástroji války, jedinečné vynálezy sestrojené tak, aby zároveň chránily lidem, ale také jim ubližovaly. Od počátků dějin lidstva však také stojí u zrodu inovací a urychlují vývoj společnosti. Ukážeme vám, jak se technologie zbraní vyvíjela v průběhu dějin, způsobem, jakým to ještě nikdy nikdo nedokázal. Několik z nejvyhlášenějších světových odborníků odhalí tajemství zbraní z první ruky. Díky jejich experimentům uvidíte, jak se díky zbraním změnila historie lidstva a jak ovlivnily jeho osud. Detailní animace poskytnou bezprostřední pohled na chvíle, kdy k tomu došlo. Tento historický pořad přibližuje nejen důležitost zbraní, ale i to, jak nám mění život.


14. 12., 23.00 – Kapitánova cesta

Kapitán španělské flotily Francisco de Cuéllar ztroskotal u pobřeží severozápadního Irska nedaleko města Sligo v září 1588. Ve válkou zmítaném Irsku následně strávil dlouhých sedm měsíců snahou uprchnout před smrtí a manželstvím. Nakonec se mu podařilo dostat se zpátky do vysněného Madridu. Moderátor Antaine Ó Donnaile vyrazil po de Cuéllarových stopách napříč irskou krajinou a setkává se s místními lidmi i historiky, kteří mu prozradí, jestli je tento příběh o fantastickém putování skutečně pravdivý. Kapitánova cesta je napínavé dobrodružství plné šermování, dramatických historických rekonstrukcí a úchvatných leteckých záběrů. Fyzicky náročná výprava z historických irských provincií Connacht a Ulster, dál přes zbytek země až do Belgie a nakonec Španělska nabízí jedinečnou možnost nahlédnout do irského a galského světa v době předtím, než ho dobyla Anglie.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 8. 12. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.12.2019 • V Lake Louise úvodní sjezdy SP alpských lyžařek, na startu i Ester Ledecká [ 1 ]
05.12.2019 • Souboj titánů Joshua vs. Ruiz i další skvělé zápasy - sledujte nejlepší světový box na Sport1 a Sport2
04.12.2019 • Legendy divočiny: Hledejte odpovědi na největší přírodní záhady s Discovery Channel
03.12.2019 • Nová adaptace filmu Válka světů v premiéře na Epic Drama
28.11.2019 • SP v biatlonu tradičně na Eurosportu
26.11.2019 • Poznejte svět zblízka na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist