Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 17:51:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Příroda, věda nebo historie – vyberete si na Prima ZOOM v 8. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.02.2020


Chcete se vypravit na Kubu, poznat noční život zvířat nebo zavítat do smrtící Austrálie? Prima ZOOM vás k tomu navíc vezme do historie a odhalí různá tajemství vědy. Dokumentární skvosty pro vás: vypravíme se na Kubu: Ostře sledovaný ostrov; ukážeme vám Noční život zvířat; pozor na Smrtící Austrálii; rozkryjeme Tajemství čínského Zakázaného města a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

19. 2., 20.00 – Kuba: Ostře sledovaný ostrov (Korálové útesy v ohrožení)

Po více než padesáti letech diktatury a mezinárodní izolace je příroda na Kubě plná endemických a dobře zachovalých ekologických pokladů. Ale podaří se Kubáncům uchránit své dědictví, když se jejich země pomalu otevírá okolnímu světu a po dlouhé době se musí znovu vyrovnat s tlakem peněz a turismu? Dokumentární film odhaluje, jakým způsobem by se dala zachránit panenská příroda tohoto ostrova, ale i to, čemu všemu bude muset tento klenot Karibiku v budoucnu čelit.


19. 2., 21.00 – Noční život zvířat

Smráká se a přichází noc. Zatímco někteří uléhají ke spánku, jiní se probouzejí, vyrážejí ven, začínají číhat a lovit, prostě dělají to, co potřebují. Navečer se probouzí celý svět zvířat a má se čile k světu. Žádný z těchto nočních tvorů nemá času nazbyt, protože všichni mají jenom pouhých několik hodin, aby splnili životně důležité úkoly. Jenže všude v temnotě číhají hladoví dravci, smrtící pasti i jiná nebezpečí a nejvíce ohrožená jsou mláďata, která ještě neměla příležitost naučit se zákony noci. Jak se jim podaří zvládnout všechno, co potřebují potmě udělat? Jakými superschopnostmi jsou tato noční zvířata obdařena a jak díky nim překonávají všechny překážky? Přírodovědný film nás zavede přímo do centra dění v příběhu mladého kance, na kterého jeho vlastní rodina zapomněla a který uprostřed temnot prožívá nečekaná setkání, neštěstí a odhalení. Sledujte dobrodružství zvířat, jaká dosud zůstávala před našimi zraky skryta. Nečekaný ruch nočního života se díky nejmodernější technice konečně dostává do záře reflektorů.


20. 2., 23.00 – Smrtící Austrálie (Místo činu: Lesy)

Nervy drásající přírodovědná mini série zve na návštěvu nebezpečného světa tajného života nechvalně proslulých a někdy také jenom málo známých australských zabijáků. Seznamte se zblízka s jedovatými hady, smrtícími medúzami, monstrózními krokodýly a jedem nacucanými pavouky. Jestli si ovšem troufáte.


21. 2., 23.00 – Podivuhodná věda (1. díl)

Pojďte zkoumat zákoutí vědy v pozoruhodném 24dílném seriálu Podivuhodná věda. Americká špionážní služba CIA nedávno přiznala, že už několik desetiletí využívá agenty se zvlášť rozvinutými smysly. Tito PSI skauti odhalili mimojiné bývalou sovětskou oblast zkoušek jaderných bomb známou jako Semipalatinský jaderný polygon. Jen o něco později se jim podařilo najít také stejně zaměřené a přísně utajované místo u čínského jezera Lobnor. Za mise speciálních PSI agentů CIA utrácí více než dva miliony dolarů ročně, ale zřejmě se to vyplácí. Jak a proč prozrazuje fascinující dokumentární seriál Podivuhodná věda, který se v následujících epizodách zabývá i úplně novými teoriemi o evoluci člověka, genetickým inženýrstvím, epidemií obezity, hrozícím nebezpečím nedostatku jídla nebo pochybnými vědci a jejich pseudoprojekty, které se více než na nové objevy zaměřují na co největší senzace a co nejviditelnější reklamu. Odhalte skrytá tajemství Podivuhodné vědy.


22. 2., 22.00 – Tajemství čínského Zakázaného města

Letní palác v čínském Pekingu je symbolem moci a dlouhověkosti. Tento historický palác všeobecně známý jako Zakázané město je největší budovou světa. Odhalte společně s námi jeho architektonická tajemství a zjistěte, jak ovlivňuje podobu dnešního Pekingu. Zakázané město vystavěné nemilosrdným diktátorem se stalo zázrakem designu, technologií, ale i absolutní nadvlády. Proslulo silou, mystérii i svou krásou. Nyní jsou Tajemství čínského Zakázaného města konečně odhalena.


23. 2., 20.00 – Extrémní železnice s Chrisem Tarrantem V (Vítězství nad Alpami)

Cestovatel Chris Tarrant vyráží za dalším dobrodružstvím na extrémní železnici. V páté sérii cestuje tisíce kilometrů vlakem přes hory, pouště, džungle i válečné zóny a zjišťuje, jak se železnice podepsala krvavým způsobem na čtyřech velice rozdílných částech světa. V Alpách se zaměří na evoluci vysokohorských drah a na to, jak postupně vystoupaly až na impozantní střechu Evropy. Ve Španělsku odhaluje, co se stalo s železnicemi pod brutální nadvládou generála Franca a v době zničující občanské války. Potom má namířeno na Ukrajinu, aby prozkoumal zvláštní pozůstatky studené války. Nakonec se vydává po trase „železnice znovusjednocení“ a dozvídá se, jakou roli sehrála před válkou, v jejím průběhu a po ní.


23. 2., 21.00 – Guy Martin: Robotické auto

Motocyklový závodník a zkušený mechanik Guy Martin se zaměřil na nejnovější technologii, která otřásá automobilovým světem – autonomní vozy. A protože jinak by to ani nebyl on, stal se prvním řidičem, který si dal závod s robotickým autem. Kdo bude rychlejší? Člověk, nebo robot? Než uběhne příštích 10 let, polovina všech nově prodaných aut bude poháněna elektřinou. Prodeje autonomních vozů se vyšplhají na 15 %. Jak se k tomu postaví klasičtí automobiloví nadšenci, jako je Guy Martin? Vždyť ten chlap má tak moc rád tradiční spalovací motory, že si nechal vytetovat na nohu píst ze sekačky na trávu. Guy věří, že nejlepší obranou je útok. Že nejlépe se člověk učí praxí. A tak zatímco se v Silicon Valley investují milióny do příští generace vozidel, Guy se pokusí vyvinout a sestavit svůj vlastní robotický Ford Transit. Doma. V kůlně. Zároveň se podívá do Budapešti a otestuje auto, které se umí samo rozhodovat. Prověří umělou inteligenci vestavěnou do čím dál populárnějších vozů značky Tesla. Zamyslí se nad morálními dilematy a zjistí, jestli by chtěl, aby jeho nové auto v rizikové situaci dalo přednost životu náhodného kolemjdoucího, nebo raději zachránilo svou posádku. A pak už usedne za volant. Umělá inteligence dokázala porazit šachového mistra už před 20 lety. Jak se jí bude dařit na okruhu proti Guyi Martinovi v závodu bez hranic?

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 16. 2. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.02.2020 • Revolučné vynálezy: komu vďačíme za pokrok?
14.02.2020 • Cyklistický program Eurosportu do konce března
11.02.2020 • MS v biatlonu na Eurosportu
06.02.2020 • Dokumentární seriál Londýn: Dva tisíce let historie na Viasat History
06.02.2020 • DIGI TV nabídne tenisovou exhibici Federera a Nadala v Kapském Městě
05.02.2020 • Discovery to rozjede ve velkém v novém seriálu s Richardem Hammondem

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist