Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 02:14:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se za poznáním na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 29.10.2023



Vydejte se za poznáním na Prima ZOOM ve 44. týdnu. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Dánsko z výšky; zaujme vás Stručná historie Sluneční soustavy; pozor Když žraloci útočí III a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

30. 10., 21.00 hod. – Dánsko z výšky

Dánsko, které je dlouhé 42 tisíc kilometrů a kde žije více než pět a půl milionů obyvatel, je zemí bohatých tradic, pozoruhodné krajiny a zajímavé kultury. Snímek Dánsko z výšky ukazuje, jak se země měnila v průběhu barvitých dějin od brutálního věku Vikingů do dnešních mírumilovných dní. Díky jedinečným technologiím mapování odhalíme, jak lidská aktivita i přírodní živly změnily Dánsko za posledních více než tisíc let. Podívejte se, jak z vikingské osady vyrostlo hlavní město Kodaň, a prozkoumejte aspoň několik z tisíců místních ostrovů. Od nádherné zvlněné krajiny až po vynikající městskou architekturu – tohle je Dánsko, jaké jste ještě neviděli!


30. 10., 22.00 hod. – Stručná historie Sluneční soustavy

Fascinující snímek Stručná historie Sluneční soustavy vás vezme na vesmírnou výpravu prostorem, ale i časem a pomůže odhalit tajemství původu člověka. Od počátku naší Sluneční soustavy před 4,8 miliardami let přes její postupnou evoluci a mnohé proměny až dob dnešních dní, a dokonce do budoucnosti – buďte u toho!


1. 11., 20.00 hod. – Ráj ptáků na jezeře Kerkini

Řecké jezero Kerkini, které patří k nejkrásnějším hnízdištím ptáků v celé Evropě, nabízí návštěvníkům nevídanou pestrost barev. V tomto chráněném národním parku se odjakživa odehrávala jedinečná setkání mezi různými druhy ptáků z celého Středomoří. Díky obrovské rozmanitosti je park Kerkini dějištěm unikátní podívané – odehrává se tady hromadný lov, během kterého se často shromáždí více než tisíc opeřenců. Jenže další existence okolních lesů je nyní vážně ohrožena a překrásnou jezerní krajinu i její opeřené obyvatele čeká velká a naprosto zásadní změna. Jak se jim podaří se s ní vyrovnat? Navštivte Ráj ptáků na jezeře Kerkim ve stejnojmenném přírodovědném snímku.


1. 11., 21.00 hod. – Norsko: Mezi fjordy a fjelly

Norské fjordy jsou jednou z nejzajímavějších přírodních krás celé Evropy. Zvířata, která tady žijí, nabízí majestátní pohled pro zvídavý objekty všímavé kamery. Brzy zjara se stáda sobů vydávají z údolí na náhorní plošiny, kde tráví celé léto. V nadmořské výšce přes 1000 metrů žijí skromná stáda huňatých pižmoňů. Proti proudu ledových vodních toků putují lososi a v hlubinách fjordů se skrývá překvapivě pestrý podmořský svět. Na proslulých ptačích ostrovech hnízdí největší ptáci Evropy, buřňáci severní, bok po boku s příbuznými buřňáky atlantickými. Tento dokument přináší vzrušující portrét překrásné severské země.


2. 11., 20.00 hod. – Island: Hranice studené války (1. část)

Po druhé světové válce se vztahy mezi bývalými spojenci z východu a západu rychle zhoršovaly. Kvůli tomu se jeden malý ostrovní národ takřka přes noc ocitl přímo uprostřed počínající studené války. Zeměpisná poloha Islandu byla považována za tak moc strategicky důležitou, že ji nebylo možné přehlédnout. Místo toho, aby se představitelé Islandu zalekli a snažili stáhnout do pozadí, rozhodli se využít jedinečnou příležitost, modernizovat celou zemi a katapultovat ji na světovou scénu. Island se stal zakládajícím členem NATO, důležitou základnou pro předsunuté operace na ochranu severního křídla této spojenecké aliance a přístupových cest do Severní Ameriky. Na dalších 55 let byly na ostrově rozmístěni američtí vojáci, kteří se stali součástí islandských obranných sil. Historický dokument se ohlíží za tím, jak velký vliv měla přítomnost Američanů na místní kulturu, politiku i ekonomii, a ukazuje, že tento vliv zůstává dobře patrný až dodnes. Příběh o amerických obranných silách od jejich příchodu v roce 1951 až po stažení posledních jednotek v roce 2006 je prošpikovaný dosud nezveřejněnými archivními záběry a rozhovory s politickými i vojenskými lídry. Film zachycuje veškeré klady, ale odhaluje i zápory působení amerických vojáků na ostrově a potvrzuje, že mezinárodní spolupráce má navzdory kulturním a společenským rozdílům obrovské výhody.


3. 11., 21.00 hod. – Když žraloci útočí III (Čelisti v reálu)

Kvůli šesti stům zpozorováním žraloka a třem útokům na člověka se z poklidné turistické destinace, kterou byl poloostrov Cape Cod, najednou stalo místo hrozivých setkání se zubatými dravci. Na Bahamách nedochází k útokům žraloka příliš často. Ale mezi lety 2012 a 2018 zemřelo nebo bylo zmrzačeno osmnáct lidí! Kdo nebo co za to může? A jak to, že v roce 2015 propuklo na pobřeží Karolíny, kde rády tráví volný čas celé rodiny s dětmi, naprosté žraločí peklo? Třetí řada napínavého „detektivního“ seriálu Když žraloci útočí rozebírá tragické události, zjišťuje, jak k nim došlo, a odhaluje proč.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 29. 10. 2023





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.10.2023 • Alpští lyžaři tradičně v Söldenu zahajují světový pohár
20.10.2023 • Třetí ročník UCI Track Champions League s českou účastí
19.10.2023 • Nová sezóna kinopřenosů MET: Live in HD začíná syrovým příběhem podle skutečné události Mrtvý muž přichází
16.10.2023 • Užívejte si dokumentární zábavu na Prima ZOOM!
09.10.2023 • Oblíbený pořad Dům snů na Spektrum Home
07.10.2023 • Tenis na Eurosportu: Shanghai Masters po čtyřech letech

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist