Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 05:42:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

CSLink zvyšuje svou kapacitu na satelitech ASTRA pro HD a SD vysílání

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 17.06.2009


Praha, 17. června 2009: SES ASTRA, součást společnosti SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), oznámila, že česká satelitní platforma CS Link navýšila svoji satelitní kapacitu na primární orbitální pozici ASTRA na 23,5 stupně východní délky, a to prostřednictvím dodatečného transpondéru.


Nová kapacita bude použita pro vysílání rozšířené programové nabídky v HD i SD formátu. CS Link nyní vysílá v České republice více než 30 digitálních TV a 13 rádiových programů pro 350.000 zákazníků. Podle nové smlouvy bude CS Link využívat už čtyři transpondéry satelitního systému ASTRA.

SES ASTRA na svojí orbitální pozici 23,5°východně úspěšně buduje novou základnu pro přímé vysílání pro domácnosti (DTH – Direct-to-Home). Z této pozice dnes satelity ASTRA 3A, ASTRA 1E a ASTRA 1G obsluhují přímo nebo přes kabelové sítě zákazníky ve střední Evropě, zemích Beneluxu a v Německu a nabízejí také vysokorychlostní širokopásmovou službu ASTRA2Connect.

Pomocí jednoduchého technického zařízení, Duo LNB konvertoru (tzv. monoblok), mohou satelitní domácnosti značně rozšířit svůj výběr mezinárodních bezplatně vysílaných programů a přijímat přes jednu parabolu souběžně programy ze dvou satelitních pozic ASTRA – 19,2°a 23,5°východní délky.

„Zvýšení kapacity společnosti CS Link na systému ASTRA dále posiluje naši pozici na trzích ve střední a východní Evropě a potvrzuje náš názor, že tyto trhy pokračují ve svém dynamickém vývoji,“ říká Alexander Oudendijk, obchodní ředitel ve společnosti SES ASTRA.

„Jsme rádi, že jsme mohli rozšířit naši spolupráci se SES ASTRA,“ říká Daniel Klička, generální ředitel společnosti Mediavision, která provozuje službu CS Link. „Díky větší kapacitě jsme schopni přidat nové HD služby, zejména vysílání Nova HD, a dále zvýšit přitažlivost platformy CS Link.“


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Daniel Klička, Mediavision



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 122 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2500 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. Satelity ASTRA a SIRIUS dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí téměř 70 kanálů v kvalitě HD (High Definition). Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES vlastní dva přední operátory satelitních služeb na trhu: SES ASTRA v Evropě, a SES AMERICON NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 40 družic rozmístěných na 26 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com

Více informací o platformě CS Link najdete na www.cslink.cz


SES ASTRA Press a Anna Hroudová, PRAM Consulting s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.06.2009 • Hot Bird 13,0° východně: AVA Music Channel změní transpondér
16.06.2009 • Čtyři nové kanály Al Jazeera Sports na Hot Birdu
11.06.2009 • Aktivován transpondér pro stanice HDTV - „Premiere HD” v simultánním provozu
11.06.2009 • BBC Prime na Eurobirdu 9° východně:
11.06.2009 • „Bremen Eins” a „Nordwestradio” ukončily vysílání v módu ADR
01.06.2009 • BFM TV jen z družice Astra 19,2° východně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  cs link 

17.06.2009 13:57 • ® janak
HD program je ake budu SD programi.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist