Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 16:01:03   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Poutavá podívaná na Prima ZOOM ve 40. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.09.2020


Kdo jiný vás dokáže přenést na místa, kam se nikdo nedostane? Do Severní Koreje, do Silicon Valley, znovu s Tatrou kolem světa, hledat neviditelnou řeku, do norských domků nebo za spoustou dalších zajímavostí vás vezme jedině Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: zavítáme do země, kam se jen tak někdo nedostane – Michael Palin v Severní Koreji; odstartuje očekávaný seriál Tatra kolem světa 2; čekají vás další Norské domy snů III a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!


28. 9. 20.00 – Michael Palin v Severní Koreji (1/2)

Tato naprosto neuvěřitelná dvoudílná mini série vznikla navzdory nesmírným obtížím. Dva roky pečlivého plánování a vyjednávání na nejvyšších úrovních trvalo, než se vůbec rozjely kamery. Ale nakonec získali Michael Palin i jeho tým naprosto jedinečný přístup na území tak izolované země, jako je Severní Korea. Během pouhého týdne Palin urazil více než dva tisíce kilometrů z hlavního města Pchjongjangu až na zasněžený vrchol hory Pektusan. Setkal se s místními obyvateli, získal od nich odpovědi na mnoho zajímavých otázek a jako první obyvatel západního světa zjistil, jaké je žít v Severní Koreji.


1. 10. 21.00 – Hitler versus Churchill (1. část)

Winston Churchill a Adolf Hitler: „starý lev“ proti „německému orlu“. „Medvěd z Downing Street“ versus „der Wolf“. Dvě naprosto odlišné osobnosti, kvůli jejichž nepřátelství se začalo 20. století přezdívat „věk extrémů“. Winston Churchill je jedním z nejváženějších mužů moderní historie. Jeho smysl pro humor, styl, obětavost a neohroženost tváří v tvář nepřízni osudu jsou vlastnosti dodnes oceňované jako zářný příklad vůdcovství a politické odvahy. Patří k nejoblíbenějším politickým osobnostem všech dob. A proti němu stojí Adolf Hitler, nepochybně nejvíce nenáviděný politický vůdce posledního století. Samotná jeho existence, jeho politický režim a ideologie jsou zosobněním strachu, xenofobie, rasismu a hluboké nenávisti namířené proti lidskosti. Tyto dvě nesrovnatelně protikladné osobnosti myslely mezi lety 1940 až 1945 jen na to, jak jedna druhou zničit. Snímek Hitler versus Churchill jako vůbec první líčí příběh o střetu titánů z pohledu jejich společných zkušeností – získaných v zákopech první světové války, během událostí poté, až do konce druhé světové války. Vychutnejte si působivý příběh plný života, nečekaných zvratů a pečlivě kolorovaných archivních záběrů.


2. 10. 20.00 – Neviditelná řeka

Mezi německým pohořím Černý les a francouzskou oblastí Vogézy pomalu protéká Rýn. Jenže to není jediná řeka, kterou tady najdete. Nebo spíš nenajdete? Druhý místní říční tok je ukrytý před zraky všech a napájí největší rezervoár podzemní vody v celé Evropě. Na jeho „střeše“ leží jedinečné a překrásné mokřady, kde žije mnoho různých zvířat a rostlin. Zkušený kameraman Serge Dumont zachytil půvaby tohoto neznámého světa v dechberoucích scénách. Podařilo se mu dostat k obyvatelům jedinečného biotopu blíže než komukoli předním. Filmař, který zároveň působí jako profesor biologie na Univerzitě ve Štrasburku, zaznamenal dosud nevídané chování ptáků i ryb. Jeho dokumentárním film odhaluje také fascinující říši hmyzu, obojživelníků, dokonce i miniaturních mikroorganismů. Jako prvnímu se mu podařilo natočit vážky kladoucí vajíčka na stonky rostlin v až dvoumetrové hloubce pod hladinou vody. Přírodovědný film Neviditelná řeka zve na návštěvu fascinujícího světa, kde veškerý život závisí na nepřerušeném proudění čerstvé čisté vody.


3. 10. 20.00 – Tatra kolem světa 2 (1. díl)

Mezi hlavní hity podzimu bude patřit oblíbená česká tvorba v podobě novinkového cestovatelského seriálu Tatra kolem světa 2 (TKS2). Expedice si klade za cíl navázat na původní expedici z let 1987–1990, a vzdát jí tak poctu a oživit její tehdejší velikost. Plánovaná trasa by měla vést přes Střední a Východní Asii, projet Jižní, Střední i Severní Amerikou a přes celý africký kontinent zpět do ČR. Celkem je v plánu ujet během tří let více než 250 000 km a navštívit na 70 zemí světa. Expedice je koncipovaná jako otevřená, tj. na palubu se může během jejích tří let trvání přidat prakticky kdokoli. Mimo dočasné členy týmu pojedou i členové stálí – především jeden ze zakladatelů TKS2, Marek Havlíček. A že to bude výprava zajímavá, o tom svědčí i nutnost překonávat překážky spojené s aktuální situací kolem koronaviru.
Plány výpravy se totiž kvůli celosvětové situaci spojené s covid-19 změnily. Bylo nutné pozměnit itinerář cesty a přizpůsobit se aktuálnímu dění jak ve světě, tak i v Česku. Tým na cestě se postavil čelem k omezení pohybu a zavírání hranic, a díky tomu se chod výpravy nepřerušil a expedice může pokračovat dál. Jak se říká, že „vše zlé je pro něco dobré“, našim cestovatelům koronavirová pandemie přinesla jedinečnou příležitost navštívit běžně přelidněné památky zcela samostatně. I díky tomu vznikly unikátní materiály pro seriál. Tatra kolem světa 2 je skutečná expedice, která si aktivně hledá další možnosti, jak poznávat a jak dostát všem závazkům, které veřejnosti dala.


4. 10. 21.00 – Norské domy snů III (1. díl)

Mít dům v Norsku je jako mít hrad. Sympatický tým zkušených designerů a šikovných řemeslníků se snaží vyhovět všem požadavkům náročných klientů. V nejúspěšnějším a nejzábavnějším severském lifestylovém seriálu se pouští s láskyplnou péčí do přestavby starých barabizen na domy, které jsou nejen krásné, ale i důmyslně funkční. Atmosféra tradičního života na venkově, dech beroucí, drsná ale krásná příroda, fascinující přestavby a rekonstrukce… to si přece nemůžete nechat ujít!


4. 10. 22.00 – Silicon Valley: Skrytý příběh (1. díl)

Kousek na jih od San Franciska leží místo, kde se zrodily nejen nové produkty, ale kde vznikly rovnou celé nové obory a průmyslová odvětví. Je to kolébka mnoha moderních „vychytávek“ od mikročipů a osobních počítačů až po mobilní zařízení a všelijaké aplikace. Na celém světě neexistuje jiné místo, které by se mohlo pochlubit tím, že zplodilo aspoň přibližně stejné rekordní množství vynálezů. Tento historicko-dokumentární seriál odhaluje skrytý příběh Silicon Valley, tajemství jeho úspěchu, a prozrazuje, jak a proč se stalo úrodnou půdou technologických inovací.


4. 10. 23.00 – Všechno a nic (Všechno)

Cenami ověnčený tým dokumentaristů, který zabodoval s Tajným životem chaosu, se vrací se vzrušující novinkou. Všechno a nic je epický příběh o odhalení skutečné velikosti všeho a naprosté prázdnotě nicoty. Profesor Jim Al-Khalili se nejdříve zabývá vyloženě jednoduchou otázkou: proč je v noci tma? Hledání odpovědi ho zavede až na hranice známého vesmíru. Pak se zaměří na vědu na hraně lidského vnímání, kde se ukrývají nejhlubší tajemství vesmíru. Rozhodne se také odhalit, co je nicota. Jeho výprava za poznáním končí zřejmě nejzásadnějším poznatkem o realitě, ke kterému se lidstvu podařilo dospět. Všechno vzešlo z ničeho.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 28. 9. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.09.2020 • Mistrovství světa v cyklistice na Eurosportu
24.09.2020 • Skylink se zaměří na exkluzivní obsah
23.09.2020 • Eurosport posouvá vysílání Roland-Garros do nových výšin
22.09.2020 • TV DAJTO prinesie v priamom prenose atraktívny Superpohár UEFA
20.09.2020 • Poutavá podívaná na Prima ZOOM
19.09.2020 • 24 hodin Le Mans na Eurosportu je součástí domova

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist