Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 11:43:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Na obrazovky RTVS prichádzajú Správy bez kravaty

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 01.03.2021


RTVS prináša divákom nový spravodajský formát, ktorý sa na dianie doma i vo svete pozrie odľahčenou formou. Správy bez kravaty s moderátormi Danielou Simanovou a Viliamom Hauzerom sa objavia na obrazovke Jednotky prvýkrát v piatok 5. marca o 22.05 h.


Okolo nás sa stále niečo deje. Mnoho dôležitých informácií má však negatívny náboj. Dá sa na dianie na Slovensku i v zahraničí pozerať aj z pozitívnejšej stránky? Odľahčené, ale zaručene podstatné informácie dostanú priestor vo vysielaní RTVS v novej spravodajskej relácii. „Som veľmi rád, že v tomto neľahkom období, ktoré všetci aktuálne prežívame, môžeme divákov RTVS potešiť takýmto formátom. Našim cieľom nie je predstaviť svet v ružovejších farbách vzdialených od reality. Práve naopak. V „dobe kovidovej" sme možno trochu pozabudli, že svet nie je len čierny ani čiernobiely a aj v týchto ťažkých časoch sa okolo nás deje veľa príjemného a láskavého, čo vzhľadom na vážnosť priebehu pandémie nenachádza miesto v klasických spravodajských formátoch. V relácii Správy bez kravaty si to budeme všímať. Zároveň by sme boli radi, keby nám naši diváci posielali svoje videá, ktoré radi v relácii odvysielame," uviedol riaditeľ sekcie spravodajstva RTVS Vahram Chuguryan.

Správy bez kravaty prinesie Jednotka RTVS v týždennej periodicite, každý piatok večer po 22. hodine. Reláciou plnou pozitívnych informácií budú divákom sprevádzať moderátori spravodajstva Daniela Simanová a Viliam Hauzer. „Záplavu negatívnych, vážnych a smutných tém je potrebné vyvážiť. Správy bez kravaty nemajú divákov rozladiť, ale práve naopak - pozitívne ich naladiť," hovorí tímlíder zahraničného spravodajstva a moderátor Viliam Hauzer, ktorý sa na nový formát veľmi teší. „Divákov chceme motivovať k tomu, že aj sami môžu prispieť k zlepšeniu spoločenskej nálady. Každý z nás, minimálne svojim pozitívnym postojom, môže priniesť do spoločnosti určitú dávku dobrej energie. Osobne sa na výrobu tejto relácie veľmi teším," povedala moderátorka relácie Daniela Simanová.

Trinásťminútové vysielanie prinesie okrem dôležitých informácií, príspevkov z práce záchranárov, hasičov či polície aj zaujímavého hosťa. Ten predstaví odbornú či inú zložitú aktuálnu tému odľahčenou formou tak, aby jej porozumel naozaj každý. Súčasťou novej spravodajskej relácie budú aj rozhovory s influencermi či príspevky od divákov, ktoré môžu zasielať prostredníctvom aplikácie iReportér RTVS.

Náročné spravodajské témy, analýzy ani politika sa v novej relácii objavovať nebudú. Správy bez kravaty sa budú prioritne venovať zaujímavým témam z oblasti vedy, techniky, prírody, kultúry, histórie či vesmíru. Ak chcete zostať informovaní, no zároveň si aj oddýchnuť, nová spravodajská relácia RTVS je tu práve pre vás. Správy bez kravaty štartujú na Jednotke už v piatok 5. marca o 22.05 h. Diváci ich budú môcť sledovať aj online prostredníctvom webu RTVS a po odvysielaní ich nájdu aj v archíve na stránke archiv.rtvs.sk.


Bratislava, 1. marec 2021, Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.03.2021 • Futbaloví fanúšikovia sa môžu aj v nasledujúcich rokoch tešiť na exkluzívne prenosy RTVS
02.03.2021 • Skupina Markíza nedala konkurencii šancu ani vo februári
28.02.2021 • Show Jana Krause – 3. 3. 2021
23.02.2021 • TV Markíza vstupuje do jarnej sezóny doslova nabitá premiérami vlastnej tvorby
23.02.2021 • Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo mala v minulom roku RTVS
22.02.2021 • Jedinečný projekt Klubtúra prichádza na obrazovky RTVS

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist