Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 25.05.2024 - 10:06:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Listopadové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 02.11.2010


Filmový satelitní a kabelový kanál Cinemax uvede v listopadu např. nonkonformního dílo britského režiséra Petera Greenawaye Architektovo břicho, australské drama Požehnaní, kriminální drama, Gloria, které bylo nominované na Oscara a získalo Zlatého lva, psychologické drama Dominový efekt, anebo hořkou komedii podle skutečného osudu, v jejíž titulní úloze se uplatnil Robin Williams Doktor Flastr.

Dále nás čeká britské drama Nemilovaná, sonda do palčivých problémů současné egyptské společnosti Vyprávěj, Šeherezádo, unikátní pohled do života v budhistickém klášteře Pohár, bulharské drama Svět je velký a záchrana kyne odevšad a židovské komorní drama Dopisy pro Jenny...



Architektovo břicho

Zajímavá ukázka z nonkonformního díla britského režiséra Petera Greenawaye pochází z roku 1987. Americký architekt (hraje ho Brian Dennehy) spolu se svou mladou ženou přijíždí do Říma. V italské metropoli má dohlížet na výstavu zapomenutého francouzského architekta z 18. století, který svou tvorbou ovlivnil neblaze proslulého Alberta Speera, patřícího k nacistickým prominentům. Hrdinova nespokojená partnerka si začne s jedním z jeho rivalů. Architekta navíc trápí úporné bolesti břicha, což naznačuje, že byl možná otráven…

Premiéra: středa, 3. listopadu ve 20:00 hod.


Požehnaní

Australské drama debutující režisérky Any Kokkinosové sleduje osudy sedmi dětí, jež se každou noc toulají bezútěšnými předměstími Melbourne. Patří k nim dvojice mladých dívek, které byly po útěku ze školy přistiženy při krádeži. Další rozporuplnou existencí je Roo, jenž prodělá otřesnou zkušenost s polosvětem porna. Jiný aktér filmu Daniel čelí nespravedlivému nařčení od své matky. Sourozenci Orton a Stacey museli utéct z domova kvůli vlastnímu přežití. Poslední z hrdinů James je rozpolcený mezi světy bílých a černých.

Premiéra: sobota, 6. listopadu ve 20:00 hod.


Gloria

Titulní postavou nadstandardního kriminálního dramatu z roku 1980 je bývalá milenka mafiánského hlavouna. Mondénní a zdánlivě sebestředná Gloria (Gena Rowlandsová) se ujme sedmiletého portorikánského kluka, který jako jediný přežil nemilosrdnou válku gangů. S bezmocným Philipem, který má u sebe citlivé dokumenty, se vydá na riskantní útěk před pronásledovateli. Proti přesile zabijáků používá svůj šarm a důvtip... Režii měl John Cassavetes, film získal Zlatého lva v Benátkách, Gena Rowlandsová byla za svou kreaci nominována na Oscara.

Premiéra: pátek, 12. listopadu ve 20:00 hod.


Dominový efekt

Módní návrhář, pocházející z Libanonu, se ocitá na spletité životní křižovatce. Vinu za své neúspěchy přičítá dávné nehodě, o níž už patnáct let s nikým nemluvil a při níž zmrzačil neznámého člověka. Svěří se své chápavé ženě, která mu doporučí, aby se za invalidním mužem vydal a požádal ho o odpuštění. Stane se invalida jménem Phillip (hraje ho populární Forrest Whitaker) pro hrdinu zosobněním naděje? Americké psychologické drama z roku 2007 režíroval Philippe Caland, který v něm ztvárnil i jednu z klíčových rolí.
Premiéra: sobota, 13. listopadu ve 20:00 hod.


Doktor Flastr

Doktor Hunter Adams, familiérně přezdívaný "doktor Flastr", si kdysi prošel zkušeností s pobytem v psychiatrické léčebně. Traumatický zážitek ho přivedl k přesvědčení, že léčbu lze provozovat i jinak než prostřednictvím utišujících medikamentů. Svým pacientům proto začne ordinovat hlavně humor a dobrou náladu. Jeho nekonvenční přístup je ovšem pro některé lidi nepřijatelný... Hořkou komedii podle skutečného osudu, v jejíž titulní úloze se uplatnil Robin Williams, natočil v roce 1988 režisér Tom Shadyac.

Premiéra: pátek, 19. listopadu ve 20:00 hod.


Nemilovaná

Britská herečka Samantha Mortonová ve svém pozoruhodném režijním debutu z roku 2009 zmapovala trpký osud dívky, která odmalička narážela na příkoří od svých nejbližších. Třináctiletá Lucy, týraná brutálním otcem a sužovaná nezájmem své matky, se octne v dětském domově. Otrlá dívka, jež nebezpečně rychle dospívá, se přimkne k jiné chovance, zlodějce Lauren. Z bezútěšného provizória začne utíkat do londýnských ulic. V odcizeném velkoměstě, jež se hemží pochybnými existencemi, se ale schyluje k tragédii.

Premiéra: sobota, 20. listopadu ve 20:00 hod.


Vyprávěj, Šeherezádo

Nezávislá televizní moderátorka Hebba uvádí v soukromé stanici oblíbenou politickou talk show. Její manžel Karim je zástupcem šéfredaktora provládních novin v Káhiře. Hebba postupně proniká do opozičních sfér a dává jim prostor ve svém pořadu, což Karimovi komplikuje vyhlídky na další kariéru. Ambiciózní muž usiluje o post šéfredaktora a přesvědčí svou ženu, aby témata své relace přeorientovala. Hebba si do ní začne zvát ženy, jež usilují o rovnoprávnost... Sondu do palčivých problémů současné egyptské společnosti natočil Yousry Nasrallah.

Premiéra: neděle, 21. listopadu ve 20:00 hod.


Pohár

Unikátní průhled do života v buddhistickém klášteře, který natočil skutečný tibetský mnich Khyentse Norbu, vznikl podle skutečných událostí. Pochází z roku 1999 a o rok později byl uveden na karlovarském festivalu... Dva tibetští kluci ilegálně opustí komunistickou Čínu a skončí v klášteru na úpatí Himálaje. Ve Francii však právě v té době probíhá mistrovství světa v kopané a mezi mnichy propukne fotbalová horečka. Nastane bizarní problém, jak sladit touhu po shlédnutí vrcholných utkání s přísnými klášterními regulemi.

Premiéra: pátek, 26. listopadu ve 20:00 hod.


Svět je velký a záchrana kyne odevšad

Drama bulharského režiséra Stefana Komandareva, uvedené na letošním karlovarském festivalu, se úsměvně zamýšlí nad problémem identity v současné multikulturní Evropě. Jeho hlavní postavou je mladý muž s bulharskými kořeny, který s rodiči kdysi emigroval do Německa. Pětadvacetiletý Alex však prodělá těžkou autohavárii a bojuje se ztrátou paměti. Jeho samorostlý dědeček (hraje ho Miki Manojlovič) se rozhodne pro svéráznou terapii. Tu má jeho vnuk podstoupit v zemi svých předků, kterou ale vůbec nezná...

Premiéra: sobota, 27. listopadu ve 20:00 hod.


Dopisy pro Jenny

Židovské dívce Jenny kdysi zemřela matka na následky zhoubné nemoci a zmatené hrdince zůstal po milované ženě pouze balíček dopisů. Ty jí předal otec s tím, že si je má přečíst vždycky, když bude potřebovat pomocnou ruku. Po divokém dospívání nadejde pro Jenny doba opravdových starostí, jejichž součástí je i nechtěné těhotenství. A právě tehdy mladá žena pozná cenu slov, která jí odkázala matka. Jenny se vydá z Argentiny do Jeruzaléma... Komorní drama o hledání hodnot i vlastní integrity režíroval Diego Musiak.

Premiéra: neděle, 28. listopadu ve 20:00 hod.


Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketing HBO Czech Republic, 1. 11. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.11.2010 • AXN v listopadu 2010
02.11.2010 • Exkluzivní soutěž NGC o expedici do Afriky má vítěze
01.11.2010 • Listopadové premiéry na HBO Comedy a HBO OnDemand
30.10.2010 • NHL už od pondelka naživo na Trojke
29.10.2010 • Nový hudební film Kanyeho Westa exkluzivně na MTV!
29.10.2010 • Listopadové programové tipy HBO a HBO HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist