Změna identifikace programu z „RTL Shop” na „Channel 21”
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 10.03.2009
Hannoverská teleshoppingová stanice Channel 21 (dříve RTL Shop) změnila identifikaci programu z „RTL-Shop” na „Channel 21”. Digitální kabelový a satelitní přijímač jej nyní načte jako „Channel 21”. Změna názvu programu zpravidla proběhne automaticky.


Podle prohlášení provozovatele je to třetí největší teleshoppingová stanice v Německu. Společnost prodává a distribuuje úplný sortiment zboží od elektroniky přes výrobky pro domácnost až po kosmetické a módní výrobky. K tomu účelu využívá zvlášť koncipovanou teleshoppingovou produkci a internet.


Parametry příjmu (z dosavadní pozice):

družice Astra 19,2° východně
kmitočet 12,188 GHz
horizontální polarizace
SR 27500 kSymb/s
FEC 3/4
nekódované vysílání

Pro šíření v německých digitálních sítích Kabel Deutschland a Topp (KDL) je program šířen kódovaně ze satelitu Astra 23,5° východně a pro platformu Kabelkiosk z družice Eurobird 9° východně.


Stanice byla založena v roce 2001. Prostřednictvím satelitu a kabelových sítí stanici může přijímat asi 35 miliónů německých domácností s televizním přijímačem. Dosud se pro nabídku produktů stanice rozhodlo více než 4 milióny zákazníků. Od 1. 9. 2008 je společnost součástí mnichovské mediální skupiny Aurelius. Internet: www.channel21.de.


S využitím zdroje: infosat.de, volně upraveno a zkráceno


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3273/zmena-identifikace-programu-z-rtl-shop-na-channel-21/