Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:51:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prežiť hodinu môže byť masaker: Film+ prináša kultové tínedžerské horory

  Autor: PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.sk Přidané: 29.02.2020


Tínedžeri a hororové filmy patria k sebe ako chlieb s maslom a lekvárom. To je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa väčšina hororových filmov snaží získať zaradenie do kategórie prístupných od 13 rokov (PG-13), aby si zabezpečila svoje primárne publikum. Niekoľko najobľúbenejších tínedžerských hororov si od 1. marca môžete užiť každú nedeľu večer na televíznej stanici Film+.


Každý má vlastnú skúsenosť zo strednej školy. Pre niektorých to bol raj na zemi, na ktorý si z času na čas s nostalgickým úsmevom spomínajú. Pre iných zas pekelný zážitok, na ktorý by najradšej zabudli. Bez ohľadu na to, z akej sociálnej skupiny pochádzate, tie štyri hormónmi nabité roky sú plné rôznych traumatizujúcich zážitkov, ktoré z nich robia ideálne pozadie pre stredoškolské hororové príbehy.

V školských areáloch sa odohrávajú niektoré z najkrvavejších festivalov hrôzy a je ľahké pochopiť prečo. V období, keď všetci prechádzajú nespočetnými zmenami, hrôza z toho, že váš objekt lásky odmietne pozvanie na rande alebo vyletíte z testu, nie je ničím v porovnaní s tým, keď vás naháňa vrah, nejaké monštrum alebo nadprirodzená sila zla. To je dôvod, prečo je stredná škola skvelým pozadím pre strašidelno. Kto vie, čo číha na chodbách, skrýva sa v učebniach alebo na vás trpezlivo čaká v suteréne?


Znaky tínedžerského hororu

Zápletky väčšiny mládežníckych hororov obsahujú scenár, ktorý sa nejakým spôsobom vzťahuje na všetkých tínedžerov. Samotné postavy sú vždy v ohrození v dôsledku toho, že urobili niečo hlúpe, nezodpovedné alebo nesprávne: zmeškaná večierka, drogy, použitie rodičovského auta bez dovolenia, vstup do opustenej banskej šachty napriek zákazu, atď. Zväčša umierajú po jednom a nakoniec zostáva jediný, kto masaker prežije. Smrť každého z tínedžerov je jedinečná a hoci uvidíme aj nejakú krv, žáner v nej diváka netopí.

Postavy sú predvídavo sympatické, aby sa s nimi publikum dokázalo stotožniť. Medzi typické postavy patria outsider, športovec a jeho priateľka (šéfka roztlieskavačiek), vedátor, vymetači večierkov a feťák.

Tínedžerský horor sa väčšinou odohráva na miestach, kde sa tínedžeri často zdržiavajú a dovtedy bezpečné útočisko sa zrazu mení na miesto ohrozenia. Medzi najobvyklejšie priestory patria stredoškolská šatňa, obchod na rohu, maturitný večierok, kemp, „ulička lásky“ či takzvaná „párty roka“.


Čo nás čaká na Film+?

Temná legenda

Keď v areáli univerzity dôjde k viacerým bizarným úmrtiam, krásna a asertívna študentka Natalie má podozrenie, že ide o vraždy založené na mestských legendách. Jej spolužiaci, lojálna Brenda, ambiciózny budúci novinár Paul a školský vtipkár Damon trvajú na tom, že úmrtia sú iba náhody. Keď sa Natalie pustí do skúmania, aby zistila, ako sú úmrtia prepojené, uvedomí si, že ďalšou obeťou vraha bude ona sama. Temná legenda smeruje k odhaleniu v nedeľu 1. marca o 22:00 hod. na stanici Film+.


Temná legenda 2: Posledný záber

Nepravdepodobné príbehy sa v pokračovaní hororového hitu Temná legenda z roku 1998 premenia na chladnú realitu. Amy Mayfield je študentkou filmu na Alpine University, ktorá sa v rámci dizertačnej práce (ktorá bude zároveň jej vstupom do prestížnej súťaže mladých režisérov) rozhodla natočiť hororový film o mestských legendách, ktorý sa náhle a znepokojivo splnili. Keď však Amy a jej študentský štáb začnú natáčať inscenované vraždy pre tento projekt, členovia jej tímu začnú zomierať naozaj a tí, čo prežili, musia vystopovať vraha skôr, ako sa stanú jeho ďalšími obeťami. Posledná klapka temnej legendy padne v nedeľu 8. marca o 22:00 hod.


Temná legenda 3: Krvavá Mary

Kruh sa uzatvára poslednou časťou legendárnej strašidelnej trilógie Temná legenda. Na maturitnom večierku sa trojica bývalých spolužiačok baví recitovaním rôznych zaklínadiel a nechtiac tak prebudí starodávneho zlého ducha. Ešte netušia, že pre niekoho to bude mať smrteľné dôsledky. V tú istú noc ich unesie gang stredoškolských grázlov, ktorí sa za svoj čin čoskoro dočkajú spravodlivej odplaty. Jeden po druhom umierajú krutým spôsobom - presne ako v príbehu temnej legendy. Je to všetko len školský žartík dovedený do hrozného extrému, alebo Krvavá Mary naozaj vstala z hrobu, aby vykonala svoju pomstu? Dozviete sa v nedeľu 15. marca o 22:00 hod.


Viem, čo ste robili minulé leto (Tajomstvo minulého leta)

Je štvrtého júla a v malom prímorskom mestečku v Severnej Karolíne sa študenti lúčia s bezstarostnou mladosťou. Krásna Helen dnes večer získala titul kráľovnej krásy maturitného ročníka a to je dôvod na poriadnu oslavu s najbližšími priateľmi na opustenej morskej pláži. Keď sa potom štyria priatelia vracajú požičaným BMW do mestečka, zrazia na opustenej prímorskej ceste záhadného chodca v gumovom rybárskom plášti. Vďaka krvavým zraneniam mu nevidia do tváre a zdá sa, že je mŕtvy. Čo sním? Po krátkej hádke sa priatelia rozhodnú hodiť jeho telo do oceánu. Až na móle však zistia, že tajomný muž stále žije. Napriek tomu sa ho definitívne zbavia a prisahajú, že si svoje strašné tajomstvo odnesú do hrobu. Ubehne rok. Bývalí priatelia by sa pravdepodobne už nikdy nestretli, keby Julie nedostala list s hrôzostrašným odkazom: „Viem, čo si urobila minulé leto“. Napriek vzájomnému obviňovaniu sa vydesení mladí ľudia púšťajú do pátrania po totožnosti svojej obete. Domnievajú sa, že len tak môžu zistiť, kto je záhadný pomstiteľ. Je opäť štvrtého júla a tajomná postava v gumovom rybárskom plášti zviera v ruke veľký oceľový hák. Hriechy minulého leta sa neodpúšťajú. Kto bude prvý na rade, zistíte v nedeľu 22.3. o 22:00 hod.


Tajomstvo minulého leta 2: Rok po

Vraždiaci rybár s hákom je späť a znova prenasleduje dvoch preživších tínedžerov, Julie a Raya, ktorí ho nechali zomrieť. Výsledkom je ešte viac vraždenia a chaosu, tentoraz v luxusnom ostrovnom letovisku. Julie s priateľmi sa chystá stráviť víkend na Bahamách. Nikto z nich nevie, že v tropickom raji sa práve začína sezóna hurikánov. Nikto z nich netuší, že ani tu nebude mať Julie ani chvíľku pokoja. Vonku sa začína zdvíhať vietor, je najvyšší čas na prvú efektne brutálnu vraždu. Tajomstvo minulého leta nie je zabudnuté a Julie čoskoro dostáva druhú šancu zomrieť... A ako to dopadne? Pozrite si 29. marca o 22:00 hod. na televíznej stanici Film+.


Michaela Ivaničová, PR Consultant, PR.Konektor


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2020 • Omloop Het Nieuwsblad: „Heren vertrekt!“
27.02.2020 • Naváže Messi na nedělní kanonádu? Sledujte slavné El Clásico na DIGI TV
23.02.2020 • Hravost, dravost, roztomilost – to je Prima ZOOM
23.02.2020 • Eurosport oznamuje prodloužení práv na Grand Tours
21.02.2020 • Šest hodin v Austinu aneb generálka na Sebring
21.02.2020 • Biatlon na obrazovkách České televize až do roku 2026

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist