Sobotní El Clásico live na Sport 1
Autor: PR Press PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.cz Přidané: 09.04.2010
El Clásico je pro všechny fanoušky fotbalu synonymem jedné z největších událostí sezóny. Odvěcí rivalové Real Madrid a FC Barcelona se utkají při vzájemném duelu v sobotu 10. dubna, který čeští fandové mohou sledovat na kanálu Sport 1 v přímém přenosu od 22 hodin.


Jeden z nejsledovanějších fotbalových zápasů se odehraje tuto sobotu. Sledovat jej budou nejen španělští fanoušci, ale i stovky miliónů lidí v zemích po celém světě. Tyto dva kluby se řadí mezi ty nejlepší a nejvíce ovlivňující světový fotbal. Jejich příznivce můžeme nalézt doslova od Ameriky až po Asii, kde jsou v posledních letech španělské velkokluby stále oblíbenější. „Sobotní derby bude jubilejní - v pořadí již 160. Letos je navíc El Clásico důležité i z pohledu boje o titul,“ přibližuje Milan Štěrba komentátor sportovního kanálu Sport 1 a dodává, že Real Madrid i Barcelona mají velmi vyrovnanou vzájemnou bilanci v rámci El Clásica.

Aktuální formu mají obě mužstva přímo vynikající. „FC Barcelona zvítězila v posledních pěti ligových zápasech v řadě. Navíc slaví postup do semifinále Ligy Mistrů. Real Madrid je na tom ale ještě lépe. V posledních 12 utkáních v řadě zvítězil a má nakročeno na atak své nejdéle trvající vítězné série zápasů (v sezóně 1960/1961 zvítězil Real Madrid 15krát v řadě),“ říká Milan Štěrba.


Další doplňující informace:

1. 160. El Clásico – Real Madrid 68 vítězství, Barcelona 61 vítězství, 30krát odešli soupeři smírně
2. Real Madrid disponuje nejproduktivnějším útokem v lize – 83 vstřelené góly
3. FC Barcelona je hned na druhém místě – 75 vstřelených gólů, současně nejlepší hráč světa Lionel Messi
4. FC Barcelona udržela čisté konto (bez inkasované branky) 16krát – rekord sezóny
5. Real Madrid se může pochlubit 14 čistými konty
6. Na podzim při prvním duelu se na jednom hřišti a při jednom utkání sešli tři držitelé Zlatého míče pro nejlepšího hráče planety – Kaká (2007), Cristiano Ronaldo (2008) a Lionel Messi (2009)
7. Současný trenér Barcelony, Josip Guardiola, nikdy během své hráčské kariéry v katalánském velkoklubu neprohrál El Clásico (na svém kontě má 7 výher a 3 remízy)

Zápas Realu Madrid s FC Barcelona vysílá v sobotu od 22. hodiny živě sportovní kanál Sport 1.


Jakub Koutek, Account manager, PR.Konektor, 9. 4. 2010

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3891/sobotni-el-clasico-live-na-sport-1/