Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 13.05.2024 - 18:09:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Pozvánka na DIGITEX 2009

  Autor: Redakce satCentrum/BVV , e-mail: info@bvv.cz Přidané: 16.10.2009


Mezinárodní veletrh spotřební elektroniky a digitální zábavy DIGITEX a Mezinárodní výstava fotografické techniky INTERKAMERA se uskuteční letos poprvé souběžně s veletrhem SPORT Life a to ve dnech od 5. do 8. listopadu 2009 v areálu brněnského Výstaviště. Zatímco DIGITEX bude cílen především na oblast digitální zábavy a trávení volného času, INTERKAMERA si ponechá svou tradiční edukativní podobu. Díky zaplnění všech pavilónů a atraktivnímu programu očekávají organizátoři masivní účast široké veřejnosti.


Loňský rok byl posledním, kdy se spotřebitelské veletrhy DIGITEX a INTERKAMERA konaly společně s historicky úspěšným, na ICT zaměřeným, veletrhem INVEX. Avšak vzhledem k různým požadavkům vystavovatelů i odlišné návštěvnické skupině se organizátoři pro rok 2009 rozhodli pro zásadní změnu koncepce. INVEX FORUM a 3IN, jako konferenční pokračovatelé odborné podoby INVEXU se tak uskutečnil v říjnu, zatímco spotřebitelsky zaměřené veletrhy DIGITEX a INTERKAMERA proběhnou společně s veletrhem SPORT Life, který má podobnou cílovou skupinu, o měsíc později, ve dnech od 5. do 8. listopadu 2009.


Návštěvníky mířící do Brna čeká zcela zaplněné výstaviště

Letos poprvé tak budou moci zájemci míříci na DIGITEX či INTERKAMERU shlédnout maximálně atraktivní podívanou zcela zaplněného Výstaviště, a to včetně nového pavilonu P. Návštěvníci budou moci na jednom místě, v jednom čase a za jedno vstupné shlédnout skutečně velmi mnoho – od spotřební elektroniky přes digitální zábavu až po sportovní vybavení všeho druhu. Organizátoři očekávají masivní účast veřejnosti, která bude podpořena i termínem konání veletrhů od čtvrtka do neděle, tedy po oba víkendové dny. Svou premiéru má na veletrzích i možnost přímého prodeje, můžeme se tedy těšit na zajímavé veletržní nabídky v samém začátku předvánočního nákupního období.


Hlavním tahákem DIGITEXU bude digitální zábava

Již loňská mimořádně úspěšná část DIGITEXU zaměřená na počítačové, konzolové a mobilní hraní dávala tušit, že se v podobném duchu setkáme v Brně opětovně a dočkáme se tak největšího letošního komunitního srazu. Očekávaná je účast desítek předních multiherních klanů, stovek soutěžních hráčů a desítek tisíc větších či menších příznivců digitální zábavy. Připraven pro ně bude bohatý doprovodný program i představení atraktivních novinek od největších světových výrobců hardware. “Na veletrhu budeme v rámci herní akce World GameMaster Tournament prezentovat zcela nové procesory Intel Core i5, které jsou ideální volbou právě pro hráče. Disponují vylepšenou technologií Turbo Boost, která ve vhodných případech procesor sama přetaktuje tak, aby podával co nejvyšší výkon a zároveň byl energeticky úsporný,” komentuje českou veletržní premiéru nového produktu Pavel Svoboda ze společnosti Intel.


Počítačové hraní doplní tradiční akce i firmy spotřební elektroniky

Již mimo oficiální program World GameMaster Tournament, avšak jako součást DIGITEXU proběhne 7. mistrovství ČR v nejrychlejším eSeMeSkování, soutěž, jejímž cílem je co nejrychleji a přesně bez chyby napsat do mobilního telefonu zadanou větu o 160-ti znacích a tu uložit. Svou expozici bude mít i ADC Blackfire Entertainment, jež představí karetní a deskové hry podle počítačových předloh a taktéž jedinečné produkty pro Poker.

Poslední výkřiky techniky z oblasti mobilních telefonů a navigací budeme moci spatřit na dvou expozicích společnosti NOKIA. Výhradně navigacemi se pak bude zabývat například stánek společnosti PLANstudio. Svůj pestrý sortiment digitální satelitní, pozemní i kabelové techniky ukáže firmy ISAT. Těšit se můžeme však i na 18 čínských vystavovatelů, jež předvedou celou plejádu produktů z oblasti spotřební elektroniky a počítačového hardware. K vidění budou i expozice vydavatelství Burda Praha, Extra Publishing a CPress Media. A právě posledně jmenovaný uvede stejně jako v loňském roce sérii přednášek nazvanou „CPress Show 2009“ o tématech, jako jsou internet a sociální sítě, hudba a film, netbooky, navigace, digitální fotoaparáty, LCD televize a plazmy.


K vidění budou i produkty Apple či energeticky nejúspornější LCD televize na světě

Studio JASYKO, tradiční vystavovatel veletrhu DIGITEX, si pro návštěvníky letos připravilo opravdovou lahůdku. V rámci projektu Technologie & Design totiž představí nové řady LCD televizorů Sharp AQUOS LE700E a LE600E s plným LED posvícením a ohromujícím dynamickým kontrastním poměrem 2 000 000:1. V podobě 52 palcového modelu se spotřebou méně než 100 wattů pak bude na DIGITEXU k vidění energeticky i nejúspornější LCD televize na světě. „Trh s LCD televizemi stále pokračuje v růstu. Očekáváme celosvětový prodej 127 miliónů LCD televizí ke konci roku 2009, což odpovídá růstu 22 procent za rok“, říká Hiroshi Sasaoka, CEO společnosti Sharp Electronics Europe.

Pokojíčky stylového nábytku a technologických perliček však ukáží i další zajímavosti. Srdce každého příznivce kultovní značky Apple zde jistě zaplesá v mimořádně efektivní ukázce propojení těchto špičkových produktů s high-end zvukovými soustavami, zobrazovacími zařízeními a dalšími doplňky z nabídky Studia JASYKO.


V jednom místě za jedno vstupné

Návštěvníci budou moci na jednom místě, v jednom čase a za jedno vstupné. Vstupné na veletrhy DIGITEX, INTERKAMERA, Sport Life, Bike Brno, Boat a Caravaning Brno bude ve výši 100,- Kč, zvýhodněné vstupné pak za pouhých 60,- Kč. Za toto vstupné mohou návštěvníci shlédnout skutečně velmi mnoho – od spotřební elektroniky přes digitální zábavu až po sportovní vybavení všeho druhu.


Registrace návštěvníků je již k dispozici

Stejně jako v loňském roce má každý návštěvník možnost získat díky internetové registraci zlevněnou vstupenku za 60 Kč. Po úspěšné registraci přijde každému zájemci do e-mailové schránky potvrzení se všemi potřebnými informacemi ve formátu PDF, které vytiskne a na registračních místech vymění za zlevněnou vstupenku za 60 Kč. Do zahájení veletrhu zbývá sice ještě několik týdnů, svoji zvýhodněnou vstupenku si můžete zajistit ovšem již nyní.


O DIGITEXU a INTERKAMEŘE

Oba veletrhy se uskuteční v termínu od 5. do 8. listopadu 2009 souběžně s veletrhem SPORT Life, tedy s přesahem do obou víkendových dní. DIGITEX i INTERKAMERA jsou cíleny na širokou veřejnost, které představí kromě nejnovějších trendů z oblasti spotřební elektroniky a digitální zábavy i řadu tematicky ucelených doprovodných programů, vzdělávacích i zábavních akcí. Digitex je zaměřen zejména na oblast herní zábavy, Interkamera pak na segment spotřební elektroniky související se zobrazovací technikou. Digitex a Interkamera se v roce 2008 (společně s Invexem) uskutečnily na 18.550 m2 výstavní plochy a shlédlo je 55.569 návštěvníků.


Připraveno s využitím PR Press BVV, redakce satCentrum, 16. 10. 2009





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.10.2009 • Pozvánka na 15. ročník medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky ELO SYS
07.08.2009 • Trojka túto sobotu oslávi svoje prvé narodeniny
07.08.2009 • 13. výročie vysielania TV Markíza sa blíži! Neváhajte a oslávte ho spolu s nami!
04.08.2009 • Historie satelitního vysílání z Bratislavy
03.08.2009 • Nový uplink Skylinku v datech a fotografiích
30.07.2009 • RRTV zahájila řízení o odejmutí licence PLAY TV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist