JOJ PLUS bude distribuovaná na novém transponderu Skylinku na Astře 1E
Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 22.09.2008

Server satCentrum dnes přináší první konkrétní informace o technických parametrech satelitní distribuce nové slovenské komerční stanice a její dostupnosti pro individuální příjemce i abonenty DTH platforem:


Druhý program úspěšné slovenské komerční televize, pro který získala 9. 9. 2008 licenci od slovenské Rady pro vysílání a retransmisi společnost MAC TV, s.r.o., začne vysílat v neděli 5. 10. 2008 v 19:55 hodin. Naladí si jej diváci v kabelových rozvodech, v sítích MMDS a MVDS a také ze satelitu Astra 1E na orbitální pozici 23,5 stupňů východně, a to na novém, dosud neaktivním transponderu č.5, pronajatém od společnosti SES Astra.


Technické parametry pro naladění:

Satelit: ASTRA 1E
Orbitální pozice: 23,5° východně
Transponder: č.5
Frekvence: 11 797,5 MHz
Polarizace: horizontální
Symbolová rychlost: 27,5 MSymb/s
FEC: 3/4
Datový tok na satelit: 5 Mbit/s
Kódování: Cryptoworks.

Při zahájení vysílání bude signál pro individuální příjemce dostupný na přístupové karty Skylink. Server satCentrum ovšem předpokládá, že signál JOJ PLUS bude dostupný i na TT Karty, ovšem zatím pouze v režimu testu (JOJ_PLUS_test). Tato informace nebyla distributorem zatím ani potvrzena, ani vyvrácena.

TV JOJ ale má už nyní podepsanou smlouvu na vysílání JOJ PLUS i pro slovenské abonenty DIGI TV a také se společností SATRO. Se společností UPC je v jednání a upřesňují si technické parametry.


Program JOJ PLUS se bude připravovat a odbavovat v prostorách „mateřské“ TV JOJ v areálu filmových ateliérů v bratislavské Kolibě pod Kamzíkem.

Podle slov tiskové mluvčí Tatiany Tóthové JOJ PLUS nabídne divákům především klasické filmy a oblíbené seriály. Diváci se hned po startu mohou těšit např. na filmy Všichni dobří rodáci, Pane, vy jste vdova, Božská Ema, Slavnosti sněženek, ale i například francouzské komedie s Pierre Richardem.

Zajímavou novinkou bude to, že se na televizní obrazovky vrátí i televizní hlasatelky, JOJ PLUS budou uvádět Nora Beňačková, Ada Straková a Soňa Müllerová.


A jak bude vypadat první nedělní večer ve vysílání JOJ PLUS?

V 19:55 hod. bude odvysílán krátký úvodní seznamovací blok JOJ PLUS štartuje s podtitulem „Spoznajte novú slovenskú komerčnú televíziu!“

V 20:00 hod. diváci uvidí v rámci cyklu Hviezdne kino úspěšný český film z roku 1985 Vesničko má středisková.

Ve 21:45 hod. bude večer pokračovat další českou komedií – Menzlovým filmem podle předlohy Bohumila Hrabala Postřižiny s krásnou manželkou správce pivovaru Magdou Vášáryovou.

Ve 23:20 hod. pak první vysílací večer zakončí jeden díl americké kriminální série Perry Mason: Perry Mason se vrací


Kompletní týdenní programy TV JOJ PLUS včetně podrobných popisů (synopsí) ke stažení v PDF formátu budeme pro vás umisťovat na obvyklé místo TV download na našem serveru. Dnes zde najdete program na první vysílací den, a také už i na první kompletní 41. kalendářní týden.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 22. 9. 2008, 17:30 hod.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2964/joj-plus-bude-distribuovana-na-novem-transponderu-skylinku-na-astre-1e/