Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 12:39:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Společnosti SES ASTRA a EUROSAT podepisují dohodu o spolupráci využívat služeb ASTRA2Connect s britskou asociací CLA

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 27.05.2009



Distribuční partner Eurosat bude poskytovat pro území Velké Británie interaktivní satelitní připojení členům asociace CLA ve venkovských oblastech Anglie a Walesu.


Praha, 27. května 2009: Společnost SES ASTRA, součást satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), podepsala dohodu o spolupráci se společností Eurosat a asociací CLA (Country Land & Business Association – členská organizace vlastníků půdy a dalších práv ve venkovských oblastech Anglie a Walesu) o poskytování interaktivních satelitních služeb ASTRA2Connect společnosti SES ASTRA členům asociace CLA.

Služby ASTRA2Connect budou za poplatek poskytovány členům asociace CLA v rámci venkovských oblastí Anglie a Walesu pod označením beyondsl používaným společností Eurosat. Služby tak budou zacíleny na tisíce domácností a podniků s omezeným přístupem ke službám DSL a kabelovému připojení, nebo dokonce zcela bez přístupu. Eurosat, společnost zabývající se vývojem a dodávkou produktů pro satelitní vysílání a spotřební elektroniku, je distribučním partnerem SES ASTRA zajišťujícím služby ASTRA2Connect na území Velké Británie.

ASTRA2Connect představuje rychlé připojení postavené výhradně na přenosu prostřednictvím družic. Umožňuje poskytovat vysokorychlostní přenosové služby pro domácnosti v těch oblastech, kde je pozemní připojení nedostupné. Pokroková infrastruktura nabízí velmi spolehlivý vysokorychlostní přístup k Internetu s vysokou mírou interaktivity a bez přerušení provozu. Připojení se nabízí za pevný paušální poplatek, jehož součástí jsou i hlasové služby VoIP (Voice over Internet Protocol). Zařízení umístěné u účastníka – tedy modem a parabola – je relativně levné a dodává se včetně soupravy pro snadnou instalaci přímo zákazníkem. Díky jednoduchému vylepšení paraboly lze současně přijímat veškeré televizní a rozhlasové programy přes hlavní orbitální pozice ASTRA, tedy 19,2° východní délky (západní Evropa), resp. 28,2° východně (Velká Británie).

„I přes prohlášení o prakticky všeobecné dostupnosti pozemních sítí s vysokorychlostním připojením ve Velké Británii se realita poněkud liší,“ říká Norbert Willems, ředitel ASTRA Broadband Services. „Stále je zde řada oblastí bez těchto služeb, dokonce pouhých 20 mil za hranicemi Londýna. Někteří uživatelé tak přístup k pozemnímu vysokorychlostnímu připojení nikdy mít nebudou. Domácnosti v těchto oblastech mohou mít díky službě ASTRA2Connect dokonalé připojení na řadu let dopředu.“

„Poskytovatelé pozemního širokopásmového připojení jednoduše hodili řadu našich členů přes palubu a poskytli jim jen velmi omezenou – pokud vůbec nějakou – možnost zapojit se do internetové revoluce, které se těší zbytek Velké Británie,“ uvedl Charles Trotman, vedoucí asociace CLA zodpovědný za rozvoj podnikání na venkově. „Mám na mysli obyvatele s jejich firmami a rodinami, kteří jsou výrazně znevýhodněni jen kvůli nedostupnosti služeb, které většina z nás považuje za samozřejmost.“


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Anna Hroudová, PRAM Consulting s.r.o.



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 122 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2500 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. Satelity ASTRA a SIRIUS dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí téměř 70 kanálů v kvalitě HD (High Definition). Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES vlastní tři přední operátory satelitních služeb na trhu: SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 40 družic rozmístěných na 26 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com


O společnosti ASTRA BROADBAND SERVICES (ABBS)

Společnost ABBS je 100% dceřinou firmou společnosti SES ASTRA, která provozuje její novou službu satelitního vysokorychlostního připojení k internetu ASTRA2Connect. Služba ASTRA2Connect je nabízena domácnostem prostřednictvím velkoobchodníků a poskytovatelů internetových služeb. Tato inovativní služba nabízí vysoce spolehlivé, stále dostupné a obousměrné vysokorychlostní připojení k internetu za paušální cenu. Služba ASTRA2Connect je jedinečnou možností, jak mohou domácnosti bez pozemního vysokorychlostního připojení využívat vysokorychlostní internet.

Služba je nabízena koncovým uživatelům prostřednictvím poskytovatelů služeb domácnostem v jednotlivých evropských zemích a regionech. Služba ASTRA2Connect nabízí koncovým uživatelům technologii vysokorychlostního připojení, kterou dosud postrádali, a zajišťuje vysoce spolehlivou a dostatečně výkonnou službu vysokorychlostního připojení, která uspokojuje potřeby konkrétní oblasti.


O společnosti Eurosat

Eurosat Group je globálním distributorem zařízení pro satelitní, televizní a datové přenosy. Zároveň je přední britskou společností zabývající se vývojem a poskytováním satelitního televizního vysílání a výrobků spotřební elektroniky prostřednictvím devíti regionálních poboček Eurosat. Společnost založená v roce 1988 byla jedním z průkopníků satelitních služeb a je oblíbeným dodavatelem nejvýznamnějších satelitních, televizních a telekomunikačních značek na světě. Mezinárodní divize Eurosat Group podporuje celou síť dovozců, velkoobchodních firem a zprostředkovatelů pokrývajících region východní i západní Evropy, Afriky, Středního východu, Severní Ameriky a Tichomoří.


PR Press SES ASTRA, PRAM Consulting, 27. 5. 2009


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.05.2009 • Internet všude, kde ho potřebujete [ 1 ]
16.04.2009 • SES ASTRA rozšiřuje nabídku obousměrného vysokorychlostního připojení k internetu ve střední a východní Evropě [ 1 ]
12.09.2008 • SES ASTRA vytvořila novou společnost pro širokopásmové aktivity
11.08.2008 • Streaming LOH v Pekingu [ 3 ]
10.08.2008 • Online vysielanie z LOH prostredníctvom internetu [ 3 ]
12.06.2008 • Travel Channel spouští 13. 6. 2008 české webové stránky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  to je dobre 

07.07.2009 16:41 • ® jojofarm
to je dobre:good:
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist