Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 15:14:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

SES ASTRA spolupracuje se společností Sogecable na HD vysílání ve Španělsku

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 28.07.2010


Společnost SES ASTRA, součást satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), dnes oznámila další prohloubení spolupráce se španělským provozovatelem placeného televizního vysílání Sogecable. Konkrétně v nabídce vysílání ve vysokém rozlišení HD (High Definition) pro domácnosti (vysílání typu DTH – Direct to Home).


SES ASTRA v rámci této spolupráce letos poskytne provozovateli Sogecable další dva satelitní transpondéry na své hlavní orbitální pozici 19,2° východní délky.

Sogecable je dlouholetým zákazníkem společnosti ASTRA, vysílajícím z pozice 19,2° východně již od prvopočátků v roce 1993. Placené televizní vysílání společnosti Sogecable pod značkou Digital+ dnes využívá na 1,8 milionu předplatitelů. Služby SES ASTRA v podobě placeného i neplaceného vysílání využívá ve Španělsku celkem 1,9 milionů domácností.

SES ASTRA provozuje v Evropě přední platformu HD vysílání, která nabízí celkem 135 kanálů v kvalitě HD. Vysílání s rozlišením HD přenáší flotila satelitů ASTRA přibližně 6 milionům diváků s vybavením pro příjem HD vysílání. Lucemburská společnost podniká na hlavních televizních trzích v Evropě, kde má své největší zákazníky. Kromě toho spravuje platformu HD+ pro komerční vysílání v HD kvalitě na německém trhu.

K tomu poznamenává Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA: „Velice nás těší, že došlo k prohloubení naší spolupráce se Sogecable i dalšímu rozšíření HD vysílání. Náš postup v oblasti HD je potvrzením role provozovatele přední vysílací platformy HD a poskytovatele technických služeb v rámci všech našich hlavních evropských trhů.“


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje celkem 16 družic. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 125 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2600 digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům.

Satelity ASTRA dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí více než 130 programů v kvalitě HD (High Definition). Družice ASTRA pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně.


O společnosti SES

Skupina SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG) stoprocentně vlastní přední poskytovatele satelitního vysílání SES ASTRA a SES WORLD SKIES a drží podíly v kanadské firmě Ciel, mexické firmě QuetzSat a strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Skupina SES dodává špičková řešení satelitní komunikace prostřednictvím flotily 44 satelitů. Další informace: www.ses.com


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Marek Němec, PRAM Consulting



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.07.2010 • Vysílání etiopské satelitní televize ESAT už třikrát zarušené
23.07.2010 • Hitwelle spustí satelitní rádio MagicStar pro celou Evropu
22.07.2010 • Food Network v dalších evropských zemích
22.07.2010 • CSB TV z družice Hot Bird
22.07.2010 • Hallmark Channel se změní na Universal Channel
22.07.2010 • Spektrum v novém a v HD!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist