Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 11:24:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Pojďte do toho naplno s Prima ZOOM!

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.08.2023


Dokumentární skvosty 35. týdne: prožijte 30 dní ve Skandinávii; zažijete žhavou La Palma: Láva a život; budeme hodně běhat – Gepard: Rychlost jako zbraň; ukážeme Pád Japonska v barvě; představíme legendu – Zaříkávač Andre Hartmann a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

28. 8., 21.00 hod. – 30 dní ve Skandinávii

To, že máte malé miminko, vám v cestování bránit nemusí. Neobvyklý český cestopisný dokumentární film 30 dní ve Skandinávii ukazuje, jak se dá přežít s kojencem dokonce v obytném přívěsu po cestě Dánskem, Norskem a Švédskem. Bez hotelů, kempů a luxusu. A že je to o to větší zážitek.


28. 8., 22.00 hod. – La Palma: Láva a život

Zrodil se z ohně. Když se v září 2021 na zeleném ostrově La Palma v Atlantském oceánu otevřelo ústí úplně nového kráteru, nikoho nenapadlo, že půjde o jednu z největších a nejničivějších sopečných erupcí za posledních pět století. A že zároveň nabídne mnoha vědcům vzácnou příležitost živě sledovat, jak probíhá evoluce. Sopka na ostrově La Palma chrlila lávu a popel dlouhé tři měsíce. Po jejím úbočí se valilo několik proudů rozžhavené lávy. Všechno, co jim stálo v cestě, bylo nemilosrdně zničeno a pohřbeno pod místy až 60metrovou neproniknutelnou vrstvou. Ale na místě zkázy se také zrodil úplně nový život. Příroda v okolí sopky zná mnoho způsobů, jak se přizpůsobit. Jedna z největších a nejsilnějších vulkanických erupcí za posledních 500 let se tak stala důležitou připomínkou toho, jak extrémní podmínky k životu kdysi panovaly na celé naší planetě. A zároveň potvrdila, že v průběhu historie se podobně ničivé přírodní katastrofy staly velkou příležitostí pro nový život. Různé druhy zvířat i rostlin se vždy dokázaly adaptovat, množit se a vzkvétat – dokud nepřišla další výzva.


30. 8., 20.00 hod. – Gepard: Rychlost jako zbraň

Nzuri je královnou rychlosti z africké Serengeti, jenže být rychlá tady nestačí. Na pastvinách ji neustále šikanují hyeny a v bažinách ji pronásledují lvi. Když umřou dvě z jejích mláďat, rodina uteče do lesa. Tady se Nzuri učí nové metody lovu a zjišťuje, že aby přelstila neúprosné a nemilosrdné nepřátele a její zbývající mláďata se dožila dospělosti, musí přidat k vlastní rychlosti taky nově získaný smysl pro strategii.


31. 8., 20.00 hod. – Pád Japonska v barvě

Když se američtí vojáci připojili k boji proti Japonsku ve druhé světové válce, přidal se k nim i jeden britský novinář vyzbrojený kamerou, sadou rolí barevného filmu a blízkým přátelstvím s generálem Douglasem McArthurem. Sledujte příběhy válečného korespondenta Williama Courtenaye a jeho výjimečné reportáže z tažení v Pacifiku, ve kterých nechybí ani osobnost jeho slavného velitele generála McArthura. Pozoruhodné archivní záznamy zachycují americké útoky na různé ostrovy obsazené Japonskem, ale i následky bombardování Hirošimy a Nagasaki.


31. 8., 21.00 hod. – Gun truck: Veterán vietnamské války

Výbušný historický film Gun truck přináší neuvěřitelné a úžasné příběhy z nebezpečných cest války ve Vietnamu. Jejich hlavními hrdinou je neprávem zapomenutý veterán. Nechte se pohltit příběhem plným statečnosti a odvahy o neohrožených amerických vojácích v po zuby vyzbrojených speciálních vozidlech, která vypadala jako z Šíleného Maxe. Vojenské tábory americké armády roztroušené po válkou zmítaném Vietnamu životně závisely na konvojích, které jim doručovaly posily, vybavení a zásoby. Ale cesty byly nebezpečné a konvoje v neustálém ohrožení. O to, aby dorazily tam, kam měly, se starali speciálně přidělené jednotky vojáků v neobvykle upravených zvláštních vozidlech. Původně neozbrojené náklaďáky vylepšili o kusy ukořistěné a zachráněné výbavy tak, že nakonec vypadaly jako pětitunová monstra z post-apokalyptické filmové série Šílený Max. Tomu odpovídala i nová jména vozů jako Brutus, Předvečer zkázy nebo Satanův andílek. Extrémní stroje děsily nepřítele tak moc, že na jejich posádky vypsali odměnu. Přesvědčte se, že tito muži a jejich výtvory si nevysloužili přezdívku Brigáda psanců pro nic za nic. Tento historický snímek přináší jedinečné barevné dobové záběry, které natočily přímo posádky obávaných vozů. Podívejte se, jak tito muži a jejich dosud neznámé, ale hrdinné bitvy, předznamenali zrod moderních taktických vozidel používaných v Iráku nebo Afghánistánu.


31. 8., 22.00 hod. – Za ptáky do Rakouska

Vydejte se za těmi nejzajímavějšími ptáky k našim jižním sousedům – do Rakouska. Fascinující přírodopisný dokumentární film přináší dechberoucí záběry pozoruhodného ptactva ze všech koutů Rakouska od pastvin Seewinkel až po alpskou oblast Korutan. Zkušení ornitologové, ale i nadšení amatéři, kteří se věnují pozorování ptáků ve svém volném čase, nás zavedou na svá osvědčená místa. Odhalte tajemství nejvzácnějších rakouských ptáků.


1. 9., 20.00 hod. – Žraloci ledového severu

Žraloky známe především jako hbité dravce z hlubin tropických moří. O jejich bratrancích z ledového severu toho víme jenom málo. Christina Karliczeková by to ráda změnila, a tak se vypravila na vzrušující expedici. Jako jedna z mála podvodních kameramanů na to má schopnosti, protože úspěšně dokončila speciální náročný výcvik. Díky němu se může potápět pod ledem i do extrémních hloubek. A tak se jí podařilo pořídit jedinečné záběry žraloků s jedovatými ostny a narazila také na legendárního žraloka velkého – druhou největší rybu na světě. Dokonce našla žraloky, kteří svítí. Christina vyráží z norských fjordů na slunné švédské ostrovy, zkoumá Severní moře u Helgolandu a skotské pobřeží Atlantiku. Pod mořským ledem v Grónsku se konečně setkává s tím pravým žralokem ledového severu – žralokem grónským, který překonává všechny teplotní a věkové rekordy této vyloženě fascinující čeledi.


1. 9., 23.00 hod. – Nevysvětlitelné záznamy III (1. díl)

Připravte si nervy na nejvíce šokující nevysvětlitelné záznamy natočené po celém světě od duchů zachycených na mobilech, přes UFO natočenými kamerami v autech, až po zjevení natočená bezpečnostními CCTV systémy. Pokračování mrazivého seriálu dokumentuje další nevysvětlitelné a záhadné fenomény. Setkáme se s vyšetřovatelem záhadných jevů, kterému se vymstí jeho práce, když ho něco začne strašit přímo v jeho vlastním domě. Otec a syn Cliff a Zack z Massachusetts objeví tajný pokoj plný smrtících překvapení. Kent z Maine nikdy nevěřil na duchy, ale když se setkal s několika zjeveními v ložnici i strašidelným démonem ve sklepě, už mu nikdo nevymluví, že neexistují. Připravte si nervy na nejvíce šokující nevysvětlitelné záznamy z celého světa zachycené mobilními telefony, auto kamerami nebo bezpečnostní CCTV systémy. Další díly zajímavého seriálu analyzují nevysvětlitelné záznamy, které vás nenechají v klidu usnout.


2. 9., 20.00 hod. – Vlk: Tulák bez hranic (1. část)

Během několika minulých století byli vlci v Evropě takřka úplně vyhubeni. V rozsáhlých hlubokých lesích na východě kontinentu přežily jenom malé roztroušené populace. V posledních desetiletích se ohrožená šelma naštěstí dočkala zasloužené ochrany. A tak začal i pozoruhodný příběh o jejím návratu do dalších částí volné evropské přírody. Dvoudílný přírodovědný film Vlk: Tulák bez hranic vypráví dobrodružný příběh o tom, jak si toto nádherné zvíře našlo cestu zpět z Polska přes Německo do Nizozemska a Belgie. Zatímco návrat vlků do Evropy jedni nadšeně vítají, druzí se ho obávají. Je to koneckonců šelma se špatnou pověstí. Přesvědčte se na vlastní oči o tom, že se není čeho bát. Sledujete výjimečný dokument o cestě mladého osamělého vlka na západ, kde hledá vlastní teritorium i partnerku k páření. Podaří se mu založit si rodinu? Vlk: Tulák bez hranic je inspirativní přírodopisný snímek plný úchvatných záběrů.


2. 9., 21.00 hod. – Divočina v kraji větrných mlýnů

V srdci Nizozemska leží Alblasserwaard – jedinečná krajina, kterou před dávnými časy stvořil nejznámější symbol této evropské země: větrný mlýn. I když zlatá éra větrných mlýnů dávno pominula, jejich dědictví zůstává stále živé. Při bližším pohledu na nizozemský Alblasserwaard odhalíte ohromné množství zvířat, která stále využívají výhody krajiny vytvořené větrnými mlýny. V hojných počtech tady žijí břehule černoocasé, volavky nachové, zajíci, srnci a srny i žáby bahenní. Sledujte je i další volně žijící zvířata v tomto idylickém přírodopisném dokumentu. Divočina v kraji větrných mlýnů zachycuje průběh všech čtyř roční období a ukazuje, jak se zvířata vyrovnávají s rozhodujícími životními momenty a nebezpečnými výzvami.


2. 9., 22.00 hod. – Zapomenuté megastavby VII (Saddámův Babylon)

Zapomenuté zbytky neuvěřitelných staveb, rozlehlá opuštěná města duchů, zlověstné ruiny, které zůstaly po krvavých konfliktech. Vzrušující oblíbený seriál Zapomenuté megastavby se vrací s další várkou ambiciózních, ale dávno pohřbených stavitelských projektů. Po celém světě je roztroušen bezpočet zapomenutých megastaveb. Z kdysi impozantních inženýrských projekty už dnes zbily jenom trosky. Zůstávají stát jako připomínky dávné slávy, ale i tragických událostí a dalších neštěstí. V nových epizodách tohoto vzrušujícího seriálu vyrazíme na novou cestu kolem světa za dalšími nejzajímavějšími zapomenutými megastavbami. Chybět nebudou pozoruhodný hybrid mezi člunem a letadlem, který teď hnije v Rusku, strašidelné trosky luxusního paláce iráckého diktátora, mystické starověké ruiny v hlubinách kambodžské džungle nebo od světa odříznutý argentinský ostrov, kde kdysi stála tajná nukleární laboratoř nacistických vědců – po konci druhé světové války! Mezi jejich rozpadlými troskami je slyšet ozvěna historie, která promlouvá o smrti a ničení, ale také o lidské vynalézavosti a schopnostech. Odhalte jedinečné příběhy Zapomenutých megastaveb v dokumentárním seriálu plném lehce mrazivých záběrů a strhujících faktů.


3. 9., 20.00 hod. – Zaříkávač Andre Hartmann

Milujete film Čelisti? Dramatická hudba, blíží se velký bílý žralok se zlověstně rozevřenou tlamou plnou ostrých zubů a chystá se ulovit kořist. Ale než se moře zbarví do ruda krví oběti – upadne do slastného spánku… To dokáže jen zaříkávač žraloků Andre Hartman. Svůj um předvádí turistům u pobřeží Doug Perrine v JAR. Jak zhypnotizovat krvelačného predátora hlubin a učinit z něj krotkou bytost? Fígl je celkem prostý. Rychlé polechtání čumáku. To je totiž nejcitlivější žralokovo místo, kde se sbíhají všechny jeho nervy. Kdo tohle ví, tomu už stačí jen posbírat odvahu a... Ale doma – tedy v moři – to raději nezkoušejte a podívejte se na Prima ZOOM na příběh pána žraloků.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 27. 8. 2023





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.08.2023 • ČT art vstupuje do druhé dekády vysílání, novou sezonu zahájí oblíbeným Týdnem dárků
29.08.2023 • Česko Slovensko má talent přináší světové talenty už po jedenácté
28.08.2023 • RTVS si v televíznom aj rozhlasovom vysielaní pripomenie 79. výročie začiatku SNP aj Deň Ústavy SR
26.08.2023 • Mění se svět a mění se i školy. Dokumentaristé v novém cyklu České televize zjišťují Jak se dělá dobrá škola
25.08.2023 • Show Jana Krause – 30. 8. 2023
24.08.2023 • Skupina Markíza: Jeseň 2023 plná skvelých príbehov pre všetkých

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist