Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:21:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Špeciály relácií na Dvojke prinesú detailné informácie o vakcínach proti COVID-19 a nazrú aj do domova dôchodcov

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 21.01.2021


Téma pandémie hýbe nielen Slovenskom, ale celým svetom. Boj s neviditeľným nepriateľom je bitkou na viacerých frontoch. Ako žijú v čase koronavírusovej pandémie obyvatelia a zamestnanci domova pre seniorov, aké sú detaily očkovania proti COVID-19 na Slovensku a čo všetko vieme o rôznych typoch vakcín? Bežní ľudia, ktorí broja proti pandémii opaterou a láskou aj špičkoví odborníci, ktorí pracujú na vedecky účinných opatreniach budú hosťami štvrtkových (21. 1. 2021) špeciálnych relácií na Dvojke.


Tematický večer otvorí vo štvrtok 21.1. na Dvojke o 20.10 h relácia Moja diagnóza s podtitulom Opaterou a láskou proti pandémii. V bratislavskom Domove jesene života sa stretlo mnoho príbehov seniorov, ich opatrovateliek, sestričiek, psychológov, kuchárok, upratovačiek, ktorých dnes navyše poznamenala pandémia infekčného ochorenia Covid-19. Ako ochrániť starčekov a ako udržať tímového ducha a psychiku v poriadku? Celý personál DSS jednohlasne tvrdí, že tieto ťažké časy dokážu zvládnuť iba súdržne a s humorom. Príbehom tohto zariadenia bude divákov Dvojky sprevádzať riaditeľka Domova jesene života v Bratislave PhDr. Branislava Belanová a jej pravá ruka, vedúca sestra Mgr. Martina Kazimírová.

Obľúbená talk show o vede Experiment v špeciálnej časti naživo s názvom EXPERIMENT ŠPECIÁL: OČKOVANIE A KORONAVÍRUS vo štvrtok 21.1. o 20.35 h na Dvojke poskytne divákom vedecký pohľad na aktuálnu pandémiu. Hlavnou témou bude očkovanie, na ktoré sa odborníci spolu s moderátorom Gregorom Marešom pozrú zblízka. Ako prebieha proces schvaľovania vakcín na COVID-19 v rámci Európskej únie a na Slovensku? Ako detailne vyzerá vakcinačný plán Slovenska, kedy sa bude na Slovensku očkovať rýchlejšie a koľko ľudí plánuje štát zaočkovať do konca júna? Prečo istá časť populácie zásadne odmieta vakcíny proti COVID-19?

Aj na tieto otázky odpovedia pozvaní odborníci. Divákom poskytnú detailné informácieo všetkých typoch vakcín, vrátane toho, ako dlho a kedy budeme po očkovaní imúnni. Hosťami relácie budú vo štvrtok riaditeľka a generálna tajomníčka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv PharmDr. Zuzana Baťová PhD., infektológ z Kliniky infektológie a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach a člen konzília odborníkov na COVID-19 prof. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD; doc. MVDr. Norbert Žilka, DrSc., neuroimunológ, riaditeľ Neuroimunologického ústavu SAV a Mgr. Jakub Šrol, PhD., psychológ z Ústavu experimentálnej psychológie Centra spoločenských a psychologických vied SAV.

Ako tretí v poradí doplní špeciálne ladený večerný program dokumentárny film o smrteľných chorobách Neviditeľný nepriateľ, tematicky aktuálny aj v dnešných časoch. S neviditeľnými mikroorganizmami ľudia zápolili od nepamäti, i keď o nich veľmi dlho nevedeli vôbec nič. Fascinujúce príbehy o bojovníkoch s týmito nepriateľmi spôsobujúcimi mnohé, v minulosti aj smrteľné, choroby si diváci budú môcť pozrieť na Dvojke už vo štvrtok 21.1. o 21.35 h. Neskôr Dvojka o 22.30 h uvedie aj aktuálny dokument o vplyve pandémie nového koronavírusu na kultúru More hudby - kultúra v čase korony a tematický večer ukončí o 23.50 h špeciálna Chvíľka poézie. Báseň Spev o mne od Walta Whitmana interpretujú na pozadí prvého plošného testovania herci Martin Huba a Richard Autner, speváci Katarzia a Juraj Benetin, farárka ECAV Anna Polcková, či publicista Michal Havran a novinárka Monika Tódová.


Bratislava, 19. január 2021, Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.01.2021 • RTVS sa v minulom roku tešila nárastu sledovanosti
19.01.2021 • Žhavé novinky i návrat oblíbených seriálů! Na co se na Nově můžete těšit na jaře?
19.01.2021 • TOP programom televízie sú Noviny TV JOJ
16.01.2021 • Juraj Bača ako zbojník Juraj Jánošík už v nedeľu večer na Jednotke
16.01.2021 • Show Jana Krause – 20. 1. 2021
12.01.2021 • Psi a kočky na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist