Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 06:49:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Satelit ASTRA 1M byl úspěšně dopraven na oběžnou dráhu

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@pram.cz Přidané: 07.11.2008




Nový satelit ASTRA na hlavní orbitální dráze 19,2 stupně východně / Kapacita vyhrazena pro kontinentální Evropu / Služby „vysílání přímo do domu“ a HDTV


Praha, 7. listopadu 2008: SES ASTRA, člen skupiny SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG), s potěšením oznamuje, že její nový satelit ASTRA 1M byl úspěšně dopraven na oběžnou dráhu. Satelit ASTRA 1M dopravila do vesmíru raketa Proton Breeze M vypuštěná z kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu včera večer v 21:44 (podle místního času dnes ve 02:44). Satelit bude naveden na konečnou orbitální polohu v následujících týdnech a jeho komerční využití je plánováno na leden, po provedení rozsáhlých zkoušek na orbitě.

Satelit se bude nacházet na hlavní orbitální dráze firmy SES ASTRA 19,2 stupně východně a bude poskytovat služby „vysílání přímo do domu“ a HDTV pro kontinentální Evropu. Flotila satelitů ASTRA zajišťuje vysoce kvalitní vysílání pro více než 117 milionů domácností v Evropě.

Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel firmy SES ASTRA, k této události uvedl: „Ve firmě panuje velká hrdost a spokojenost, že vypuštění satelitu ASTRA 1M proběhlo úspěšně. Pro naše zákazníky to znamená další výhody a možnost přijímat více kanálů ve vysokém rozlišení. Úspěšné vypuštění satelitu ASTRA 1M je pro firmu SES ASTRA důležitou událostí; rádi bychom zdůraznili velmi dobrou spolupráci s partnery projektu vypuštění satelitu, firmami International Launch Services (ILS) a EADS ASTRIUM.“


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Anna Hroudová, PRAM Consulting s.r.o.



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA je předním satelitním systémem DTH (Direct-to-Home) na území Evropy. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby pro více než 117 milionů domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Přenáší celkem 2 295 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. ASTRA a SIRIUS díky svým 55 kanálům ve vysokém rozlišení (HD – High Definition) přenášeným prostřednictvím satelitů dnes představují nejvýznamnější platformu pro přenos HDTV v Evropě. Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° vých., 28,2° vých., 23,5° vých. a 5° a 31,5° východní délky.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES je majitelem tří předních operátorů satelitních služeb na trhu, SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 38 družic rozmístěných na 25 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com.


PR Press SES ASTRA, PRAM Consulting s.r.o., 7. 11. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.11.2008 • Ukončení souběžného vysílání na pozici Astra/Eurobird 28,2°/28,5° východně
06.11.2008 • Astra 5A opět aktivní
05.11.2008 • Hope Channel zkušebně z družice Astra 19,2° východně [ 2 ]
31.10.2008 • Televize Z1 od 3. 11. 2008 na nové satelitní frekvenci - aktualizováno [ 2 ]
30.10.2008 • Nový satelit ASTRA 1M je připraven k vynesení do vesmíru dne 6. listopadu 2008
18.10.2008 • NOVA HD už jen na jediném transpondéru v platformě Skylink [ 22 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist