Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 10:10:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Seriál Těžaři z Mud Mountain od 30. 5. na Viasat Explore

  Autor: CHILLICOM/Viasat Explore , e-mail: info@viasatexplore.cz Přidané: 28.05.2022



Jak se v Kanadě těží dřevo? Na úspěšnou dokumentární reality show Záchranáři na dálnici 401 navazuje seriál Těžaři z Mud Mountain, jehož první řadu budou mít diváci možnost zhlédnout od pondělí 30. května 2022 ve 21:00 hod. na kanálu Viasat Explore.


Děj nové dokumentární série je zasazený do vysokých pohoří Britské Kolumbie, kde spousta mužů dennodenně podniká riziko, vábena lákavými platy a obrovskými kmeny stromů, které tihle chlapi stahují do údolí. Těžba a stahování dřeva ostatně patří k nejnáročnějším a nejnebezpečnějším profesím. Pro strach uděláno mají Craig LeBeau a jeho bratr Brent, kteří jsou hlavními hrdiny Těžařů z Mud Mountain. Nikdo se neodvažuje jít při těžbě dřeva výše a hlouběji do lesa než právě oni.

Bratři LeBeauovi se svojí firmou Lebeau Brothers Logging operují v oblasti zvané Shuswap Highlands, která se nachází v prostoru mezi Pobřežními a Skalistými horami v oblasti Britské Kolumbie. Jde o oblast s vysoce ceněným stavebním dřevem. V zimě, kdy jejich činnost sleduje televizní štáb, mají rozpracovaných asi 20 míst, na kterých těží.

Tahle práce však není nic jednoduchého. Zvlášť v zimní sezóně totiž tihle chlapi musejí čelit sněhovým vánicím, poruchám strojů i nehodám na úpatí. A navíc je to hra o čas, protože na jaře spletitou síť horských cest a silniček zaplaví spousta bláta z tajícího sněhu, a to už je těžba prakticky nemožná. Mud Mountain ostatně znamená „bahnitá hora“ a jako taková dělá všechno pro to, aby dostála svému jménu. Tuhle zimu Craig i Brent bojují svůj životní zápas. Brentovi se v poslední době totiž příliš nedařilo a Craig zase vsadil miliony dolarů na těžbu z prudkých úbočí, což je samozřejmě ještě mnohem nebezpečnější než „tradiční“ těžba dřeva. Hned v prvních dílech řeší oba bratři a jejich tým různé nehody, které se jim staví do cesty, a o napětí tak nebude nouze.

Tenhle seriál je však zajímavý ještě jinou věcí. Oba bratři totiž, náležející již do třetí generace těžařů dřeva, byli totiž předchozích přibližně deset let rozhádaní. Jenže špatné počasí, série nezdarů i propad celého odvětví – to byly důvody, proč nakonec Craig s Brentem zakopali válečnou sekeru a rozhodli se spolupracovat.

Jedná se víceméně o spinoff oblíbených doku-seriálů Dálnice vedoucí peklem a Záchranáři na dálnici 401, který využívá faktu, že štáb pod vedením výkonného producenta Marka Millera v průběhu jejich natáčení objevil spoustu zajímavých kamioňáků, a mezi ty nejzajímavější patřili právě těžaři dřeva.

Cesty, na kterých se tito těžaři pohybují, jsou jen dočasné, ostatně tihle chlapi si svoje cesty často budují sami. Nebezpečí spočívá nejen v tom, že se náklaďáky můžou pokazit, ale můžou také sklouznout s kopce a převrátit se. A odtahovku si tady prostě nezavoláte, žádná do těchto nehostinných hor nedojede.

To však není jediné nebezpečí, které na těžaře dřeva číhá. V horách se pohybují medvědi, pumy a další šelmy, ale oni do toho prostě jdou. Milují výzvy a možná je k těžbě dřeva na Mud Mountain láká stejná věc, která láká jiné dobrodruhy na Yukon nebo na Aljašku – máme teď na mysli pocit nezávislosti.

Abyste si ale nemysleli, že jsou těžaři nějací kovbojové, kteří jen berou a nedávají nic zpět – naopak, za každý vytěžený strom vysadí čtyři až šest dalších. Pro Craiga ostatně kontrola vysazeného lesa patří k nejvíce stresujícím náplním práce – co když se nové stromky neujmou?

Nový dokumentární seriál Těžaři z Mud Mountain bude i pro české diváky k dispozici na kanálu Viasat Explore, a to v premiéře od pondělí 30. května 2022 ve 21:00 hod. Trailer: https://youtu.be/x0P6-7sXWfU.


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 27. 5. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.05.2022 • Odstartujte červen s Prima ZOOM
22.05.2022 • Dopřejte si nejlepší dokumentární polévku na Prima ZOOM
20.05.2022 • French Open 2022 opět v UHD HDR z družice Astra 1L
18.05.2022 • MET: Live In HD - opera Gaetana Donizettiho Lucie z Lammermooru v sobotu 21. 5. 2022
17.05.2022 • Discovery Sports posiluje divácký zážitek z Roland-Garros
15.05.2022 • Vzhůru za dobrodružstvím na Prima ZOOM!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist