Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 15:18:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Zprávy ze všech koutů republiky: ČT rozšiřuje své regionální zpravodajství

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 22.03.2023


Česká televize nabídne divákům ještě více regionálního a lokálního zpravodajství než doposud. Na začátku dubna spustí dvě nové verze zpravodajského pořadu Události v regionech, které se budou věnovat dění ze severovýchodních a z jihozápadních Čech. Dvě nové relace doplní stávající vysílání z jižní a severní Moravy a ze středních Čech.


„Svou Jedničku“ si diváci mohou naladit již nyní. Všech pět verzí pořadu Události v regionech nabídne Česká televize poprvé v pondělí 3. dubna a poté každý všední den, vždy od 18 hodin.

„Schopnost přinášet vlastní zpravodajský obsah ze světa i ze zahraničí vnímám jako zásadní roli média veřejné služby. Díky jedenácti zahraničním korespondentům umíme být mimořádně rychle u jakéhokoli dění světového významu. Široká regionální síť nám zase umožňuje nabídnout ucelené zpravodajství napříč celou republikou. Jsme zkrátka všude tam, kde jsou naši diváci,“ konstatuje generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Rozšíření relace Události v regionech o dvě nové verze nám umožní informovat naše diváky o politickém, sportovním i kulturním dění v jejich bezprostředním okolí ve velkém detailu. Tak, jako žádná jiná televize v zemi.“

Ke stávajícím zpravodajským relacím z Prahy, Brna a Ostravy zařadí Česká televize do vysílání dvě nové od pondělí 3. dubna. Na jejich přípravě se budou podílet čtyři regionální studia – Ústí nad Labem, Hradec Králové, Plzeň a České Budějovice. Ve vysílání se vždy objeví relace dvou z nich, střídat se budou po týdnu. Obsahově pokryjí dění z celkem osmi krajů – Pardubického, Královéhradeckého, Libereckého, Ústeckého, Karlovarského, Plzeňského, Jihočeského a z kraje Vysočina.


Regionální dění nejen v televizi, ale i online

Ke sledování zpravodajství na míru je potřeba, aby si divák naladil právě „svou Jedničku“, tedy zvolil správnou verzi programu ČT1 z celkem pěti možných. V případě zájmu o dění z moravské metropole tak vybrat v předvolbě stanic kanál ČT1 označený písmeny „JM“, tedy zkratkou pro jižní Moravu. Obdobně zpravodajství ze severní Moravy a Slezska pod zkratkou „SM“, z jihu a ze západu Čech pod označením „JZC“ a ze severu a z východu Čech s přívlastkem „SVC“. Stanice ČT1 bez příznaku nabízí páteřní pražskou a středočeskou mutaci pořadu.

Naladěním regionální verze stanice uvidí diváci po celý den totožný program ČT1, vyjma vysílání podvečerních Událostí v regionech. Podrobné informace, jak naladit požadovanou variantu lokálního zpravodajství, jsou k dispozici na speciální webové stránce www.ceskatelevize.cz/regiony. S dotazy pomůže rovněž Divácké centrum na telefonním čísle 2 6113 6113 nebo na e-mailu info@ceskatelevize.cz.

Sledovat regionální zprávy mohou diváci také online. Živě i zpětně z archivu je naleznou na webu ČT a v aplikaci iVysílání.


Zpravodajství z regionů se ČT věnuje více než tři dekády

K programové nabídce České televize patří zpravodajství z regionů neodmyslitelně již od jejího vzniku. Dnes ČT divákům poskytuje bezmála dvě hodiny krajského zpravodajství denně: ve vysílání Čtyřiadvacítky, v hlavní zpravodajské relaci Události, v tematických pořadech a v neposlední řadě v Událostech v regionech.

Události v regionech se na obrazovkách poprvé objevily v roce 2007 a navázaly tak na své předchůdce Aktuality, Večerník a Report. Se změnou názvu hlavní zpravodajské regionální relace došlo také na prodloužení stopáže. Ta se před šestnácti lety ustálila z původní čtvrthodiny na současných pětadvaceti minutách.

Dnes Události v regionech nabízí divákům všechna důležitá témata napříč společností. Editoři kladou důraz na aktuálnost, obrazové zpracování reportáží i na přesah námětů. Úvod relace zpravidla patří silnému lokálnímu tématu, závěr pak nejatraktivnější reportáži, obvykle z oblasti kultury, vědy či přírody. Kontakty na jednotlivé redaktory pro zasílání námětů na reportáže jsou k dispozici na webových stránkách České televize.


Karolína Blinková, tisková mluvčí, Česká televize, 22. 3. 2023


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.03.2023 • Show Jana Krause – 29. 3. 2023
21.03.2023 • Televize Prima odhalí Poslední oběť
20.03.2023 • Sú známi víťazi Radio_Head Awards 2022 - bodovali Modré hory, Miro Žbirka aj Para
18.03.2023 • Show Jana Krause – 22. 3. 2023
17.03.2023 • Ohrožené ekosystémy jsou všude po celém světě
16.03.2023 • Je známy prvý víťaz Radio_Head Awards 2022

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist