Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 07:09:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Prima COOL: Simpsonovi se dočkali 700. epizody

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 10.05.2021


Nejslavnější a nejdéle vysílaný televizní seriál nezastaví ani celosvětová pandemie! Simpsonovi se dočkali neuvěřitelné jubilejní 700. epizody. V ní se po více než třiceti letech vysílání seriálu poprvé podíváme do tajuplné místnosti v jejich domě, a navíc odhalíme tajemství Flandersovy minulosti. Sedmistou epizodu odvysílá Prima COOL v pondělí 10. května v 19.45 hod.


Odhalte tajemství Flandersovy minulosti a spolu s ním i tajuplnou místnost v domě Simpsonových, do které jsme se v žádné z předchozích 699 epizod nepodívali! Ano, nejslavnější a nejdéle vysílaný televizní seriál nezastavila ani celosvětová pandemie nemoci covid-19 a právě se dočkal neuvěřitelné 700. epizody. Simpsonovi po více než třiceti letech na televizní obrazovce slaví další jubileum a překonávají obrovský milník dílem, ve kterém nahlédneme do jejich minulosti – do doby, kdy malá Maggie ještě nebyla na světě!


Zajímavosti

Simpsonovi jsou již 32 let hitem televizních obrazovek po celém světě. Seriál drží několik rekordů. Simpsonovi jsou nejdéle vysílaným komediálním seriálem, nejdéle vysílaným animovaným seriálem – a vůbec nejdéle vysílaným seriálem (v hlavním vysílacím čase). Šestnáctá epizoda 32. série s názvem Příběh Vánoc minulých je už celkem 700. odvysílaným dílem seriálu.

Epizoda číslo 700 se odehrává v minulosti, zachycuje další zádrhel v (ne)přátelském vztahu mezi Homerem a jeho sousedem Flandersem a odhaluje tajemnou místnost v domě Simpsonových, kterou jsme dosud neviděli. Díky 700. epizodě se dočkáme pohledu na Simpsonovy v době před narozením malé Maggie.

Producent Simpsonových Al Jean, který pracuje na seriálu už 30 let, prozradil v rozhovoru pro magazín Variety, že 700. epizoda vychází z nápadu animátora a producenta Matta Groeninga, který Simpsonovy vymyslel. Matt Groening chtěl, aby vznikl díl o malé místnosti nad garáží. Tu je možné zahlédnout během úvodní znělky na začátku každé epizody, ale dovnitř jsme se jako diváci dosud nepodívali. Na tuto myšlenku ho přivedl jeden ze scenáristů Simpsonových.

Matt Groening v rozhovoru pro USA Today uvedl, že 700 je ohromující číslo. Ale že zároveň jde jen o další epizodu, na kterou je třeba vynaložit stejně velké množství práce. Jediný rozdíl mezi 700. a prvním dílem je ten, že jsou všichni o 30 let starší.

700. epizoda se odehrává během období vánočních svátků, přestože měla americkou premiéru na jaře (a Prima ji odvysílá v polovině května). Al Jean říká, že je to úmyslná narážka na úplně první díl Simpsonových, odehrávající se také během Vánoc. Produkce zároveň usoudila, že mít Vánoce dvakrát za rok přijde v dnešní době vhod.

Gag z úvodní znělky ke 700. epizodě znovu natočil animátor Bill Plymton. Na Oscara nominovaný filmař předtím pracoval už na šesti znělkách Simpsonových.

700. epizoda vznikala celá v době pandemie nemoci covid-19. Al Jean nicméně prozradil, že se produkce rozhodla koronavirus úplně ignorovat. Nikdo v Simpsonových nenosí respirátory ani roušky, a ani nepomyslí na karanténu. Jean je přesvědčený o tom, že za pět let budou takové výjevy jenom smutnou vzpomínkou.

Produkční tým Simpsonových pracuje už přes rok prostřednictvím videokonferenčního programu Zoom, a dosud se nemusel potýkat s žádnými zpožděnými termíny způsobenými pandemií. Postprodukci a zvukařům se podařilo vybudovat miniaturní studia v domech jednotlivých herců a na výsledku není poznat, že se zvuk nahrával někde jinde než ve velkém profesionálním produkčním studiu.

Matt Groening vidí dnešní Simpsonovy jako neoddělitelnou součást popkultury. Důkazem má být to, že si seriál našlo a oblíbilo hned několik různých generací. A vybízí ty starší, které třeba se Simpsonovými vyrostly, ale dnes je považují za pořad, jenž už není pro ně, aby jim dali znovu šanci – satira a animace vypadají podle jeho slov naprosto úžasně.

Ohledně případného konce Simpsonových odpovídá Matt Groening stejně jako obvykle: žádný konec není v dohledu. Groening vždy odpovídá zásadně stejně proto, že když začne v médiích uvažovat o případném konci seriálu, jeho slova vyvolávají znepokojení nejen v produkčním týmu, ale také mezi diváky a fanoušky. Produkční studio Fox oznámilo, že postupně natočí ještě 33. a 34. sérii Simpsonových. Celkový počet vysílaných epizod se tak v roce 2023 vyšplhá na 757. Producent seriálu Al Jean potvrdil, že celkem 757 dílů určitě vznikne, ale co bude dál, neví. Jean říká, že to ještě neznamená, že pak Simpsonovi skončí. Ale zároveň netuší, jak dlouho ještě budou moct pokračovat.

Dočkají se někdy Simpsonovi jubilejní 1000. epizody? Na tuto otázku odpověděl producent seriálu Al Jean smíchem a poznámkou, že by to zabralo dalších dvanáct let. Ale prý to není vyloučeno. Al Jean je navíc přesvědčený o tom, že by Simpsonovi nezůstali dlouho u ledu, i kdyby seriál skončil. V době, která přeje novým premiérám starých, klasických hitů, by podle něj určitě někdo rychle přišel s novou verzí Simpsonových.


Martin Šnýdr, PR Manager, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 7. 5. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.05.2021 • Show Jana Krause – 12. 5. 2021
07.05.2021 • Televízia Seznam pripravuje v koprodukcii s televíziou JOJ nakrúcanie seriálu Lajna 3!
07.05.2021 • RTVS uvedie 8. mája v premiére nedávno ocenený film Útek cez hranice
06.05.2021 • TV Dajto a VOYO prinesú naživo preteky seriálu TCR Europe, o víťazstvo zabojuje aj Maťo Homola
05.05.2021 • Kolben: velkopodnikatel, který vsadil na střídavý proud
04.05.2021 • Slunečná: Prapodivná svatba Filipa Tomsy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist