Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:57:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

RTVS ponúkne divákom počas leta pestrý televízny a rozhlasový program

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 02.07.2020


Diváci Jednotky, Dvojky a Trojky sa môžu tešiť na množstvo komediálnej zábavy, detektívnych zápletiek, nesmrteľné westerny, ale aj premiérové dokumenty a svetové seriály. Programové okruhy Slovenského rozhlasu ponúknu poslucháčom súťaže, seriály, rozhovory ako aj záznamy z koncertov z rôznych letných festivalov.


Jednotka

Diváci Jednotky sa môžu tešiť na televízne leto v znamení komediálnej zábavy, westernov, napínavých detektívnych príbehov, ale aj nesmrteľných veľkofilmov.

Pondelkový primetime v cykle Európske kino ovládnu obľúbené komédie s nesmrteľným francúzskym hercom Louis de Funés. Príbehy s Fantomasom, či komédie Grand Restaurant pána Septima, Hibernatus a Piti, piti, pá budú zárukou zábavy. V stredu zavedie divákov do zaujímavých kútov Francúzska obľúbená filmová krimiséria Vraždy v... Fanúšikov detektívok potešia aj premiérové časti poslednej série seriálu Candice Renoirová, ktoré sa na obrazovky dostanú denne o 16:55.

Štvrtkové večery budú patriť opäť zábave v reprízach relácie Nikto nie je dokonalý, kde budú Junior a Marcel hostiť zaujímavých hostí Adelu Vinczeovú, Katku Knechtovú, Richarda Müllera, Ivetu Malachovskú a mnohých ďalších.

V piatok sa po repríze zábavno-vedomostnej show Čo ja viem diváci môžu tešiť na legendárne filmy ako Čínska štvrť režiséra Romana Polanskeho so skvelým Jackom Nicholsonom, thriller Maratónec s Dustinom Hoffmanom alebo drámu Mŕtvy muž prichádza so Seanom Pennom a Susan Sarandon, ktorá za hlavnú ženskú úlohu v tomto filme získala ocenenie Oscar. Sobotné večery budú patriť nesmrteľným westernom s Winnetouom.

Diváci sa tiež budú môcť tešiť na premiérové vysielanie víkendových magazínov Hurá do záhrady, Slovensko v obrazoch a Svet v obrazoch.

Počas sviatočných a výročných dní je pre divákov pripravený tematický program. Už 5. júla, na sviatok svätého Cyrila a Metoda, odvysiela Jednotka v priamom prenose Národnú cyrilometodskú púť z Nitry. Augustovú inváziu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa si pripomenie filmom Eštebák, ktorý je autentickým prienikom do doby počas okupácie a následnom období zmien v spoločnosti. Výročie Slovenského národného povstania spomenie vo vysielaní vojnovými drámami Kapitán Dabač a Vlčie diery. V závere letného vysielania prinesie Jednotka na obrazovky prestížny projekt v znamení úspešných žien - galaprogram Slovenka roka 2020.


Dvojka

Počas prázdninového obdobia ponúkne Dvojka divákom viacero premiér, skvelých dokumentov a výpravných seriálov. Letná programová ponuka bude tiež reflektovať sviatočné dni a významné dejinné výročia.

Už v úvode letného vysielania si Dvojka pripomenie svätých Cyrila a Metoda. V predvečer sviatku odvysiela charitatívny koncert Večer ľudí dobrej vôle. Moderátorka Alena Heribanová uvedie viacero významných osobností opernej scény ako Pavol Bršlík, Eva Hornyáková, či Pavol Remenár. 5. júla uvedie Dvojka Povesť o Cyrilovi a Metodovi, či film Cyril a Metod Apoštoli Slovanov. V tento deň si pripomenie aj Deň zahraničných Slovákov, a to prostredníctvom viacerých dokumentov o významných slovenských osobnostiach pôsobiacich v zahraničí, ale tiež premiérou folklórneho programu Čaro pastierov.

Pri príležitosti 140 rokov od narodenia Milana Rastislava Štefánika zaradí Dvojka do vysielania 21. júla viacero titulov - dvojdielny dokument Milan Rastislav Štefánik: Astronóm a cestovateľ, Generál a diplomat, či prvý slovenský trikový film Cesta do nemožna.

Na výročie vpádu vojsk Varšavskej zmluvy na územie Československa sa viaže premiéra pôvodného dokumentu Nezlomená, ktorý prinesie na obrazovky Dvojky životný príbeh legendárnej redaktorky Československého rozhlasu Banská Bystrica Oty Plávkovej. Okupáciu Československa, ako aj Slovenské národné povstanie si Dvojka pripomenie prostredníctvom novej i archívnej dokumentárnej tvorby a taktiež viacerých filmových titulov.

Dvojka v súvislosti s Rokom slovenského divadla prináša počas leta na obrazovky aj divadelný obsah v rámci cyklu Divadelné prázdniny. Počas štvrtkových večerov pobavia divákov záznamy z predstavení divadelných inscenácií Charleyho teta, Čertice, Chrobák v hlave, Len tak prišli, To nemá chybu a ďalšie. Počas prázdnin sa diváci môžu tešiť na premiéry nových častí relácie Návraty k hereckým legendám či reprízy cyklu Herecké legendy.

Nový letný projekt Havran na ceste od tvorcov diskusnej relácie Večera s Havranom si diváci budú môcť pozrieť v pondelok večer, a to od 20. júla do 31. augusta. Program predstaví zaujímavých ľudí vo fotogenických i pôsobivých prostrediach, ktoré sa môžu stať aj inšpiratívnymi tipmi na návštevu.

Od utorka do štvrtka ovládne neskorý večer cyklus Letné kino, ktorý prináša pestrú ponuku filmovej produkcie ako Bonnie a Clyde, Sofiina voľba a mnoho ďalších. Piatky a nedele budú patriť komponovaným filmovým večerom s výnimočnou 15-dielnou sériou Príbeh filmu: Odysea, na ktorú budú tematicky nadväzovať filmy ako Casablanca, Odviate vetrom, Čarodejník z krajiny Oz a iné. V ponuke nebudú chýbať ani divácky obľúbené seriály. V pondelok to bude výpravný seriál z produkcie HBO Babylon Berlín a neskorý sobotný večer ovládnu seriálové hity - Most IV. a Príbeh služobníčky II, ktorý zároveň predznamenáva premiéru 3. série na jeseň.

V rámci športu sa diváci môžu tešiť na vyvrcholenie 10-dielnej diskusnej série Štúdio šport špeciál (v stredu večer) a zápasy domácej futbalovej ligy (v sobotu podvečer), ktorú podrobne mapuje Fortuna liga magazín (v nedeľu večer). Priaznivci futbalu budú môcť sledovať priame prenosy z Európskej ligy UEFA, ako aj predkôl Ligy majstrov, resp. Európskej ligy. Záver leta bude patriť cyklistike v rámci prenosov z Tour de France. Športových fanúšikov čakajú aj priame prenosy z tenisu, atletiky a hádzanej.


Trojka

Letné vysielanie Trojky chce zaujať, inšpirovať a motivovať divákov, ktorí sa rozhodnú pre dovolenku na Slovensku prostredníctvom žánrovo pestrej programovej ponuky.

Klasická štruktúra Trojky bude obohatená ranným blokom archívnych detských formátov Gombík, Klub Julesa Verna a Vandrovali hudci, adresovaným deťom predškolského veku, ale aj malým školákom. Tých určite potešia aj bábkové seriály z Košického štúdia ako napríklad Stará mať rozpráva na motívy Dobšinského rozprávok.Detský blok vystrieda pás dokumentov o prírodných krásach Slovenska - Príroda - z bohatej tvorby dramaturga Imricha Schlossera. Dopoludňajšie vysielanie obohatia niektoré časti z cyklov Národné kultúrne pamiatky Slovenska a Unikáty Slovenska z produkcie banskobystrického štúdia, ktoré môžu byť pre divákov inšpiráciou k návšteve týchto vzácnych kultúrno-historických pamiatok.

Večerný blok počas leta predstaví to najlepšie z vlastnej tvorby. Júlové pondelky budú patriť slovenským komédiám Jána Chalupku: Trasorítka; Jakuba Grejchmana: Kto zaplatí nohavice; Jonáša Záborského: Najdúch; či Jozefa Gregora Tajovského: Ženský zákon. V auguste ich vystriedajú komédie Georgesa Feydeaua Tak sa na mňa prilepila, Ako ostrihať manžela, Slečna z Maxima a Chrobák v hlave. V utorky sa diváci môžu tešiť na detektívky zo slovenskej produkcie Zločin 1,2; Inšpektorov veľký prípad; Švédska zápalka; Šanca; Líška a na štvordielny seriál podľa skutočných udalostí V službách zákona. Štvrtky a nedele ovládnu seriály Bocianie hniezdo a Naši synovia. Piatkové a sobotné večery budú patriť zábavným programom Kaviareň Slávia, Repete z Repete a Uragán.

Sviatok sv. Cyrila a Metoda si Trojka pripomenie dvojdielnym filmom Pavla Haspru Solúnski bratia - Konštantín, Metod, ako aj dokumentárnym filmom Solúnska misia. Pri príležitosti výročia SNP budú augustové štvrtky a nedele patriť dramatickým a dokumentárnym dielam reflektujúcim túto významnú dejinnú udalosť. Medzi nimi si diváci budú môcť pozrieť aj prevzaté predstavenie hry Petra Karvaša: Polnočná omša.


Rádio Slovensko

Počas letných prázdnin bude Rádio Slovensko prinášať v pracovných dňoch o 8:25 v relácii Rádio Slovensko - Ranné radenie motoristické rady pre dovolenkujúcich vodičov. Rovnako v pracovných dňoch sa poslucháči po 11:10 dozvedia o aktuálnom počasí v najnavštevovanejších európskych letoviskách a známe osobnosti prezradia svoje plány počas leta. Aj napriek dovolenkám budú hostia Andrey Poláčkovej pravidelnou súčasťou vysielania po 13:00. V priebehu dvoch prázdninových mesiacov sa poslucháči môžu zapojiť do súťaže Cesta okolo Slovenska. Stačí, ak zašlú fotografie z miest, ktoré považujú za najkrajšie a Rádio Slovensko ich umiestni na virtuálnu mapu na svojom webe.


Rádio Regina

Vzhľadom na zrušenie väčšiny folklórnych festivalov pripravilo Rádio Regina pre priaznivcov folklóru a ľudových tradícií v rannom a večernom čase relácie zamerané na predchádzajúce ročníky.

Poslucháči Rádia Regina Západ (RRZ) sa môžu počas celého leta tešiť na nedeľné premiéry rodinného seriálu Život s vôňou vanilky a rubriku Atlas zelenej krásy. Pri príležitosti spomienkovej slávnosti k 140. výročiu narodenia generála Štefánika bude 21. júla naživo vysielať z Múzea Milana Rastislava Štefánika v Košariskách. V programovej štruktúre má RRZ niekoľko letných seriálov. V Putujeme za/so svätcami predstaví známe aj menej známe pútnické miesta na západnom Slovensku, ktoré sú spojené so životmi svätcov, či s prítomnosťou zázračných sôch. S batohom na pleciach sa zase poslucháči vyberú na výlety za rozpadávajúcimi sa technickými pamiatkami a S Reginou na bicykli spoznajú ďalšie rozhľadne v západoslovenskom regióne.

Rádio Regina Stred bude prinášať tipy na zaujímavé miesta stredného Slovenska, či už prírodné lokality, skanzeny, múzeá alebo hrady. Vysielať bude prázdninový cyklus Splavujeme rieky a premiérovo bude pokračovať v cykle Rok slovenského divadla. Poslucháčom predstaví divadelné súbory z okresov Banská Bystrica, Brezno a zastaví sa tiež v Mestskom divadle Žilina, či v prvom ochotníckom divadle na Liptove. V piatok 31. júla odvysiela od 17:30 rozhlasový priamy prenos z Terchovských dní.

Rádio Regina Východ (RRV) aj toto leto pripravilo Knižný klub, v ktorom poslucháči môžu nielen súťažiť o knihy, ale tiež spoznávať osudy košického výtvarníka Júliusa Jakobyho, či osudy z vojnových denníkov Ilony Csákyovej. V príbehoch z regálov sa každý štvrtok dozvedia, aký príbeh sa skrýva za exponátmi Spišského múzea v Levoči. Každý piatok popoludní RRV v letnej sérii poslucháčov zoznámi s etiketou všedného dňa a denne sa vo vysielaní bude prihovárať etnologička Klaudia Bugánová s príbehmi prícestných krížov a drobných sakrálnych stavieb. RRV pripravuje aj dva priame prenosy Šľachtických rodov východného Slovenska - z Ľubovnianskeho hradu (10.7.) a zo Zemplínskeho múzea v Michalovciach (7.8.) od 10:05. Počas leta pokračuje prihlasovanie do 36. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad.


Rádio Devín

Každý utorok prinesie Rádio Devín v premiére dramatický seriál Dozvuky Nežnej. Počas leta odvysiela v relácii Festivalové reminiscencie všetky koncerty Ensemble Ricercata, ktoré vznikli v spolupráci s RTVS na relácii Hudobná dielňa. Koncerty neboli doteraz súvisle odvysielané v jednom celku. Rádio Devín si 17. júla pripomenie 60. výročie úmrtia Pavla Petra Gojdiča hrou Karola Horáka Muž zlatého srdca. Literárne leto s autormi Anasoft litera a Noci literatúry ponúkne od 20. do 31. júla od 14:00 v každý pracovný deň ukážky, recenzie diel a rozhovory s finalistami tohtoročnej edície prestížnej literárnej ceny Anasoft litera. Zároveň priblíži atmosféru festivalu Noc literatúry a ukážky literárnych diel, ktoré na nej zazneli, tohto roku mimoriadne v online podobe. Fenomenálne leto prinesie v každý pracovný deň od 3. do 14. augusta od 14:00 výber toho najlepšieho z relácie Fenomény, v ktorej autorky Mariana Jaremková a Zuzana Golianová zachytávajú nadčasové témy, osobnosti a udalosti z oblasti umenia a kultúry. Leto so Zabudnutou klasikou je výber krátkych rozhlasových hier z cyklu Naša zabudnutá klasika, ktorého ambíciou je nachádzať v slovenskej próze i dráme kontroverzné, neznáme, tematicky alebo formálne výnimočné, či dodnes nespracované texty slovenských autorov. Rádio Devín ich odvysiela v každý pracovný deň od 20. júla do 14. augusta od 15:00.


Rádio_FM

Ani tento rok nebudú chýbať v letnej štruktúre Rádia_FM exkluzívne djske prázdninové sety slovenských DJov. Poslucháči si ich môžu vypočuť v každý pracovný deň od 12:00, a to až do 4. septembra. Rádio_FM bude naživo vysielať z festivalu Pohoda In The Air v Trenčíne. Každý nasledujúci víkend sa bude venovať aj ďalším festivalom prostredníctvom zaznamenaných koncertov slovenských i zahraničných kapiel z predchádzajúcich ročníkov. Festivalovú sezónu ukončí 11. a 12. septembra vlastným letným festivalom v rozhlasovom štúdiu.


Rozhlas a televízia Slovenska, 1. 7. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.07.2020 • Motorsport opět ŽIVĚ – startuje Porsche Supercup
29.06.2020 • Start léta na Prima ZOOM
27.06.2020 • ULTIMATE TENNIS SHOWDOWN – Změní Mouratoglou tenis?
25.06.2020 • TYRAN, ZBABĚLEC, OBĚŤ: PŘÍBĚH ROYE COHNA, intimní pohled na nechvalně známou postavu
18.06.2020 • Mistrovské pečení na TV Paprika
17.06.2020 • Anglická Premier League se vrací. Sledujte na Telly TV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist