Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 11.05.2024 - 07:36:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Vypuštění nového satelitu ASTRA 1M naplánováno na 31. října 2008

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 10.10.2008


Praha, 10. října 2008. – SES ASTRA z holdingu SES (kód na burze Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), oznámila, že na 31. října 2008 plánuje vypuštění nového satelitu ASTRA 1M z kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu. Satelit ASTRA 1M bude vynesen pomocí rakety Proton Breeze M, kterou zajistí společnost International Launch Services (ILS). Jedná se již o sedmý satelit ASTRA, který bude vynesen pomocí rakety Proton.


Nová družice postavená společností EADS ASTRIUM, a založená na platformě Eurostar 3000 bude umístěna na hlavní orbitální pozici SES ASTRA 19,2° východní délky. Zajistí tak pokrytí celého území Evropy. Nová družice bude zajišťovat především vysílací služby DTH (Direct-to-Home), včetně televizních programů ve vysokém rozlišení (formát HD – High Definition). Díky vypuštění nového satelitu ASTRA 1M bude moci SES ASTRA přesunout jiné satelity na stále důležitější orbitální pozici 23,5° východní délky.

K tomu poznamenává Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA: „SES a tým zajišťující vypuštění rakety Proton jsou již zkušení partneři. Od roku 1996, kdy jsme na oběžnou dráhu vypustili první satelit ASTRA 1F na raketě Proton, jsme si s firmami ILS a Khrunichev vytvořili pevné a spolehlivé partnerství. Počítáme i s další podporou od našeho partnera zajišťujícího vypuštění nové družice a také se těšíme na spolupráci s celým týmem, který má příští start rakety na starosti.“


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Anna Hroudová, PRAM Consulting s.r.o.



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA je předním satelitním systémem DTH (Direct-to-Home) na území Evropy. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby pro více než 117 milionů domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Přenáší celkem 2 295 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. ASTRA a SIRIUS díky svým 46 kanálům ve vysokém rozlišení (HD – High Definition) přenášeným prostřednictvím satelitů dnes představují nejvýznamnější platformu pro přenos HDTV v Evropě. Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° vých., 28,2° vých., 23,5° vých. a 5° a 31,5° východní délky.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES je majitelem tří předních operátorů satelitních služeb na trhu, SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 38 družic rozmístěných na 25 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com.


PR Press SES Astra/PRAM, 10. 10. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.10.2008 • Ariane 5 vynese do vesmíru družici Hot Bird 9 a Eutelsat W2M
08.10.2008 • Družice Astra 1M bude vynesena do vesmíru dne 31. října 2008
03.10.2008 • Novinky v satelitním vysílání Skylinku [ 3 ]
02.10.2008 • Skylink testuje třetí HD kanál [ 8 ]
01.10.2008 • Společnost Technisat ukončila vysílání programů [ 1 ]
30.09.2008 • JOJ PLUS, Z1, TV JOJ a dočasně i NOVA HD na novém tp. Skylinku [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist