Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 15.05.2024 - 10:21:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Majitelé některých rekordérů Panasonic nadobro přišli o Novu HD

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 06.03.2011


Majitelé moderní satelitní techniky – konkrétně blu-ray rekordérů Panasonic s tunerem DVB-S2, prodávaných v letech 2009 a 2010, dnešním dnem kompletně přišli (až na výjimku) o nabídku domácích stanic v HD rozlišení. Po ukončení distribuce programu Nova HD v platformě CS Link jim zbyla už jen možnost příjmu stanice ČT HD, a také upscalované Primy HD, která je nově šířena pro CS Link na DVB-S transponderu na Astře 3B.


Žádné jiné české ani slovenské HD programy na Astře 3 ani Thoru na blu-ray rekordérech Panasonic DMR-BS750 či 850 nenaladíme. Je to škoda, ale na Slovensku vyráběné špičkové rekordéry na rozdíl od vyřešeného stejného problému u LCD a plazmových televizí s DVB-S2 tunerem se zákaznickou podporou Panasonic počítat nemohou.

Blu-ray rekordéry DMR-BS750/850, vyráběné v závodě Panasonic AVC Networks Slovakia, s.r.o., Krompachy v letech 2009 a 2010, se u nás sice neprodávaly, ale daly se zakoupit v německých a rakouských obchodech a na zahraničních specializovaných e-shopech za cenu mezi 800 - 1000 Euro. O těchto zajímavých rekordérech, umožňující současný záznam dvou HD stanic na harddisk a také jejich vypálení na blu-ray disky či DVDčka, včetně zvuku DD 5.1 a dalších případných audio doprovodů a DVB titulků, satCentrum informovalo již před dvěma lety v článku Překvapení ze slovenského Panasonicu: Blu-ray rekordér se satelitním přijímačem. Receivery mají na zadním panelu dva CI/CI+ sloty, které dobře spolupracují s přístupovými moduly, včetně CAM CryptoWorks a Irdeto pro příjem domácích platforem CS Link, Skylink (a případně i UPC Direct v CryptoWorksu).

Tedy spolupracovaly, od středečního rána 29. 9. 2010, kdy Skylink provedl rekonfiguraci HD transponderu 12,109 GHz na Astře 3B, nechodí - nedekódují se programy distribuované na tomto transponderu. V rekordérech přitom byla aktuální verze firmware, která byla distribuovaná přes satelit Astra 1 jako OTA firmware, kde přibyl u funkce VieraCast i přístup na web tn.cz televize Nova... Protože otestování použití různých přístupových modulů (CAM Mascom, Philips, Smardtv, Smit, Dragon, ZetaCam, Neotion) situaci nevyřešilo, obrátila se redakce satCentrum na Zákaznickou podporu Panasonic v Praze, která v té době řešila stejný problém u LCD plazmových televizí s DVB-S2 tunerem některých typových řad.

Odpověď přišla v zápětí: K vašemu dotazu na opravu firmware DMR-BS750 pro příjem Skylinku na 12,109 GHz Vám zasíláme odpověď: náš technik osobně vše vyzkoušel a transporder funguje bez problémů... Po upozornění na naše opačné zkušenosti nám servisní technik Zákaznické podpory Panasonic poslal další mail: Dobrý den, omlouváme se za chybu, testovali jsme DMR-BS785. S moduly mascom, takzvaný červený i zelený. Bohužel DMR-BS750 již nemáme možnost otestovat, protože nebyl pro náš trh a jedná se o starší model. Nicméně dle jeho specifikací na panasonic.de podporuje rozhraní CI+ stejně jako televizory z roku 2010, které fungují bez nutnosti úpravy firmwaru. Bohužel Vám ale nedokážeme říct, zda v modelu BS750 není nějaké jiné omezení, které by funkčnost znemožnilo…

Tato odpověď abonenty předplatného HD programů Skylink, kterým od 29. 9. 2010 nefungují programy Nova HD, Nova Sport HD, History Channel HD, Eurosport HD, Filmbox HD, HBO HD, Travel Channel HD, a také SD programy v MPEG-4 Doku CS, Muzika CS a Kino CS, tedy podstatná nabídka HD stanic v předplatném, určitě nepotěšila. Pouze stanice Discovery HD, Brava HDTV a ČT HD, které jsou distribuované z jiných transponderů, jsou funkční.

Po dokončení a zveřejnění opravných firmware pro televizory se satCentrum na Zákaznickou podporu Panasonic obrátilo ještě jednou s dotazem, zda se počítá při budoucím upgrade firmware (které bylo jako OTA nakonec dostupné od listopadu 2010) s úpravou - zvýšením datové propustnosti CI slotu, aby se podařilo s dostupnými CAM dekódovat programy na DVB-S2 transponderech. A nabízelo také pro otestování zapůjčit rekordér BS750. Zákaznická podpora na tuto nabídku odpověděla takto: Dobrý den, jak jsem již psal, toto zařízení se v ČR nikdy neprodávalo a ani prodávat nebude, takže zde pro něj neexistuje podpora. Jediná šance kdy by mohlo dojít k vývoji firmwaru by byla, pokud by i některý z poskytovatelů v Německu překročil normy pro datový tok. To je ale velmi nepravděpodobné. V ČR budou v prodeji novější modely BD rekordérů, které fungují bez problémů. Momentálně jako jedinou možnost vidím změnu poskytovatele za nějakého, který dodržuje Evropské normy pro satelitní vysílání. Děkujeme a přejeme Vám hezký zbytek dne.

Ve stejné době s Technickou podporou PDP, LCD, Projectors, CTV firmy Panasonic v Praze jednal i výkonný ředitel Skylinku Jaromír Glisník. Ani odpověď Jana Fialy/PCS, kterou pak redakci satCentrum poskytl, však vyřešení problému nenabízela: Panasonic v České republice až dosud nezískal oprávnění na prodej satelitních HD rekorderů a z toho důvodu nebyly tyto výrobky distribuovány ani v Čechách ani na Slovensku. Produkty, ohledně kterých se momentálně zákazníci ozývají, byly zakoupeny mimo území Česka a Slovenska, obvykle v Německu. Oslovili jsme německé zastoupení firmy, zda je schopné získat pro tato zařízení podobnou podporu, jakou jsme získali pro televizory roku 2009, nicméně zatím neznáme žádnou závaznou odpověď. Vzhledem k počtu reklamací a situaci, kdy výrobky jsou používány v jiném regionu, než pro který byly určeny, a pro signál, který není možné užívat v regionu, kde se tento výrobek prodával, se obávám, že SW podpora nebude nabídnuta. Jediné doporučení, které je v tuto chvíli možné zákazníkům dát, je uplatnit reklamaci u prodejce.

Jak už bylo výše uvedeno, od konce října začal Panasonic pomocí funkce OTA zasílat nový firmware, který však problém neřešil, nezbylo tedy, než začít používat přístupovou kartu CS Link a vložit ji do druhého CA modulu. A jedině tak získat zpět příjem Novy HD. Ovšem jak se ale ukázalo, jen na omezenou dobu pěti měsíců, do dnešního dne - 6. 3. 2011.

Kdo si ale nahrávání programů v HD rozlišení se zvukem 5.1, včetně dalších audio kanálů a vložených DVB titulků oblíbil, určitě se už poohlédl po nástupci této problémové řady. A třeba ho pak pod stromečkem čekal nový receiver Panasonic DMR-BS785 či 885 :-). V nich už konečně fungují všechny HD programy platformy Skylink i UPC Direct! Levnější z dvojice lze zakoupit (např. v drážďanském obchodu Cyberport.de) za cenu 639 Euro.


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 6. 3. 2011


Další články k tématu:

Vyjádření společnosti Panasonic ke změně parametrů tp. 12,109 H Skylinku

Vyjádření společnosti Panasonic ke změně parametrů satelitního vysílání

Update software TV Panasonic pro příjem tp. 12,109 H Skylinku


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 7   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.03.2011 • Skylink – GoPay, nové platební metody
21.02.2011 • Skylink - konec registrace karet CryptoWorks
02.02.2011 • Bonusové programy ke kartám CS Link i v roce 2011
02.02.2011 • Nové karty Skylink s 2 měsíčním bonusem – akce opět prodloužena
11.01.2011 • Ukončení redistribuce programů HBO, HBO2, HBO Comedy a Cinemax
07.01.2011 • Nova spouští nový video portál VOYO.cz

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Panasonic DMR BS785 - rok 2015 

23.10.2015 20:29 • ® Fero99
Tema je sice uz poriadne stara, chcem len doplnit svoju skusenost zo sucasnosti (10/2015):
- mne osobne na Panasonic DMR BS785 (soft. version 1.40) nefunguju takmer vsetky hd kanaly skylinku
- karta Irdeto ice, citacka Irdeto cryptoworks eurocam smardtv (cervena)
- kanaly su naladene spravne, spustia sa, ale po par minutach vypadnu, po znovuvlozeni modulu s kartou nabehnu znova, a opat vypadnu...
- technik skylinku tvrdi, ze ide o softvare chybu prijimaca, nakolko v inom prijimaci bezal modul s kartou bez chyby
 
 
  Radím jedině počkat a nezoufat. Určitě to neni 

13.03.2011 20:11 • ® lubos
Radím jedině počkat a nezoufat. Určitě to neni konečné řešení s tokem na transpondéru. Určitě do budoucna tam některá stanice přibyde a tím pádem se tok sníží nezbývá než čekat.
 
 
  Problém Panasonic. 

08.03.2011 08:46 • ® Frank1
Ja sa nechcem nijako zastávať Panasonic-u, ale v článku (respektíve v odpovedi zo zákazníckej podpory) ma zaujala táto veta :"Momentálně jako jedinou možnost vidím změnu poskytovatele za nějakého, který dodržuje Evropské normy pro satelitní vysílání".Ak Skylink dodržuje Európske normy pre satelitné vysielanie, mal by sa proti takému vyjadreniu dôrazne ohradiť.Alebo ich nedodržuje ?
Myslím si, že Panasonic má veľmi solídne výrobky.Podľa mňa sa zameriava skôr na kvalitu ako byť "in" za každú cenu.Vlastním viacero ich výrobkov(fullHD 50"plazma,DVD rekordér s HD,foto Lumix) a som s nimi spokojný.A čo sa týka reklamácií, tak to ste asi nezažili vyjednávanie so Samsungom.Dosť o tom nájdete na internete.
 
 
  jo, to je ten váš slavnej panasonic...... slát na 

07.03.2011 15:19 • ® Eemil
jo, to je ten váš slavnej panasonic...... slát na ne a přiště si koupit jinou značku kde si aspoň zákazníků váží? :D
@Honza z HK
u topfieldu by mohl pomoct jinej CA modul :)
 
 
  @redakce: Myslim,ze by bylo dobre kontaktovat 

07.03.2011 14:46 • ® Honza z HK
@redakce: Myslim,ze by bylo dobre kontaktovat Skylink i CS link - viz prijem programu Nova HD z 23.5E - myslim,ze tech lidi kteri maji problem z prijmem pri modulaci DVB-S2/8PSK bude vic - myslim,ze by pomohla zmena parametru (alespon) programu Nova HD na QPSK. Tesim se na Vas clanek... :good:
 
 
  I TOPFIELD nefunguje... 

07.03.2011 14:20 • ® Honza z HK
Zdravim,
po zmene frekvence Nova HD na transponder Skylink mi na muj prijimac Topfield nefunguje prijem tohoto programu - ostatni HD (CT,Prima + zahranicni) funguji bez problemu - mam kartu CS link - signal a kvalita z 23.5E je cca 90-95% - diky fsem za rady! :good:
 
 
  Zdá sa 

07.03.2011 00:39 • ® DuPo
že firmware a ochota pracovať na jeho postupnom vylepšovaní je dlhodobo najväčším problémom výrobkov Panasonic. O tomto probléme sa vie už dlhšiu dobu, len v Panasonicu zjavne chýba snaha riešiť ho a radšej sa vyhovárajú na nejaké regionálne súvislosti. Hanba. Mám od nich plazmu TX-P42V20E, ktorej slabým miestom je tiež firmware. Zopár príkladov: naladený kanál sa dá vymazať iba kompletným preladením všetkých kanálov (úžasne praktické), PIP sa aktivujé cez OSD (moja stará telka OVP to má vyriešené inteligentnejšie), zabudovaný prehrávač multimédií je zo stredoveku, o rôznych obmedzeniach ani nehovoriac. A reakcie Panasonicu na sťažnosti - sme radi, že ste si zakúpili náš výrobok, s nedostatkami sa zmierte. :mad:
 
 
Celkový počet komentářů: 7 / zobrazují se: 1 ... 7

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist