Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 12:50:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Dalších deset provoněných sobot - od 12. března už podruhé Peče celá země

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 01.03.2022


Kdo je nejlepším amatérským pekařem v Česku? Souboj o titul odstartuje už v sobotu 12. března ve 20:10 hodin, kdy se na Jedničce České televize divákům představí aktuální finálová dvanáctka druhé řady soutěže Peče celá země. Hodnocení jejich výkonů se zhostí Míša Landová a Josef Maršálek, v roli moderátorů se i tentokrát představí Tereza Bebarová a Václav Kopta.


„Po úspěšném odvysílání první řady se ukázalo, že pečení diváky opravdu hodně baví,“ říká kreativní producent Petr Mühl a doplňuje: „Důkazem toho byl jednak velký divácký zájem a taky to, že se na konkurz do druhé řady přihlásilo čtyřikrát více zájemců, kteří byli poměrně dost vyrovnaní, co se týče dovedností v kuchyni. Věděli taky už velmi přesně, co je čeká – laskavá soutěž zaměřená pouze na jejich umění a chuť péct a tvořit. Bylo těžké z nich vybírat.“

Poprvé se dvanáctka nejlepších představí v sobotu 12. března. Štáb nachystal pro diváky celkem deset sedmdesátiminutových epizod, chybět nebudou obdivuhodné výkony, ale také chvíle, kdy se úplně nedařilo. „Z gauče to pečení vypadá mnohem snazší, než je to pak v reálu,“ komentuje po první výzvě účast v pořadu jeden z tuctu nových soutěžících. Ti se sešli v areálu zámku Bon Repos, který se po dvou letech znovu provoněl vůněmi nejrůznějších pochutin a ingrediencí. Na účastníky Peče celá země tentokrát čekala zadání obsahující tradiční výrobky jako vánočka, housky, perník nebo rakvičky, ale i výzvy vybízející k větší představivosti a zručnosti. Amatérští pekaři během natáčení tentokrát spotřebovali přes 230 kilogramů mouky, 115 kilogramů čokolády a 2 700 kusů vajec.

I ve druhé řadě porotci ukáží, že měří každý centimetr zadání a dohlíží nejen na správnou konzistenci a chuť, ale také barvu. Vítěze tentokrát vybírá se známou tváří Josefa Maršálka blogerka a lektorka kurzů Míša Landová. „Mám ráda pečlivost, preciznost, když jsou věci souměrné a symetrické. Takové detaily. Každý samozřejmě máme jinou chuť a vkus – dřív se mi líbily potahované dorty, kterým dnes třeba tolik nefandím. Nicméně se od toho dokážu oprostit. Zároveň taky dokážu posoudit, jestli je to čistá práce, byť se mi třeba vzhledově a tematicky nelíbí, i tak však vidím, jestli je výrobek dobře zpracovaný. Další hledisko pak samozřejmě představuje kreativita,“ říká porotkyně, které se v cukrářském světě přezdívá makrónková královna.

Stejně jako v případě první řady budou pořadem provázet Tereza Bebarová a Václav Kopta. „Na natáčení jsem trénoval průběžně dva roky. Jedl jsem pravidelně každé tři hodiny. Takže se dá říct, že jsem se udržoval v závodní formě. Během natáčení jsem k tomu přidal sladké, takže katastrofa byla na spadnutí. Děsím se chvíle, kdy nade mnou lékařka pozdvihne obočí a zvýší dávky léků na snížení krevního cukru,“ komentuje v nadsázce moderátor.

Společně se soutěží představí Česká televize na Déčku nový vzdělávací program Cukrárna u Josefa, a to poprvé 16. března krátce před sedmnáctou hodinou. Ten nabídne týden co týden až do letních prázdnin nejen spoustu nápadů na chutná a zdravá jídla, ale i řadu informací o bezpečnosti a hygieně v kuchyni nebo tipů, jak si ulehčit práci při přípravě pochoutek. „Nápad vychází z úspěchu první řady Peče celá země, kdy se celá země rozpekla. V každém díle mi pomáhá dvojice dětí mezi šesti a deseti lety. A k ruce mi bude pokaždé také loutková postavička Bublaniny, kterou ztvární Zorka Jandová,“ dodává průvodce pořadu Josef Maršálek.

Současně se v době vysílání Peče celá země zapojí Česká televize do projektu Obědy pro děti na pomoc školákům, kteří se ocitli v situaci, kdy jim jejich rodiče nemohou zaplatit školní obědy. Tvářemi televizní kampaně se stala moderátorka Tereza Bebarová společně s první vítězkou soutěže amatérských pekařů Petrou Burianovou.


Filip Platoš, tiskové oddělení, Česká televize, 28. 2. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.03.2022 • Poldark musí bojovat dál
01.03.2022 • Televízne noviny najsledovanejším programom pondelka, Druhá šanca tradične prevalcovala konkurenciu
28.02.2022 • Už v nedeľu 6. marca vypukne na Markíze jarná tanečná horúčka: Let's Dance
26.02.2022 • Show Jana Krause – 2. 3. 2022
23.02.2022 • Zábavná šou 2 na 1 sa vracia na obrazovky TV Markíza
21.02.2022 • TV Markíza prinesie v utorok naživo návrat a oslavy našich bronzových hokejových hrdinov

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist