Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 20:30:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Poznávejte svět s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.05.2021


Cestování, historie, příroda, technika a trocha záhad = Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Krásy Řecka: Od hor k pobřeží; jaký je Tajný život na farmě; pozor na Útok Zeppelinů; naučíme vás Jak přežít v divočině a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

17. 5., 21.00 hod. – Krásy Řecka: Od hor k pobřeží (Epirus)

Husté zelené lesy a hory pokryté sněhem, vysoké útesy nebo holé písčiny. Řecko je zemí přírodních krás, se kterými se může srovnávat jedině jeho historický význam. Zažilo první evropské civilizace, zakladatele filozofie i rozhodující bitvy. Pozoruhodné letecké záběry této jedinečné části Evropy zachycují malebné zátoky, dechberoucí pohoří, divoké říční delty, idylické vesničky a kláštery. Krajina, kterou sledujeme, může dýchat a vyprávět svůj příběh. Všední příběhy místních obyvatel o tom, jak tady žijí a pracují, jsou protiváhou pohledu z ptačí perspektivy. Toto je autentické Řecko. Rybáři, mniši, sochaři – obyčejní lidé žijící na neobyčejných místech nabízejí vlastní, jedinečný pohled na historické budovy, posvátná místa, starodávné tradice a kulinářské umění, které už dlouhá staletí ovlivňují celý zbytek Evropy.


19. 5., 20.00 hod. – Tajný život na farmě (1. díl)

Všichni si myslíme, že zvířata na farmě dobře známe: ovce jsou hloupé, prasata jsou chytrá a krávy si lehnou na zem vždy, když má pršet. Ale za každým z těchto zvířat se skrývá mnohem víc, než bychom čekali. V tomto přírodovědném seriálu se podíváme na některé z nejlepších anglických farem. Vytvoříme sluncem vyhřívané ideální prostředí, ve kterém vyzkoušíme zvířecí inteligenci, objevíme nečekané vztahy a odhalíme tajný život zvířat na farmě, o jakém jsme dosud neměli ani nejmenší tušení.


20. 5., 20.00 hod. – Útok Zeppelinů

Londýn hoří. Německé bomby ničí britské domy a v ulicích se vrší hromady mrtvol. Ale tato blesková válka nemá nic společného s druhou světovou. Během první světové války Němci odstartovali do té doby nevídané tažení hrůzy, které přepsalo pravidla válečných dějin. Poprvé v historii se stali terčem vojenských útoků nevinní civilisté. Účelem bylo nemilosrdně rozdupat morálku celého národa. Zkáza a krveprolití se snesly na zem ze stroje jako vystřiženého z fantastických sci-fi příběhů: ze Zeppelinu. Tyto obří vzducholodě beztrestně bombardovaly Británii celých osmnáct měsíců, zatímco se angličtí vojenští inženýři marně snažili vymyslet způsob, jak je zastavit. I když tento málo známý závod ve zbrojení dávno skončil, zůstalo po něm několik tajemství, která se nyní snaží odhalit inženýr Hugh Hunt. Historický dokumentární film Útok Zeppelinů je explozivní mix živých akčních scén a zajímavých poznatků o minulých technických pokrocích.


20. 5., 22.00 hod. – Ptačí inteligence bez hranic

Tato zázračná dítka zvířecí říše mají zobáky a pera – a velmi zvláštní schopnosti! Nestor kea z Nového Zélandu je jediným druhem papouška žijícím v zasněžených horských oblastech. Rád zkouší, co dovede jeho vlastní mozek, řeší hádanky a zlobí turisty. Dokáže si odšroubovat láhev nebo otevřít batoh. Vypadá přitom tak odhodlaně, jako by rozuměl technice a fyzice. Tisíce mil na sever v Nové Kaledonii žijí další talentovaní ptáci. Místní vrány dokážou používat široký okruh nářadí určeného pro různé příležitosti. Jaké je tajemství jejich inteligence? Vychutnejte si velký test ptačího IQ a jeho výsledky, které jsou stejně zábavné jako překvapivé.


20. 5., 23.00 hod. – Jak přežít v divočině (1. díl)

Boj s přírodními živly, hladem, žízní a únavou zaměstnává dva muže celé dva týdny. Expert na přežití v divočině Joe Vogel a jeho chráněnec Bastian totiž vyrazili ven. Bastian se naučí, jak se o sebe postarat uprostřed lesa, aby měl nakonec všechny znalosti a schopnosti potřebné k přežití. Bude se muset potýkat s nečekanými problémy a posunovat hranice vlastních možností: ještě netuší, že každý den mu Joe sebere nějaký kus důležitého vybavení. Nepotrvá dlouho a Bastian bude muset být schopen vyjít jenom s tím, co si najde a co se naučil: jak bez pomoci rozdělat oheň nebo si postavit bezpečný úkryt, jak chytit rybu nebo si vyčistit zuby bez čehokoliv, a ještě mnohem víc. Seriál Jak přežít v divočině seznamuje diváky s nekonečným množstvím triků a neuvěřitelných technik přežití, díky kterým se dozví, jak si v přírodě zajistit kalorie, nalíčit past, léčit nemoci a ošetřovat zranění nebo jak správně číst znamení matky přírody. Nicméně „pouhá“ schopnost přežití Joeovi a Bastianovi nestačí. A tak postupně zlepšují podmínky svého života v divočině. Zatímco první noci tráví v primitivním příbytku, nakonec přebývají v chatrči, kterou si postavili holýma rukama. Zatímco první dny přežívají doslova z ruky do huby, o něco později si udí maso i ryby a předvádějí, jak by se dalo maso uchovat na několik následujících let. Jedna věc přesto zůstává jistá: Joe a Bastian to nikdy nebudou mít jednodušší.


23. 5., 21.00 hod. – Guy Martin: F1 mechanik

Motocyklový závodník a zdatný mechanik dodávek všeho druhu Guy Martin se rozhodl zkusit něco úplně nového. Přidá se k závodnímu týmu Williams Martini, aby zjistil, jestli by se dokázal prosadit jako člen elitní party mechaniků v závodním pitu Formule 1. Jak obstojí mezi profesionály, kteří dokážou vyměnit všechna čtyři kola formule najednou za neuvěřitelný čas 1,92 sekundy? Guy se opravdu stává součástí týmu. Žije, jí a cestuje společně s ostatními. Dokonce zažívá Grand Prix v Belgii. Zábavný motoristický pořad Guy Martin: F1 mechanik díky tomu nabízí naprosto bezkonkurenční pohled do zákulisí sportu Formule 1. Vychutnejte si dosud nevídané záběry a obvykle utajený zvuk z týmových vysílaček a zažijte sen fanouška Formule 1 na vlastní oči. Bude to stát za to! Během náročného závodního dne projde Guy čtyřmi různými chaotickými pit stopy a vymění pneumatiky na vozech veterána Felipeho Massy i teprve osmnáctiletého mladíka Lance Strolla. Jak obstojí? Bude to katastrofa? Zklame? Nebo se mu podaří pomoct týmu dosáhnout nového časového rekordu?

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 16. 5. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.05.2021 • Záhada Trojského koně na Viasat History
14.05.2021 • Světová cyklistika a tenis na Eurosportu
14.05.2021 • Konečně! MS superbiků startuje 22. května
12.05.2021 • Viasat Nature: Medvěd hnědý, dokážeme s ním žít?
10.05.2021 • Bavte se, poznávejte, žasněte – s Prima ZOOM
07.05.2021 • Giro d´Italia tradičně na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist