Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 07:32:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Towercom spouští nové HD služby na satelitech ASTRA

  Autor: PR Press SES ASTRA/Towercom/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 24.03.2009


Praha, 24 března 2009: Lucemburská společnost SES ASTRA z holdingu SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), oznámila, že slovenský telekomunikáční a TV operátor Towercom uzavřel smlouvu na další transpondér na orbitální pozici ASTRA 23,5° východní délky. Využití dalšího transpondéru umožní spustit nové HD služby.


Towercom provozuje televizní platformu Skylink pro diváky v České republice a na Slovensku. Díky novému kontraktu se zvýší počet transpondéru na českém a slovenském trhu na tři.

Towercom úspěšně rozvíjí platformu Skylink s využitím satelitu ASTRA na pozici 23,5° východní délky, která se stává novou hlavní pozicí pro vysílání typu DTH v zemích střední a východní Evropy. Skylink do dnešního dne na trhu v České republice a na Slovensku registroval 600 000 přístupových karet.

I díky nové dohodě a spuštění nových kanálů v HD kvalitě si SES ASTRA udrží své postavení nejdůležitější platformy HD vysílání v Evropě, a dále rozšíří počet kanálů HD přenášených pomocí satelitů této společnosti.

„Zvýšení kapacity operátorem Towercom ukazuje, jak rychle se tyto země a trhy rozvíjejí,“ uvedl Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „Naše orbitální pozice 23,5° východní délky je atraktivnější a důležitější pro stále větší počet vysílacích společností ve střední a východní Evropě.“

„Naším cílem je poskytnout vysokou kvalitu a inovační služby,“ říká Roman Fischer, předseda představenstva Towercom. „Stále rostoucí počet zákazníků Skylink dokazuje, že jdeme správným směrem“.


Markus Payer, SES ASTRA
Michal Šuran, Towercom
Anna Hroudová, PRAM Consulting



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 117 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2500 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. Satelity ASTRA a SIRIUS dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí téměř 70 kanálů v kvalitě HD (High Definition). Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES vlastní tři přední operátory satelitních služeb na trhu: SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 40 družic rozmístěných na 26 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com


O společnosti Towercom, www.skylink.sk

Towercom je soukromý poskytovatel televizních a telekomunikačních služeb se sídlem v Bratislavě. Towercom zabezpečuje pokrytí slovenských a českých kódovaných i nekódovaných TV kanálů, poskytuje služby pro mobilní operátory, služby pro velké telekomunikační společnosti i alternativní operátory, poskytuje služby statní správě, spolupracuje s poskytovateli doplňkových služeb a s dalšími firmami. Towercom provozuje digitální satelitní platformu Skylink i balíček placených televizních kanálů MULTI.


PR Press SES ASTRA, Towercom, PRAM Consulting, 24. 3. 2009


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.03.2009 • Discovery HD: pevné titulky v obraze jen dočasně, příští rok přibude i Animal Planet HD a další stanice
25.03.2009 • Discovery Networks Central Europe spouští Discovery HD v České republice, na Slovensku jeho přítomnost rozšiřuje
25.03.2009 • Trace Tropical z družice Eurobird 9° východně
25.03.2009 • City z družice Sirius 4,8° východně
24.03.2009 • Skylink rozširuje programovú ponuku [ 9 ]
20.03.2009 • Astra 28,2° východně: „Freesat” se rozšíří o zpravodajskou stanici „CNN”

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist