Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 08:34:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Demo kanál Astra HD nově na pozici Astra 23,5 stupňů východně

  Autor: A.Hroudová, PRAM Consulting , e-mail: info@pram.cz Přidané: 05.06.2008


Praha, 5.6. 2008 – SES ASTRA, společnost ze skupiny SES (burzy cenných papírů Euronext Paris a Luxembourg: SESG), oznamuje spuštění nového demo kanálu ve vysokém rozlišení (HD) na ASTŘE. Demo kanál začal vysílat 4.června letošního roku z hlavní orbitální pozice 23,5 stupňů východně (ASTRA 1E, 12031,50 MHz, horizontální polarizace).


Programový partner tohoto demo kanálu je lucemburský televizní kanál Luxe TV, který dodává programy v HD a další přehrávací a střihové služby. Tento program se bude vysílat free-to-air a stane se tak dostupným pro všechny Direct-to-Home domácnosti, které mají anténu nasměrovanou na 23,5 stupňů východně. Slouží hlavně prodejcům, distributorům, a televizním divákům na trzích střední a východní Evropy a Beneluxu. Canal Digitaal a TV Vlaanderen již spustily na trhu v Beneluxu řadu HDTV služeb zaměřených na holandské a vlámské trhy.

"Spuštění tohoto nového HD demo kanálu podtrhuje silnou účast a podporu společnosti SES ASTRA při dalším rozvoji vysokého rozlišení”, řekl Martin O. Kubacki, generální ředitel ASTRA pro střední a východní Evropu. “Přináší další atraktivní službu na naší důležité orbitální pozici 23,5 stupňů východně a pomůže našim obchodním partnerům, prodejcům a distributorům představit zákazníkům výhody vysokého rozlišení”, dodává Martin O. Kubacki.

"Jsme velmi rádi, že můžeme tento nový demo kanál ASTRA HD podpořit velmi kvalitními programy z knihovny kanálu Luxe TV obsahující exklusivně produkované obsahy ve vysokém rozlišení", řekl Jean-Baptiste Stock ředitel Luxe TV. "Kromě vysílání kanálu Luxe TV v běžném rozlišení přes satelity ASTRA mohou nyní uživatelé ocenit některé naše programy i ve vynikajícím vysokém rozlišení HD."


Marcus Payer - SES ASTRA
Adrian Gumulák - ASTRA Central Eastern Europe



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA je předním satelitním systémem DTH (Direct-to-Home) na území Evropy. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby pro více než 117 milionů domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Přenáší celkem 2 295 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. ASTRA a SIRIUS díky svým 34 kanálům ve vysokém rozlišení (HD – High Definition) přenášeným prostřednictvím satelitů dnes představují nejvýznamnější platformu pro přenos HDTV v Evropě. Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° vých., 28,2° vých., 23,5° vých. a 5° a 31,5° východní délky.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES je majitelem tří předních operátorů satelitních služeb na trhu, SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 38 družic rozmístěných na 25 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com.


O společnosti LUXE.TV, www.luxe.tv

LUXE.TV je první mezinárodní televizní síť určena hlavně pro náročné klienty. Prostřednictvím pracovních týmů v 17-ti městech po celém světě poskytuje LUXE.TV široké spektrum špičkových služeb. Krátké dokumentární programy jsou poskytovány ve vysokém rozlišení – HD. Prostřednictvím vysílání ve Velké Británii, Francii, Německu, Itálii, Rusku a Španělsku přímo oslovuje LUXE.TV více než 385 miliónů diváků v Evropě, Asii a ve středovýchodní a severní Africe.


PR Press, SES Astra, Anna Hroudová, PRAM Consulting, 5. 6. 2008



Poznámka redakce satCentrum:

Na základě strohých údajů z PR SES Astra jsme se dnes pokoušeli naladit uvedený demo kanál Luxe TV, ale ani na jednom ze čtyř HD receiverů, které jsme měli k dispozici, jsme nebyli úspěšní. Oslovili jsme proto Adriana Gumuláka z Astra CEE o dpolnění parametrů, pokud se ale někomu z vás povede dříve uvedený program naladit, napište o tom všem zde pod článkem. Děkujeme předem za pomoc.



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.05.2008 • Novinky na Astře 1E [ 3 ]
30.05.2008 • Změna ve vysílání programu HBO v paketu CS Link [ 12 ]
29.04.2008 • Astra bude expandovat na orbitální pozici 31,5 ° východně
14.04.2008 • Telenor uvedl do provozu nový satelit „Thor 5” na orbitální pozici Thor/Intelsat 1° západně
31.03.2008 • Óčko mění pozici na satelitu, vypadne z digitální sítě UPC Direct [ 11 ]
26.03.2008 • Digitální ofenzíva kvality ARD: další změny na družici Astra 19,2° východně [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Podarilo sa mi to naladit... 

06.06.2008 23:47 • neregistrovaný
... na prijimaci Topfield 7700 HSCI
12031 H - 27500 - 9/10 - DVB-S2 QPSK pilot:ON
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist