Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 05:58:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností IKO Cable

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 23.08.2009


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V online chatu, který se uskutečnil dne 2. 9. 2009 v čase 13 - 15 hod. na vaše dotazy odpovídala Erika Luzsicza, ředitelka české pobočky společnosti IKO Cable.


IKO Cable TV je provozovatelem desítky tématických televizních stanic v různých jazykových mutacích. Působí v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině, Chorvatsku a ve Slovinsku. Nabízí široké spektrum TV kanálů pro zábavu, poučení a relax všech členů rodiny.

Čeští a slovenští filmoví fanoušci mohou sledovat kanál Film+, pro rybáře a lovce je určen kanál Fishing & Hunting a pro všechny věkové skupiny zájemců o dokumenty je připraven dokumentární kanál DOQ.

Film+ a Fishing&Hunting si můžete naladit u největšího kabelového operátora UPC Česká republika a dále na satelitních platformách CS Link a Digi TV. Všechny tři TV kanály jsou dále dostupné u většiny lokálních provozovatelů kabelové a IPTV televize.


Děkujeme za vaše dotazy a zveme vás k účasti na příští chat on line, na který nám předběžně slíbil účast velmi zajímavý host - Daniel Klička, ředitel společnosti Mediavision, která provozuje satelitní platformu CS Link. Ta právě v těchto dnech přichystala svým abonentům řadu nových, velmi atraktivních programů. Můžete si tedy pomalu chystat otázky!


Redakce satCentrum, 2. 9. 2009 v 16:00 hod.



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:


- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec



  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme Vás v "horkém křesle" on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy. Měli bychom na úvod také jeden, týkající se vašeho filmového kanálu - počítáte do budoucna s vysíláním filmů se zvukem v Dolby Digital (AC3)?. Přeci jenom řada diváků už dnes má soupravy "domácího kina" a také nové LCD či plazmové televize už zvládají prostorový zvuk 2.0 či dokonce 5.1, a tak by kvalitní zvuk ještě umocnil dojem ze sledovaného filmu. Děkujeme za odpověď.
Dobrý den i Vám.
Děkuji za pozvání a budu se těšit na dotazy od čtenářů Satcentra.
K vašemu prvnímu dotazu: V současnosti je pro nás nejvyšší prioritou spuštění vysílání jednoho z našich TV kanálů v HD. Dovedu si ale představit, že by mohl Dolby Digital (AC3) v budoucnu obohatit zvuk našeho full HD kanálu – divákům bychom tak přinesli nejen nejlepší obrazovou kvalitu, ale i stejně kvalitní prostorový zvuk.

• ® fero03 - Neplanujete zvysit datovy tok kanalov Film+, DOQ a F&H v CS Linku? Momentalne je to doslova hrozny obraz.
Datový tok kanálů Film+/DoQ/Fishing&Hunting, který poskytujeme po optice do uplinkového centra CS Link, je pod neustálou kontrolou a z technického hlediska je zcela dostačující. Možné zhoršení kvality finálního obrazu je s největší pravděpodobností způsobeno jinými faktory, které nemůžeme ovlivnit. (např. přechodné technické důvody, vlivy počasí apod)

• ® Chercheur - Dobrý den, neplánujete v budoucnu spustit také českou verzi programu Sportklub ? Děkuji za odpověď.
Sportovní kanál Sportklub je součástí vysílání IKO v Polsku, Rumunsku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku a Černé Hoře. V uvedených zemích jej sleduje více než deset milionů předplatitelů. Jednotlivá vysílací teritora mají vždy část programového schematu společnou, částečně respektujeme i preference lokálních diváků. Pokud vím, Sportklub ale není na seznamu kanálů, o jejichž vysílání se pro ČR aktuálně uvažuje.

• ® fero03 - Vazne si myslite, ze vysielat v 4:3 namiesto modernejsieho 16:9 je v poriadku?
Na zkvalitňování vysílání neustále pracujeme, tedy i na tom, abychom v co nejkratším časovém horizontu nabídli našim divákům vysílání ve formátu 16:9.

• ® jan - Dobrý den, v úvodním textu se píše o desítce tematických stanic, které nabízíte v zahraničí. Můžete, prosím, přiblížit jejich názvy a zda jste nejednali s českými a slovenskými provozovateli kabelovek či satelitních platforem o jejím možném budoucím vysílání i u nás? Pokud vím, tak například o Sportklub by jistě byl u nás velký zájem! Děkuji za odpověď.
IKO Media Group nabízí v současnosti v regionu střední a východní Evropy celou řadu televizních kanálů - filmový kanál pro ženy s názvem Film+2, sportovní kanály Sportklub a Sportklub+, seriálový kanál Sorozat+, zábavné kanály Poen TV a Reflektor TV, televizni kanal pro aktivni a mladší diváky Cool Tv a dalši. V české, lokalizované verzi vysíláme zatím Film+, DoQ a Fishing&Hunting channel. Průběžně monitorujeme požadavky českých a slovenských diváků a operátorů a na základě jejich výsledků zvažujeme rozšíření další rozšíření portfolia. Zatím ale nemám podrobnější informace o tom, o které kanály se bude jednat.
Sportovní kanál Sportklub je součástí vysílání IKO v Polsku, Rumunsku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku a Černé Hoře. V uvedených zemích jej sleduje více než deset milionů předplatitelů. Jednotlivá vysílací teritora mají vždy část progamového schematu společnou, částečně ale respektujeme i preference lokálních diváků. Pokud ale vím, Sportklub v tuto chvíli na seznamu kanálů, o jejichž vysílání se pro ČR aktuálně uvažuje, není.

• ® jan - Jaké ještě chystáte do konce roku nové české filmy do vysílání FILM+ ?
Pokračování série českých televizních filmových premiér chystáme na jaro 2010. Podzimní a zimní program kanálu bude ale nabitý řadou světových filmových “chuťovek”. Mezi exkluzivními televizními premiérami budou ve vysílání např. válečný film “Rudý baron”, “Nebezpečný cíl” s Nicolasem Cagem, drama “Spálené mosty” s Colinem Firthem, akčních “96 hodin” s Liamem Neesonem, romantický film s Ewanem Mc Gregorem “V plamenech” a další.
Program kanálu Film+ najdete ve většině tištěných i onlinových magazínů s televizním programem. Pokud chcete na premiéry dostávat upozornění předem a mít možnost o nich diskutovat s dalšími filmovými fanoušky, najděte si Film+ na Facebooku a připojte se k 2.500 českých fanoušků. Profil kanálu pro ně aktualizujeme každý týden.

• ® jozino78 - Vzhladom k tomu, ze som predplatitelom kablovej televizie UPC na Slovensku a zaregistroval som informaciu, ze UPC v Cechach pridal Fishing&Hunting do svojej ponuky. Zaujimalo by ma ci a kedy sa tento kanal objavi aj v ponuke UPC na Slovensku?
Jednání se společností UPC o zařazení kanálu Fishing&Hunting na Slovensku probíhají, a jakmile bude jasné datum jeho zařazení do programové nabídky UPC, budeme o tom určitě včas informovat prostřednictvím médií.
Aktuální informace o rozšiřování kanálu Fishing&Hunting u jednotlivých operátorů najdete i na webu fishingandhunting.cz nebo nově v profilu kanálu na Facebooku.

• ® javi - Dobry den, som zakaznikom TCOMu na Slovensku a TV sledujem cez ich IPTV sluzbu Magio. Nedavno v nom pribudol program DOQ, ktoremu sa velmi tesim, od zaciatku v nom vysiela aj FILM+. Neplanuje sa zaradenie Vasho tretieho programu F&H do programoveho rastra? Vdaka
I se společností TCOM intenzivně jednáme o zařazení kanálu F&H do vysílání IPTV. Jakmile budou jednání ukončena, budeme o rozšíření vysílání F&H informovat prostřednictvím médií. Doporučujeme Vám obrátit se přímo na operátora - zájem ze strany diváků je pro marketingová oddělení nejdůležitějším faktorem při strategickém rozhodování o rozšiřování nabídky.

• ® cool - Plánujete využívanie i SK dabingu pri niektorých programoch?
V obou zemích (v Čechách i na Slovensku) jsou naše kanály vysílány v jednom jazyce. Samozřejmě to v tuto chvíli znamená naprostou převahu češtiny.
Abychom ale co nejvíce vyšli vstříc slovenským divákům, připravujeme do vysílání filmy a dokumenty ze slovenské produkce, tedy ve slovenštině.

VHR - Zdravím Vás, už loni na konferenci ČAEK jste uvedli, že chystáte pro ČR a SR také program ve vysokém rozlišení. Je tato informace ještě aktuální a můžeme se tedy těšit na HD program z nabídky IKO Cable?
Také Vás zdravím, naše plány se samozřejmě nezměnily, zatím ale není známý termín spuštění našeho prvního kanálu v HD rozlišení. Jakmile budeme mít konkrétní informaci, rozhodně o tom budeme informovat prostřednictím médií.

• ® cool - Kde sa vyrábajú programy určené pre náš trh? V Maďarsku?
Programy pro vysílání všech tří kanálů vysílaných v ČR a SR nakupujeme od světových, ale i lokálních distributorů.

• ® Misa - Dobry den, doma mam skylink a zaryteho rybare. Rada bych se proto zeptala, jestli se kanal fishing and hunting objevi u skylink a eventuelne kdy? Me by zajimal kanal DoQ, bude mozne ho pres skylink take sledovat?
Od spuštění vysílání kanálů Fishing&Hunting a DOQ v České republice jednáme s většinou českých operátorů o zařazení kanálů do jejich programové nabídky. Jednáme tedy samozřejmě i se společností Skylink. Jakmile budou jednání ukončena, budeme o tom informovat prostřednictvím médií. V tuto chvíli Vám doporučujeme obrátit se přímo na Skylink - zájem ze strany diváků je pro marketingová oddělení nejdůležitějším faktorem při strategickém rozhodování o rozšiřování nabídky.

• ® Blooddog - Dobry den.Neplanujete castejsie pridavanie novych casti dokumentov u FaH a Doq??
Oba kanály, Fishing&Hunting a DOQ, právě teď procházejí fází finalizace ustálené programové struktury. Jde o zcela obvyklý proces zavádění nového tématického televizního kanálu na nový trh. Klíčovou roli přitom hraje zpětná vazba diváků i operátorů.
Premiérové části dokumentů do vysílání zařazujeme průběžně a upozorňujeme na ně prostřednictvím tištěných i onlinových médií. Od podzimu letošního roku se ale diváci obou kanálů mohou těšit na řadu zcela nových sérií dokumentů i reportáží.

• ® jozino78 - Mozte mi este odpovedat na jednu otazku? Bude program Fishing&Huntingu obsahovat aj slovenske programy, pripadne české alebo len zahranicne dokumenty?
Ano, ještě v letošním roce plánujeme do vysílání F&H zařadit slovenské i české pořady. Jak už tady několikrát zaznělo, budeme o tom určitě včas informovat prostřednictvím médií a dalších informačních zdrojů.

satCentrum - Tak toto byl poslední dotaz v dnešním on line chatu. Děkujeme za odpovědi a budeme se těšit na novinky, které nám společnost IKO Cable přichystá. Příjemnou pohodu při sledování pořadů stanic FILM+, DOQ a Fishing&Hunting!
Děkujeme redakci Satcentrum za pozvání do dnešního online chatu a za skvělou možnost popovídat si přímo s našimi diváky. Získávání přímých reakcí našich diváků je pro nás v IKO Cable vždy přínosem. Přejeme všem našim divákům příjemné chvíle u sledování našich televizních kanálů!


Další články z rubriky:
04.08.2009 • On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností Chello Central Europe
18.06.2009 • On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností CHANNELS
01.07.2008 • On line na satCentrum: Martin Mrnka - Z1
10.06.2008 • On line na satCentrum: Jiří Balvín - Óčko
04.06.2008 • On line na satCentrum: Marek Kindernay - Galaxie sport
20.05.2008 • On line na satCentrum: Jiří Hojgr, SPORT 5


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist