Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 09:41:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Česká televize vyráží do boje o České lvy

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 02.03.2021


Jména nových držitelů Českých lvů budou známa v sobotu 6. března, Česká televize svými projekty obsadila téměř všechny soutěžní kategorie. Slavnostní předání, které se uskuteční ve speciálním pandemickém režimu, uvede v přímém přenosu z pražského Rudolfina ve 20.10 hodin na programu ČT1. Večerem diváky provede Václav Kopta.


Po skončení ceremoniálu bude následovat snímek režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče, jenž loni zvítězil v devíti kategoriích. V souvislosti s největším národním filmovým kláním uvede ČT v březnu také dokumenty V síti, Můj otec Antonín Kratochvíl a drama Národní třída, vše v televizní premiéře.

O sošku Českého lva v pořadí již osmadvacátého ročníku výročních cen letos usiluje celkem sedmadvacet titulů. V kategorii Nejlepší film bojuje pět snímků. Na všech se podílela Česká televize. Ta stojí i za pěti z celkových šesti TV počinů, které si konkurují v kategoriích Nejlepší televizní film nebo minisérie a Nejlepší televizní seriál. Televize veřejné služby se svými snímky kompletně obsadila také nominace v kategoriích nejlepší režie, nejlepší herec a herečka v hlavní i vedlejší roli, scénář, kamera, střih, hudba, zvuk, kostýmy a masky, scénografie a filmový plakát.

O cenu za Nejlepší dokumentární film a Nejlepší herečku v hlavní roli se utká snímek z koprodukce České televize V síti, respektive jeho protagonistka Tereza Těžká. Historicky nejúspěšnější český dokument, který doposud vidělo přes půl milionu diváků a který otevřel důležitou debatu na celonárodní úrovni, již v lednu získal Cenu filmových fanoušků. Film mapující problematiku zneužívání nezletilých v prostředí internetu, mohou diváci v televizní premiéře zhlédnout ve středu 10. března od 20.10 hodin na Jedničce.

V kategorii dokumentů se o Českého lva uchází také titul Můj otec Antonín Kratochvíl. Životní příběh slavného fotografa odhaluje snímek prostřednictvím jeho syna Michaela, také fotografa, který se však se svým otcem poprvé setkal až v dospělosti. „Ihned mě zaujal a zasáhl moment stojící v centru Antonínova života. Opuštění a znovushledání se se synem Michaelem. Řekla jsem si, že je možné vystavět napínavý a silně emocionální příběh o sbližování se syna s otcem, kdy film může působit i jako určitá terapie,“ říká režisérka Andrea Sedláčková. Dvojka snímek uvede v úterý 2. března od 21.00 hodin.


Ozvěny loňského ročníku Českého lva

Minulý rok ovládlo České lvy ambiciózní dílo režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče. Snímek je adaptací románu polského autora Jerzy Kosińského vyprávějícím o malém chlapci putujícím během druhé světové války východoevropským venkovem. Filmové zpracování nakonec loni získalo devět sošek a diváci jej uvidí hned po přímém přenosu předávání letošních výročních cen České filmové a televizní akademie, tedy v sobotu 6. března od 22.20 hodin na prvním programu.

O týden později, v sobotu 13. března ve 21.20 hodin na ČT1, mohou diváci vidět drama režiséra Štěpána Altrichtera Národní třída, který jej natočil podle stejnojmenné novely Jaroslava Rudiše. Příběh o rváči přezdívaném Vandam loni bojoval hned ve třech kategoriích.

2. března – 21.00 – Můj otec Antonín Kratochvíl (ČT2)

6. března – 22.20 – Nabarvené ptáče (ČT1)

10. března – 20.10 – V síti (ČT1)

13. března – 21.20 – Národní třída (ČT2)


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 2. 3. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.03.2021 • Školy jsou zavřené a tak je tu pro děti UčíTelka - od zítřka opět na obrazovce ČT :D
02.03.2021 • Futbaloví fanúšikovia sa môžu aj v nasledujúcich rokoch tešiť na exkluzívne prenosy RTVS
02.03.2021 • Skupina Markíza nedala konkurencii šancu ani vo februári
01.03.2021 • Na obrazovky RTVS prichádzajú Správy bez kravaty
28.02.2021 • Show Jana Krause – 3. 3. 2021
23.02.2021 • TV Markíza vstupuje do jarnej sezóny doslova nabitá premiérami vlastnej tvorby

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist