Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 07:50:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Staňte se velkou rybou a nechte se ulovit při sledování nového seriálu National Geographic Channel

  Autor: PR Press Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 15.03.2011



Sumci požírající opice a prehistoričtí predátoři, nejen ti na Vás čekají v novém seriálu Rybí bojovník na National Geographic Channel, který přináší napětí z lovu přímo do Vašich obývacích pokojů.


V temných hlubinách největších řek světa se potulují bizarní obři. Živočichové tak obrovských proporcí a prapodivného vzhledu, až Vám to zamotá hlavu. Podivuhodné sladkovodní ryby dosahující překvapivé délky až 3,5 metru a vážící třeba neuvěřitelných 200 kg, oděné do šupinatého brnění. Někteří z těchto obrů dýchají vzduch a dokonce se o nich tvrdí, že útočí na lidi. Další vodní titáni přežili od dob dinosaurů, ale nyní houfně vymírají a tváří v tvář čelí hrozbě vyhynutí.

Abychom porozuměli těmto nepolapitelným plachým goliášům a našli nejlepší způsob jejich záchrany, představujeme Vám Rybího bojovníka, nový seriál National Geographic Channel (NGC), který zprostředkovává blízká setkání s rybími obry a přenáší je přímo do obývacích pokojů diváků NGC. Zároveň pojednává o přelomovém výzkumu a krocích, jež byly uskutečněny k ochraně zastoupených druhů ryb.

Rybí bojovník, to je dobrodruh tělem i duší, rybář a světový rekordman Jakub Vágner. Vydává se na extrémní rybářské expedice do nejodlehlejších koutů naší planety. Hluboko v jihoamerické džungli hledá skutečného dinosaura hlubin, arapaimu, která může vážit až 180 kilogramů a brázdí vodní toky Amazonie. A na keňském jezeře Turkana se Jakub zaměří na 1,8 metrů dlouhého okouna, který je důležitým zdrojem obživy pro místní obyvatele. Na své cestě se setkává s domorodci, pozoruje jejich zvyky a naslouchá neobyčejným rybářským legendám.


Kdo je Jakub Vágner?

Jakub Vágner je držitelem mnoha pozoruhodných rekordů včetně maximálního úlovku 147 sumců během 40ti hodin. Mezi jeho světová prvenství patří také např. polapení jedné z největších sladkovodních ryb – arapaimy - v povodí Amazonky. Dalším rekordním záznamem je 110kilogramový a 2,4 metrů dlouhý sumec, kterého Vágner odchytil na italské řece Po. Vágnerovy rybářské výpravy potvrdily masivní výskyt sumců v České republice. V oblasti rybaření je Vágner vášnivým zastáncem metody "ulovit a pustit".

Nejen v rámci nového seriálu je Jakubovou hlavní snahou dostat do povědomí jak tyto velké ryby samotné, tak i nezbytnost jejich ochrany. Má neotřelý přístup a především sdílí nadšení pro ryby, aniž by byl příliš senzacechtivý. Zúčastnil se mnoha rozhovorů a talk show nejen v České republice, ale i v zahraničí. Například byl hostem americké Tonight Show with Jay Leno.

Jakubovy expedice jsou občas pořádně dramatické. Potýkat se s 200kg vážícím rybím monstrem není pro Jakuba a jeho prut žádná hračka. Zároveň musí Jakub čelit extrémnímu podnebí a podmínkám v kruté amazonské džungli či u keňského jezera Turkana. Při sledování dokumentu se diváci s Jakubem podívají do Brazílie, USA, Keni a Kanady.


Popis jednotlivých epizod

Rybí bojovník: Amazonský obr

Čtvrtek 28. dubna ve 22.00 hod.

Jakub se vydává hluboko do amazonského pralesa, kde hledá říční příšeru, jejíž vzhled a stavba se pravděpodobně nezměnila od jurských dob. Jedná se o arapaimu. Tento cvičený predátor může dorůstat do kolosálních rozměrů a zkonzumuje snad úplně všechno. Dokáže dokonce ulovit ptáky nebo opice pohybující se v blízkosti vodní hladiny. Je to vysilující expedice, ale po mnoha dnech náročného putování po souši i na kanoi a kempování v extrémních podmínkách džungle se Jakubovi podaří učinit životní úlovek. Na navijáku má největší arapaimu, jakou kdy viděl. Měří 3 metry, na obvodu má skoro 1,5 metru a váží impozantních 147 kilogramů!


Rybí bojovník: Kolosální sumec

Čtvrtek 5. května ve 22.00 hod.

Tentokrát nás Jakub zavede do největšího deštného pralesa na světě, kde se utká tváří v tvář se sumcem piraiba. Tento kolos patří mezi největší sumce na světě, může měřit více než 3,5 metru a vážit neuvěřitelných 200 kilogramů. Používá výrůstky podobné vousům, s jejichž pomocí hledá potravu, a ačkoliv se většinou živí jinými rybami, mezi jeho kořist patří rovněž ptáci a dokonce i opice. Podle domorodých legend stáhl tento mocný predátor k říčnímu dnu dokonce i několik rybářů! Náš Rybí bojovník se musí poprat s nepřízní počasí i silným nedostatkem spánku, pokud chce ulovit tuto amazonskou megarybu.


Rybí bojovník: Nilský obr

Čtvrtek 12. května ve 22.00 hod.

V této epizodě se Jakub snaží ulovit robala nilského a doufá, že jej nalezne v keňském jezeře Turkana. Tato megaryba dorůstá do délky až 1,8 metru, chlubí se hmotností až 200 kilogramů a mohla by být dobrým vývozním artiklem své země, kdyby nepřevládaly obavy o potenciálním parazitovi, který většinu lidí odrazuje od její konzumace. Na základě objednávky vědců, kteří se zabývají studiem robala a otázky možného smrtonosného parazita, je Vágner povolán, aby odchytil tento obrovský druh sladkovodní příšery. Extrémní horko, vítr a písečné bouře ale značně ztěžují situaci a Vágnerovi se stěží daří pokračovat dále.


Rybí bojovník: Texaský titán

Čtvrtek 19. května ve 22.00 hod.

Hluboko v temných vodách americké řeky Trinity River hledá Jakub skutečného titána z Texasu, kostlína obrovského. Ten je známý svou kostnatou lebkou, šupinami nápadně připomínajícími brnění a neuvěřitelně ostrými zuby. Ale ani tyto přirození zbraně jej neochrání před nadměrným rybolovem a změnami životního prostředí. Jakubovým úkolem je pomoci vědcům označit několik kusů ke zjištění potřebných dat a také ulovit nějaký opravdu velký exemplář, aby se prokázalo, že stále ještě žijí vskutku velcí jedinci. Zažijte spolu s Jakubem vzrušení, jaké následuje po odchycení skutečného monstra – 57kilogramového a 1,8 metru dlouhého kostlína!


Rybí bojovník: Přežívající dinosaurus

Čtvrtek 26. května ve 22.00 hod.

V Britské Kolumbii se Jakub vrhá vstříc rybě, s níž se doposud nesetkal. Půjde o jesetera bílého. Tato prehistorická ryba se nepodobá žádné jiné. Její tělo je tvořeno chrupavkami a řadami ostrých destiček neboli štítků a může vážit i více než 680 kilogramů. Díky ničení přirozeného prostředí a nadměrnému rybolovu zažil ovšem tento pozoruhodný druh značný úbytek. Jakub se spojí s místními odborníky a při své misi by jesetera bílého rád odchytil a označil, aby dopomohl zajistit přežití tohoto druhu.


Seriál Rybí bojovník pro National Geographic Channels International vyrobila společnost Michael Hoff Productions. Producenty seriálu se stali Michael Hoff a Ashley Adamsová. Výkonným viceprezidentem obsahového vysílání NGCI je Steve Burns. Více informací naleznete na natgeotv.com/cz.


National Geographic Channels International (NGCI)

National Geographic Channel je výzvou pro diváky, aby přehodnotili své vnímání televize a světa, a to prostřednictvím chytré a inovativní programové skladby. Je oknem do světa a svými zábavnými, vzdělávacími a podmanivými dokumenty spojuje lidi na globální úrovni. Vlastníky společnosti jsou National Geographic Television (NGT) a FOX Entertainment Group, NGCI se podílí na závazku National Geographic Society vůči vědě, ochraně přírody a vzdělávání prostřednictvím svým šesti programů: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure a Nat Geo Music.

Celosvětově, National Geographic Channel (včetně NGC U.S., což je společný podnik NGT a Fox Cable Networks Group) vysílá do více než 320 milionů domácností v 166 zemích a 34 jazycích. V Evropě má rozsah 43 milionů domácností ve 39 zemích s programy v 18 jazycích. Pro více informací navštivte natgeotv.com/cz


Jana Dobášová, Channels, 14. 3. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.03.2011 • Sportovní ČT4 živě v iPhonech a iPadech
16.03.2011 • Stanice Mood Media paralelně na Eutelsatu W3A
15.03.2011 • National Geographic Channel nechal vzlétnout celý dům
11.03.2011 • Na Sport1 v neděli naživo startuje semifinále slovenské extraligy
11.03.2011 • BNP Paribas Open na Nova Sport
10.03.2011 • Nový klip kapely Charlie Straight exkluzivně po celý týden na MTV!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist