Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 15:16:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Rozmanitá podívaná na Prima ZOOM – nenechte si ji ujít!

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 18.02.2024


Poznávejte svět s Prima ZOOM v 8. a 9. týdnu. Dokumentární skvosty pro vás: vrátíme se do Světa sportu: Rok za rokem; ohlédneme se zpátky – Válka na Ukrajině: První měsíc; ukážeme vám Tajemství odhalená z výšky; dobrodružství zažijete V říši manty obrovské a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

20. 2., 23.00 hod. – Svět sportu: Rok za rokem (19. díl)

Na obrazovky Prima ZOOM se vrací sportovní seriál. Vydejte se na kouzelnou cestu časem. Ve strhujícím seriálu Svět sportu rok za rokem prožijeme všechny nejslavnější a někdy nervydrásající momenty, které se udály. Veškerá zlatá období v celé jejich kráse a nejzářivějších barvách. Každá epizoda je návrat do historie, každý díl se věnuje jednomu roku od r. 1970 dále. Nejslavnější a neoslavovanější momenty se vrací ve Světě sportu rok za rokem.


20. 2., 23.30 hod. – Ledová království: Zkouška odvahy (Antarktida)

Připojte se k extrémní sportovcům, průzkumníkům a horolezcům na objevnou výpravu do zamrzlé říše divů. Odhalte, co tyto lidi žene až na vrchol světa, od věčným ledem pokryté Antarktidy přes vysoké hory Aljašky až po Severní ledový oceán. V dobrodružném přírodovědném seriálu nechybí olympijská snowboardistka Torah Bright, legenda big mountainu Jeremy Jones, freeskier Sammy Carlson, průzkumník Tim Jarvis, ale ani lední medvědi, tučňáci a mnoho dalších obyvatel ledových království, kteří vyzkoušejí jejich odvahu.


21. 2., 21.00 hod. – Hotel Kaktus

Jsme na americkém jihozápadě. Naši pozornost upoutala nepřehlédnutelná figura s rozpřaženými pažemi, která se tyčí do výšky. Na první pohled vypadá zdánlivě bez života. Ale když si ji prohlédnete zblízka, zjistíte, že tato ikona Sonorské pouště by nemohla být živější. Pro mnohé z místních obyvatel je jako luxusní hotel. Nechybí každodenní ubytování a odhlašování hostů, hazard, hádky a souboje, sex, ani smrt. Jeho návštěvníci s sebou přinášejí úžasné dovednosti pro přežití, vzrušení z lovu a nápady, jak si vylepšit bydlení. Je to zvláštní skupina sousedů. Někteří létají, jiní skáčou a další se plazí. Ale jedno mají společné, jejich cesty se kříží v báječném hotelu Kaktus. Tento neobvyklý přírodopisný snímek vypráví vzrušující životní příběh jednoho starého kaktusu na poušti a jeho nájemníků, kterým se podařilo vytvořit si ze zdánlivě pichlavé pevnosti pohodlný domov.


22. 2., 20.00 hod. – Válka na Ukrajině: První měsíc

Navzdory tomu, že se nepřítel oháněl druhou největší armádou na světě, Ukrajina odolala a stále odolává. Sledujte moderní verzi příběhu o Davidu a Goliášovi. Svět očekával, že Ukrajina po napadení Ruskem do 72 hodin padne. Místo toho se Ukrajinci vzepřeli, spojili síly a zastavili ruský bleskový útok na místě. Tento film přináší neuvěřitelný příběh o obraně napadené země a hledá odpovědi na otázky, jak se Ukrajině podařilo obstát v prvních měsících války. Odhaluje nejen to, jak se celá země spojila tváří v tvář ruské agresi, ale také jak konečně dostala příležitost, aby ji vyslechli její zahraniční partneři i celá mezinárodní komunita.


23. 2., 23.00 hod. – Tajemství odhalená z výšky (Nečekané objevy)

Díky seriálu Tajemství odhalená z výšky vyletíme vzhůru do nebes a dostaneme možnost prohlédnout si svět úplně novýma očima, ze vzrušující perspektivy. Zaměříme se na těžko dostupná místa odříznutá od okolního světa. A pomocí dronů prozkoumáme podivné geologické jevy, unikátní stavby vytvořené člověkem, podivná zvířata a pozůstatky ztracených civilizací. Odhalíme nejen nové fascinující poznatky, ale i dosud nevídané záběry. Buďte u toho!


28. 2., 21.00 hod. – Ztracení králové z Bioka

U pobřeží střední Afriky leží izolovaný ostrov pokrytý starověkým deštným pralesem a obklopený temnými vodami širého oceánu. Žije tady tolik různých druhů zvířat, které byste marně hledali takřka všude jinde ve světě. Tato tajuplné země se nazývá Bioko. Vládcem místního království je jeden z nejméně prozkoumaných primátů, dril. Přírodovědný dokument Ztracení králové Bioka odhaluje utajené životy těchto fascinujících zvířat, ale i hnízdiště různých druhů mořských želv. Jeho hlavními hrdiny jsou alfa samec Motuku a jeho rodina, včetně nejmladšího člena tlupy, malého Sipoti. Během následujících několika let se bude učit, jak to chodí ve společnosti drilů. Poprvé se o tom bude dozvídat nejen on, ale i vědci. A možná, že se Sipoti jednoho dne také stane alfa samcem a vládcem vlastního království v deštném lese na ostrově Bioko.


28. 2., 23.00 hod. – Přežili 2. světovou válku (Útěk z džungle)

Expert na techniky přežití Hazen Audel cestuje po celém světě, aby znovu prožil některé z nejzvláštnějších a nejzajímavějších příběhů o tom, jakými způsoby se některým lidem podařilo přežít 2. světovou válku. Nenechte si ujít úprk válečných vězňů skrz hlubokou džungli, útěk z transportu smrti nebo pronásledování na ostrově zamořeném nacisty.


29. 2., 20.00 hod. – Ruské války (Carské Rusko)

Když se Rusko chopí zbraní, celý svět zadrží dech. Tuto obří zemi na východě Evropy už několik století formují bitvy, ve kterých zvítězila i které prohrála. A také ti, co do nich vedli vojáky. Petr Veliký, který založil překrásný Petrohrad, s pomocí střelných zbraní a děl překreslil mapu celého kontinentu. Jeho následníci v dynastii Romanovců veleli největší a nejpočetnější armádě na světě, ale nakonec byli praženi bolševiky. Následně založený Sovětský svaz ustál vražednou mašinérii Adolfa Hitlera jen proto, aby pak krutě terorizoval vlastní lid. A po jeho rozpadu se Vladimir Putin postavil do čela bezostyšné snahy znovu oživit ruský imperialismus – všemi prostředky, dokonce i silou. Historický seriál Ruské války přináší neznámé archivní záběry, zasvěcené rozhovory s mezinárodními experty i vizuálně ohromující mapy a vypráví napínavý příběh o ruském boji za své vlastní cíle.


1. 3., 20.00 hod. – V říši manty obrovské

Je možné, že se v mimozemsky vypadajícím těle manty obrovské ukrývá také mnohem větší inteligence, než jsme si dosud mysleli? Zdá se, že manty obrovské dokážou rozeznat jednotlivé potápěče a naučily se využívat jejich vzduchové bubliny k tomu, aby si namasírovaly části těl. Když se zamotají do rybářských sítí, přiblíží se k člověku, aby jim pomohl. A dokonce se poznají v zrcadle. Co to všechno znamená? Že by manty obrovské mohly být nejchytřejšími živočichy pod mořskou hladinou. Připojte se k oceněnému mořskému biologovi Ricku Rosenthalovi a jeho vědeckému týmu. Sledujte vzrušující, dobrodružnou výpravu za poznáním a snahu rozluštit, co se rejnokům honí hlavou. Je možné, že se tato mimozemsky vyhlížející zvířata pokoušejí navázat s námi kontakt? Mnohé tomu nasvědčuje.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 18. 2. 2024







  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.02.2024 • DOMINA předběhla svou dobu o mnoho století
09.02.2024 • Finále Afrického poháru "Supereagles" vs "The Elephants" uvidíte na Sport1
05.02.2024 • Dva týdny dokumentárních novinek na Prima ZOOM
04.02.2024 • Záhadné lodní katastrofy: Moře vydají svá svědectví na Spektrum
02.02.2024 • MS v cyklokrosu v Táboře opět na Eurosportu, živě nabídneme závody žen a mužů kategorie Elite.
01.02.2024 • Eurosport hlásí rekordní zájem evropských diváků o Australian Open. V Itálii se sledovanost mužského finále vyšplhala na historické maximum

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist