Skupina SES prodlužuje smlouvu o vysílání se společností UKTV
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 13.09.2023

Mediální skupina SES a společnost UKTV uzavřely smlouvu na prodloužení své transponderové kapacity ve Velké Británii a návratnosti investic na klíčové televizní orbitální pozici SES - 28,2° východně, až do konce desetiletí (do roku 2030).


Kromě obnoveného transponderu pro nabídku programů UKTV smlouva zajišťuje, že skupina SES bude poskytovat nové uplinkové a pozemní služby a poskytne společnosti UKTV flexibilitu pro přidání další transponderové kapacity, aby v budoucnosti mohla rozšířit počet programů.

“Mnoho let se spoléháme na skupinu SES při distribuci našeho televizního obsahu (pořadů) a těší nás prodloužení naší smlouvy s dodatečnými službami,” řekl Andrew Kemp, provozní ředitel společnosti UKTV. “Protože pokračujeme v posilování a investování do našeho lineárního byznysu, je pro nás klíčové, abychom zabezpečili spolehlivou, vysoce kvalitní satelitní distribuci pro celou Velkou Británii a Irsko.”

“Od komedií a zábavy až ke dramatickému umění a historii společnost UKTV pokračuje v tom, že se stává hnací silou pro rozvíjení kreativního a nepřekonatelného televizního obsahu, který je inovačně soustředěný do svých kultovních kanálů,” řekl Norbert Hölzle, globální ředitel médií skupiny SES. “Toto mnohaleté prodloužení s dodatečnými službami zdůrazňuje pokračující důležitost naší orbitální pozice 28,2° východně, a trvalou strategickou hodnotu satelitu, kterou přináší vysílacím společnostem, když chtějí distribuovat svůj vysoce kvalitní obsah pro největší (možný) počet diváků.”


<S využitím zdroje: Chris Forrester, Advanced-television.com, 12. 9. 2023, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/30448/skupina-ses-prodluzuje-smlouvu-o-vysilani-se-spolecnosti-uktv/