Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 09.05.2024 - 05:44:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

MTV startuje vysílání v Česku a na Slovensku

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 23.11.2009


Již za pár dní zahájí nejznámější světová hudební televize plně lokalizované vysílání v České republice a na Slovensku. Diváci se mohou těšit na známé lifestylové pořady, reality show, obrázky ze života celebrit, hitparády a hudební videoklipy. Naladit ji bude možné prostřednictvím kabelu, satelitu nebo IPTV. V nabídce operátorů nahradí česká verze MTV kanál MTV Europe.


To nejlepší ze současné zahraniční i domácí scény, světové premiéry nových videoklipů, největší hity, nejpopulárnější umělce a nové talenty, unikátní záznamy koncertních vystoupení, spoustu adrenalinu a zábavy – to vše bude nabízet česká verze světoznámé televizní stanice pro mladé MTV, která na území České republiky a Slovenska začne vysílat v neděli 29. listopadu 2009 přesně ve 21 hodin.

Vysílání zahájí tři skladby, které symbolizují cestu hudební televize MTV z místa svého zrodu až do Prahy. První bude Empire State of Mind od rapera Jay-Z a Alicie Keys s klipem, natočeným v New Yorku, navíc v česko-slovenské premiéře. Následovat bude domácí interpretka, vítězka prvního ročníku soutěže Česko hledá SuperStar Aneta Langerová, se svým klipem V bezvětří, natočeným v Berlíně, a konečně třetím klipem, zahajujícím vysílání, bude Numb od americké rap rockové kapely Linkin Park, odehrávající se v Praze.

Prvním pořadem, který česká MTV uvede, bude průkopník nového žánru – režírované reality show – s názvem The City. Pořad sleduje hlavní představitelku, která se stěhuje z L. A. do New Yorku, kde dostala příležitost pracovat pro světoznámou designérku. Následuje pohled do světa modelingu s titulem Život na molu, adrenalinem nabitý Nitro Circus, komediální Fur TV s maňásky, žijícími ve světě lidí, nebo záznam z koncertu kultovní kapely The Prodigy. Čeští fanoušci nebudou ochuzeni ani o živé vystoupení této jedinečné britské formace, která vystoupí v Praze 27. listopadu. Koncert bude jednou z několika akcí, kterými vysílání české MTV odstartuje.

Hudební programy MTV budou zahrnovat nabídku napříč různými žánry, chybět nebudou ani tematické či žánrové bloky, zaměřené na hudební styly jako rock, dance, R’n’B, hip hop nebo alternativa. V programovém schématu má své pevné místo pořad MTV World Stage, který přináší záznamy nejzajímavějších koncertních vystoupení světově uznávaných skupin, zpěváků i zpěvaček. Diváci se tak mohou těšit například na The Prodigy na festivalu Rock Am Ring 2009, The Killers na Oxegen festivalu 2009 či Lady Gaga na Isle of Malta 2009.

Široké spektrum lifestylových programů bude rozloženo mezi denní, primetimové a večerní pořady. Typickým příkladem denního pořadu je MTV Cribs, který dovolí divákům nahlédnout do soukromého života celebrit a jejich domovů. Večer pak bude patřit například kultovnímu pořadu Pimp My Ride, ve kterém hiphopová hvězda Xzibit a jeho parta mění automobilové vraky diváků v přepychová auta. V pozdějších hodinách budou diváci moci sledovat adrenalinovou show Nitro Circus z dílny autora kultovního pořadu Jackass Johnny Knoxvilla nebo mírně nemravnou show Kalich lásky s Tilou Tequilou. Všechny pořady budou pro české a slovenské diváky srozumitelné, původní znění bude opatřeno titulky nebo dabingem.

Spuštění české verze MTV budou poslední listopadový víkend provázet jedinečné akce pro fanoušky hudby a vyznavače adrenalinové podívané. Nejprve se v pátek 27. listopadu představí v Praze po delší odmlce britská fenomenální kapela The Prodigy, jedna z nejúspěšnějších elektronických kapel současnosti. O den později bude MTV titulárním partnerem desátého ročníku závodů ve freestyle motokrosu Gladiator Games, po němž bude následovat afterparty s koncertem další britské kapely Stereo MCs. Svoji účast na FMX Gladiator Games potvrdil i Travis Pastrana, hlavní aktér pořadu Nitro Cirkus, vysílaného na MTV.

Českou verzi MTV budou diváci moci naladit v kabelových, satelitních a IPTV sítích. MTV tak rozšíří rodinu kanálů TV Nova a stane se její třetí tematickou stanicí po kanálech Nova Sport a Nova Cinema. Zároveň se česká verze MTV stane 68. kanálem celosvětové sítě MTV, působící již ve 162 zemích a 33 jazycích. Nabízet bude pestrou programovou skladbu, zaměřenou primárně na mladší cílovou skupinu ve věku 15-34 let. MTV bude v České republice a na Slovensku vysílat 24 hodin denně.

Podle slov Petra Dvořáka, generálního ředitele TV Nova, je světová značka MTV vítanou novinkou v portfoliu tematických kanálů televize. „K naší filmové a seriálové Nově Cinema a prémiovému sportovnímu kanálu Nova Sport nyní přidáváme nejznámější značku pro mladé MTV. Věříme, že si najde své příznivce a že se brzy stane přední televizní stanicí pro mladé,“ říká Petr Dvořák.

„Náš záměr spustit MTV v České republice a na Slovensku vzbudil ohromný zájem již v okamžiku, kdy jsme oznámili naše plánované aktivity v tomto regionu. Jsme šťastni, že můžeme tuto akvizici potvrdit a v nejbližších dnech zahájit vysílání. Jak Česká republika, tak Slovensko jsou pro nás velmi důležitými trhy a spuštění MTV v těchto dvou zemích je pro nás historickým milníkem. Doufáme, že i lokalizované vysílání MTV bude pro české i slovenské diváky milníkem ve vnímání hudby a životního stylu,“ sdělil Bhavneet Singh, Managing Director and Executive Vice President, Emerging Markets, MTVNI, kam patří i MTV v České republice.


Michaela Fričová, TV Nova
Léann Lavery, MTVNI, Emerging Markets



O společnosti MTV Networks International

K předním multimediálním zábavním značkám společnosti MTV Networks International patří MTV: Music Television, VH1, Nickelodeon, TMF (The Music Factory), VIVA, Flux, Paramount Comedy, Comedy Central a Game One. Značky MTV Network sleduje na celém světě 595 milionů domácností ve 162 zemích a 33 jazycích prostřednictvím 172 lokálně provozovaných televizních kanálů a 400 digitálních médií. MTV Networks je součástí společnosti Viacom Inc. (NYSE: VIA, VIA.B).


O společnosti MTVNI Emerging Markets Group

MTVNI Emerging Markets Group se zaměřuje na nejrychleji se rozvíjející regiony v portfóliu MTVNI v oblasti multiplatformových společností. Ve střední a východní Evropě, Rusku, Africe, na Blízkém Východě a v Indii řídí Emerging Markets Group 30 televizních stanic, 32 webových stránek, jeden videoportál a čtyři mobilní televizní kanály.


Doplnění redakce satCentrum:

MTV bude od neděle 29. 11. 2009 vysílat z distribučního transponderu v platformě CS Linku na satelitu Astra 1G, orbitální pozice 23,5 st. východně, tp. 12,070 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 1314, Video PID 3233, Audio PID 3234. Signál bude zakódován v systému CryptoWorks, a po startu bude dostupný jako promo vysílání pro všechny abonenty platforem CS Link a Skylink na jejich přístupové karty. Později bude zařazen do nabídky programových balíčků.

Úplné týdenní programové přehledy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV download.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.11.2009 • Satelitná televízia Magio sa už stáva realitou [ 1 ]
20.11.2009 • MTV na Skylinku [ 1 ]
19.11.2009 • TV Óčko má stabilní sledovanost a očekává růst
13.11.2009 • Dnes na Astře začíná vysílat Korutanská TV, v prosinci se přidá Salzburská TV
11.11.2009 • Italský kanál Cielo testuje na družici Hot Bird
11.11.2009 • Ukrajinský provozovatel Mytv připravuje platformu DTH na družici Thor

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist