Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 16.05.2024 - 22:35:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Výsledky hlasování k přidání HD stanic do platformy Skylink

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 22.05.2010



Přes 11 tisíc čtenářů satCentrum hlasovalo, kterou HD stanici by uvítali v platformě Skylink - třetinu hlasů získal Eurosport 2 HD, na dalších místech se umístily stanice Animal HD a HBO HD. Celkové výsledky podrobně komentuje výkonný ředitel TradeTec Jaromír Glisník.


Druhé hlasování v letošním roce na webu satCentrum dávalo možnost vybrat si jednu ze šesti nabízených HD stanic, kterou byste uvítali v nabídce programů ve vysokém rozlišení platformy Skylink. Ta se mezitím v dubnu rozšířila o další stanice, a tak máme možnost porovnat si, jest-li se náš vkus a naše očekávání nakonec kryly se záměrem a možnostmi Skylinku.


Hlasování se setkalo s velkým ohlasem, za čtyři měsíce (od 5. 1. 2010 do 21. 5. 2010) se jej zúčastnilo celkem 11 246 čtenářů - 6905 návštěvníků domén .cz a .com a 4341 návštěvník domény .sk. Přestože byly výsledky obou jazykových mutací různé, na vítězi jste shodli – třetina hlasů byla pro kanál Eurosport 2 HD. Na druhém, resp. třetím místě (podle mutace) se umístily stanice Animal HD a HBO HD.


Konečné výsledky:

Kterou HD stanici byste uvítali v nabídce Skylink HD+ (.com a .cz):

1. Eurosport 2 HD – 33%, 2252 hlasů
2. Animal HD – 26%, 1812 hlasů
3. HBO HD – 22%, 1531 hlasů
4. Penthouse HD – 9%, 625 hlasů
5. NGC HD – 7%, 508 hlasů
6. MTV HD – 3%, 177 hlasů


Ktorú HD stanicu by ste uvítali v ponuke Skylink HD+ (.sk):

1. Eurosport 2 HD – 32%, 1379 hlasů
2. HBO HD – 26%, 1137 hlasů
3. Animal HD – 23%, 987 hlasů
4. Penthouse HD – 9%, 384 hlasů
5. NGC HD – 7%, 292 hlasů
6. MTV HD – 4%, 162 hlasů


S výsledky jsme seznámili výkonného ředitele společnosti TradeTec (která se spolu se společností Towercom podílí na tvorbě a distribuci Skylinku) – Jaromíra Glisníka. Jeho zajímavý komentář ke všem nabízeným stanicím ve výběru připojujeme:


Eurosport 2 HD (33 % / 32%)

Vítězství tohoto programu v anketě se dalo čekat. Hlasující návštěvníci jsou v drtivé většině dospělí muži – tedy diváci s vysokým zájmem o sport. U sportovních programů více než u jiných žánrů velmi důkladně vyhodnocujeme potenciál pro budoucnost. Je velmi snadné uzavřít smlouvu s programem XY, který v letošním roce nabízí tu či onu ligu. Smlouva se však uzavírá na minimálně 3 roky, častěji na 5 let. A v tvrdém boji o sportovní práva však není zaručeno, že příslušná liga, kvůli které diváci program XY dnes žádají, bude v nabídce tohoto programu i v příštích letech. Hrozí tedy, že se zavážeme dlouhodobě šířit a platit velmi drahý program s relativně vysokým datovým tokem, který po roce nebo dvou již nikdo nebude sledovat a diváci začnou žádat jiný program, který příslušnou ligu získal. Sportovní fanoušci jistě najdou řadu takovýchto případů z minulosti. To, co jsem napsal není případ Eurosportu 2 HD, ale sportovních programů obecně.


Animal Planet HD (26 % / 23%)

Poptávka po dokumentárních programech je na našem trhu velmi vysoká. Přestože Skylink nabízí 11 dokumentárních kanálů. v anketách mezi našimi zákazníky a prodejci zaznamenáváme vysoký zájem o další programy. Animal Planet HD považuji za velmi vážného kandidáta na rozšíření naší HD nabídky. Podobně jako u jiných programů však čekáme na jasnou deklaraci jeho dodavatele o termínu lokalizace do češtiny/slovenštiny. Naše zkušenost s Discovery HD ukazuje, že drahý nelokalizovaný program „na sebe nevydělá“. Jednoduše jeho popularita a sledovanost neodpovídá nákladům, které s jeho šířením máme (a které logicky musíme přenést do poplatků).


HBO HD (22 % / 26%)

Umístění HBO HD v první trojce potvrzuje setrvalou poptávku po kvalitních filmech ve vysoké kvalitě. HDTV bez filmových programů si lze jen těžko představit a žádný lepší filmový program na našem trhu není k dispozici. Věřím, že kdyby se podobná anketa dělala na serveru s vyváženým poměrem čtenářů a čtenářek, HBO HD by se umístilo na první příčce. V průměrné domácnosti totiž není jediným divákem muž – sportovní fanda. O spokojenosti s nabídkou televizní platformy spolurozhodují vedle muže i další členové domácnosti – ženy a děti. Takto jsme uvažovali, když jsme se o zařazení HBO HD rozhodovali.


Penthouse HD (9 % / 9%)

Umístění tohoto programu na 4. místě je pro mě překvapením. Tak vysokou poptávku jsem nečekal. Osobně se domnívám, že mezi hlasujícími budou mít velký podíl ti, kteří měli na mysli nikoli soft program Penthouse HD, ale kanály Penthouse HD1 nebo Penthouse HD2 – tedy hard core programy. Pak bych poptávce rozuměl. Programy pro dospělé – ovšem v hard core podobě - jsou stále významným tahounem placené televize.


NGC HD (7 % / 7%)

Tento program je můj osobní favorit pro rozšíření HD nabídky. Vysoce kvalitní dokumenty ve špičkové kvalitě. Platí ovšem to, co jsem uvedl u Animal Planet HD. Dokud nebudeme mít jasný příslib o termínu lokalizace tohoto programu, jeho zařazení nebudeme riskovat. Verzi NGC HD, která je na Astře 23,5°E (platforma Canal Digitaal), bohužel zařadit nemůžeme – je určena výhradně pro nizozemský trh.


MTV HD (3 % / 4%)

Relativně nízká poptávka po tomto programu bude mít více důvodů a jejich váhu nedovedu odhadnout. Jistě hraje vliv skutečnost, že věkové složení hlasujících návštěvníků příliš nekopíruje věkovou strukturu diváků MTV HD, dalším faktorem bude neexistující lokalizace tohoto programu. V neposlední řadě výsledek hlasování ovlivnila česká verze MTV, ze které mohli někteří hlasující odvozovat programovou skladbu MTV HD. Osobně si myslím, že by si hudební program v HD našel spoustu spokojených diváků.


Tolik k výsledkům hlasování na satCentrum, které okomentoval výkonný ředitel Jaromír Glisník. Děkujeme mu za jeho vyjádření a věříme, že se s některou uvedenou stanicí brzy setkáme v HD nabídce Skylinku.

Pro zajímavost, pan Glisník nám, tedy vám, čtenářům satCentrum, v závěru svého hodnocení nabídl tuto otázku:

Které placené programy (jakékoli platformy) považujete za nejatraktivnější?

Pokud chcete, můžete na ni odpovědět např. v diskuzi pod tímto článkem.


Pro třetí hlasování v tomto roce, které jsme právě spustili, jsme připravili novou, určitě zajímavou otázku:

Který zahraniční paket byste si objednali (kdyby jeho předplatné rozšířili na ČR)
Ktorý zahraničný paket by ste si objednali (keby jeho predplatné rozšírili na SR)


Zkuste si odmyslit, že to v současné době není reálné a vyberte si některou z osmi placených platforem. Děkujeme předem za vaše hlasování.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 21. 5. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 15   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.05.2010 • Hudební kanál Muz-TV chystá změny
20.05.2010 • Ukrajinský kanál NTA z družice Hellas Sat 2
19.05.2010 • Přejde paket AFN z družice Hot Bird na satelit Eurobird 9A?
11.05.2010 • Televizní stanice CS FILM slaví [ 3 ]
06.05.2010 • Na český i slovenský trh vstupuje nová gastronomická stanice FOOD Network [ 2 ]
05.05.2010 • Irský kanál Premier Sports volně z družice EuroBird 1

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Zdravím, 

28.05.2010 11:18 • ® nalim
nevíte kdy hodlají zařadit nové programy do balíčku HD,díky za odpověd´.
 
 
  Ty ceny jsou z ceníku Cslinku, ale musíš se na 

26.05.2010 12:35 • ® kokin
Ty ceny jsou z ceníku Cslinku, ale musíš se na jeho stránkách přihlásit a jít do kolonky "Aktivace skupin programů."
 
 
  HD programy a jejich cena 

26.05.2010 09:46 • ® Krastowski
Nevím odkud jsou ty ceny. Teď jsem si ověřil ceníky a:
CS link - HBO,HBO2, CINEMAX 290,-/měsíc
SKYLINK - HBO + CINEMAX 257,- Kč/měsíc
a k tomu
DIGI TV - HBO + HBO2 + CINEMAX 240,- Kč/měsíc
UPC DIRECT - HBO,HBO2 a HBO Comedy - 387Kč/měsíc
Vysílání SD.
Tak nevím.
Můj problém spíš je, když si to předplatím, tak to vůbec stihnout zhlédnout. Jednoznačně upřednostňuji kvalitu před množstvím. Kvalitu myslím obsahovou a především technickou. Kdyby vysílaly všechny naše běžné stanice v HD rozlišení, se zvukem v DD 5.1 vícekanálovým zvukem s volitelným dabingem, originální zvukovou stopou a titulky, k tomu jedno péčko v HD v originále, tak mi to stačí.
Ziggy
 
 
  Ještě co se týče HD programů. a jejich ceny 

24.05.2010 21:18 • ® kokin
Ještě co se týče HD programů. a jejich ceny (hlavně ceny HBOHD). Já jsem např. velký fanoušek těchto programů a byl jsem jeden z prvních, kdo si je u Skylinku předplatil, i když ze začátku byla v balíčku jen Brava a Eurosport, který navíc v HD vysílal jen málokdy. Nyní mám MultiHD a musím říct, že cena tohoto balíčku je velmi dobrá. Ovšem ještě důležitější než HD obraz je pro mně zvuk DD 5.1 a tento zvuk je dostupný i v SD verzi HBO. Proto je pro mně mnohem lepší objednat si HBO+HBO2+Cinemax za 145Kč/rok u konkurence než samotný HBOHD za cca 260Kč/rok od Skylinku. Navíc u Skylinku je dvakrát vyšší než u konkurence i cena programů HBOSD + Cinemax. Pro mně a myslím, že i pro spoustu dalších lidí by začala být cena HBOHD velmi atraktivní až kdyby spadla pod 2000Kč/rok.
 
 
  Penthouse HD, hudební kanály, HBOHD 

24.05.2010 14:54 • ® Krastowski
Při hlasování jsem samozřejmě myslel hard verzi kanálu. A věřím, že mezi hlasujícími nás byla naprostá většina. Takže odpověď na doplňující otázku:
Jsem pro Penthouse HD1 nebo Penthouse HD2 – hard core programy.
Leo TV ukazuje zřejmě "svéráz národního sexu" a Xtreme je snad pouštěný z VHS nebo DIVX. Dále bez komentáře.
K hudbě. MTV Czech není hudební stanice, Uvítal bych ty opravdu hudební jako VH1 Classic, VH1 Europe, MTV Music, TV TV Two, MTV Hits, MTV Dance. Co hraje MTV HD nevím, ale pokud je to jako MTV Czech, tak nebrat.
Při ochutnávce se mi velmi líbila kombinace HBOHD + CINEMAX. Vysoké rozlišení a zvuk DD 5.1 byly opravdu parádní. Zatím nemám televizi s plným HD, tak zůstávám u SD. Jasně, není to zadarmo. Ale pro srovnání. Koncesionářský poplatek za ČT (daň) je 135 Kč a srovnejte kvalitu ČT a HBO. A to poplatek musíme platit i kdyby jsme se bez ČT obešli.
Ještě připomínka technická. Když už HBOHD vysílá více jazykových stop, bylo by vhodné vysílat i volitelné titulky pro možnost sledovat programy v originále s českými titulky.
 
 
  ANIMAL 

24.05.2010 10:32 • ® paleaaro
Chyba Animal Planet, nakolko snad vsetky platformy ho maju len skylink nie. Nevadili by ani titulky.
 
 
  Rešpekt, p. riaditeľ! 

24.05.2010 01:19 • ® Buddy
Musím povedať že som nadobudol pocit že p. riaditeľ je naozaj veľmi inteligentný chlap!
Súhlasím s ním skoro vo všetkom, aj napriek tomu že sa cítim byť dospelý chlap (podľa občianky bez pochýb som už viac ako 2 desaťročia), napriek tomu som pre Eurosport HD nehlasoval:D
Musím ABSOLÚTNE SÚHLASIŤ že lokslizácia je alfa a omega zaujímavosti programu. :good: Aj napriek tomu že si myslím že nejako ovládam angličtinu, často odborné výrazy, ktorým by po preklade človek normálne rozumel, ale ako neodborník na danú reč ich nemá spárované s výrazmi v materinskom jazyku, sú naozaj problém. Tým sa následne stráca zrozumiteľnosť celého programu.
Čiastočne tomu pomáhajú titulky, ale čítanie titulkov odoberá tak veľkú časť pozornosti že takýto program zasa stráca na atraktívnosti.
Moja odpoveď na podľa mňa najzaujímavejší program: Discovery. Kedysi som si vyberal poskytovateľa TV podľa toho či má Spektrum a Discovery, v súčasnosti sa ale podľa mňa Spektrum posúva bližšie k programom pre gazdinky (ženy v domácnosti), takže jasne Discovery. Potom samozrejme slovenské a české programy a potom Z1, čo je ale nekódovaná stanica.
Želám platforme Skylink čo najúprimnejšie dlhú životaschopnosť a želám si jej minimálne rovnaký búrlivý rozvoj ako mala dotzeraz! ;)
 
 
  MTV HD 

23.05.2010 21:26 • ® jurtog
Ak by malo byt MTV HD len klasicke MTV v HD formate tak to by asi ozaj nemal nikto zaujem. Mne sa ale zda, ze MTV HD je stanica, ktora vacsinou dava koncerty a to v nativnom HD. Myslim si, ze v takom pripade by bol podstatne vacsi zaujem o tuto stanicu. Ako alternativu povazujem Deluxe Lounge HD. Je to stanica ktora dava relaxacnu hudbu a k tomu HD zabery prirody. Cize taky prirodopisny a hudobny kanal v jednom. Mal som moznost na vlastne oci tento program vidiet a bolo som z toho velmi prekvapeny. Tento kanal uz na Astre3 vysiela, a nie je potrebne ziadnu lokalizaciu. Takze mozno by sa casom dal pripojit k Skylinku.
 
 
  Doufám, že to nebude vypadat, že tady všechno 

23.05.2010 20:43 • ® kokin
Doufám, že to nebude vypadat, že tady všechno komentuju, ale chci jen říct, že v Multi nějaká ta hudba je. Je tam české MTV a Retro Music, což je program podobný VH1 classic. Navíc se dá volně chytit třeba Očko a něco z "vedlejší" Astry, např. Deluxe Music, takže proč za něco platit v Multi, když je to jinde zadarmo...Souhlasím s MGM. :good:
 
 
  Skylink 

23.05.2010 19:56 • ® pevy
Podle mého krátkého "ochutnávkového" sledování Multi jsem tohoto názoru (můj subjektivní vkus :)): Nejsem sportovní fanda a tudíž nebudu (nemohu) hodnotit sportovní programy, ale svým počtem se mi zdá, že je jich v Multi už docela dost, hlavně v porovnání s programy jiných žánrů. Mými favority v nabídce jsou všechny tři Viasaty (V.Nature do nabídky docela dobře zapadá) a z filmových(možná se mnou leckdo nebude souhlasit) MGM - na něm je totiž možné vidět mnoho starých filmů a občas i velmi dobrých filmů :). Naopak téměř vůbec mne nezaujaly Filmboxy a ani Kino CS mne příliš nenadchlo, v porovnání třeba s CS filmem je to dost slabé (úzký výběr filmů, časté rotace stále stejných titulů). Celkově ale podle mne plná placená nabídka Skylinku je zajímavější, než totéž u CSlinku (tam bych se zajímal o zmíněný CS film, který lze i u Skylinku nyní abonovat zvlášť a snad ještě tak Spektrum, to je ale asi tak vše). Zcela však chybí hudba (asi by stačilo sdílet balíček MTV ze sousední pozice Astry) a jak jsem zjistil, nabídka programů "pro dospělé" je v Multi k smíchu i pláči zároveň - to platí zejména o parodii na TV program = Leo, ale i XXX vypadá obrazově asi jako několikátá VHS kopie, které jsme kdysi "sjížděli" (koncem éry "rudých ďáblů" :)) na svých videorekordérech.
 
 
  fsat: Přesně tak. Já mám hodně rád pěkné motorky a 

22.05.2010 21:30 • ® kokin
fsat: Přesně tak. Já mám hodně rád pěkné motorky a auta, ale když na Discovery HD nevidím kromě stavby těchto strojů téměř nic jiného, což může bavit jen pár skalních fans, říkám si, že takový program opravdu není třeba.
 
 
  No Discovery HD je o ničom vôbec 

22.05.2010 18:59 • ® fsat
No Discovery HD je o ničom vôbec nepozerateľné.
Radšej Animal planet HD.:good::)
 
 
  Plně se přiklání 

22.05.2010 17:17 • ® nalim
pro Eurosport HD a místo Discovery HD dát NGC HD nebo Animal Planet HD,s lokalizaci do češtiny/slovenštiny.
 
 
  HD stanice na SKY linku 

22.05.2010 13:35 • ® operator
ja by som MTV uplne vyhodil je to strasne nudna stanica eurosport2HD bysom privital NGCHD tiez a keby dali niektoru prirodo pisnu a cestovatelsku stanicu v HD by som rad privital HBO dava z 30filmov iba jeden co sa da pozriet
 
 
  Já myslím, že Skylink má celkem vyváženou nabídku, 

22.05.2010 11:30 • ® kokin
Já myslím, že Skylink má celkem vyváženou nabídku, kterou by stačilo doplnit o pár programů a neměl by chybu. Velmi citelně chybí nějaký scifi kanál, dále samozřejmě Eurosport 2 a ani by nemusel být HD. Já osobně bych přivítal i nějaký golfový kanál, ovšem takový, kde se vysílají live přenosy aspoň z těch nej turnajů. Je mi ale jasné, že takový kanál by na sebe u nás zatím asi nevydělal. U HD nabídky by byl NatGeo velmi atraktivní, být na mě, tak bych jej klidně vyměnil za Discovery, ale máte pravdu, že bez češtiny by u nás bylo málo předplatitelů. Ještě bych navrhoval udělat něco z cenou programů HBO+Cinemax, která je u Skylinku mnohem vyšší oproti konkurenci, což zbytečně odláká možné zákazníky. A poslední věc se týká HBOHD. Tento program je zbytečně drahý a myslím, že za poloviční cenu byste měli přinejmenším dvojnásobek předplatitelů, takže byste neprodělali. Možná by taky stálo za úvahu dát jej jako bonus za polovinu ceny těm, kdož si předplatí HD nebo MultiHD balíček.
 
 
Celkový počet komentářů: 15 / zobrazují se: 1 ... 15

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist