Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 16:55:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Pátrejte po dobrodružství na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.08.2020


Vezmeme vás do širých dálek, daleké historie, tajemných dějin, a dokonce na konec světa. Užijte si dobrodružství s Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: vezmeme vás mezi Koně velké Rusi; navštívíme Nejdivočejší ostrovy Indonésie; navštívíme Martinu na konci světa; vyděsí vás Šestnáct nohou a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

11. 8., 23.00 hod. – Koně velké Rusi (Jaro v Tuvě a Baškirsku)

Nekonečné pláně, hluboké hvozdy, nepřístupné horské hřebeny… Bez koní by velká ruská říše nikdy nevznikla. Staré ruské přísloví praví, jaký pán, takový kůň. Platí dodnes. Ale jaký je jeho přesný význam? Faktem je, že koně velké Rusi nejsou jako jejich příbuzní ze západní Evropy. Na první pohled nepříliš výrazná, ničím zvláštní zvířata, jsou ve skutečnosti neskutečně odolná, houževnatá, nenáročná a poslušná. Dá se to samé říct také o Rusech? Co o nich a jejich životním stylu skutečně víme? Vydejte se společně s námi na výpravu do odlehlých částí země, seznamte se s místními obyvateli a zjistěte, co mají společného se svými koňmi, kteří vozili vojáky do bitev, obdělávali pole ještě v průběhu 20. století, a dokonce i dnes zůstávají důležitou součástí každodenního života v některých regionech obrovského ruského území. Koně velké Rusi mají mnoho podob a dokázali se přizpůsobit různorodým podmínkám stejně jako lidé, kteří o ně pečují a žijí i pracují po jejich boku. Jejich oči jsou jako studna do ruské duše.


12. 8., 20.00 hod. – Nejdivočejší ostrovy Indonésie (Království obrů)

Ostrovy Indonésie jsou divokým rájem velkolepých květin a korálových zahrad, draků, tygrů, velkých opic a překrásných exotických ptáků. Je to neuvěřitelné, ale v tomto jedinečném regionu žije 15 % všech přírodních druhů na světě. Tyto rovníkové ostrovy byly stvořeny ohněm. Díky bouřlivým vulkanickým erupcím se zrodilo více než 10 tisíc samostatných ostrovů – některé jsou obrovské, jiné nejsou ničím než kouskem skály. Přesto, anebo možná právě proto, je Indonésie centrem biodiverzity, která nemá ve světě srovnání, a také jedním z posledních skutečně neprozkoumaných divokých míst. Sledujte příběh o invazi, vyhynutí, izolaci a evoluci, k nimž došlo v naprosto bezprecedentním měřítku. Série Nejdivočejší ostrovy Indonésie zkoumá neuvěřitelnou přírodu na tomto výjimečném souostroví a odhaluje pozoruhodnou podobu života, který se zrodil, přizpůsobil a přerodil během milionů let přirozeného výběru.


12. 8., 21.00 hod. – Dinosauří ozvěna

Dinosauří ozvěna je dokument o znovuzrození paleontologie v dnešní Kanadě. Zároveň odhaluje, co se můžeme dozvědět od dinosaurů o klimatických změnách. Seznámíme se s novou generací paleontologů, kteří došli k výjimečným objevům v kanadských provinciích Alberta a Britská Kolumbie. Nenechte si ujít vzrušující dinosauří ozvěna.


13. 8., 22.00 hod. – Martina na konci světa (Mongolsko)

Jednou z věcí, které si Martina Wojciechowska v životě cení nejvíce, je svoboda. Proto se tato známá, neúnavná polská cestovatelka rozhodla zjistit, co znamená koncept svobody pro hrdinky jejích cestopisů. Tentokrát máme příležitost vidět dosud neuveřejněné a rozšířené záběry Martininých cest do Japonska, Mongolska, Pákistánu, Bolívie a Tanzanie. Martina má díky úspěšnému seriálu Žena na konci světa za sebou několik let vzrušujících cest po takřka 60 různých zemích, ve kterých odhalila více než 70 příběhů neobyčejných žen. V pěti nových, neobvyklých filmech zamířila do dalších méně známých částí zeměkoule. Nejdříve nás vezme do Japonska, kde se místní populace rozrůstá nejpomaleji na světě. Japonci jsou velice zaneprázdnění a mají málo času na soukromý život. Je to snad důvod, proč se zaměřili na umělé ženy, které nemají žádné vlastní potřeby? Jak je možné „navrhnout“ si ideální životní partnerku? Co si myslí o lásce? Připravte se na šokující příběh o epidemii osamění v Zemi vycházejícího slunce. Kromě toho se seznámíme se statečnou mongolskou dívkou jménem Akhbota, jež se každý den věnuje sokolnictví. Akhbota je hlavní hrdinkou jedinečného příběhu o skutečné síle a výjimečném vztahu mezi člověkem a dravcem. Podíváme se také do Pákistánu – země, kde dominují muži. Naštěstí jsou tady také odvážné ženy a berou věci do svých rukou, aby změnily svět kolem sebe. Jako Masarrat Misbah, která vede mimořádný salon krásy pro ženy popálené kyselinou. Martině se dokonce podaří proniknout mezi Mennonity, do jedné z nejuzavřenějších komunit světa. Její členové zarytě odmítají elektřinu a technologie, žijí stranou civilizace a věnují se výhradně náboženství a poslušnosti manželovi. Jak vypadá jejich obyčejný den?


14. 8., 20.00 hod. – Divoký život na pobřeží

Pro mnoho zvířat je hranice mezi pevninou a mořem naprosto neocenitelným místem pro život. Na útesech, v přílivových jezírkách, na skalách a v písečných dunách žije velké množství různých druhů. Je to prostředí extrémních rozdílů, kde se kolonie tuleňů naučily využívat výhod chladné vody a velkého množství ryb, které se v nich shlukují. Přítomnost tuleňů přitahuje dravce, ale okolní útesy jsou pro ně jako neproniknutelné hradby, a že by zaútočili, tedy vůbec není pravděpodobné. Není divu, že některá zvířata stráví na pobřeží celý život. Ale ne všechna.


15. 8., 20.00 hod. – Šestnáct nohou

Gigantičtí prehistoričtí pavouci velcí jako jídelní talíře hledají oplzlou lásku hluboko v temnotě. Zatímco se celý svět řítí do další propasti hromadného vymírání druhů, naděje svítá na skutečně nečekaném místě. Jedno zvíře, kterého se většinou neprávem štítíme, dokázalo přežít veškeré předchozí klimatické změny, které ostatní zahubily. Žije v magickém ekosystému ukrytém pod horami zapsanými na seznam světového dědictví v jednom z posledních divokých míst na Zemi. Vychutnejte si úchvatné záběry a nečekaný zvrat z říše temné fantazie v přírodovědném filmu, který je jako skutečná verze celosvětově populárního příběhu Šarlotina pavučinka mistrovského vypravěče Neila Gaimana (autor knih Sandman, Hvězdný prach či Američtí bohové). Nenechte si ujít příběh, který do našeho světa rychlých změn přináší špetku klidu a míru. Seznamte se se zvířetem, které přežilo dinosaury, rozdělení kontinentů i celou lidskou civilizaci v nejhlubších jeskyních Austrálie. V tomto snímku se podíváme do okouzlující a dechberoucí divočinu Tasmánie a zamíříme do podzemního světa, do kterého zavítalo jen velmi málo lidí. Nechte se nadchnout a inspirovat dobrodružstvím v ekosystému, který existoval dlouho před námi a může vydržet i dlouho po nás.


15. 8., 23.00 hod. a 23.30 hod. – Utajené příběhy českých dějin II (Jan Kefer – magií proti Hitlerovi; Kdo vyvraždil Slavníkovce?)

První pořad volně navazuje na díl z první série věnovaný osudům mága Arvéda Smíchovského, který se dal do služeb nacistů. Jan Kefer byl v jistém smyslu jeho opakem. Oba se znali z magické společnosti Universalia a před válkou spolupracovali na jejích aktivitách. Kefer se ale zapojil do protinacistického odboje, a pokusil se dokonce o zničení Adolfa Hitlera magickými prostředky během dvou rituálů v brdských lesích. Byl zatčen gestapem a zemřel v koncentračním táboře. Věřil, že se proti němu obrátila magická energie, protože obřad, který konal proti Hitlerovi, byl nevhodně přerušen jiným jeho účastníkem. Další snímek problematizuje známou dějepisnou poučku o vyvraždění rodu Slavníkovců vládnoucími Přemyslovci. Objasňuje nedoloženost této historické hypotézy, seznamuje s rodem Slavníkovců a jeho nejslavnějším představitelem, svatým Vojtěchem, zabývá se také otázkou památné válečné korouhve, tzv. zázračného praporce Slavníkovců, a rekonstruuje, kdo a proč dávné Slavníkovce skutečně zlikvidoval.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 8. 8. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.08.2020 • Mont Ventoux Dénivelé Challenge - první Monument roku Milán-Sanremo
04.08.2020 • Elitní turnaj PGA Championship 2020 na Sport1 a Sport2
03.08.2020 • Viasat History: Hirošima a Nagasaki - kaňky na historii USA i Japonska
02.08.2020 • Prima ZOOM vás zve k televizní obrazovce
01.08.2020 • Výročí 75 let od bombardování Hirošimy
01.08.2020 • Srpnové programové tipy kanálů Viasat

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist