Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 09:50:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 22.04.2011


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


Další, v pořadí už šestnáctý on line chat proběhl ve středu 4. 5. 2011 v 13 - 15 hod. Na vaše dotazy odpovídal Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, která provozuje satelitní platformu Skylink. Ta má od 1. 5. 2011 nový ceník předplatného a přidala 9 nových stanic (z toho 6 HD).

Skylink je česko-slovenská satelitní platforma s nejdelší tradicí. Navazuje na značky Czech Link a TRADE and TECHNOLOGY v České republice a značku Slovak Link na Slovensku. Od počátků pravidelného digitálního satelitního vysílání v České republice v lednu 1997 a na Slovensku v září 2002 poskytuje českým a slovenským domácnostem přístup k televizním a rozhlasovým programům vysílaným na satelitech ASTRA na pozicích 23,5° východně a 19,2° východně. Během posledních dvou let se stal Skylink největší a nejrychleji rostoucí satelitní službou v České republice a na Slovensku. Za poslední rok bylo aktivováno na 400 000 nových přístupových karet, v současné době spravuje Skylink více než 1 400 000 aktivních přístupových karet Skylink.

Dne 15. 3. 2011 byla ukončena registrace přístupových karet v kódovacím systému podmíněného přístupu CryptoWorks, nyní se aktivují karty v systému Irdeto a karty ICE, což jsou přístupové karty Irdeto s emulací CryptoWorks. Ty zaručují uživatelům prodloužení životnosti jejich satelitního přijímače se čtečkou či modulem CryptoWorks i po roce 2012, kdy společnost Irdeto skončí podporu tohoto systému. Aby mohli i "staří" zákazníci využívat plnou placenou nabídku platformy, připravil pro ně Skylink karty „Výměna“ s časově ohraničenou zajímavou nabídkou „bonusu“ v poskytované programové nabídce v plné ceně karty „Výměna“ (tedy 600 Kč).


Děkujeme všem za otázky, tento on line chat byl s 66 dotazy ještě úspěšnější, jak ten rekordní se Skylinkem z loňského prvního října.


Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


Redakce satCentrum, 4. 5. 2011


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme Vás už potřetí (opět po roce a půl) v "horkém křesle" on line chatu na webu satCentrum a přejeme samé zajímavé dotazy. Na úvod nám dovolte položit také jeden dotaz: Čekali jsme sice velký zájem satelitních diváků na změny ve Skylinku od 1. 5. (nové programy, ale i nový ceník, výměna karet...), ale velký ohlas a diskuse nás i tak překvapily. Jak to vnímáte ve Skylinku?
Dobrý den. Máte pravdu, že ohlas na naše novinky byl asi větší, než je obvyklé. Možná je to tím, že jsme dosud nikdy v takové míře nerozšířili programovou nabídku (3 SD a 6 HD programů). Změna ceníku, výměna karet CryptoWorks a vydávání magazínu Skylink TV – to všechno jsou faktory, které k velké odezvě také přispěly.

• ® papay - když chcete měnit kodovací system-tak gratis vyměnu karet jako to udělal Digi Tv a né že ještě zaplatím 600.- za výměnu.Takový zmatky které vyhovují Vám protože to máte spočítaný-Vy jste jako naše slavná vláda,aby se v tom člověk moc nevyznal hlavně že z člověka vycucnem prachy.
Kapitalismus-je vykořisťování člověka ,člověkem

Změna kódovacího systému se neděje z vůle Skylinku. Irdeto již v roce 2007 deklarovalo, že podporu CryptoWorksu v roce 2012 ukončí. Před třemi lety jsme začali pracovat na náhradě. Výměna karet je z dlouhodobého pohledu nutností, nedovedu si představit, že budeme provozovat ve velkém systém, který nemá podporu. K výměně karet nikoho nenutíme, v krocích Skylinku nenacházím žádné rysy vykořisťování člověka člověkem. Pokud nám zákazník pravidelně platí (jako u Digi TV) nestojí ho výměna karty vůbec nic.

• ® Miros55 - Dobrý den,
v poslední době dochází na HBO HD k zasekávání obrazu, jeto z důvodu přechodu vysílání přes tzv. optiku? Jak dlouho to bude trvat?
Děkuji za odpověď
Štrba Miroslav

Dobrý den. HBO přešlo na distribuci signálu programu HBO HD ze studia v Budapešti na náš uplink v Bratislavě přes optiku. Přechod se bohužel neobešel bez technických problémů na optické distribuci, jejichž řešení bylo mimo kontrolu Skylinku. HBO nás ujistilo, že se výpadky nebudou opakovat. Za potíže se našim zákazníkům omlouvám a věřím, že nám pojede HBO HD bez problémů.

• ® Jupi - dobrý deň pán Glisník
Vopred gratulujem za výber HDTV programov
nemám slov len mi je lúto že nebude Penthause HD2
ale možno na jeseň

Zdravím, Jupi a děkuji. Jsem rád, že jste spokojen. S programy pro dospělé je potíž. Pokud bychom poskytovali 24 hodinovou verzi Penthouse HD2, musel by to být prémiový program. Do balíčku program tohoto charakteru vysílající před 22. hodinou dát nemůžeme.

• ® zdent - Dobrý den pane Glisníku. Opět jste mne a fandy scifi zklamal - ani jeden kanál scifi. A to jste v minulém chatu mluvil o tom, že vzhledem k četným dotazům budete muset názor na tento žánr přehodnotit. Silně mne nutíte přejít ke CS Linku...
Dobrý den. Ačkoli stále programovou nabídku rozšiřujeme, pořád se najdou programy, které někomu chybějí. Snažíme se vyhovět, ale vyhovět úplně všem se asi nikdy nepodaří. Mezi nabídkou a cenou je třeba hledat rozumný kompromis. Díky za námět a zůstaňte nám věrný;)

• ® ajam14 - Dobrý deň pán Glisník.
Mám kartu CW kúpenú aj registrovanú sep 2010 a nainštaštalovanú autorizovanou firmou čím sa my záruka predĺžila na 3 roky t.z.do sep 2013.Stále čítam o tej tzv.karta Výmena a že si ju mám kúpiť a vy my dáte bonus v podobe programov v hodnote karty.Moja otázka ale znie:Čo urobíte v roku 2013 keď mi vyprší záruka na kartu:odpojíte ma alebo my vymeníte moju kartu CW za ICE zdarma aby som aj naďalej mohol využívať svoj STB bez ďalších investíci ? Ja som už raz za kartu zaplatil tak mi prosím neodpopedzte že si ju budem musieť znova zaplatiť aj keď je uvedené že neplatené programy mám navždy zadarmo.Prosím o priamu a nie čiastočnú (že neviete čo bude v roku 2013 )odpoveď.
Ďakujem

Dobrý den. Věřte nevěřte, na otázku, co uděláme v roce 2013, odpovědět nedokážu. Přechod na nový systém se našim zákazníkům snažíme ulehčit, jak jen to je možné. Plošná výměna karet je nesmírně investičně a organizačně náročná. Proto budeme karty měnit průběžně a pokud možno bez nepopulárních opatření, a to i přesto, že dle našich všeobecných podmínek, které každý náš zákazník při registraci karty akceptoval, jsme oprávněni zákazníkovi nutné náklady vyúčtovat. Záruka karty v tom nehraje žádnou roli. Článek 4.2.4. podmínek nám dovoluje: „vyúčtovat uživateli nevyhnutně nutné náklady v případě, kdy byl podnik nucen z technických, provozních nebo jiných důvodů pro zabezpečení příjmu programů prostřednictvím satelitu uskutečnit technické opatření, které vyžadují výměnu karty (prolomení kódu, ukončení životnosti systému podmíněného přístupu apod.). V těchto případech se podnik zavazuje doručit novou kartu na adresu uživatele oznámenou podniku při registraci.“ Ale jak už jsem uvedl, žádný takový konkrétní plán prozatím nemáme.

• ® kli33 - chcel by som sa opytat na cesky program nova,nova cinema ci bude vyradeny z skylinku ako to bolo v upc direct pre slovenskych divakov
Programy Nova a Nova Cinema vždy byly a stále jsou určeny pro zákazníky Skylinku s kartou registrovanou pro území České republiky. O tom zda je bude moci poskytovat i slovenským zákazníkům rozhoduje jejich vysílatel.

• ® dechovkar - Dobrý den pane řediteli. Potěšilo mně rozšíření nabídky HD programů ve Skylinku.Dosud jsem si předplácel pouze Multi,přejdu zřejmě na Multi HD. Chtěl bych se zeptat,zda Skylink plánuje v blízké budoucnosti zařadit Eurosport 2 HD. Hodně sportovních fanoušků by uvítalo přenosy z bundesligy v HD kvalitě. Loni jste uvedl,že zařazení tohoto programu je vázáno na SD verzi.Proto bych chtěl vědět,jak to vypadá s nadějí,že se Eurosport 2 HD objeví ve Skylinku? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, dechovkar. Jsem rád, že jsme Vás potěšili. MULTI HD je dobrá volba, řekl bych optimum. Smlouva s Eurosportem nám zařazení programu Eurosport 2 HD umožňuje. Tento program je jeden z kandidátů na rozšíření programové nabídky. Naděje tu je:).

• ® filipes - dobrý den, pane Glisník proč neuděláte něco podobného jako konkurence a to mých 6-10-15-20?Či si pouze zaplatit program který chci?Mám multi a HDplus to ruším k 1.5.a přecházím na kombi. A právě v multi či kombi mě nebere 8-10 programů tak je v budoucnu taková možnost?Ale v balíčku jsou taky ty která mě zajímají tak proto ho mám.Aby si každý udělal balíček dle svého gusta? Bude taková možnost?A eště jeden dotaz- kartu ICE výměna jsem si koupil 5.4.2011 tak se asi?? na mě jako dlouholetému abonentu může či nemůže vstahovat ten "bonus 600Kč"za výměnu? Děkuji za odpověď Albrecht
Dobrý den pane Albrechte. Není žádný problém nechat zákazníka sestavit vlastní malý balíček. To bychom jistě dokázali. Jen bychom to nedokázali za méně peněz, než nás stojí celý velký balíček. Mých 6 u konkurence stálo ještě minulý měsíc stejně, jako naše MULTI s 27 programy. Kdybychom zavedli podobnou volitelnou nabídku u Skylinku, stála by podobné peníze jako celý balíček.
Zkuste se na věc podívat z našeho pohledu. Dáme-li zákazníkům možnost sestavit si vlastní balíček, naše náklady na satelitní distribuci se nezmění. Jen se nám podstatně (i několikanásobně) zvednou náklady na jednotlivé programy (do základního balíčku je získáme podstatně laciněji než do poskládaného balíčku typu Mých 6) a taky narostou provozní náklady (složitější systém předplatného, více telefonátů atp.).
Takže by nás nová - mnohem menší - nabídka stála stejně nebo dokonce více než ta velká. Proto bychom ji nemohli prodávat laciněji.
Je jasné, že každý máme svoje gusto a nevyhovují nám všechny programy. Já to řeším tak, že se na ty nezajímavé nedívám. Proč volit svých 6 programů při předplácení, když si je mohu volit dálkovým ovladačem svého přijímače? To je přece mnohem praktičtější a náklady jsou stejně. Co myslíte?
Před 1. 5. byla karta Výměna pouze cenově výhodnější alternativou namísto koupení nové karty Irdeto/ICE a zákazníci si ji kupovali, aby ušetřili. Až nyní, kdy nové programy fungují pouze na Irdeto/ICE kartách, je výměna karty atraktivní pro všechny. Pokud jste svou kartu registroval po 27. 4., získal jste automaticky bonus 600 Kč do svého kreditu. Pro registrace před tímto datem tato časově omezená akce neplatila. To už je zkrátka princip časově omezených akčních slev. Všude v obchodech i u Skylinku:(.

• ® Mato3 - Chcem sa spýtať bude koncom roka prebiehať výmena súčasných dekódovacích kariet s kódovaním Cryptoworks za Irdeto či ICE ?
Za akých podmienok ? Karty ICE budú v ponuke i koncom roka, aká je ich plánovaná doba životnosti ? Neplánujete rozšíriť zakladný balík o nové programy ako napr. AXN scifi ?

Karty je možno měnit již od listopadu/novembra 2010, kdy jsme uvedli na trh kartu Výměna. Od 27. 4. do 30. 6. dokonce zákazník dostane své peníze zpátky v rámci naší speciální akce. Výrobce karet uvádí životnost karty 10 let. ICE karta bude fungovat mnoho let, nevidím důvod, proč by neměla (je to karta Irdeto nikoli CryptoWorks!). Naši nabídku jsme právě významně rozšířili (3SD a 6HD programů). Na další rozšíření si budeme muset zase chvíli počkat. Díky za programový tip.

• ® dfx - Zaujimalo by ma, ci Skylink neplanuje vysielat aj z pozicie 1 stupna zapadne ako digi tv alebo upc. Byvam v takom panelaku, ze na druzicu na 23 stupnov vychodne nevidim, ale rozsirena programova ponuka skylinku vratane hdtv programov je uz pre mna zaujimava. Stahovat sa zatial nechystam a mam bezproblemovy vyhlad na 1 stupen zapadne.
Takové plány nemáme. Přece jen počet zákazníků Skylinku s možností přijímat programy z této pozice je velmi malý. Doporučuji řešit Váš příjem anténou u sousedů na druhé straně domu nebo na střeše. Je mi jasné, že to není elegantní řešení, ale lepší radu nemám:(.

• ® vvud - Mám předplacený balíček MULTI, ale měl bych zájem o nový balíček KOMBI. Zajímalo by mě, za jakých podmínek by bylo možno získat tento balíček. Jestli by byla možná varianta doplacení rozdílu částky mezi těmito balíčky, případně jiná navržená varianta řešení.
předem děkuji za odpověď. Pavel

Dobré odpoledne, Pavle. Obecně pro přechod z nižší na vyšší balíček, tedy i z MULTI na KOMBI, platí jednoduché pravidlo. Stačí uhradit ceníkový poplatek za vyšší službu (KOMBI) alespoň na jeden měsíc. Jakmile k nám platba dorazí a spáruje se v našem systému, automaticky proběhnou následující kroky:
- přeruší se předplatné nižší služby (MULTI),
- do kreditu zákazníka se přesune částka, která odpovídá dosud nevyčerpanému předplatnému nižší služby (MULTI),
- k této částce se připočte se právě zaplacený poplatek za vyšší službu (KOMBI),
- z výsledné částky se spočítá počet dní vyšší služby (KOMBI) a
- na ten počet dní bude vyšší služby (KOMBI) aktivována.
Tento postup platí pro typické způsoby jednorázové úhrady poplatků. Pokud platíte měsíčně přes SIPO nebo přímým inkasem z bankovního účtu, kontaktujte náš zákaznický servis, přechod na KOMBI Vám rádi zařídíme.

• ® jibra - Dobrý den.
Prosím o sdělení,proč se akce "výměna" nevztahuje i na problémové ICE karty. Děkuji. J.Brabenec

Dobrý den, pane Brabenec. Nerozumím Vašemu dotazu. Karta Výměna je z technického pohledu ICE karta = funguje jak v dekodérech CryptoWorks tak v dekodérech Irdeto. Nevím, jaké problémové karty máte na mysli:what:.

• ® jjdjster - Dobrý deň, vlastním prijímač homecast em 200cr, ktorý má certifikovanú čítačku CryptoWorks, ale nečíta korektne novú ICE kartu. Písal som pánom do Irdeto, ktorý ma odkázali na výrobcu tohoto zariadenia. Myslíte si, že je seriózne z Vašej strany spraviť si rukojemníkov z nás zákazníkov aby sme my riešili za Vás tieto problémy? Garantovali ste oficiálne vo Vašich prehláseniach, že tento problém nenastane, ako to mienite riešiť do budúcna?
Dobrý den, k Vašemu dotazu obecně:
Pokud jakýkoli satelitní přijímač nespolupracuje korektně s jakoukoli přístupovou kartou, může se jednat
-buďto o problém v implementaci systému podmíněného přístupu (CryptoWorks) v přijímači
-nebo se může jednat o závadu karty
-nebo o závadu systému podmíněného přístupu samotného.
Pokud byl CryptoWorks nesprávně implementován v přijímači, není v našich silách případné problémy vyřešit, i kdybychom sebevíce chtěli.
Je to úplně stejné, jako v případě jakékoli jiné závady satelitního přijímače (např. vadný zdroj) záležitostí jeho importéra a výrobce.
Pokud se jedná o závadu karty nebo našeho systému podmíněného přístupu, je třeba kartu nebo její funkcionalitu reklamovat u prodejce. Karta se pak dostane v rámci reklamačního řízení k nám a my ji buďto opravíme nebo nahradíme. Počet vadných karet je však zcela zanedbatelný. Naopak ve všech známých případech nekorektní spolupráce přijímače s legálním dekodérem CrytpoWorks s ICE kartou se jednalo o závadu ve firmware přijímače. A výrobci tuto závadu dokážou odstranit opravením a následným upgradem firmware přijímače.

• ® kokin - Dobrý den. Počítáte v blízké budoucnosti s nějakým scifi kanálem? Myslím, že je to jediný kanál, který ve vaší nabídce ještě citelně chybí.
Těch žánrů, které dosud nemáme pokryté, je jistě více. To by bylo nádherné, kdyby nám chybělo jen scifi. Váš námět, kokine, je již třetí v řadě. Děkujeme za námět, zařazení scifi kanálu zvážíme.

• ® kvasnak - Dobrý den pane Glisník
Pravidelně měsíčně si nechávám strhávat z účtu Multi 250 kč a od května mi bude podle vašeho nového ceníku strháváno 290 kč pro platbu Skylinku. Zajímalo by mě, jak při pravidelném měsíčním strhávání využiji při výměně karty za 600kč váš "bonus"?
Nedá mi to, abych vám nesdělil vlastní názor.
Vlastním přijímač MASCOM MC1101BCR, který bohužel zvládá pouze normu MPEG-2 a nemám ho zase tak dlouho, abych ho kvůli vám hodil do šrotu. Zamyslel jste se nad tím, kolik jste zklamal vašich klientů placené programové nabídky, které mají možnost přijímat pouze normu MPEG-2 vaším rohodnutím přidávat pouze SD programy v normě MPEG-4! Jediné čímž jste je určitě "potěšil" - zdražením o 40 kč! Nechci se vás dotknout, ale myslel jste při vašem rozhodnutí třeba na důchodce, kteří si z penze HDTV přijimač nemohou jen tak dovolit?
Bohužel vážně uvažuji o koupi karty CS Linku, kde mi chybějící Sport 2 půjde na mém přijímači, když přejdu na jejich placenou nabídku.
Dosud jsem byl s vaší společností na výsost spokoken a určitě nejsem sám, kdo od vás nečekal, že nám věrným klientům Multi dokážete "hodit klacek pod nohy"
S pozdravem Miroslav Vlasák

Dobrý den, pane Vlasáku.
Bonus můžete nejsnáze využít pro jednorázové předplatné některé z prémiových služeb navíc k Vašemu pravidelně hrazenému MULTI. Druhou možností je přerušení předpisů plateb za MULTI na dva měsíce a následně jeho obnovení. Tato možnost existuje, ovšem nedá se to udělat „samoobslužně“. Napište, prosím, na náš zákaznický servis, dokážeme to zařídit.
Samozřejmě jsme velmi pečlivě zvažovali naše kroky v technické i cenové oblasti. Nikdo nedělá rád nepopulární kroky. Cenu MULTI jsme stanovili v době, kdy mělo MULTI 12 kanálů. Dnes jich má 27, z toho jediný (Golf Channel) je v MPEG-4. Zvyšovat cenu balíčku při každém přidání programů se nevyplatí – administrativa stojí více, než těch pár korun vyššího výnosu. Proto jsme zdražení MULTI tak dlouho odkládali. Nyní však nastal čas cenu dorovnat. Vždyť Mých 6 (6 vybraných kanálů) CS Linku stálo stejně jako našich 27 kanálů v MULTI. To bylo již neudržitelné. Není to „klacek pod nohy“, ale dorovnání restu z minulosti.
Pokud se týká MPEG-4, je to jednoznačně standard, na který dříve nebo později přejdou všechny programy. Abychom dokázali držet krok a naše služby poskytovat za přijatelné peníze, musíme fungovat efektivně a používat nejvyspělejší technologie. V MPEG-4 již máme 23 programů a další budou přibývat. MPEG-2 bude postupně utlumováno. Naštěstí ceny MPEG-4 přijímačů velmi rychle klesají. Dnes se dá koupit slušný HD přijímač za stejnou cenu, za jakou se prodávaly jednoduché SD přijímače před třemi lety. Naši placenou nabídku si předplácí cca 15% uživatelů karty Skylink. Soudím, že při takto relativně malém procentu se v drtivé většině nejedná o zákazníky, kteří zdražení o 40 Kč měsíčně (1,30 Kč denně) nebudou schopni akceptovat. Mohu se samozřejmě mýlit a naše špatné rozhodnutí poznáme na klesajících výnosech. Přesto pevně věřím, že nám naši věrní zákazníci zachovají svou přízeň. A věřím, že i Vy, pane Vlasáku.

• ® cheus - na vasej stranke su uvedene stb ktore maju certifikat skylink ready. Testujete dalej ?? Pribudnu nejake nove stb s vasim certifikatom ?? Dakujem.
Stále testujeme nové přijímače a přibývají cca dva nové měsíčně. Jsme zcela otevřeni všem výrobcům. Testujeme bezplatně a certifikát Skylink READY výrobce ani importéra nic nestojí. V tom jsme unikátní. Jen je třeba splnit podmínky naší technické specifikace.

• ® andro35 - Neviem,som sklamaný takým bonusom,ja proste cele leto som malo kedy doma ,nemám záujem ešte aj platene programy mať na ktoré aj tak nebudem pozerať,očakával som že tí ktorý sme registrovaní už dávnejšie že nám tie karty vymenite zdarma,totiž keď som kupoval karty bolo mi povedané že to už mám na vždy,tak ste zrejme učili svojich predajcov a ta karta stála nie málo,preto by som si žiadal karty vymeniť za nové zadarmo,vtedy by som to považoval od vás za férové.A to zrejme veľa čítam lebo u iných operátorov sa menia karty celoplošne zadarmo.
Nevím, proč jste zklamaný. Pokud si nepředplácíte placenou nabídku, kartu měnit nemusíte. O žádné programy nepřicházíte. A pokud si chcete zaplatit placenou nabídku na podzim, můžete. Bonus spojený s naší akcí Výměna můžete uplatnit a začít čerpat během 6 měsíců od data registrace karty Výměna.
Operátoři, kteří mění karty plošně a zadarmo vybírají od zákazníků pravidelné poplatky. My nemáme novou kartu z čeho financovat. Vám možná připadá, že jste za svou starou kartu zaplatil hodně peněz. Zvažte, ale jaké služby Vám po léta poskytujeme a taky částku, která nám z Vaší platby za kartu zůstala. 20% si dostal stát v DPH, dalších minimálně 20% si vzali distributoři a obchodníci, kteří musejí hradit svou režii. A samozřejmě jsme za kartu a její licenci museli zaplatit Irdetu. Zůstalo nám pár set korun a z těch financujeme provoz platformy včetně zákaznického servisu. Na výměnu karet neplatícím zákazníkům věru nemáme. Novou kartu nám nikdo zadarmo nedá a nikdo ji k zákazníkovi zadarmo nepřepraví. S tím se moc nedá dělat. Odkazuji rovněž na svou odpověď níže (ajam14).

• ® jendo75 - Dobry den, dosla ku mne jedna informacia od predajcu Skylink ohladom ukoncenie vysielania skylinku v mpeg-2/SD uz buduci rok. Ak je to pravda, tak je to podla mna nefer voci zakaznikom, co si pri prechode z analogu na digital kupili satelit a Vasu kartu. Vela predajcov totiz malo akciu pave na SD prijimace a zakaznik si to kupil v domienke, ze ma zasa na niekolko rokov pokoj.
Dakujem za odpoved.

Dobrý den jendo75. Již dva roky prodejcům trpělivě vysvětlujeme, že budoucnost patří standardu MPEG-4. Oni to samozřejmě velmi dobře vědí. Celkově se MPEG-2 přijímače všude na světě doprodávají, takže jsou k dostání za velmi nízké ceny. Těm často neodolá ani prodejce ani zákazník. Je to jako kdybyste si koupil před pár lety ve výprodeji VHS rekordér. Byl sice laciný, ale nemá perspektivu. Pokud Vám tuto skutečnost při prodeji prodejce sdělil, a Vy jste to akceptoval, je vše v pořádku. Inu technický pokrok nezastavíme. A Skylink s ním musí držet krok, aby byl konkurenceschopný.

• ® PetrSY - Dobrý den,
rád bych se zeptal zda uvažujete o zařazení stanice eurosport 2 HD. V případě že ano, kdy?
Dále by mě zajímalo zda jste zkoušeli TV od technisatu MultyVision nové stb DigiCorder ISIO S1,DIGIT ISIO S1.
Zajímá mě zda nemají problém s irdeto. Obecně ješte půjdou u karty irdeto sdílet u dvou tunerových tv či stb?
Nebo musím mít dvě?
Neuvažuje o rozšíření nabídky next alespoň na 4?
Děkuji za odpovědi.

Dobrý den. Ano, zařazení Eurosportu 2HD zvažujeme. HD programů je stále více a stále obtížnější je vybrat si. Termín neznám.
Pokud se týká přijímačů, testujeme u nás jen ty s vestavěným dekodérem Irdeto. Televizory a přijímače bez dekodéru Skylink zpravidla testují importéři. My poskytujeme potřebnou součinnost. Kartu Irdeto může interně sdílet dvoutunerový přijímač s PVR licencí Irdeto. Takový přijímač nám dosud k testování nepředložil žádný výrobce. Vím ale, že někteří na něm pracují. Prozatím službu druhá karta využívá jen velmi málo zákazníků. O rozšíření na 4 proto neuvažujeme.

• ® deltoroes - Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať či uvažujete o možnosti priplatiť si za viac ako len jednu kartu NEXT do domácnosti. Osobne by som takúto možnosť privítal, nakoľko v domácnosti plánujeme 3 TV. Ďakujem za odpoveď a prajem veľa úspechov.
S pozdravom Jakub Gibala

Děkuji za námět a přání pane Gibala. Prozatím službu druhá karta využívá jen velmi málo zákazníků. O rozšíření na 4 proto neuvažujeme.

• ® rinem - Vážený pane Glisníku, nyní nabízíte (určili jste) 7 HD programů v KOMBI. Uvažujete o tom, že by si zákazník mohl sám vybrat 7 HD programů z celkové HD nabídky ? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. K tématu výběru vlastních programů jsem již odpovídal níže panu Albrechtovi. Ale konkrétně – HD programy, které jsme zařadili do KOMBI, jsme získali za výhodných cenových podmínek.
V některých případech jsme na oplátku na sebe vzali závazek, že daný program budou předplácet všichni HD zákazníci. Kdybychom zákazníkům umožnili sestavení vlastní HD nabídky, tento závazek bychom porušili. Jistě by se daly smlouvy přejednat, výsledkem by však byly mnohem vyšší ceny. To nám nepřipadalo výhodné. Chtěli jsme nabídnout kombinaci SD a HD programů za bezkonkurenční cenu. Snad se nám to v KOMBI podařilo. Optimální je ale samozřejmě MULTI HD.

• ® yogi592 - Dobry den, chci se zeptat,jestli mate odskousene pouzivani dvoutunerovych sat. pristroju s novymi kartami Irdeto pri znemozneni sdileni karet, zajima me sledovani (ukladani ) 2 programu najednou treba i v HD, bude to mozne s 2 kartami Irdeto v pristroji? S Cryptoworks bylo vse v poradku, zadne cukani nebo chyby v nahravce,,,tady je predpoklad ze nastanou problemy,,,dekuji,,,(sat.pristroj Vantage8000S 2xDVB-S2)
Dobrý den, obecně u dvoutunerových přijímačů záleží na tom, jak s nahrávkou pracují. V tom se jednotlivé přijímače velmi liší. Irdeto samozřejmě má řešení pro dvoutunerové přijímače. Vy se však ptáte na přístroj bez dekodéru – jen s CI sloty. Zde záleží na tom, jak byl přijímač a jeho firmware navržen.

• ® zenofex - Dobry den. Mam dve otazky na pana Glisnika:
1. Proc se zdrazil balik MULTI, kdyz se do baliku nepridala zadna nova stanice?
2. Mam HD prijimac s licencovanym CAM CRW a kartou Skylink (03436xxx), vse funguje bez problemu. Chci si poridit kartu Vymena, protoze si predplacim balik MULTIHD. Jakou garanci mi poskytne Skylink na funkcnost karty Vymena v licencovanych CAM, pokud mi tato nebude bezproblemovo fungovat v CAMu?
Dekuji.

Dobrý den. K první otázce jsem se již dvakrát vyjadřoval níže. Cena MULTI byla stanovena v době, kdy měl tento balíček 12 programů. Postupně narostl na 27 programů a cenu jsme v minulých letech nezvyšovali. Bylo na čase ji dorovnat.
K druhé otázce: Skylink samozřejmě garantuje bezproblémové fungování svých karet. Pokud kartu Výměna použijete v licencovaném CAMu a jak CAM tak přijímač jsou v pořádku (byl správně implementován CryptoWorks a CAM spolupracuje s přijímačem korektně), bude Vám karta Výměna fungovat k Vaší spokojenosti. Pokud však má CAM nebo přijímač jakýkoli nedostatek v kompatibilitě, nedokážeme jej u nás odstranit. To zdůrazňuji, protože jsme se s takovými případy již setkali. Řešením byla oprava firmware provedená výrobcem a nahrání nového firmware do přijímače. Doporučuji informovat se u prodejce nebo importéra Vašeho přijímače.

• ® machajda - Dobrý den pane Glisník. Trochu z jiného soudku. Mohla by se zlepšit komunikace se zákaznickým centrem ? Dnes jsem telefonoval pro radu kvůli výpadku kanálů a připadal jsem si jako bych mluvil s naprogramovaným robotem z Marsu. Ta paní vůbec netušila o co jde a neustále mě přesvědčovala abych si naladil TV Public i když jsem jí řekl, že jsem 30 km od satelitu. A to není poprvé. Děkuji
Děkuji za připomínku, pane Machajdo. Hovory monitorujeme a zvýšíme naši pozornost. Faktem je, že v drtivé většině případů má volající zákazník naprosto triviální problém (špatně nastavená anténa, špatně vložená karta, přijímač nepřipojen k síti atp.). A na tyto triviální problémy se naše operátorky primárně zaměřují. Volajícího odborníka může tato primitivní diagnostika otrávit, většinou však problém odhalí.

• ® motr - Chtěl bych se zeptat pana Glisníka co udělá za akci Skylink pro nás co jsme si už kartu výměna koupily a aktivovali již před termínem akce kterou dle mého názoru udělal zase jen pro uživatele s neplacenou nabídkou. A my co neustále Skylinku platíme a nečekáme pořád na nějaké akce a jdeme s technikou tak opět nic. Nás ta karta prostě těch 600 kč stála bez jakékoli akce. Můj názor je že to je akce většinou jen pro ty co mají neplacenou nabídku aby se podívali co tam je za programy a tím to pro ně zase skončí.
Před spuštěním naší akce na podporu výměny karet neexistoval jediný program, který by nebyl přístupný na starých kartách CryptoWorks. Kartu Výměna si tehdy (alespoň si myslím) kupovali jen zákazníci, kteří si koupili nový přijímač s dekodérem Irdeto. Jejich stará karta by v něm nefungovala a novou kartu získali podstatně laciněji, než kdyby si koupili kartu standardní. Pro výměnu karty se tedy rozhodli, protože se jim to vyplatilo.
Nesouhlasím s Vámi, že naše akce směřuje na zákazníky s neplacenou nabídkou. Vidím to přesně opačně. Zákazník s neplacenou nabídkou nemá žádný motiv kartu měnit. Naopak zákazník, který si předplácí, získává nyní kartu de facto zadarmo. Ale jak už to s časově omezenými akcemi bývá, jsou časově omezené – neplatí před datem spuštění ani po datu ukončení. Je tomu tak všude v obchodech i u Skylinku. V únoru jsem si koupil sekačku na trávu, v dubnu ji zlevnili o pár tisíc. Mám smůlu…;(

• ® ytong - Pane Glisníku s týmto rozšírením HD kanálov ste ma príjemne prekvapili.Po lokalizácii NG Wild HD budem ešte spokojnejší.Pretože som aj veľký fanúšik filmov chýbať mi bude iba CINEMAX HD.Je šanca zaradiť tento program v priebehu roka-dvoch ?
To jsem rád, že jste spokojen. Souhlasím s Vámi, že filmy nejsou v HD nabídce dosud dostatečně zastoupeny. V této oblasti připravujeme zlepšení. S Cinemaxem HD to však v letošním roce nevidím reálně.

• ® bibibo - Pýtať sa môžme kde ?
Hned tady:)

• ® milan59 - Dobrý den,jsem předplatitelem multi balíčku a dvoutunerového HD sat.přijímače (Mascom 5300).Chci si změnit Multi na balíček Kombi a vyměnit svoji Cryptoworks kartu za kartu ICE v akci výměna.A teď v čem je problém.Můj sat.přijímač nahrává dle situace někdy pořady zakódované a já je musím dodatečně třeba druhý nebo třetí den odkódovat.V systému Cryptoworks s tím nemám problém,ale s kartami ICE a Irdeto už jsou prý s dodatečným odkódováním problémy,protože se prý mění často klíče.Ptám se tedy.Půjde mi s kartou ICE odkódovat minimálně druhý den po nahrání zakódovaná nahrávka?
Děkuji za odpověď.

Dobrý den, pokud budete ICE kartu používat v dekodéru/CAM CryptoWorks (což soudím z Vašeho popisu), budete mít na odkódování nahrávky 10 dní. Doporučuji však raději ověřit u Mascomu. Jsou velmi ochotní a dokážou poradit.

• ® Dave.1 - Dobry den, vedete jednani o zarazeni AXN HD a Cinemax HD? Daji se tyto dve stanice cekat letos ve vasi nabidce nebo v tomto roce jeste ne? Jinak spokojenost s HD nabidkou, zejmena s HBO HD :) David
Dobrý den Davide, o zařazení AXN HD ani Cinemaxu HD prozatím nejednáme. Ale nová jednání zahajujeme každý měsíc. Uvidíme.

• ® Dave.1 - Dobry den, mate dostatek ICE karet na vymenu? Nebo je realna sance, ze kdyz se prihlasi treba vsech 300.000 platicich zakazniku o vymenu, ze budou uspokojeni? David
Dobrá otázka. Do konce tohoto týdne prakticky vyprázdníme sklad. 100 tisíc karet dorazí v pátek, dalších 30 tisíc příští týden. Myslím, že více neprodáme, tak velký optimista nejsem. ;)

• ® pevy - Pane Glisníku, nezdá se Vám současná cenová politika Skylinku poněkud nemravná vůči předplatitelům balíčku Multi, kteří (ačkoliv nedostanou přidán jediný nový program) ponesou hlavní cenový nárůst za Vaše služby ? Mimochodem, docela by mne zajímalo, jakým způsobem jste vybírali HD programy do balíčku Kombi. Tedy proč některý program JE součástí balíčku (např Eurosport HD či Nova sport HD) a některý naopak NENÍ (například History HD či Brava HD). Děkuji za odpověď.
Dobrý den, Pevy. K ceně MULTI jsem se již několikrát vyjadřoval – viz předchozí příspěvky.
Na nové ceně nespatřuji nic nemravného. Roky jsme nabídku rozšiřovali, aniž bychom cenu zvýšili. To nikdo za nemravné nepovažoval. Nyní jsme cenu dorovnali, aby odpovídala nákladům. Toto podnikatelské rozhodnutí jsme učinili s vědomím rizika. Naši zákazníci mají totiž naprostou svobodu. Nemají žádné závazky ani sankce. Pokud novou cenu nebudou ve velkém akceptovat, proděláme. Ať je to mravné nebo nemravné, o našem úspěchu rozhoduje jedině spokojenost zákazníků. A my jsme velmi silně motivováni, abychom jim poskytovali služby za ceny, které budou považovat za férové. Názory na férovou ceny se samozřejmě budou lišit. I kdyby MULTI stálo 20 Kč, najde se člověk, který tuto cenu bude považovat za nemravnou.
K výběru HD programů do KOMBI jsem již také odpovídal. Mám-li být konkrétní k Vašemu dotazu – programy z KOMBI, které zmiňujete, stály jen zlomek ceny programů, které v KOMBI nejsou. Při sestavování balíčků se zejména orientujeme podle licenčních poplatků za programy.

• ® motr - Dobrý den. Avízovali jste že ve vašem novém časopise bude i televizní program stanic které nabízíte. Když mi tento časopis přišel našel jsem v něm i kanál National Geographic Chanel HD. Ten ale v nabídce není! Mám to chápat tak že tento kanál v brzké době přidáte nebo je to jenom chyba časopisu?
Dobrý den. Program kanálu National Geographic Channel HD se do magazínu Skylink TV dostal nedopatřením. Ještě před měsícem jsme s jeho zařazením od května počítali, ovšem pak se náš bulharský partner, který program měl uplinkovat na satelit, rozhodl pro změnu. Se zařazením tohoto kanálu a s jeho lokalizací do češtiny však letos počítáme.

• ® moonword - Dobrý den. Bulharská platforma Satellite BG se kterou již Skylink spolupracuje, zveřejnila docela nedávno na svých stránkách, že kromě již dříve avizované stanice National Geographic HD přidá rovněž programy Viasat History HD a Viasat Nature HD. Plánuje Skylink zařadit některý z nich do nabídky formou simulcryptu?
Dobrý den, nových HD programů, které by bylo možno zařadit do nabídky, je stále více a více. O jejich zařazení vždy rozhoduje jejich atraktivita v kombinaci s cenovými podmínkami. Právě jsme naši nabídku rozšířili o 9 programů, z toho 6 HD. Potřebujeme trochu času k vyhodnocení reakce trhu, než se rozhodneme pro další rozšíření. Prosím o trpělivost.;)

• ® pistek1973 - Dobry den pan riaditel.
CHcel by som sa opytat, ci planujete dat do ponuky "sms ochutnavku" programov ako to uz byva zvykom. Dakujem. Prajem vela uspechov celemu Skylinku.

Zdravím Vás. SMS ochutnávku v takové podobě, jak ji zažili naši zákazníci v minulosti, pro nejbližší období nepřipravujeme.

• ® Czechlink - Dobrý den pane ředileli mám tu takový malí problém mám vaši kartu s pořadovým číslem 0000285 a v systemu je funkční ale fizicky mě ta karta nekoduje ani českou televizi volal jsem již na vaší linku byl jsem již na prodejně a tam mi řekli že je jediná možnost vyměnit kartu za poplatek 600 kč karta mě tehdy stala 3000 kč zvlášt jsem si musel kupovat novu asi za 600 kč zvlášt stv i novu cinemu zase za poplatek a mě to příjde jako dost sprostý vydíráni vy mě odpojíte kartu za kterou jsem v minulosti zaplatil dost nehoráznou sumu a já mám opět platit a za co je přes vás prosím něaká bezplatná možná vyměna ...? Pořádek dělá přátelé jinom že jste vyměnily kodovocí system jak to snad nemusím odnašet ne děkuji za kladné vyřízení moje číslo 775 638 205 děkuji
Dobrý den Czechlinku (dlouho jsem o Vás neslyšel).
Opravdu netuším, jakou vadu Vaše karta má. Výrobce udává životnost 10 let a my poskytujeme dvouletou (příp. tříletou) záruku. Je-li karta po záruce, nedokážeme pomoci. Jak sám píšete, my jsme Vám kartu neodpojili, bude mít asi mechanickou nebo elektronickou závadu.
Mám doma 10 let staré auto. Stálo mě spoustu peněz. Navíc jsem si tam nechal dodělat klimatizaci, stylové mlhovky a řadu krásných a drahých doplňků. Jenže mě to auto začalo zlobit. Měnil jsem obě kliky dveří, budu muset měnit turbo, zadní dveře. Vrazím do toho dalších pár desítek tisíc. Myslel jsem, že až mi auto doslouží, budu ho muset nechat sešrotovat. Ale inspiroval jste mě. Zkusím napsat do Citroenu, jestli by mi staré nepojízdné auto nevyměnili za nové. Když jsem už do něj nastrkal tolik peněz… Pořádek přece dělá přátele. To by mohlo zabrat, co myslíte? :)
Snad jsem Vás tím příměrem neurazil. To jsem neměl v úmyslu. Vše v dobrém. ;) Mějte se pěkně.

• ® viera571 - Chcem sa spýtať ako to bude s českými programami na slovensku.Veľmi by my chýbali.Bude sa dať potom kupiť karta a registrovať ju v čechách?Som slovenka ale na české programy som zvyknutá a neviem si predstaviť že by neboli dostupné pre nás.Prosím ak máte tu možnosť a je to vo Vašich silách nedovolte to.Dakujem za pochopenie.Na Vaše odpovede budem čakať s nádejou.Dudeková Viera.
Naprosto Vám rozumím, paní Dudeková. V době satelitního přenosu, který nezná hranice, se dá těžko zamezit, aby Slovák sledoval programy určené pro ČR a Čech sledoval programy pro SR. Na druhé straně má právo vysílatel programů rozhodnout o tom, na kterých kartách daný program bude dostupný. Skylink tu moc nemá. Děláme, co můžeme, aby naši zákazníci v obou zemích byli spokojeni. Lépe odpovědět nedokážu. Mějte se pěkně.

• ® pevy - Vím, že se chystá ke startu Barrandov HD. V jakém režimu bude tento program dostupný pro diváky ? Bude v nabídce Grátis, vč. CW karet jako Nova HD, nebo jinak ? Díky za odpověď.
Chystá, chystá… Podmínky zveřejníme, až to bude aktuální. Pracujeme na tom. Prosím o trpělivost.;)

• ® joscer - Dobrý den, i když nepřepokládám, že se na mojí otázku dostane, stejně se zeptám (budete to mít alespoň jako podnět ke zlepšení služeb): jaký máte ve Skylinku poměr obdržených podnětů (stížností) přes web k těm, na které odpovíte alespoň jedním slovem. A proč se na to ptám?
Poslední dobou jsem si několikrát stěžovaval na špatné dekódování. Poprvé mi bylo odpovězeno, že to bude vadným modulem Neotion (Skylink ready) a když jsem pak popsal jak jsem vše testoval s jinou kartou a jiným modulem, z čehož vyplývalo, že se jedná spíše o špatně poskytovanou službu, tak už mi nebylo odpovězeno vůbec. Naposledy jsem psal v neděli odpoledne a v pondělí ráno. A také žádná reakce.
Považujete takové jednání za korektní vůči abonentům, kteří si platí tu nejvyšší službu? Resp. k těm, co si platí jakoukoliv službu?
Pokud nechcete odpovědět veřejně, odpovězte mi alespoň na e-mail josefrc@seznam.cz.

Dobrý den, joscere. Na všechny dopisy i e-maily zákazníků odpovídáme zpravidla téhož dne. Aktuálně jsme však ve svízelné situaci. Havárie vody způsobila zatopení naší budovy od podkroví do sklepa.:( Přes tuto havárii jede náš zákaznický servis ve velmi ztížených podmínkách v maximálním možném rozsahu. Po doručení magazínů Skylink TV se objevila velká vlna dotazů a zdvojnásobil se počet hovorů. Naše operátorky se primárně soustřeďují na zvedání telefonů, odpovědi na písemnou korespondenci vyřizují se zpožděním. Jen pro Vaši informaci, naše operátorka aktuálně zvládne cca 120 hovorů za směnu plus 50 e-mailů. Docela fofr:warning:. V běžném provozu je to mnohem méně. Počítám, že vlna dotazů během týdne opadne. Děkuji za pochopení, Váš podnět jsem nechal prošetřit a nepodařilo se nám Vaši korespondenci podle Vaší adresy najít. Ozveme se Vám e-mailem.

• ® janko5.5 - Chcem sa spitat ci bude aj teraz v maji ochutnavka programovou pomocou sms.Dakujem
Pro nejbližší dobu ochutnávku přes SMS nepřipravujeme.

• ® janko5.5 - Chcem sa spitat ze ak si zakupim kartu skylink vymena co sa stane z tou starou treba ju vratit.?
Po registraci karty Výměna dojde k deaktivaci Vaší staré karty CryptoWorks. Kartu si můžete ponechat.

• ® Siso - Prosím či neuvažujete zaradiť do Kombi alebo HDplus zaradiť detsky program Boomerang v MPEG 4? To by tú ponuku úplne doplnilo.Ďakujem
O Boomerangu jsme zatím neuvažovali. Souhlasím ale s Vámi, že v HDčku dětský program chybí. Pracujeme na tom.

• ® mavcz - dobrý den,současný obsah HD balíčku mi vyhovuje, jen nechápu, proč tak dlouho trvá lokalizace a zapojení EPG,když u hudebních kanálů bude určitě originál? Přibude i NG HD, když je ve Vašem časopise? Děkuji a přeji pěkný den Vlad
Dobrý den, některé nové programy uplinkuje náš bulharský partner. Nastavení českého EPG nám ještě chvíli potrvá, jejich technologii nemáme pod naší kontrolou. Prosím o trpělivost. K NGC HD jsem se již vyjadřoval. Počítáme se zařazením i lokalizací v průběhu letošního roku. Mějte se pěkně.

• ® emilb - Kdy lze ocekavat sportovni balicek - jen sportovni HD a SD programy?
Bude moznost predplatit si jednotlivy placeny kanal na den?

Sportovní balíček ze sportovních SD a HD programů bychom samozřejmě dokázali sestavit. Naše náklady na něj by však byly přibližně stejné jako náklady na MULTI HD. Proto bychom jej nemohli poskytovat za cenu nižší než MULTI HD. To mi nedává smysl. Více informací k logice a ekonomice sestavování balíčků najdete v předchozích reakcích. O předplatném na jeden den prozatím neuvažujeme.

• ® sibrinky - Budou mít uživatelé "českých" přístupových karet možnost sledovat i nadále slovenské programy? Děkuji. Honza.
O přístupnosti programů na daném teritoriu rozhoduje jejich vysílatel. Naše platforma je pouze distributorem a jsme povinni se řídit instrukcemi vysílatele. Proto na Vaši otázku nedokážu jednoznačně odpovědět.

• ® Zdimera - Dobrý den, pane Glisníku! Tento týden budu registrovat novou kartu Skylink ICE a na satelitních diskusích jsem byl předem varován, že s touto kartou budu mít problémy s dekódováním nahrávek na dvoutunerovém TF 7710 HD PVR, který byl ještě nedávno nabízen i na e-shopu Skylinku, z důvodu vysoké frekvence zasílání nových zápisů a kódů na ICE a Irdeto karty. Pravděpodobně tedy již druhý den nestihnu záznam dokódovat.
Jsem zákazníkem společnosti TaT od srpna 2001, vlastníkem 4 karet. Nikdy jsem Vaši firmu neokradl ani o haléř, nesdílím, nemám blocker, nevyužívám emulaci, nevypaluji DVD z HDD přijímače, ale mám početnou rodinu. Každý chce vidět to své a někdy to bez nahrávání několika programů současně nejde. Když mi spárujete můj přijímač nebo můj modul s kartou, když mi zamezíte, aby nahraný záznam nešel vypálit nebo nemohl opustit HDD, nevadí mi to, ale nechte mě, prosím, se alespoň podívat např. na včerejší film, u něhož jsem věděl, že usnu a moje manželka si zároveň nahrávala seriál. Pak to stejně všechno vymažu.
Podle vyjádření firmy Irdeto se kódovací systém upravuje na žádost objednavatele, tedy v tomto případě Skylinku a je prý pouze na něm, jak bude fungovat.
Osobně budu držet staré karty Cryptoworks co možná nejdéle i za cenu, že si nebudu moct některé programy předplácet. Jirka z Liberce.

Dobrý den, Jirko. Máte pravdu, že parametry systému podmíněného přístupu do značné míry dokážeme ovlivnit. Naprosto však nedokážeme ovlivnit chování přijímačů a modulů, které neprošly našimi testy a certifikací. Na trhu jsou stovky různých přijímačů a asi tisíce různých firmwarů. A k tomu různé CAM moduly. Ale pokusím se odpovědět. Pokud budete i nadále používat svůj CAM modul CryptoWorks, bude Vám karta ICE fungovat podobně jako stará karta CryptoWorks. Nevím ovšem, jak Váš přijímač zpracovává nahrávku. Můj Topfield nahrávky odkódovává ve stand by režimu, takže je mohu sledovat kdykoli v budoucnu. Tuto funkci autodekódování pravděpodobně podporuje i Váš přijímač, jen nevím, kterou verzi firmware máte. Zeptejte se, prosím, u importéra – firmy Antenex. Určitě budou znát odpověď. Zdravím do Liberce.:)

• ® libortymes - Dobrý den, zajímalo bymne, jak je to s novým magazínem, který začínáte vydávat co 14 dní. První číslo mělo být pro všechny do konce dubna, bohužel jsem do dnešního dne žádné číslo nedostal(mám 2 karty)
Dobrý den, nový magazín Skylink TV nebudou dostávat všichni zákazníci. Přednostně předplatitelé placených balíčků KOMPLET, MULTI HD, HD PLUS a KOMBI a občas i ostatní. Máme přes 1,4 miliónu zákazníků, magazínů vydáváme 200 tisíc. Mrkněte se na náš web, tam najdete více informací.

• ® mavcz - říkáte, že porno, aby běželo celý den, musí být premiové, ale gay kanál neni v balíčku a taky je od 24-6...proč?
Pokud program pro dospělé vysílá 24 hodin denně, nelze jej zařadit do běžného balíčku, ale pouze jako prémiovou službu. To je podmínka, kterou jsme nuceni dodržovat. To, že Man-X nevysílá 24 hodin denně, však neznamená, že by nemohl být prémiovou službou.

• ® hallmark_23 - Vazeny pan Glisnik,
Chcem sa Vam podakovat za skvele rozsirenie ponuky na program MTVNHD som cakal dlho a dockal som sa.Tiez program Deluxe Lounge HD je skvely- dobre sa pri nom da relaxovat,urcite netvrdim,ze ho sledujem cely den.Obcas sa ale obraz pri programe MTVNHD zasekne a obraz sa rozkockuje.Evidujete tento problem?

Dobrý den, jsem moc rád, že jste spokojen. O rozpadání obrazu MTVNHD jsem neslyšel. Ale pokud se budou takovéto stížnosti objevovat, necháme program monitorovat. Mějte se pěkně.

• ® Zipko1 - Dobry den! Chcem sa opytat ci neuvazujete o tom ze by ste predlzili platnost kreditu ktory obdrzime za vymenu CW karty za ICE. Podla mna to je velmi kratka doba 6mesiacou na minutie kreditu za Vase sluzby. Urcite by to vyuzilo viac ludi, a o to Vam ide aby sa co najskor vymenili karty. A ci planujete sms ochutnavku. Dakujem za odpoved.
Dobrý den, Zipko1. To víte, že bychom rádi zákazníkům nejraději všechno poskytovali zadarmo. Měli by nás (snad?) mnohem raději. Jenže to má háček. Jsme soukromá firma a musíme hospodařit se ziskem ne se ztrátou. Takže děláme kompromisy. Snad těch 6 měsíců většině zákazníků vyhoví. Pokud aktuálně předplácejí, využijí bonus hned, pokud mají jen neplacenou nabídku, nemusejí kartu měnit. SMS ochutnávku neplánujeme.

• ® Siso - Dobrý deň. Chcel som spýtať na zaradenie programu Boomerang v MPEG 4 do ponuky HD Plus pretože to tam jediné chýba na vyváženie. A ešte nejaké Slovenské HD (Markíza a pod.) Inak si myslím, že sa zatiaľ správate fér a držím palce. S pozdravom
Dobrý den, o Boomerangu prozatím neuvažujeme, ale do HD PLUS dětský program patří. Něco vymyslíme, nebojte se. I slovenského HDčka se dočkáte. Díky za podporu:)

• ® pypo - Bolo by možné vytvoriť samostatný filmový balík(mgm+filmbox+cinemax), alebo aspoň samostatný cinemax?
Balíkování programu Cinemax je smluvně velmi omezeno. Bez HBO jej poskytovat nesmíme. Bohužel.

• ® mavcz - musí mít magazín Skylink TV tak malinký písmenka...myslím si, že to je pro spoustu lidí nečitelný, dík za vyjádření
Taky mám raději větší písmena. Snažili jsme se držet standardu běžných magazínů. Už tak je to 116 stran a stojí to hodně peněz. Zvětšením písma bychom počet stran a náklady ještě zvýšili. Reálně to nevidím.

• ® viera571 - Dobrý den,chcem sa spýtať či naozaj hrozí zrušenie českých programov na slovensku.Prečo je NOVA taká krutá na slovákov?
Nedokážu posoudit, nakolik je přístup vysílatele k vysílání programu na příslušném teritoriu záležitostí komerční a nakolik licenčně-právní. My jsme jen distributor. Děkuji za pochopení.

• ® lukisssssss - pridása do ponuky skylink VH1 Classic a Boomerang?
Nabídku jsme právě rozšířili o 9 programů. O dalším rozšíření prozatím není rozhodnuto. Díky za náměty.

• ® taklad - Dobrý deň! Chcel by som sa opýtať, či počítate s programami Animal planet HD, Viasat History + Nature HD?
Jak jsem uvedl v předchozích příspěvcích, právě jsme naši nabídku rozšířili o 9 programů, z toho 6 HD. Potřebujeme trochu času k vyhodnocení reakce trhu, než se rozhodneme pro další rozšíření. Prosím o trpělivost.

• ® DadiQ - Mám otázku, jestli jste již uvažovali o zařazení kanálu Nickelodeon CZ. Poté mne ještě zajímá jestli třeba nevíte něco o Disney Channel HD u nás.
Děkuji

O Disney v HD jsem neslyšel, o Nickelodeonu jednáme. Chce to čas.

• ® Mato3 - Takže tak či tak za výmenu karty bude treba zaplatiť ? Či to urobím teraz či napríklad budúci rok ? Dokedy budú funkčné karty s Cryptoworksom ? Pred časom som písal na stránku SKYLINKu a neodpísali mi. Viete s tím niečo urobiť aby v budúcnosti sa také veci nestávali ?
Ďakujem

Nám kartu nikdo zadarmo nedodá a k zákazníkovi ji nikdo zadarmo nepřepraví. Hledáme způsoby, jak výměnu financovat bez zbytečných nákladů na straně zákazníka (viz aktuální akce výměna s bonusem). Pošlete mi informaci, kdy jste nám psal, pokusím se Váš příspěvek vyhledat. Běžně odpovídáme téhož dne.

• ® taklad - Na CT HD už dlhšiu dobu nefungujú DVB titulky. Prečo?
To opravdu nevím. Vysílání tohoto programu Skylink nezajišťuje, je to plně v režii ČT.

• ® Honza z HK - Dobry den,
chtel bych se zeptat,zda bude take zarazen program HBO2 a Animal Planet? Take zda v balicku Kombi bude program National Geographic v HD??
Neuvazujete o ponechani programu STV1 v HD ve Vasi nabidce? Prip Tv Markiza HD?
Dekuji,
Honza

Dobrý den Honzo, na dotazy k budoucím změnám v nabídce jsem v předchozích příspěvcích již mnohokrát reagoval. Programové novinky se nedají zveřejňovat takhle v chatu na webu. Díky za pochopení a zdravím do Hradce.

• ® Jupi - Dobrý deň ešte raz.
Môžete nám prezradiť čo bude po STVHD ked sa skončia MS v hokeji?
že by ten Eurosport 2 HD alebo iný program :)

Prozradit nemůžu. Prosím o trpělivost. Bude to Eurosport 2 HD alebo iný program;)

• ® backi - Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať na program Animal Planet HD. Je tiež možné, že ho zaradíte? Druhá časť otázky sa týka modulu rdeto Smith. Mám TV SONY BRAVIA kdl 32V5800 a ICE kartu, ale nejdú programy Sport 2 a Paprika a Muzika CS. Kolega volal technikovi, vraj je problém so softvérom týchto modulov. Budem si musieť kupovať nový modul alebo bude softvér aktualizovaný? Eurocam modul to už vraj vyriešil. Vďaka za odpovede, Juro

Dobrý den Juro. K programovým novinkám jsem se vyjadřoval v předchozích reakcích. Mrkněte se na ně, tlačí mě čas.
K druhé otázce: O změně software musí rozhodnout jeho výrobce. Zkuste kontaktovat importéra nebo prodejce modulu. Odpovědět nedokážu.

• ® backi - Obraz na MTVNHD sa občas rozkockuje aj mne, reagujem na postreh diskutujúceho hallmarka. S pozdravom Juro
Díky za informaci, mrkneme se na to.

• ® filipes - děkuji pane Glisník za odpověď,a mám jednu prosbu- objevujte se častěji na konkurenčním webu P.ara.b.o.l.a.cz.Vím že jste zaneprázdněn ale kolikrát se takto dá předejít nedorozuměním či rychlejšímu vysvětlení či nápravě.Albrecht
Dvakrát do roka děláme setkání s našimi partnery – distributory a prodejci (přes 600 lidí!). Velmi podrobně a otevřeně vysvětlujeme věci, které se v diskusích na odborných serverech pořád dokola propírají. Dost spoléhám na to, že naše informace pomohou přenést dále. Díky za podporu. Mějte se fajn.

• ® Pepson - Dobrý den pane Glisníku, nevím jestli se ještě dostane na můj dotaz, ale chtěl bych se zeptat, zda Skylink bude v budoucnu experimentovat s parametry vysílání (EMM, ECM) a paralyzuje tak přijímače s necertifikovanými čtečkami, jako se to stalo nedávno. Mám přijímač s UNI čtečkou s alternativním SW a kartu ICE. S jeho funkčností jsem naprosto spokojen a rád bych jej ještě nějaký čas využíval jako druhý STB v dětském pokoji. Děkuji za odpověď. Josef Jež
Dobrý den, pane Ježi. Boj proti pirátům je nekonečný a moderní systémy podmíněného přístupu jsou proto velmi dynamické a obsahují celou sadu nástrojů, které je možno použít a bude-li nutno, použijeme je.
Stále dokola opakujeme, že funkcionalitu nelicencovaných dekodérů v budoucnosti nejsme schopni zajistit, protože jejich programátor s největší pravděpodobností nemá nejmenší ponětí o budoucím chování našeho systému podmíněného přístupu. Kdosi cosi naprogramoval a my ani Vy ani prodejce naprosto netuší, jak. Při nejlepší vůli s tím nedokážeme nic dělat.

• ® emilb - Mimo 3 stanic na 19,2 mate vse na pozici 23,5. Zajimalo by me, proc mate zrovna eurosport na 19,2 a jeste s dost spatnou kvalitou v porvnani s eurosporty od ostatnich.
Eurosport na 19,2 uplinkuje náš nizozemský partner. Pro náročnější diváky s většími nároky na kvalitu obrazu máme Eurosport HD.

• ® backi - Dúfam, že sa dostanete i po tie naše moduly Irdeto ICE, čakáme na odpoveď viacerí :) vďaka, Juro
Nerozumím dotazu, tak alespoň zdravím.

satCentrum - Tak to byl poslední dotaz v dnešním opravdu rekordním chatu on line, na tolik otázek ještě nikdo ve více jak dvouleté historii chatů na satCentrum neodpovídal :) Děkujeme panu Glisníkovi za trpělivost při odpovídání a jemu i celému kolektivu Skylinku přejeme hodně spokojených abonentů a šťastnou ruku při rozšiřování satelitní nabídky o nové programy!
Děkuji za pozvání, byl to příjemný maratón. Hodně štěstí.:)


Další články z rubriky:
26.10.2010 • On line na satCentrum: NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS
03.04.2010 • On line na satCentrum: National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS
20.01.2010 • On line na satCentrum: Towercom - poskytovatel DVB-T a DVB-S na Slovensku
08.10.2009 • On line na satCentrum: Janis Sidovský - TV Barrandov
28.09.2009 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink
17.09.2009 • On line na satCentrum: Daniel Klička - CS Link


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist