Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 11:42:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Česká televize zažívá největší zájem diváků od olympiády v Naganu, je nejsledovanější za posledních 23 let

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 22.04.2021


Česká televize je od počátku letošního roku s velkým náskokem nejsledovanější TV skupinou na tuzemském trhu. Celodenně i v hlavním vysílacím čase. První čtvrtletí bylo navíc nejsledovanějším od roku 1998, kdy obrazovky ovládla olympiáda v japonském Naganu. Jednička České televize přilákala v prime time nejvíce diváků za posledních třináct let a daří se i zpravodajské ČT24, jež má za sebou třetí nejúspěšnější čtvrtletí v historii svého vysílání.


Česká televize byla v prvním čtvrtletí s celkovým podílem na publiku 33,69 % suverénně jedničkou na českém televizním trhu. A to jak z pohledu celodenní sledovanosti, tak i v hlavním vysílacím čase, v němž dosáhla na nejlepší výsledek posledních dvaceti let (podíl 32,81 %).

„České televizi se daří vyvíjet kvalitní náměty a zpracovávat je na vysoké úrovni, což potvrzuje nejen zisk mnoha ocenění, včetně Českých lvů, ale také vysoká poptávka o koupi naší původní dramatiky, spokojenost diváků s vysíláním a zájem o program ČT, který byl na jaře nebývalý. Ať se jednalo o novoroční Poslední aristokratku, seriál Kukačky s dramatickou situací kolem výměny dětí, nový pohled na spisovatelku Boženu Němcovou v minisérii Božena nebo retro krimi z období vzniku republiky Zločiny Velké Prahy, které se staly naším nejsledovanějším seriálem za posledních patnáct let. Kromě původní tvorby na ČT1 vyhledávali diváci i letos na jaře zejména zpravodajský obsah,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Na program ČT1 se v prvním čtvrtletí dívalo v hlavním vysílacím čase průměrně 23 % diváků, kteří trávili večery u televizních obrazovek. První tři měsíce roku rovněž nevybočily z trendu vysokého zájmu o zpravodajství České televize, hlavní zpravodajskou relaci Události sledovalo na stanicích ČT1, ČT24 a ČT3 denně průměrně téměř 1,3 milionu lidí. Zpravodajská ČT24 si drží u diváků vysokou míru zájmu po celý den, s průměrným podílem na publiku 5,47 % pro ni bylo první čtvrtletí třetím nejúspěšnějším v historii vysílání.

Jednoznačně nejoblíbenější televizní stanicí mezi dětskými diváky zůstává Déčko. Ve skupině dětí ve věku 4-12 let dosahuje podílu na sledovanosti přes 27 %. Možnost konání profesionálních soutěží znamenala i rostoucí sledovanost kanálu ČT sport, oproti prvnímu čtvrtletí loňského roku se zvýšila o více než 1 procentní bod na 3,87 %. Od května do srpna navíc ČT sport nabídne divákům tři velké sportovní akce, světový šampionát v hokeji, fotbalové EURO i olympijské hry z Tokia. Na konci března oslavil rok existence program ČT3, který pravidelně dosahuje na 2% podíl u diváků starších pětašedesáti let. Jeho nejsledovanější pořady pak až na 8 %.

Zásluhou webu a dalších digitálních aktivit se České televizi rovněž daří zvyšovat svůj zásah, a to zejména u mladších věkových skupin. Týdenní zásah vysíláním České televize se díky online aktivitám u diváků ve věku 15-24 let navýšil o více než 23 %, ve skupině 25-34 let o 13 %. ČT za první čtvrtletí dokázala každý týden v průměru oslovit svým vysíláním 77,6 % televizních diváků, online služby navýšily tento zásah v průměru o dalších 3,2 procentního bodu.

(Zdroj: ATO –Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni: 20.4.2021, Netmonitora online výzkum ČNP)


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 22. 4. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.04.2021 • Show Jana Krause: pogodová otužilá nahá jogínka, zámečtí pánové a cukrování s Krausem
21.04.2021 • Kdo zatančí v jedenácté StarDance? Oblíbená soutěž odstartuje na podzim
21.04.2021 • Dvojka RTVS prinesie exkluzívny rozhovor s členom posádky Crew Dragon, štart letu do vesmíru odvysiela naživo
20.04.2021 • Rekordní týden CNN Prima NEWS: sobotní vysílání k pohřbu prince Philipa zasáhlo 575 000 diváků, průměrný denní share byl 1,12 %
19.04.2021 • Aj počas uplynulého víkendu sa RTVS tešila vysokej sledovanosti
19.04.2021 • Markíza s večernými programami suverénne víťazila od piatka až do nedele

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist