Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 02:28:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Parádní doku-podívaná na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 14.04.2024


Unikátní dokumenty 16.-17. týdne pro vás: vydáme se do vesmíru v seriálu NASA: Vynálezy a inovace; chtěli byste si pochovat Žraločí batolata?; poznáte Život v barvě s Davidem Attenboroughem; odhalíme Tajemství světových mrakodrapů; čeká nás návrat oblíbené série Když žraloci útočí VI a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

15. 4., 22.00 hod. – NASA: Vynálezy a inovace (1. díl)

Průkopníci z NASA stojí na špici celosvětového vývoje moderních technologií. Jejich vynálezy vymyšlené za účelem dobývání a výzkumu vesmíru nacházejí využití i na Zemi. Dříve nepředstavitelné vychytávky se stávají běžnou součástí našich každodenních životů. Nahlédněte s námi do zákulisí NASA a zjistěte, jak byste se i vy mohli podílet na vývoji dalšího přelomového objevu. Zjistěte, jak se rodí roboti pro mimozemské prostředí s nulovou gravitací nebo nové rovery, které budou brázdit povrch Měsíce i Marsu. Podívejte se, jak se staví moderní řídicí střediska. Sledujte, jak NASA vede celé lidstvo do budoucnosti.


17. 4., 21.00 hod. – Zvířecí výzbroj (Zuby a drápy)

Žít znamená bojovat o život. Všechna zvířata mají bohaté zkušenosti s každodenní snahou uprchnout před nebezpečím, ulovit potravu nebo zajistit si právo na páření, bez kterého by jejich existence nebyla možná. Každé z nich je přitom vybaveno jedinečným arzenálem vrozených zbraní neustále připravených k nasazení v nemilosrdné a kruté hře o život. Odhalte fascinující Zvířecí výzbroj ve stejnojmenném přírodovědném dokumentárním seriálu. Ale pozor, není to pěkný pohled.


19. 4., 20.00 hod. – Žraločí batolata

Dokonce i ti největší, nejrychlejší a nejdivočejší predátoři začínají jako mláďata. Malí žraloci jsou roztomilí, ale musí rychle dospět. Protože ani u jednoho z 500 druhů žraloků neexistuje rodič, který by se o ně postaral. Žraloci žijí ve všech oceánech po celém světě a vyvinulo se u nich mnoho různých pozoruhodných způsobů, jak nosit mláďata a jak je porodit. A pokud jde právě o mláďata, ta se musí rychle naučit, jak si pojistit, aby se jim dobře dařilo.


20. 4., 20.00 hod. – Indické divoké kočky (1. část)

Divoké kočkovité šelmy Indie jsou od pradávna symbolem síly a královské moci. Ale navzdory úctě, kterou vzbuzují, zdatnosti a schopnosti se přizpůsobit změnám okolního prostředí se dnes ocitly na pokraji svých sil. Tento přírodovědný film, který vznikal dva roky po celé zemi a v různých typech pozoruhodné krajiny, má jednu velkou ambici: vykreslit intimní portrét fascinujícího života těchto neuvěřitelných zvířat.


20. 4., 21.00 hod. – Život v barvě s Davidem Attenboroughem (Barevné vidění)

Díky barvám je náš svět překrásné místo pro život. Ale tady jde o mnohem více než jen o krásu. Barvy jsou úzce spjaty s prakticky každým příběhem, který se v přírodě odehrává. Jsou prostředkem, jímž zvířata komunikují a díky němuž mohou vzájemně spolupracovat. Barvy se dokonce mohou stát jazykem, který v dramatických situacích rozhoduje o životě a smrti. Přírodovědný snímek Život v barvě s Davidem Attenboroughem je natočen s použitím nejmodernějších technologií a v ultra vysokém rozlišení 4K. Díky tomu nabízí vzrušující vizuální hostinu plnou fascinujících odhalení a poutavých příběhů. Tento dokument přináší nejkrásnější příběh ze všech.


21. 4., 22.00 hod. – Tajemství světových mrakodrapů (1. část)

Do roku 2050 bude 75 % lidí žít ve městech. Protože místa je málo, stavíme rychleji a výše než dříve. A na obzoru se objevuje nová generace mega budov: super mrakodrapy. Na světě nyní existuje více než 100 budov, které jsou vysoké přes 300 metrů, a jejich množství rychle narůstá. Při stavbě takových mrakodrapů není důležité jenom to, jak jsou nakonec vysoké, ale i jak velké a významné inovace využívají. Jedinečný dokument, kterým provází Rob Bell, odhaluje Tajemství světových mrakodrapů. Zjistěte, jak to funguje uvnitř výjimečných konstrukcí, jež posunují hranice inženýrství, stavitelství, designu a technologií, aby světové mrakodrapy mohly být ještě vyšší, ještě silnější, ještě promyšlenější, a ještě luxusnější než dříve.


24. 4., 20.00 hod. – Iriomote: Japonský ostrovní ráj

Na jihu Japonska, mezi Čínským mořem a Tichým oceánem, leží ostrov Iriomote. Je to pravý ostrovní ráj pokrytý tropickými lesy, kde žijí některé z nejvzácnějších druhů zvířat na světě. Mezi nimi nechybí ani zvláštní druh levharta, pojmenovaný iriomotská kočka. K dalším podobně podivuhodným obyvatelům patří kaloň Temminckův, místní poddruh orlíka chocholatého nebo nezastavitelný ledňáček ohnivý. Iriomote je hotspot biodiverzity, který je právem zapsán na seznam světového dědictví UNESCO. Nachází se tady i největší mangrovový les v celém Japonsku, který doslova žije a dýchá s mořským přílivem a odlivem. A kde se se z bahna vynořuje řada podivných tvorů.


25. 4., 23.00 hod. – Planeta ovcí (1. část)

V tomto dvoudílném filmu se zaměříme na společnou historii lidstva a jeho vlnitých souputníků. Veleúspěšný příběh ovcí začal před více než 11 000 lety, kdy jako jedny z prvních zvířat začaly žít s lidmi pod jednou střechou. Od té doby nejen věrně a trpělivě klusají pro našem boku, ale dokonce mnohokrát sehrály klíčovou roli během našich dobyvačných výbojů. Dnes žije více než miliarda ovcí, které bečí skoro ve všech koutech světa. A proto nastal nejlepší čas podívat se na to, jak vypadá jejich současnost a budoucnost. Přírodovědný dokument Planeta ovcí je plný legračního nadhledu i vřelého humoru a spolehlivě pobaví celou rodinu.


26. 4., 20.00 hod. – Když žraloci útočí VI(1. díl)

Představte si, že s rodinou trávíte dovolenou snů někde na pláži. Ale ať už jste v jakékoli části světa, stačí jenom zlomek vteřiny a idyla se rázem změní v naprostou noční můru. K náhlým, nečekaným a nevyprovokovaným útokům žraloků dochází poměrně často. Jejich motiv přitom zůstává záhadou nejen pro místní obyvatele, ale i vědce. Adrenalinový seriál Když žraloci útočí se zaměřuje na nejkomplikovanější a nejzáhadnější incidenty. Snaží se objasnit, proč dochází k nebezpečným a často smrtícím střetům se žraloky, v naději, že pokud dostatečně porozumíme chování žraloků, budeme schopni počet jejich útoků omezit. V šesté sérii se zaměříme na takové případy, jako když v roce 2019 na pobřeží Severní Karolíny došlo ke čtyřem útokům žraloků za pouhé dva měsíce, nebo odhalíme nebezpečnou tvář exotických Baham.


27. 4., 22.00 hod. – 1945: Rok zvratů

Byl to rok, který hluboce poznamenal celé 20. století – dvanáct měsíců, které navždy změnily celý svět. Rok 1945 se stal dějištěm závěrečných střetů druhé světové války: bitva v Ardenách, bitva o Pacifik, pád Berlína... Ale rok 1945 byl také obdobím hrůzných odhalení nejrůznějších zvěrstev páchaných v nacistických táborech smrti. A rokem svržení dvou atomových bomb na Japonsko. Dlouho vyhlíženým obdobím úlevy, kdy po šesti letech konečně skončila válka, s ní spojené hrůzy a nesčetné oběti. Konec druhé světové války vyvolal všeobecné nadšení a veselí. Norimberský proces a vytvoření Organizace spojených národů vrátily lidstvu naději na budoucnost. V zákulisí se však již rýsovaly stíny studené války a dekolonizace. Vraťte se zpátky do roku 1945 a prožijte ho z první ruky. Buďte v centru všeho důležitého dění prostřednictvím jedinečných archivních záznamů a zasvěcených analýz předních odborníků. Odhalte, jak byly během těchto dvanácti dramatických měsíců položeny základy moderního světa a jak se rok 1945 navždy zapsal do dějin.


28. 4., 20.00 hod. – Expedice Stříbrný Spitfire

Sleduje neohroženého pilota Matta Jonese a jeho tým dobrodruhů, kteří vyrazili na neuvěřitelnou cestu kolem světa v letounu Spitfire z doby druhé světové války. Tváří v tvář nebezpečnému počasí, sopce, která zuřivě chrlí popel, a nestabilním politickým i společenským podmínkám v některých částech světa se Matt a jeho tým snaží dokončit historický let. Vzrušující dobrodružný film Expedice Stříbrný Spitfire přináší exkluzivní, zatím nezveřejněné záběry a ohromující letecké scény.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 6. 4. 2024





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.04.2024 • Přímý satelitní přenos Pucciniho opery Vlaštovka v rámci série MET: Live in HD v sobotu 20. dubna
16.04.2024 • Na CANAL+ Sport míří špičkové francouzské ragby
12.04.2024 • Italská Serie A na Sport1 a Sport2
10.04.2024 • Jubilejní galavečer UFC 300 ozdobí zápas Jiřího Procházky, Telly přichystala soutěž
09.04.2024 • Nickelodeon AKA ráj sexuálních predátorů. Dokumentární série odhaluje krutou pravdu o populární stanici, která formovala podobu televize pro děti
07.04.2024 • Pojďte koukat na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist