Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 12:40:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink, freeSAT, Anténa+

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 02.12.2020


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V pořadí jubilejní třicátý chat se uskutečnil ve čtvrtek 17. 12. 2020 v čase 13:00 - 15:00 hod. Na vaše dotazy k platformám Skylink, freeSAT, Anténa+ i CANAL+ odpovídal ing. Jaromír Glisník.


Od minulého chatu s ing. Glisníkem, který proběhl v říjnu 2018 už uběhly dva roky, což je v dynamické mediální oblasti hodně dlouho.

Za tu dobu přibývaly nové programy a naopak jiné mizely, satelitní distribuce pořadů přešla z normy MPEG-2 do MPEG-4 z řada stanic přešla ze standardního obrazového formátu do vysokého zobrazení, některé kanály vysílají v obrazovém formátu UHD 4K. Skylink má nového majitele - silnou mediální skupinu CANAL+, v příštím roce přejdou abonenti freeSAT na společnou distribuční družici a sloučí se a doufejme i rozšíří nabídka pro satelitní abonenty.

Skylink aktivoval další kódovací systém a pokračuje v lepším zabezpečení karet na stávajícím. Rozšířilo se hybridní vysílání internetové Skylink Live TV, odstartovala placená platforma v pozemním vysílání Antena+. V České republice a na Slovensku během posledních dvou let vznikli či naopak zanikli noví provozovatelé satelitního i terestrického vysílání a rozšiřují se služby IPTV...

Témat k diskuzi na chatu je tedy více než dost, a jsme velmi rádi, že jste se do něj zapojili v hojném počtu. Otázky do Chatu si můžete přečíst pod tímto článkem. Za vaše dotazy a také za odpovědi panu Glisníkovi děkujeme...


Redakce satCentrum, 2. 12. 2020 a 17. 12. 2020



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:


- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Vladimír Rusnák - DIGI CZ

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Martin Ornass-Kubacki - SES Astra CEE

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink

- Jiří Kraval - freeSAT

- Eva Sedláčková - BabyTV

- Erika Luzsicza - Film+

- Jaromír Glisník - M7 Group

- Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme vás opět po dvou letech v "horkém křesle" našeho on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy.
Děkuji redakci za pozvání, všechny čtenáře srdečně zdravím a těším se na jejich otázky. Jaromír Glisník

• GROOFF88 - Canal Plus je opravdu silna medialni skupina, kterou jsme donedávna mohli Polakum zavidet. Jake jsou plány dal? Bude Skylink přejmenován na Canal Plus CS? muzeem se tesit na vice programu od Canal Plus? Filmové, dokumentární, sportovní?
O přejmenování Skylinku zatím neuvažujeme. Řadu programů Canal+ jsme přinesli již letos (seriály Zmijovisko, Černý baron, Nelegální, televizní kanál Canal+ Domo) a v příštím roce jistě přibydou další.

• ® Johny1806 - Dobrý deň, nepočíta Skylink pri týchto novinkách a zmenách aj s preklopením programov Nova 2, Nova Gold, Prima Love, Prima Krimi a Prima Comedy Central na HD verzie aj vzhľadom na skutočnosť že väčšinu z týchto programov má Freesat na svojej pozícii v HD verziách a teraz keď Skylink začína z migráciou zákazníkov Freesatu na Astru a tu sú tieto programy zatiaľ len v SD/MPEG-4 čím vlastne zákazníci Freesatu prídu o tieto HD verzie. A tiež si myslím že všetky tieto tematické kanály skupín Nova a Prima sú obľúbené medzi divákmi ak každý vzhľadom na svoje tematické zameranie má slušnú sledovanosť na to aby boli šírené v roku 2020 už konečne v HD a preto si myslím že by malo logiku ich v tejto situácii preklopiť na Astre tiež na HD verzie. Ostané platformy v CZ /DIGI CZ, Antik, Freesat / už dávno ponúkajú všetky kanály skupín Nova, Prima, ČT a Barrandov na satelite či už 16 °E alebo 1°W v HD kvalite. Ďakujem za odpoveď.
Překlopení některých kanálů do HD plánujeme. Zákazníky i odbornou veřejnost o programových novinkách vždy včas informujeme. Omlouvám se, ale takové informace nelze poskytovat v internetovém chatu. Firmy je běžně zveřejňují tiskovými zprávami. Nejsme výjimkou. Děkuji za pochopení.

• milanbrno - Dobrý den,
na nových transpondérech Skylinku na satelitu Astra 3B (23,5°E) se objevily
testovací programové pozice.
V jakém časovém horizontu se na nich objeví programy pro diváky? Děkuji.

Informace o programových novinkách vždy včas zveřejňujeme prostřednictvím tiskových zpráv. Mnoho novinek jsme přinesli letos, pár dalších připravujeme na počátek příštího roku.

• miki - Dobrý den, proč se ted objevuje na kanálech HBO titulky na levé straně obrazovky a ještě dost malé. Na starých pozicích HBO se to neděje. Děkuji za odpověd.Miki
Odpověď na Vaši otázku neznám. Na mém přijímači se titulky na programech HBO zobrazují korektně. Nevšimnul jsem si žádné chyby. Váš dotaz předám technikům.

• ® romannitra - Dobrý deň.
Budú aj niektoré iné programy vysielať v hd namiesto sd mazaníc?? Filmový kanál AMC o to priam žiada.
Jeden známy spomínal, že holanďania vysielajú hudobný kanál TV192-hity hlavne z obdobia 60-70.Nedal by sa tento kanál pridať do ponuky Skylinku keď už tam je Oranje tv?
Čo bude s uvolnenou kapacitou po vypnutí programov ktoré prešli na novozapojené transpondéry??
V ponuke chýba hudobný kanál MTV90s-žiadne reklamy a pod.Dá sa s tým niečo robiť??
Vopred ďakujem za odpovede.

Jak jsem uvedl, nemohu poskytovat informace o programových novinkách v chatu. Na TV192 se můžeme podívat, i na MTV90s. Díky za námět.

• ® romannitra - Dobrý deň.
Kedy sa plánuje vypnúť Freesat na sat.pozícii 1w?
Inak navrhujem, aby sa otázky posielali p.Glisníkovi priebežne, aby mal čas na všetko odpovedať.

České a slovenské programy budou na pozici 1°W vypnuty, až všichni zákazníci freeSATu přejdou na Astru. Migrace bude postupná, odhaduji, že bude trvat do roku 2022. Zákazníci budou včas informováni, prozatím není třeba nic dělat.

• Milan1985 - Dobrý deň p. Glisník,

Je v roku 2021 v pláne spustenie športovej stanice Canal+ Sport podobne ako je to napr. v Poľsku? V prípade ak nie, tak je možné zaradiť Digisporty vrátane Premier Sportu (exkluzivita sa skončila)? A moja posledná otázka je, že kedy sa vrátia programy Discovery konečne naspäť do ponuky?

Dobrý den, Milan. Jak jsem uvedl, nemohu poskytovat informace o programových novinkách v chatu. To by jakýmkoli obchodním jednáním s poskytovateli vysílacích práv neprospělo. Programy Discovery se mohou vrátit do nabídky, jakmile dojde k dohodě s jejich vysílatelem na oboustranně výhodných podmínkách. Jednání probíhají, nedokážu odhadnout jejich výsledek ani časový horizont jejich ukončení.

• Milan_777 - Dobrý deň p. Glisník,

- pribudnú v roku 2021 ďalšie televízne stanice Canal+?
- v ponuke m:Sat je hudobná stanica VH-1 je možné urobiť simulcrypt a pridať ho do Skylinku (ide o tých ktorý nemajú dvojitý konvertor, teda na 19,2°E a 23,5°E)
- v m:Sate je kopec maďarských staníc, prečo sa pri niektorých staniciach nepracuje s touto platformou na simulcrypte?
- budú maďarské stanice v ponuke aj pre platformu Skylink?

Ďakujem Vám za odpovede.

Dobrý den, Milan 777. Jak jsem uvedl, nemohu poskytovat informace o programových novinkách v chatu. Jakou platformu m:Sat máte na mysli? Maďarské stanice pro Skylink připravujeme.

• Stefan - Ostanu na freesat madarske programi a uvazujete o dalsie rozsirenie tychto stanic. Dakujem.
Ano, zákazníci freeSATu o maďarské programy nepřijdou. Programové novinky včas zveřejníme tiskovou zprávou.

• ® rsat - Bude Viasat Explore HD,Discovery Science HD ,Historz HD, Travel HD v Sky linku ?

Váš klient František z Košíc.

Zdravím Vás, Františku. Jak jsem uvedl, nemohu poskytovat informace o programových novinkách v chatu. To by jakýmkoli obchodním jednáním s poskytovateli vysílacích práv neprospělo.

• ® Karlovice - Dobrý den pane Glisník, mám tyto dotazy:
1. Jaký je rozdíl v reklamách a upoutávkach,které přerušuji vysílaný pořad u programů zařazených v nabídce digitál (Barrandov, Nova, Prima, FilmBox, ...) a stanic zařazených ve vyšších placených balíčcích (Film+, National Geographic, National Geographic Wild, CS History, Fishing & Hunting, AXN, Love Nature, Spektrum, Viasat History, Viasat Explore, Viasat Nature,....)
2.Jaký je rozdíl mezi servisním poplatkem a placenou nabídkou digitál???
3. Jelikož máte výborné zkušenosti s provozování TV stanic v režimu testů po dobu několika let, kdy jste i přes nesouhlas vysílatelů poskytovali příjem slovenských stanic na území ČR a obráceně českých stanic včetně programu ČT4 na území SR, proč v rámci testů po dobu nělolika let neposkytujete programy:EbS,EbS+,ORF 1,2,ORF Sport +,Servus TV Österreich,Sky Sport Bundesliga,Sky Sport 3,Super Tennis HD,Sky Sport (Italy)....

Zdravím do Karlovic. Vaši první otázku nechápu, rozdíly v reklamách a upoutávkách na uvedených stanicích jsem nezkoumal. Obecně platí, že nejsme oprávněni jakkoli do vysílání zasahovat. „Co naložíme, to vezeme“. Vadí nám samozřejmě, když někteří vysílatelé na svých programech intenzívně promují své vlastní televizní služby, které prodávají napřímo a tím vlastně konkurují operátorům. A za své kanály plné reklamy na konkurenční služby si nechávají od operátorů platit vysoké částky. Můžeme samozřejmě vyjádřit své výhrady k programové skladbě a pokud nedojde k nápravě v okamžiku ukončení smlouvy s dodavatelem programů ji neprodloužit. Jakožto velký operátor si to můžeme dovolit a je naší povinnosti to udělat. Malá kabelovka je proti velkým vysílatelům bez šance. Ne každému zákazníkovi se ovšem takovýto krok může líbit. Příkladů najdete v tomto chatu spoustu.
Servisní poplatek je placenou službou zohledňující náklady spojené s poskytováním naších služeb. Je součástí všech placených balíčků. Vzhledem k tomu, že nabídka Digital je v ČR poskytována bezplatně, nemůže být v její ceně Servisní poplatek zahrnut a je nutno jej inkasovat zvlášť.
Nikdy jsme neposkytovali přístup k programům, jejichž vysílatel si to vysloveně nepřál. Máme oficiální vyjádření ORF, že nesouhlasí s šířením jejich programů v ČR a na Slovensku. Pokud to někdo dělá, jedná v rozporu s vůlí vysílatele. Naše systémy podmíněného přístupu nám vysílatel připojí pouze v případě, kdy máme distribuční smlouvu pro dané území. To není případ Vámi vyjmenovaných stanic.

• ® jan - Dobrý den, jsem zákazníkem freesatu a platím kromě své ice karty i tři další karty pro další členy rodiny v našem velkém třígeneračním domu. Slyšel jsem, že se freesat spojil se skylinkem a budu muset přetočit paraboly na Astru 3. Budou mi ale pak fungovat programy a karty jako dosud? Nebo s koncem vysílání na Intelsatu skončí i moje abonence a já se budu muset přeregistrovat na Skylink? A budu moci mít i nadále karty další po 100 Kč měsíčně i pro rodiče, bráchu a babičku? Děkuji za odpověď, Honza z jižní Moravy.
Zdravím Vás Honzo. Přechod na Astru 3 plánujeme. Své karty si budete moci nechat. S přechodem na Astru získáte bohatší programovou nabídku a plnohodnotnou OTT službu Skylink Live TV. Nedokážu odpovědět na otázku ohledně Vašeho předplatného, musel bych znát Váš konkrétní tarif a dohodnuté podmínky.

• KUBEŠ - Dobrý den ,
chtěl bych se zeptat, jestli se pro zákazníky Skylinku v příštím roce
nechystá možnost objednání balíčku UHD programů, třeba s družice HotBird 13E.
Děkuji.

Balíček UHD programů nepřipravujeme. Spíše může dojít k přidání některých UHD programů do běžných balíčků. Konkrétní plán však v tomto ohledu nemáme.

• Jožka - Slyšel jsem, že už skončila možnost prodeje Irdeto karet pro obchodníky a stávající na skladě se mohou montovat už jen prvních pár měsíců na začátku roku. Dokdy budou karty Irdeto a ICE tedy u diváků funkční? Dva roky? Co bude potom, vyhodí se Skylink ready přijímače a moduly do šrotu? Jaký nový systém bude Skylink nyní používat? Moduly Viaces nelze použít u přijímačů jen se šachtou, ať byly certifikované anebo ne, a že jich je u abonentů hodně. Pokud se použije Conax, budou se, jako u Digi párovat karty s moduly? A co systém Nagravision, s tím se nepočítá? Chtělo by to vyjít ven s nějakou strategií, aby aspoň prodejci věděli co je v příštím roce čeká a co se plánuje v dalších letech. Připomíná mi to vládní opatření během současné pandemie, kdy také nikdo neví, co se bude v nejbližší době dít. Zkuste prosím něco vymyslet a poslat pak prodejcům, montážníkům i do médií. A to ještě nezmiňuji zmatek u diváků UPC Direct/freesatu, tam na dotazy, co bude v příštím roce zákaznické centrum taky neodpoví. Dík za reakci, Jožo.
Karty Irdeto přestáváme dodávat na trh, protože poptávka po nich v minulých letech podstatně klesla. V některých měsících jsme neprodali ani jedinou. Drtivá většina nových prodejů je spojena s přijímači a moduly Viaccess Orca. V příštím roce přibyde Nagra.
Karty Irdeto, které naši zákazníci používají, však budou fungovat i nadále. Neexistuje žádný důvod, proč by tomu tak nemělo být. Překvapuje mě, že se na fórech pořád objevují spekulace o vypnutí Irdeta. Proč bychom to měli udělat? Prodejcům a montážníkům to opakujeme mnoho let a pořád se na to ptají. Na setkání jim vysvětlíme, že se vypnutí Irdeta nechystá a pár minut poté zaslechnu v kuloárech dialog dvou prodejců, že se opět nedověděli, kdy Irdeto vypneme. Opravdu nevím, jak jasněji se to dá vyjádřit.

• ® raz - Dobrý den,
od začátku vaší platformy jsem byl vaším abonentem do letošního října.
Vše jsem měl legální a odešel jsem.PROČ??
Na některých programech úžasný datový tok/06-1,5/a tím pádem sekání.
Stačí se podívat na němce jaké mají datová toky.
Programy v SD??? ubohost!!
POSLEDNÍ KAPKA:Odebírání programů/eurosport/a i jiné a NAHRAZOVÁNÍ povlem a programy které věřejnosti/zákazníkům/ nic neříkají.
Programy takového typu jsem ani neladil!!
Je to škvára.
Měl jsem odejít už dávno a chtěl jsem a pořád doufal ve zlepšení-marně.
Jak je možné že u O2TV eurosporty jsou a ty samé programy co u vás jsou v SD tam u 02 jsou v HD??
A ŽÁDNÉ SEKÁNÍ A VÝPADKY !
A cena je lepší-PROČ??
Protože za cenu krerou mám u 02 u vás nemám eurosporty a jiné smazané programy.
Tam mám celou českou ligu fotbalu-hokeje-tenisu.
U VÁS PLATBA 747 ká/kombi+hbo+druhá karta/
U o2tv platba za více nabídku a v HD 749 ká-druhá tv či pc v ceně.
A kvalita vysílání řekl bych daleko lepší, nejsou to sd mazanice s nulovým datovým tokem jako u vaší platformy.
JENTAK DÁL POKRAČUJTE v této strategii a zákazníci budou odcházet.
Vy VŮBEC!!!!!!!?????? NEBERETE NÁZORY vašich abonentů a je jich nespočet-věřím že jich jsou tisíce kteří si stěžují na odebírání programů/ A ODCHÁZÍ/a přidávání škváry a eště v sd!!
A víte co je nejlepší??
Když jsem přes operátorku ukončil smlouvu tak v pohodě ALE!!!druhý den několik tlf proč to ruším a hned!!! lukrativní nabízení různých výhod-samozřejmě slevy na zaplacené služby.
Velmi zajímavé!!!
Když byl kovid tak bylo vysílání některá free a já platící zákazník jsem muse "žebrat" abych měl taky nějakou výhodu-taky dobrá stretegie.
Proč mi pořád chodí magazín??
Tady UTÍKAJÍ zbytečně peníze které můžete dát jinam.
PETR
P.S.
Vše jsem měl legální-kartu-modul a řekl bych že VU+SOLO4K je velmi kvalitní stroj a stejně jsem odešel.

Dobrý den, Petře, ne každému zákazníkovi naše služby vyhovují. Je docela možné, že budete u konkurence spokojen. Myslím si, že je dobře, když nabídky jednotlivých operátorů nejsou shodné. Každý má možnost si vybrat, co mu vyhovuje nejlépe. Proč Vám chodí magazín, když jste od nás odešel, nevím. Nebývá zvykem posílat magazíny bývalým zákazníkům.

• Tom - Budete paket Anténa+ rozšiřovat i na další DVB-T vysílače v Čechách a na Moravě? Měl bych zájem, ale bydlím na Moravě. Tom
Zdravím, Tome. Rádi bychom poskytovali službu Anténa+ na celém území republiky. Očekáváme, že stát nabídne v aukci volné frekvence. Máme o ně zájem.

• Tomáš - Dobrý den pane Glisníku, léta používám satelitní televizi Skylink, balíček kombi a dvě karty. Při vší úctě a bez ironie, řekněte mi, proč bych měl nadále u Skylinku zůstávat? Dostatečně rychlý internet už má dnes každý a například konkurenční služby IPTV například Sledování.tv dnes nabízí téměř všechny programy v HD a naprosto u všech programů je umožněno zpětné přehrávání + nahrávání do paměti služby. Když přeskočím, že u IPTV netřeba paraboly na střeše, ve Skylink Live TV lze zpětně přehrávat jen menší část programů, nabídka SAT HD je poloviční a především výrazně nižší je i vaše celková nabídka tv programů - odstranili jste celou skupinu Discovery (Eurosporty, TLC), History, dosud nemáte AXN white, black, nemáte XMO a další programy. Jediné, co mě dosud drželo, byl příslib exkluzivních programů Canal+, za rok slibů jste ale přidali jediný program, a to pro kutili. Nic dalšího na obzoru není a tak se asi se Skylinkem po letech rozloučím. Nebo mě vyvedete z omylu? Děkuji. Tomáš, Mladá Boleslav
Dobrý den, Tomáši. Svět se mění a diváci stále více dávají přednost nelineárnímu sledování. Proto jsme do něj hodně investovali a poskytujeme je bez dalších příplatků.
Máte-li dostatečně rychlý internet, musel jste v posledních letech zaznamenat obrovské rozšíření programové nabídky Skylink Live TV. Nejenom archívu, ale programové knihovny. Aktuálně obsahuje 1500 titulů, např. jen u knihovny National Geographic máme celkem 437 titulů složených ze 48 sérií tj. např. série Nacisti má 9 titulů (epizod). Sekce Skylink 7 obsahuje několik exkluzivních seriálů.
Jen za poslední rok jsme přidali cca.680 titulů /nárůst o 45%/ . Nárůst tvoří tyto sekce:
: NG zcela nová sekce dokumentů, historie, vesmíru, příroda /437 titulů/
: Navýšili jsme sekci Filmbox filmů ze 100 na 200 titulů
: AXN jsem doplnili o nové díly AXN seriálů, nárůst o 50 epizod
: Viasat Word jsme rozšířili o 30 nových dokumentárních titulů
: Nově jsme přidali sekci Love Nature /12 sérií, každý cca 5 epizod = 60 titulů
: Nově jsme spustili novou sekci ÓČKO s 21 koncerty
U Skylinku máte možnost přijímat lineární programy ze satelitu a internetu, to u IPTV neexistuje. Je samozřejmě možné, že Vašim potřebám služba IPTV vyhoví.

• Karla - Budou do nabídky Skylinku přidány hudební programy MTV'90,MTV Music 24,club MTV,MTV Hits,které vysílají ve Freesatu?
Zdravím, Karlo. O změnách programové nabídky budeme informovat tiskovou zprávou. Bohužel je nemohu komentovat v internetovém chatu. Díky za pochopení.

• Marek - dobrý večer,v nedávnej dobe som postrehol informácie ohľadom novopridaných programov. Na týchto programoch spoločnosť zapla vyššiu ochranu zabezpečenia a tie tak nie je možné sledovať na prijímačoch s tzv. uni čítačkou ale iba na certif.prijímačoch alebo s použitím CAM. Nejedná sa pritom iba o problém s lacnejšími ale dotklo sa to aj násobne drahších linux zariadení ktoré ak chce používateľ ďalej využívať musí ich viactunerové prednosti (možnosť nahrávania + súbežného sledovania príp. streamu na mobilné zariadenie nie len v rámci jedného TP) degradovať použitím CAM modulu. Chcel by som Vás požiadať či by ste sa v najbližšom rozhovore so zástupcom spoločnosti Skylink pokúsili z neho dostať odpoveď ako sa ďalej táto platforma plánuje profilovať. Lebo ponuka zariadení z ich strany je biedna a podľa môjho názoru orientovaná skôr na lowend / na tie najnižšie cenové relácie a s tým súvisiace obmedzené funkcie satelitných prijímačov. Certifikované zariadenia sú častokrát pomalé, niektoré majú časté problémy a vyššiu mieru reklamácií a k tomu ešte lacný nevkusný dizajn. To samozrejme nereflektuje programovú ponuku Skylinku a ich sebaprezentáciu ako top sat.operátora na našom trhu. Vôbec nemajú pokrytý segment trhu kde neponúkajú adekvátnu techniku ich zákazníkom s drahým vybavením ktoré by skutočne plne využili. CAM moduly nie sú adekvátna náhrada nakoľko ich použitím sa značne degradujú možnosti viactunerových linux prijímačov. Prečo sa Skylink nedohodne s niektorým z popredných výrobcov prijímačov (napr. VU+ alebo Dreambox) a neponúkne aj takéto zariadenie s certifikáciou? Viem, že v hre je aj sharing kariet a možno aj to je brzda vtomto smere no predpokladám, že sw/hw ochrana patričnej časti interného úložiska a samotného OS by nebola problém. Pokiaľ by bol v ponuke 2-tunerový / dual fbc settopbox od napr VU+ postavený na enigme2s certif. čítačkou a funkcionalitou akú bežne takéto mašiny ponúkajú (bez obmedzenia na 1 TP na nahrávanie a súbežné sledovanie, webif,streaming po lokálnej sieti alebo do druhého boxu, PiP, možnosť inštalácie doplnkov na iptv ako je napr. Kodi, youtube, mm prehrávače, web prehliadač ...) isto by sa našlo veľa zákazníkov čo by si takéto zariadenie zaobstarali bez ohľadu na cenu. Nemusím asi pripomínať že práve zákazníci s týmito požiadavkami častokrát platia za vyššie alebo plné balíky služieb a tvoria podľa môjho názoru nezanedbateľnú časť príjmu spoločnosti Skylink. No práve títo zákazníci sú súčasným stavom najviac zasiahnutý a je im znemožnené plnohodnotne sledovať vynovenú ponuku bez toho aby obmedzovali svoje zariadenia. Nie každý zákazník je zdieľač so zavesenými stovkami klientov. Ja osobne sa považujem za náročného diváka a musím si platiť okrem ponuky od Skylink aj druhého (zahraničného) SAT operátora nakoľko Skylink postupne vyradil väčšinu programov ktoré som najviac sledoval. Som ochotný službu Skylink či Freesat (po presune na 23,5e) využívať aj naďalej pokiaľ programová ponuka bude pre mňa relevantná a bude mi aj naďalej umožnené využívať môj 2-tunerový VU+ settopbox v plnej miere tak ako som ho využíval doteraz alebo bude na trhu dostupné zariadenie s adekvátnymi možnosťami. No pri takomto hádzaní polien pod nohy zvažujem aj prechod k inému poskytovateľovi ktorý umožňuje prevádzku karty v uni čítačke a má v ponuke mnou preferované programy. Viete prosím tlmočiť tento môj dotaz pánovi zo Skylinku? Verím tomu, že na sat scéne je veľa zákazníkov čo by si radi prečítali aj pozitívne správy v hw smere v súvislosti s touto platformou. s pozdravom,Marek
Dobrý den, Marek. Operátoři platí nemalé peníze za systémy podmíněného přístupu, aby mohli jejich bezpečnostní funkce využít. Pokud náš zákazník používá necertifikovaný dekodér, může dojít k problémům s dekódováním. To nás značně omezuje a dlouhodobě proti tomu bojujeme. Satelitní přenos je jednosměrný. Nedokážeme poznat, do kterého přístroje zákazník kartu zasunul a nemůžeme tím pádem ani zamezit tomu, aby ji používal v zařízení, pro které není určena. Pokud to zákazník dělá, činí tak na vlastní riziko. Řádnou funkci naší karty jsme schopni garantovat pouze v certifikovaném dekodéru. Naše karty nejsou určeny k použití v bankomatu, mikrovlnce, opékači topinek ani v jiném necertifikovaném zařízení. Zároveň je ovšem naše certifikace otevřena všem výrobcům a děláme ji bezplatně. Podmínkou certifikace ovšem je použití licencovaného dekodéru a rovněž uhrazení ostatních licencí s daným přijímačem spojených. Pokud výrobce s těmito podmínkami nemá problém, může se o certifikaci ucházet.

• Juraj - Pozdravujem vás pán Glisník.
Bolo by dobré keby ste skompletizovali ponuku u skylink live tv aby bola rovnaká ako na satelite chýba tam i paket HBO.
Dočkáme sa.

Každý předplatitel služeb HBO má k dispozici bez dalších poplatků internetovou službu HBO GO. O integraci do aplikace Skylink Live TV interně diskutujeme.

• ® Janci19 - Dobrý deň sám by som si neodpustil ak by som sa neopýtal kedy vrátite Discovery programy ? všetky v HD! osobne mi je fuk ši pôjde tým pádom balík o dve eurá alebo päť eur hore ,kde si majú ludia pozrieť Snooker , zimné športy , cyklistiku , ATP Tour (od 2021) a královnú športu Olympiádu ? keď Ste im to odtrhli žiadný program tieto nenahradia bo iba Discovery majú na nich práva , príde mi to ako detinské riešenie že dáme nova sporty či national geographic do nižšieho balíčka máte pocit žeby vlastnili práva pre CZ a SK na tie športy či súťaže ako Discovery ? ja si myslím že nie ,na Astre 19,2E má celkom Eurosport 9 dočasných programov Eurosport 360 1HD - Eurosport 360 9HD pri Grand Slamoch sa dosť využívajú neuvažujete o ich pridaní do ponuky Skylink? ďalej sa Orange vyjadril niekolko krát že sú prístupné ich športové programy aj iným pay tv operátorom prečo ste promtne nezareagovali a nedohodli sa s Orangeom o zaradení ich športových programov? napríklad aj ako samostatný balíček , kedy konečne dáte Golf Channel do HD ? stovky turnajov , ročne tisícky hodín, turnaje žien a mužov a v roku 2020 len v sd :/ , prečo dávate šport na vedlajšiu kolaj vo Vašej pay tv ? odkedy Ste tam málo velmi málo exkluzívných vecí žiaden športový či filmový program ale taký filmový čo dáva premiéry mesiac po tom čo boli v kine , mali Ste aj ako pay tv operátor možnosť získať práva na nejaké športové ligy niektoré sa nevysielali pol sezony až kým im nespadla cena a aj tak ich kúpil telekom pre svoje Digisporty čím zaplatali dieru na CZ a SK trhu po exkluzívnom športovom obsahu vy ste sa tomu stránili , tým že Vás kúpil CANAL+ do budúcna plánujete mať svoje programy ktoré budú vysielať premiový obsah či to budú filmy , seriály alebo aj ten Vami asi neoblúbený šport ? vo Francúzsku si CANAL+ vo svojej pay tv za programami nedáva HD bo je to u nich štandart a k tomu majú päť programov v UHD budete nasledovať materskú pay tv aj vy v Skylinku ? pridáte v roku 2021 UHD program ? napríklad to môže byť aj Eurosport 4K .
Dobrý den. Děkuji za balík otázek směřující k programové nabídce, zejména sportovních kanálů. Jak jsem už uvedl, nemohu v chatu komentovat naše jednání s dodavateli programů. Změny v nabídce vždy včas oznamujeme tiskovou zprávou. Pokud by všichni zákazníci akceptovali navýšení ceny o 2 eura, dala by se programová nabídka jistě rozšířit. Problém vidím v tom, že těch, kteří deklarují, že se zdražením nemají problém je menšina a mnoho z nich by při reálném zdražení stejně spokojena nebyla. Většina našich zákazníků je cenově citlivých. Kdybyste měl k dispozici informace, které mám já, dal byste mi zapravdu. Oblast sportovních práv zaznamenala v minulých letech naprosto nehorázný cenový nárůst. Ten se nedá zastavit nijak jinak, než že nereálné ceny přestanou velcí operátoři akceptovat. Pokud se ovšem najde operátor, kterému na sportu nevadí prodělávat, negativní trend bude pokračovat. Canal+ takovým operátorem není.

• Michal041 - Pekný deň p. Glisnik, plánuje sa v budúcom roku, t.j. v roku 2021 so spustením vlastného športového kanála Canal+ Sport určeného pre ČR a SR? Kupujú sa už nejaké práva na športové súťaže, napr. anglickej Premier League, nemeckej Bundesligy, Ligy Majstrov, Pohára UEFA? Alebo plánujete sa dohodnúť s Digi Slovakia, resp. jeho vlastníkom Telekomom na zaradení Digisportov do ponuky Skylinku? bola by to dobrá náhrada za zrušené Eurosporty. A ešte sa chcem spýtať prečo sa hudobný program VH-1 nemôže šíriť priamo z Astry 3B (23,5°E), keďže stačilo by sa dohodnúť s m:Sat a len pridať kódovací systém pre Skylink? Ďakujem za odpovede. Príjemné prežitie Vianočných sviatkov prajem.
Zdravím Michal041. Strategii ani stav jednání s vysílateli a držiteli sportovních práv, bohužel, nemohu v internetovém chatu komentovat. Který m:Sat máte na mysli?
Přeji i Vám pěkné Vánoce.

• Viktor Čopjan - Dobrý den, já bych měl otázky ohledně nových programů a přechod Freesatu na 23,5°E
Programy, které jste nedávno přidali, je to konečný seznam nebo budou ještě nějaké nové po 11.1.2021, kdy se uvolní kapacita po programech, které vysílají na nových frekvencích? Zřejmě do nabídky se ještě dostane History HD a Filmbox Family. Na tp s maďarskými programy jsou ještě
AXN White a Black - budou i ty mít českou audio stopu a zpřístupněny?
Co Prima Love a Krimi, Nova2 a Nova Gold, půjdou do HD ?

Kromě programů MTV a Discovery Networks, je drtivá většina programů pro uživatele Freesatu i na 23,5°, kdy tedy bude možné zákazníky převést na Astru ?
Uvažujete o spřístupnění MTV alespoň z 19,2 °E ? A pokud není možná dohoda s Discovery Networks, nepřišla by v úvahu Vámi zmiňovaná spolupráce se srbským operátorem M:SAT, který některé programy Discovery Networska má ?

Ještě otázka k next kartám. Nyní nabízíte k jedné master 2 next karty, do budoucna neuvažujete o zvýšení počtu na 3 nebo 4 ?
A po vyprodání Irdeto karet budou nadále Next karty Irdeto nebo také jako moduly s integrovanou kartou viaccess ocra ?
Děkuji za informace

Viktor Čopjan

Dobrý den, pane Čopjan. Do zahájení migrace zákazníků freeSATu na 23,5°E je ještě dost času. Do té doby se ještě programová nabídka na 23,5°E významně změní. Naší snahou je nabídnout zákazníkům freeSATu lepší služby, než jaké dosud mají na 1°W. O simucryptu s Telekom Srbija jednáme. Next karty mohou být jak Irdeto tak Viaccess Orca. Aktuální nabídka 2 karet Next je optimální, o rozšíření neuvažujeme.

• kubisek - Neuvažujete, že budete v souvislosti se zvýšením zabezpečení karet dotovat moduly? Např. k ročnímu předplatnému HBO MaxPack dekódovací modul zdarma? Neboť co mne má přesvědčit, že bych měl investovat další peníze, jen abych mohl dál platit (a koukat), když sledování jste znemožnili vy.
Dobrý den, nevím, jakým krokem jsme Vám znemožnili sledování. Pokud jste řádně platícím zákazníkem respektujícím naše všeobecně obchodní podmínky, používáte certifikovaný dekodér. Pak se nemusíte žádných komplikací v souvislosti se zvýšeným zabezpečením obávat. Pokud jste se rozhodl pro necertifikované zařízení, šel jste do rizika, že nemusí řádně fungovat.

• ® Karlovice - Dobrý den pane Glisník,
můžete mi sdělit, kde jsou výhody placené nabídky Skylinku, když v nabídce jsou pouze programy Joj Cinema, AMC, HBO,ČT1,2,3,ČT Art, RTVS 1, 2,3 bez přerušované reklamy oproti stanicím Barrandov, Nova, Prima?
Děkuji za Vaši odpověď.

Zdravím do Karlovic. Placená nabídka Skylinku je mnohem bohatší, než uvádíte. Reklamy se spolupodílejí na financování vysílaných programů. My z nich však vůbec nic nemáme. Můžeme samozřejmě s vysílatelem rozvázat či neprodloužit spolupráci. A to čas od času činíme, když máme pocit, že hodnota programů neodpovídá jejich ceně. Mimochodem na ČT2 je těch reklam mnohem více, než na typickém placeném programu.

• ferdo 67 - Kedy sa prejde z Freesatu na Skylink a ci budu fungovat vsetky pristupove karty Freesatu.DAKUjEM
Ano, počítáme, že si zákazníci freeSATu své karty ponechají.

• ® CS. - Dobrý den pane Glisník,
posílám vám dotaz který se velmi dotýká balíčku Digital SK a Mini SK v souvislosti s tím že po novém roce chcete vypínat 0D97 a znemožnit čtečky karet. Předem upozorňuji že aj když vlastním více jak dva dvoutunerové přijímače kde nepotřebuji dekódovací modul pro příjem balíčku Digital SK tak si řádně platím tři dekódovací ICE karty přes tři současné SERPA SK(to znamená 3x 3,99 Euro a výsledně 12 Euro měsíčně) a v žádné případě neprovozuji žádné nelegální sdílení karet ani jen v rámci jedné domácnosti v jednom bytě tím že bych na jednu dekódovací kartu byly napojeny tři přijímače.
A nyní k velkému problému ke kterému dojde po této změně. Tyto přijímače jsou dvojtunerové a bez použití dekódovacího modulu mohu nyní bez jakéhokoliv problému nahrávat až z 8 TV stanic a to současně ze dvou transpondérů (11973 + 11876, 11973 + 12363, 11973 + 12344 nebo další kombinace těchto čtyř kmitočtů). Pokud bude možný příjem balíku Digital SK nebo Mini pouze před dekódovací modul tak již v žádném případě nebude možné nahrávat současně ze dvou transpondérů ale jen z jednoho a navíc jen jz jedné stanice nebo maximálně ze dvou. Dekodóvací moduly totiž běžně neumožňují nahrávat ze dvou stanic a těch co jsou Dua decryt je úplné minimum a ještě si navíc musí rozumět s daným satelitním přijímačem.
Tímto pádem prosím o to jestli by už konečně nebylo možné aby v rámci nového přelaďování které nyní opět probíhá a ještě není dokončené byl výsledný stav aby komerční stanice pouze pro SK trh které v žádném případě nejdou na CZ karty byly na jedné společné frekvenci a nebyl pomíchané ty CZ a SK stanice na jednom a tom samém kmitočtu.
Představoval bych si to následně:
11973
1. DOMA HD
2. JOJ Family HD ( přesunout na 11876 na pozici TV JOJ HD a tyto stanice navzájem přehodit)
3. Markíza +1 HD
4. Markíza HD
5. Markiza International SD
6. Nova +1 HD ( přesunout na 11876 na pozici DAJTO HD a tyto stanice navzájem přehodit)
7. Nova 2 SD ( přesunout na 11876 na pozici Jojko SD a tyto stanice navzájem přehodit)
8. Nova Gold SD ( přesunout na 11876 na pozici Nova International SD a tyto stanice navzájem přehodit)
9. Nova Sport 2 HD ( přesunout na 11876 na pozici JOJ PLUS HD a tyto stanice navzájem přehodit)
10. Penthouse Gold
11. Penthouse Quickies
12. WAU HD

Takže by to bylo následně takto:
11973
1. DOMA HD
2. TV JOJ HD
3. Markíza +1 HD
4. Markíza HD
5. Markíza International SD
6. DAJTO HD
7. Jojko SD
8. Nova International SD
9. JOJ PLUS HD
10. Penthouse Gold HD
11. Penthouse Quickies HD
12. WAU HD

JOJ +1 HD by se případně mohla na 11973 přidat z 12070 po přesunu Markíza International SD na jiný transpondér a po vypnutí dvoustanice Minimax SD/Leo TV SD a stanice Mnau TV které se přesouvají jinde a zde myjí byt 11.1.2021 vypnuty

a

11876
1. Nova +1 HD (místo DAJTO HD)
2. Epic Drama HD
3. Nova Sport 2 HD (místo JOJ PLUS HD)
4. Nova 2 SD (místo Jojko SD)
5. Nova Action HD
6. Nova Cinema HD
7. Nova HD
8. Nova Gold SD (místo Nova International SD)
9. Nova Sport 1 HD
10. Prima COOL HD
11. Prima HD
12. Prima Krimi SD
13. Slágr 2 SD
14. JOJ Family HD (místo TV JOJ HD)

Velmi žádám a předem moc děkuju za toto zvážení a zrealizování aby na 11973 byly opravdu jen ty stanice které reálně fungují pouze na SK kartách kromě těch stanic od Penthouse protože je to jejich hlavní distribuční transpondér co vím.

Ostatní operátoři DIGI TV SK, Slovak Telecom, Orange a Antik to mají všechny základní slovenské stanice z 99 % na jednom transpondéru opravdu velmi uvažuji že k některému z nic přejdu pokud znemožněno po této změně nahrávat z vícero základních SK stanic současně a nebo se na jednu dívat a druhou nahrávat.

Předem moc děkuji a příjemné prožití Vánoc

Srdečně Vás zdravím a děkuji za Váš velmi promyšlený návrh.
Určitě jej zvážíme jako inspiraci pro další kroky. Na rozdíl od jiných satelitních platforem sloužíme velkým veřejnoprávním a komerčním vysílatelům jako jejich satelitní distribuční platforma. Vzhledem k tomu, že používáme statistický multiplexing, tedy metodu, kdy v reálném čase jednotlivé kanály sdílejí bitový tok, bývá zvykem, že jednotliví vysílatelé nechtějí, aby na stejné frekvenci byly programy jejich přímého konkurenta a aby si tak „půjčovali“ bitový tok. To je omezení, se kterým se musíme smířit. Pokud se týká nahrávání, jeho roli stále více přebírá archív Skylink Live TV. Sám patřím do staré školy a programy si nahrávám. Ale činím tak méně a méně. Jít do archívu je pohodlnější. Přeji krásné Vánoce i Vám.

• ® romannitra - Dobrý deň. Čítal som na nemenovanom webe, že nejaké hd kanály pridáte na satelit na začiatku budúceho roku.Dúfam, že tým neboli myslené čisto maďarské hd programy.Stále nie sú v hd niektoré programy ktoré o to priam kričia..V dnešnej dobe pozerať sd mazanice na moderných tv je hotové utrpenie.
Dobrý den, všechny televizní programy s významnou sledovaností máme v HD a HD nabídku i nadále budeme rozšiřovat. Satelitní platformu s bohatší HD nabídkou nenajdete. O konkrétních krocích vždy informujeme tiskovou zprávou.

• Karlos68 - Můžete k tomu něco dodat? Je to pravda.
Hisense Česko a Slovensko
Ano, aplikaci Skylink Live TV bychom rádi uveřejnili co nejdříve to bude možné, nicméně musí dojít ke shodě obchodních podmínek na obou stranách, tj. na straně společností Hisense a M7 Group, která je vlastníkem značky Skylink. Není to tedy o technických překážkách. Pěkný den.

Ano s Hisense jednáme.

• Mdrak - Dobrý deň pán Glisnik. Na Slovensku mate 600 tisic platiacich zákazníkov. Nepripadá Vám blbé, že na infolinke máte minimum operátorov rozprávajúcich po Slovensky? Ze neponukate ani jeden dokumentárny program, ktorý by bol aspoň čiastočne lokalizovaný v Slovenčine, aj programy, ktoré sú priamo od Vás niesu v Slovenskom jazyku a ani info grafika nieje. Jediné stanice v Slovenčine boli od Discovery a tie ste vyradili. Plánujete Slovenskú časť Skylinku predať, alebo aký je dôvod, že na Slovákov kaslete? Zdá sa Vám 600 tisíc platiacich zákazníkov málo? Prečo nezverejnite priemerný výnos Sk vs CZ zákazníka? Určite by to bolo zaujímavé ako v prípade hbo kde na sk je viac predplatiteľov a aj tak je v Češtine.
Dobrý den. Pokud se týká počtu operátorů zákaznického servisu hovořících slovensky, nebude jich o moc méně, než těch hovořících česky. Call centrum pro Skylink je v Ostravě, pro FreeSAT v Bratislavě. Sami lokalizaci programů, které nabízíme, neděláme. Vysílatelé pragmaticky upřednostňují češtinu, protože vědí, že dobře funguje i na Slovensku. Nikdo nedělá dabink česky i slovensky, protože to není efektivní. To je realita, kterou nezměníme. Mohu se mýlit, ale odhaduji, že by většina slovenských zákazníků za slovenský dabink nechtěla připlácet. Průměrný výnos na předplatitele uvést nemohu. Je v ČR o něco vyšší, rozdíl není velký. Počet našich předplatitelů HBO je v ČR více než 2x vyšší než na Slovensku.

• lufto41 - Pán Glisnik mám otázočku. Prečo zbytočne pridávate vyššie zabezpečenie, keď už každý pirát má kúpený oscam na rozbehnutie layer2b od Vladimíra Blaška z Považskej Bystrice,
ktorý tento oscam predáva na jeho webe abcsharingu a ab-fore za 150ečiek .Predal to už aj za Ural, takže celá skylink ponuka veselo beží aj od ruských bratov :)
Surflock a secure silicone vám taktiež nepomôže, pán Blaško aj to vie urobiť a nagra to je jeho špecialitka :)

Protipirátská opatření mají řadu podob a žádný strom neroste do nebe. Více k této problematice sdělit nemohu.

• Michal - Dobrý den, budou někdy programy HBO zařazeny na skylink live tv? Jsem dost na cestách a tak z 90% času využívám jen online tv. U konkurence tomu tak je.
Pokud si HBO u nás předplácíte, můžete využívat službu HBO GO, kterou máte automaticky k dispozici.

• Milan_777 - Dobrý deň p. Glisnik, myslím srbský m:Sat (Telekom Srbija) na Astre (23,5°E) má v ponuke viacero maďarských programov, takže som simulcryptom by nemal byť problém.
Díky za upřesnění. O simulcryptu s Telekom Srbija jednáme.

• miki - Dobrý den, mám přístroj MASCOM. hbo titulky jsou na levé straně a malé. díky zda se na to podívají vaší technici. miki
Předám, uvidíme. Možná by stálo za to kontaktovat přímo Mascom nebo prodejce, kde jste přijímač koupil.

• JosefK - Dobrý den, neobáváte se, že satelit přestává být konkurenceschopný vůči IPTV? Jak chcete reagovat na výrazný přesun diváků k IPTV, o kterém média informovala? A prozradíte kolik zákazníků aktuálně zůstává u Skylinku, potažmo freeSatu a kolik jste jich za poslední rok ztratili? Děkuji.
Máte pravdu, že klasická lineární satelitní služba dnes již nestačí. Proto masívně investujeme do Skylink Live TV a nelineárního obsahu. Počty zákazníků nezveřejňujeme. Prodejů jsme letos měli o malinko více, než vloni a odpad byl menší. Takže v zásadě spokojenost

• Mgx - Dobrý den prejdu aj maďarské programy na hd pre Freesat ?
Maďarské programy zůstanou i nadále v nabídce freeSATu.

• Milan_777 - Dobrý deň p. Glisnik,

VH-1 je dostupná aj v m:Sate (Telekom Srbija) na 23,5°E, takže by sa to dalo taktiež riešiť simucryptom.

Díky, s Telekom Srbija jednáme.

• Petr p. - Dobrý den, kdy bude ukončený kódovací systém Irdeto a nasazen systém nagra ? Plánuju koupi nového přijímače a rovnou bych chtěl nagru, ale nevím zda počkat. Děkuji Petr
Konec kódovacího systému Irdeto neplánujeme. Už jsem se k tomu dneska obsáhle vyjadřoval. První přijímače s Nagrou přijdou na trh v prvním čtvrtletí 2021, další pak v létě. Aktuálně se nejvíce prodávají přijímače a moduly Viaccess Orca.

• mario kempes - dobrý den... kedy bude v apke skylink live možnosť si opäť uložiť programy podla seba ??? v predošlej apke sa to dalo bez problémov po vlaňajšej aktualizácci už to nie je možné . prečo skylink live ide od Vás v SD-kvalite ??? prečo neponúkate aj HD kvalitu ,alebo možnosť si vybrať... dakujem.
Uživatelské rozhraní postupně upravujeme dle preferencí zákazníků. Není to vždy vítáno, pro konzervativní zákazníky je každá změna k horšímu. Některé programy jsou v Skylink Live TV v HD, jiné v SD kvalitě. Jako na satelitu či jiných platformách.

• balsja - Dobrý den, v současné době si platím balíček u Skylinku a souběžně i u Freesatu, kartu freesat používají rodiče v televizoru v kuchyni u hlavního televizoru mám obě karty (skylink Viacces, Freesat Irdeto). Po sjednocení nabídek nebude smysluplné platit obě služby. Chci se Vás proto zeptat, zda bude možné převést kartu freesat pod skylink, jako next kartu. Jde mi o to, že freesat karta ve freesat modulu má integrované automatické ladění a byl bych rád, kdyby tato funkce zůstala. televizor sám toto neumí. A druhá otázka, zda bude tento přechod umožněn bez dlouhých výpovědních lhůt. Děkuji.
Dobrý den, díky za velmi konkrétní otázku. Neznám konkrétní odpověď, ale naší snahou bude takovýmto žádostem vyhovět. Asi to bude spojeno s výměnou karty. FreeSAT a Skylink používají jiný systém podmíněného přístupu a tím pádem Nextka freeSATu nemůže fungovat s hlavní kartou Skylinku. Prosím o trpělivost, zatím to není aktuální.

• ® JG - Dobrý den. Je těžko s Vámi diskutovat, když 99% témat jsou pro Vás tabu. Jaký typ otázek jste tedy očekával? Možná by jste mohl nám uživatelům například vysvětlit, proč technické záležitosti (přidávání kanálů, změnu kódování aj.) nejste schopni naplánovat na jeden den. Čím má být ku prospěchu (a komu) to nestále přelaďování a případné nákupy nových CAM takto rozprostřené do nekonečného časového období? Dělá to Skylink naschvál nebo jsou technici (potažmo management) opravdu tak neschopní?
Mrzí mě, že jsem zklamal Vaše očekávání. V chatu se opravdu konkrétní programové novinky oznamovat nedají. Já chat chápu jako příležitost prodiskutovat a vysvětlit některá témata. Technické změny vždy plánujeme na jeden den a zpravidla pak existuje delší období, během kterého je ji možno na straně zákazníka realizovat. Zásahy na straně zákazníka se snažíme naprosto minimalizovat. Pokud vím, v letošním roce k tomu došlo pouze jedenkrát, a to v souvislosti s významným rozšířením programové nabídky. Je třeba se však řídit našimi zprávami, a ne reagovat na každou informaci, kterou zveřejní nějaký odborný server. To pak můžete ladit každý týden. My změny oznamujeme v okamžiku, kdy je optimální je realizovat. Pokud zákazník postupuje dle našich instrukcí, komplikace nemá.

• Zetor25 - Dobrý deň mám na vás otázku ohľadom systému Irdeto (0624) budete ho použivať aj po roku 2021? Bude aj výmena kariet Irdeto za Nagra Ma? Kedy prídu na trh nové prijímače s certifikátom Nagra Ma? Budete ponúkať aj bez kartové modulu ako teraz začala ponúkať konkurencia? Za odpoveď vopred ďakujem s pozdravom Zetor25
Už jsem se dnes tomuto tématu věnoval. Není žádný důvod končit používání systému Irdeto a žádnou výměnu karet neplánujeme. Bezkartové přijímače a moduly Nagra přijdou na trh v prvním pololetí příštího roku.

• mgx - Dobrý den Programy canal+ budu aj pre freesat ?
Ano, v budoucnu budou mít k programům Canal+ přístup všichni naši zákazníci.

• ® romannitra - Dobrý deň.
Predaj klasických kariet irdeto plánujete skončiť, lebo sa už predávajú veľmi málo,ale niet sa čo čudovať, keď nová karta stojí cca 19euro, aktivácia 40euro a ešte predplatné.To si radšej každý kúpi na inzerát kartu z druhej ruky za tretinu ceny a ešte aj menej. Karty next by sa mali zachovať, určite sa ich predaj postupne zvyšuje a zvýši po rôznych opatreniach.Nebude "amnestia" na karty, ktoré už boli zo systému vyradené po roku nečinnosti??

O amnestii jsme neuvažovali. Možná to není špatný nápad. Děkuji.

• akfos - Bude letos nějaké vánoční překvapení nebo alespoň novoroční? Když je ta doba covidu a více času se bude trávit u televizních obrazovek? Např: uvolnění nějakého placeného programu třeba na týden?

Děkuji

Informace o volném vysílání najdete na našem webu.

• ® romannitra - Dobrý deň.
Nie som vôbec presvedčený o tom, že projekt pozemného dvbt v ČR Anténa + bude mať úspech.Náklady na pozemné výkonné vysielače sú ozaj veľmi vysoké.Môžte nám prezradiť, kolko ludí si už zakúpilo služby Anténa+ v dosahu vysielača Praha?

Je to nový projekt a sám jsem velmi zvědav, jak se mu bude dařit. Zatím máme stovky zákazníků, prodeje ale postupně rostou.

• Majo - Zdravim Vas pan Glisnik,
som dlhorocnym zakaznikom Skylink, za sluzbu normalne platim. Uprimne ma ale strasne stve, ked viac ako pol dediny funguje na ruskych zdielanych serveroch. Niektori si na tom urobili njormalne zivnost a chodia od domu k domu a ponukaju piratsky prijem. Kedy proti tomu konecne zakrocite? Napriklad take Magiosat so svojimi Digisportami si to vedelo osetrit.
Dakujem

Díky Majo, sdílím Vaši frustraci. V protipirátském boji pracujeme jak s technickými tak právními nástroji a využíváme soukromé detektivní kanceláře. Za konkrétní podněty budeme vděčni.

• Mdrak - Dobrý deň pán Glisnik. Na Slovensku mate 600 tisic platiacich zákazníkov. Nepripadá Vám blbé, že na infolinke máte minimum operátorov rozprávajúcich po Slovensky? Ze neponukate ani jeden dokumentárny program, ktorý by bol aspoň čiastočne lokalizovaný v Slovenčine, aj programy, ktoré sú priamo od Vás niesu v Slovenskom jazyku a ani info grafika nieje. Jediné stanice v Slovenčine boli od Discovery a tie ste vyradili. Plánujete Slovenskú časť Skylinku predať, alebo aký je dôvod, že na Slovákov kaslete? Zdá sa Vám 600 tisíc platiacich zákazníkov málo? Prečo nezverejnite priemerný výnos Sk vs CZ zákazníka? Určite by to bolo zaujímavé ako v prípade hbo kde na sk je viac predplatiteľov a aj tak je v Češtine. 
Dobrý den. Pokud se týká počtu operátorů zákaznického servisu hovořících slovensky, nebude jich o moc méně, než těch hovořících česky. Call centrum pro Skylink je v Ostravě, pro FreeSAT v Bratislavě. Sami lokalizaci programů, které nabízíme, neděláme. Vysílatelé pragmaticky upřednostňují češtinu, protože vědí, že dobře funguje i na Slovensku. Nikdo nedělá dabink česky i slovensky, protože to není efektivní. To je realita, kterou nezměníme. Mohu se mýlit, ale odhaduji, že by většina slovenských zákazníků za slovenský dabink nechtěla připlácet. Průměrný výnos na předplatitele uvést nemohu. Je v ČR o něco vyšší, rozdíl není velký. Počet našich předplatitelů HBO je v ČR více než 2x vyšší než na Slovensku.

• Jaroslav - Prečo neponúknete nejaké poďakovanie zákazníkom platiacim vyššie balíčky, stále lákate voľným vysielaním predplatiteľov s nižšími balíčkami to je logické, čo takto pustiť balíček HBO aspoň na dva týždne pre takýchto predplatiteľov? Tie ochutnávky mám predplatené, pre mňa žiadna zmena. Konkurencia je tu ozaj veľká, preto nerozumiem sťažovateľom, že sa im nepáči to, alebo ono, jednoducho si zaplatím službu u niekoho iného.

Ďakujem za odpoveď.

Zdravím Jaroslav. Čím vyšší nabídku náš zákazník má, tím hůře se poskytuje „dárek“ v podobě volného vysílání. Pokud bychom uvolnili HBO na dva týdny pro všechny, stejně by si mohli stěžovat předplatitelé HBO, že nic nedostali.
Nad Vašim námětem pouvažujeme a něco vymyslíme.

• slax - Dobrý deň ,
Chcem sa opýtať prečo Love Nature 4K z Hotbird 13E ide len na Viaccess kartách , keď mám Irdeto kartu M7 a nejde mi .
Chápem vypnutie 0d96 ale prečo nás čo mame Irdeto karty obmedzujete tiež oproti Viaccess kartám . Snad už by tento cirkus aj mohol skončiť a nech mám možnosť sledovať to iste ako te ktorý má Viaccess kartu . Ďakujem za serióznu odpoved .

Love Nature 4K je na kapacitě jiného operátora. Ten souhlasil pouze s připojením jednoho systému podmíněného přístupu. Tuto šanci jsme dostali, tak jsme ji využili. Viaccess Orca používají i jiné platformy M7. Samozřejmě jsme mohli nabídku ignorovat a „spravedlivě“ neposkytnout přístup nikomu.

• Robo - Doobrý deň, Jaromíre

Prosím neuvažujete o znížení poplatku za dekódovacie karty a registračný poplatok ?

Ďakujem za odpoveď

Dobrý den Robo. Většina našich prodejů je realizována s přijímačem i instalací za 1 euro se závazkem na 24 měsíců. Prakticky po celý rok lze u prodejců získat v akci získat slevu na registraci. V cenách proto nevidím problém.

• Patrik 124 - Chcel by som sa Vás opýtať či budú niekedy mať Skylink vlastne stanice?
Skylink má nyní stanici Skylink 7. Spíše než stanice Skylink připravujeme stanice Canal+.

• Michal041 - Dobrý deň p. Glisník, chcem spýtať prečo sa hudobný program VH-1 nemôže šíriť priamo z Astry 3B (23,5°E), keďže stačilo by sa dohodnúť s m:Sat (vlastníkom je Telekom Srbija) a len pridať kódovací systém pre Skylink?
S Telekom Srbija o simulcryptu jednáme.

• ® JG - Dobrý den. Je těžko s Vámi diskutovat, když 99% témat jsou pro Vás tabu. Jaký typ otázek jste tedy očekával? Možná by jste mohl nám uživatelům například vysvětlit, proč technické záležitosti (přidávání kanálů, změnu kódování aj.) nejste schopni naplánovat na jeden den. Čím má být ku prospěchu (a komu) to neustále vynucené přelaďování a případné nákupy nových CAM takto rozprostřené do nekonečného časového období? Dělá to Skylink naschvál nebo jsou technici (potažmo management) opravdu tak neschopní? Děkuji a přeji hezké svátky.
Ján

Mrzí mě, že jsem zklamal Vaše očekávání. V chatu se opravdu konkrétní programové novinky oznamovat nedají. Já chat chápu jako příležitost prodiskutovat a vysvětlit některá témata. Technické změny vždy plánujeme na jeden den a zpravidla pak existuje delší období, během kterého je ji možno na straně zákazníka realizovat. Zásahy na straně zákazníka se snažíme naprosto minimalizovat. Pokud vím, v letošním roce k tomu došlo pouze jedenkrát, a to v souvislosti s významným rozšířením programové nabídky. Je třeba se však řídit našimi zprávami, a ne reagovat na každou informaci, kterou zveřejní nějaký odborný server. To pak můžete ladit každý týden. My změny oznamujeme v okamžiku, kdy je optimální je realizovat. Pokud zákazník postupuje dle našich instrukcí, komplikace nemá. Přeji hezké svátky i Vám.

• Juraj - Dobrý deň pán Glisník
V skylink live TV chýbajú TV ako cs mystery,golf chanel,rebel,filmbox premium,HBO
budú niekedy?
Dakujem za odpoved

Programy HBO jsou předplatitelům k dispozici přes HBO GO. U ostatních stanic se řídíme jejich sledovaností. Na rozdíl od satelitu lze v OTT sledovanost přesně změřit. Nemá smysl investovat do programu, jehož sledovanost přes Skylink Live TV je mizivá. Platí však, že do obsahu Skylink Live TV významně investujeme. Bližší informace najdete v předchozích odpovědích.

• ® romannitra - Dobrý deň.
Ešte k tým next kartám.Pre užívatela je určite lepšie klasická next karta,tam platíme len za programy, takže je zdarma ale modul viacess bude určite stáť pár desiatok eur navyše.A pri dnešnej biede aj to je peniaz.

Klasická Next karta je výhodnější pouze pro toho, kdo má přijímač/dekodér Irdeto. Pokud žádný přijímač nebo modul nemá a kupuje si jej, není mezi Nextkou Irdeto či Viaccess Orca žádný rozdíl.

• mgx - Dobrý den Skylink Live TV hd programy kedy pejdu na full hd
Průběžně vyhodnocujeme, v jakých OTT profilech naši zákazníci programy sledují. To do značné míry závisí na kvalitě jejich konektivity. Podle toho kvalitativní profily nastavujeme.

• ® CS. - Ještě jednou dobrý den pane Glisník a reaguju na tuto vaši odpověď "Určitě jej zvážíme jako inspiraci pro další kroky. Na rozdíl od jiných satelitních platforem sloužíme velkým veřejnoprávním a komerčním vysílatelům jako jejich satelitní distribuční platforma. Vzhledem k tomu, že používáme statistický multiplexing, tedy metodu, kdy v reálném čase jednotlivé kanály sdílejí bitový tok, bývá zvykem, že jednotliví vysílatelé nechtějí, aby na stejné frekvenci byly programy jejich přímého konkurenta a aby si tak „půjčovali“ bitový tok. To je omezení, se kterým se musíme smířit." která se týkala ohledně sjednocení SK základních komerčních stanic na jeden transpondér.

Pokud by byly všechny SK komerční stanice od Jojky a Markízy pro slovenský trh na tom 11973 tak b y právě tím tuplem byla splněna ta podmínka tohoto následujícího "Vzhledem k tomu, že používáme statistický multiplexing, tedy metodu, kdy v reálném čase jednotlivé kanály sdílejí bitový tok, bývá zvykem, že jednotliví vysílatelé nechtějí, aby na stejné frekvenci byly programy jejich přímého konkurenta a aby si tak „půjčovali“ bitový tok"
Právě nyní na tom 11876 v daný moment majitel Jojky a Markízy (jinak Markíza aj Nova je od jednoho majitele) "půjčuje" bitový tok Primě, Epic Drama a podobně. Pokud nbude na 11793 pouze Joj a Markíza tak tomu nebude v žádném případě docházet!!!

Ještě jednou díky za námět. Jak jsem uvedl, zvážíme jej při dalších krocích.

• ® Janci19 - zas sme sa nič nedozvedeli ... Canal+ minie miliardy na práva na filmy seriály šport ale ked sa vám nechce investovať euráče ludí poputujú inam Vaša smola
Pokud budeme poskytovat služby za ceny, které většinový zákazník nebude akceptovat, opustí nás. Canal+ disponuje penězi, které vybere od zákazníků. V okamžiku, kdy cena některých práv neodpovídá jejich sledovanosti, neakceptuje ji. Dlouhodobě se to jinak dělat nedá.

• - Dobrý deň, pán Glisník, plánujete prosím rozšíriť ponuku o ďalšie detské kanály ?
Ďakujem, Dáša

Zdravím, Dáša, o programových novinkách vždy informujeme tiskovou zprávou. Nemohu je sdělovat v chatu. Díky za pochopení.

VHR - .
.

satCentrum - Tak to už byl poslední dotaz, děkujeme všem účastníkům dnešního chatu za otázky a ing. Glisníkovi za jeho odpovědi.
Protože už vánoční svátky klepají na dveře, přejeme vám, aby pro vás byly (i přes současnou pandemii) spokojené, šťastné a veselé a oslavili jste je v klidu v kruhu svých milých a známých…

Mockrát děkuji redakci za pozvání a čtenářům za trpělivost. Přeji všem krásné a klidné Vánoce a hodně štěstí v roce 2021.

• ® JG - Jedná změna? Nelžete si sám do kapsy. Z kraje roku zařazení programu ČT3 (nutno důchodcům ladit – jistě Vám to potvrdí nejeden technik), následovalo dubnové zakódování hudební stanice Šlágr TV. Pecka! Důchodci si zakoupili CA modul. Brblali, ale přežili. Vtipná byla poznámka na vašem WEBu: „Pro zákazníky Skylinku to nepředstavuje žádnou změnu“ („úsměv“). Dále - Program FightBox začal vysílat s novými technickými parametry. Cca polovina dubna . . . CNN Prima NEWS HD nabídce Skylinku a další programové změny, Květen … Zařazení programu Hobby TV do nabídky Skylinku …. Programové změny k 1. 6. 2020
Díky za zpětnou reakci. Rád si nechám poradit, jak zařadit do nabídky nově spuštěný program ČT3, aby jej zákazník bez fastscanu nemusel ladit. Měli jsme zvolit „nulovou variantu“ a program zařadit až toho bude více pohromadě? O zařazení programu na satelit rozhodl vysílatel. Totéž se týká programu CNN Prima News HD a Hobby TV. Možná budete vědět, jak zařazení nových programů lépe zvládat. Já vidím jednoduché řešení v přijímači se fastscanem. A je pokoj jednou provždy. Nechápu, jak naše zákazníky zasáhlo zakódování programu Šlágr TV. Pokud se jednalo o zákazníky, přijímač či modul s kartou přece měli. Pokud kartu neměli a program sledovali, nebyli to zákazníci.


Další články z rubriky:
19.10.2018 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
01.12.2017 • On line na satCentrum: Vladimír Rusnák, DIGI CZ
21.03.2017 • On line na satCentrum: Martin Ornass-Kubacki, SES Astra CEE
24.10.2016 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
22.11.2015 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M7 Group/Skylink
03.08.2015 • Nezodpovězené dotazy 24. chatu s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist