Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 07:17:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červenec na tematickém kanálu Spektrum

  Autor: Redakce/2Media , e-mail: info@spektrumtv.cz Přidané: 19.06.2008


Vedle zajímavých filmových tipů kanalů HBO a Cinemax bychom vás také rádi upozornili na jedinečné pořady dokumetárního kanálu Spektrum. Ten se zaměřuje na seriály a dokumenty o přírodě, zahradničení, kulinářství, uměni, vědě, technice, historii i politice - a stejně pestrý jako tento výčet je i seznam červencových premiér.

Především vás upozorňujeme na historický zajímavý dokument: Tutanchamón - Tajemství mladého faraóna, anebo dokument Tuningmánie o vylepšování automobilů.


Jimmova farma - Trampoty na farmě (1/4)
Jimmy Doherty odešel z města do venkovského Suffolku a začal pěstovat vzácné plemeno essexských prasat. První čtyři roky se mu dařilo a získal u zákazníků dobré renomé. Pak ale nastaly osudové rány, včetně neznámé nemoci, jež na jeho farmě smrtelně ohrožovala veškerá zvířata. V jeho usedlosti se odehrála také vzpoura krocanů a útěk býka. Přišly potíže s hlídacím psem Maxem a jehnětem Larrym. Situaci zkomplikovaly i finanční potíže. Ustál Jimmy Doherty veškeré problémy, nebo byl nucen své podnikání pověsit na hřebík?
Vysílání: neděle 6. července ve 13:25

Tuningmánie (1/14, 2/14)
Vylepšování automobilů, označovanému anglickým slovem "tuning", propadlo statisíce fanoušků na celé planetě. Tato činnost je sice mnohými laiky považována za zbytečnou, přesto jde o poměrně sofistikovanou vědu. Prvotním účelem tuningu totiž není zkrášlení vozu pomocí různých parádiček (včetně zatmavených skel a efektních samolepek), ale především zvýšení efektivity jeho motoru. Což v případě nedostatku potřebných znalostí znamená i značné riziko. Stačí totiž jeden chybný úkon a auto se může změnit v časovanou bombu.
Vysílání: neděle 6. července v 19:05 a v 19:45

Tutanchamón - Tajemství mladého faraóna
4. listopadu 1922 britský archeolog Howard Carter objevil v Údolí králů nedotčenou hrobku faraóna Tutanchamóna. Navzdory mnoha cenným artefaktům, které jsou k vidění v káhirském muzeu, dodnes o tomto staroegyptském panovníkovi nevíme zdaleka vše. Na trůn nastoupil kolem roku 1333 před n. l., pravděpodobně ve věku pouhých devíti let. Zajistil přesídlení hlavního města zpět do Vesetu a během deseti let svého panování prosadil několik dalších zásadních reforem. Nejnovější vykopávky poodhalují charakter tohoto pozoruhodného vladaře…
Vysílání: pátek 11. července ve 23:45

První pomoc
Vlny tsunami, ničivé požáry, zemětřesení, či teroristické útoky se sice neodehrávají každý den, mohou však nastat prakticky kdykoli a kdekoli. Dokážete si poradit v případě, že byste se vy nebo vaši blízcí octli v epicentru podobné katastrofy? Víte, na koho se obrátit? Tušíte, kdo jsou lidé, kteří dennodenně nasazují vlastní životy pro své bližní? Požárníci i záchranáři procházejí tvrdým tréninkem, který je připraví na extrémní ohrožení. Dokáží si poradit při hromadné autohavárii i při velké vodě. Vědí, jak čelit plamenům i divokým zvířatům…
Vysílání: neděle 13. července ve 23:40

Expedice Bhútán (1/2)
Malý asijský stát Bhútán dosud poznalo jen málo cizinců. Toto buddhistické království v podhůří štítu Kula Kangri je označováno za "ráj na zemi", kde se zastavil čas. Vinou industriální zaostalosti, více než padesátiprocentní negramotnosti a úmyslného ignorování turistického ruchu patří Bhútán k nejchudším zemím světa. Lpění na prastarých tradicích mu ale umožnilo, aby si zachoval svůj drsný velehorský ráz. A jeho monarcha na tom nehodlá nic měnit… Britská expedice podrobně přibližuje tento skanzen bez civilizačních vymožeností.
Vysílání: pátek 18. července ve 14:35

Time Team - Dobové vykopávky (1/8)
Archeologie už dávno neznamená pouhé přehrabávání hlíny, či slepování střepů starodávných nádob. Z únavné badatelské rutiny se stalo vzrušující dobrodružství. I za nejmenším odštěpkem kosti nebo hliněného talíře se totiž může skrývat tajemství, o němž lidstvo dosud nemělo nejmenší tušení. Autoři osmidílné série se pokoušejí objasnit základní principy novodobé archeologie. Zároveň přibližují její nejzásadnější objevy, jež poodhalují, jak náš svět vypadal kdysi dávno. Svědky jsou lidé, kteří minulost zažili na vlastní kůži.
Vysílání: neděle 20. července ve 21:25

Alex
Alex Stobbs je sedmnáctiletý pianista, který ke svému nástroji poprvé zasedl ve třech letech. Geniální interpret dokáže zahrát skladby, určené jen opravdovým mistrům. Jeho největším životním snem je dirigovat jedno z vrcholných děl Johanna Sebastiana Bacha v kapli z 15. století, jež stojí v jeho škole. Mladý hudebník však od narození trpí cystickou fibrózou. Toto dědičné onemocnění mu postupně ničí plíce a je de facto nevyléčitelné. Navzdory tomuto handicapu chce Alex uspět. Má k tomu nejen potřebný talent, ale hlavně vůli bojovat…
Vysílání: neděle 20. července ve 23:30

Beckham
David Beckham patří k nejslavnějším hráčům v novodobé historii kopané. Spolu se svou manželkou se zároveň řadí k ostře sledovaným celebritám. Beckhamovo jméno se stalo obchodní značkou, která už nesouvisí se sportem, stále se však skvěle prodává. Britský sportovec, jenž momentálně působí v USA, na této kariéře pracoval celý život. Výstřelky jej provázejí už od doby, kdy se projevoval jako rebel s unikátním talentem… Dokument nahlíží do soukromí rozporuplného muže, jehož aféry opakovaně plní titulní stránky bulvárů.
Vysílání: pátek 25. července ve 20:20


Oficiální stránka Spektrum: www.spektrumtv.cz.

Placený tematický kanál Spektrum vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV a CS Link (zde pouze na kartách diGITALlink) na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně a Astra 1E na pozici 23,5 st. východně.

Úplné měsíční programové přehledy program Spektrum včetně podrobných popisů (Synopse) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.



Redakce satCentrum, 18. 6. 2008, připraveno ve spolupráci s 2media.cz, s.r.o., mediálním servisem HBO


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 6   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.06.2008 • Noční závod FIA GT s českou účastí v přímém přenosu SPORT 5
17.06.2008 • Červenec na AXN
15.06.2008 • Červencové filmové lahůdky na Cinemaxu
14.06.2008 • SPORT 5 nabídne soutěžácké peklo i motorkářskou klasiku [ 1 ]
13.06.2008 • Červencová nabídka HBO [ 7 ]
10.06.2008 • Šesté pokračování Rockyho příští měsíc na HBO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Spektrum 

08.07.2008 17:34 • neregistrovaný
Hm, Spektrum je kanal a ne porad. Asi ses jinde...
 
 
  Zase jen licence 

08.07.2008 09:38 • neregistrovaný
A to je jedno pod jakou licenci vysílaj, hlavně, že vysílaj, bo Spektrum je dost dobrej pořad.
 
 
  Odpověď pro Bída, tragedie 

08.07.2008 09:36 • neregistrovaný
Tunining, kterého nikoho nezajímá?? Kde to žiješ? Taku hovadskou odpověď jsem nikdy ještě neslyšel. Pro mě tuning znamená víc než jen slovo. Taky už mám zasebou vytuněné dvě auto a teďko tuním M3.
Tak se na to nedívej na ten pořad a nekrytyzuj ho takovýma ubohýma kecama. koukej se rači na ty jeblé telenovely.
 
 
  Oni uz vysilaji pod ceskou licenci. Jen se jim nak 

20.06.2008 15:01 • neregistrovaný
Oni uz vysilaji pod ceskou licenci. Jen se jim nak do toho moc nechce to zrusit :-(
 
 
  Bída, tragedie 

19.06.2008 21:57 • neregistrovaný
Kolečko zmizí až přijdou na to, že je lepší vysílat pod českou licencí, než pod madarskou.
Program opkování, opakování a tuning, kterej nikoho nezajímá :-(
A Bekenda bojkotuju už proto, že je to čutálista ...
 
 
  Spektrum 

19.06.2008 00:31 • neregistrovaný
@redakce: Kdy z vysilani zmizi madarske zlute kolecko s omezenim veku?! Nebo at jej aspon minimalizuji... Dekuji!
 
 
Celkový počet komentářů: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist