Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 08:29:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Eutelsat Group potvrzuje ukončení provozu družice EUTELSAT 113 West A

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 04.02.2024


Společnost Eutelsat Group (kótovaná na burzách v Paříži a Londýně pod titulem ETL) potvrzuje, že anomálie na naší družici EUTELSAT 113 West A, která se objevila dne 31. 1. 2024, způsobila ukončení provozu na satelitu. Družice EUTELSAT 113 West A (dříve Satmex 6), vypuštěná v roce 2006 a provozována na nakloněné oběžné dráze na orbitální pozici 113° západně, zajišťovala pokrytí signálem amerického kontinentu v pásmu C a Ku, a klientům poskytovala televizní, datové a vládní služby na 18 provozních transponderech.


Probíhají činnosti na zmírnění škod, aby minimalizovaly poruchy u dotčených klientů, včetně zrychleného přesunu alternativní kapacity na naše satelity umístěné na orbitálních pozicích 115° a 117° západně. Pracovní tým Eutelsat Group vynakládá maximální úsilí, aby zmírnil potenciální nepříznivé důsledky na bezpečnost na oběžné dráze. Společnost Eutelsat Group opětovně potvrzuje svůj závazek pro bezpečné a trvale udržitelné prostředí v kosmu.

Pokud se blíží konec životnosti, družice už není součástí (firemní) politiky pojištění na oběžné dráze. Před zmírněním škod je automatický dopad na příjmy (společnosti) kvůli nedostupnosti satelitu asi tři milióny eur ve fiskálním roce 2024 (FY24) a pět až šest miliónů eur ročně za období fiskálních roků 2025 až 2028 (FY25-28). To nemění naše finanční cíle pro fiskální rok 2024 (FY 2024).


O Eutelsat Group

Eutelsat Group je globálním lídrem v satelitních telekomunikacích, poskytující propojovací a vysílací služby po celém světě. Mediální skupina byla vytvořena sloučením společnosti Eutelsat a telekomunikační společnosti OneWeb v roce 2023. Stala se prvním plně spojeným satelitním operátorem GEO-LEO s flotilou třiceti šesti geostacionárních satelitů a uskupení na nízkých oběžných drahách (LEO) více než 600 satelitů. Mediální skupina cíleně vychází vstříc potřebám klientů ve čtyřech klíčových vertikálách televizních služeb, kdy distribuuje více než šest tisíc pět set televizních kanálů, a na vysoce rostoucím trhu konektivity v oblasti mobilního propojení, pevného propojení a vládních služeb.

Jedinečný soubor společnosti Eutelsat Group na oběžné dráze umožňuje poskytovat sdružená řešení vycházející vstříc požadavkům globálních klientů. Sídlo společnosti je v Paříži a společnost Eutelsat Group zaměstnává více než 1700 lidí ve více než padesáti zemích. Mediální skupina se zavázala k poskytování bezpečného, odolného a ekologicky udržitelného propojení, aby pomohla překonávat mosty v digitální propasti. Společnost je kótovaná na burzách v Paříži a Londýně pod titulem ETL. Internet: www.eutelsat.com.


S využitím zdroje: tisková zpráva Eutelsat Group, 2. 2. 2024, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.01.2024 • Dlouho očekávané 75. ceny Emmy živě díky AMC na Spektrum Home
27.12.2023 • Hlavním leitmotivem největší mezinárodní přehlídky hudebních a tanečních pořadů na světě bude záznam ČT slavného Händelova oratoria Mesiáš
24.12.2023 • Tradiční relace NDR Info „Gruß an Bord/Pozdrav na palubu“ na KV, DAB+, na satelitu a na internetu oslaví sedmdesátku!
28.10.2023 • Satelit a kabelová televize zůstávají na prvním místě v Německu
14.09.2023 • Dva nové satelity společnosti Eutelsat připravené ke komerčnímu provozu
30.07.2023 • Družice Eutelsat 10B přešla do komerčního provozu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist