Pirátskemu príjmu TV signálu už čoskoro „odzvoní”
Autor: PR Press UPC Broadband Slovakia , e-mail: upc@upc.sk Přidané: 16.06.2011
Pirátskemu príjmu televízneho signálu v Bratislave a blízkom okolí už čoskoro „odzvoní“. Spoločnosť UPC, najväčší káblový operátor na Slovensku, začala testovať digitálne vysielanie cez MMDS a následne v najbližšom období zakóduje televízny signál poskytovaný bezdrôtovým systémom MMDS. Signál bude od júla poskytovaný digitálnym spôsobom, znemožňujúcim jeho nelegálny príjem, ktorý v súčasnosti využíva asi 30 000 domácností.


V digitálnej MMDS ponuke spoločnosti UPC budú môcť diváci v hlavnom meste a jeho okolí sledovať niekoľko desiatok staníc všetkých žánrov v digitálnej obrazovej a zvukovej kvalite. Súčasťou ponuky je taktiež množstvo výhod digitálnej televízie, ako je elektronický programový sprievodca, paralelné nahrávanie viacerých programov, výber jazykovej verzie a iné funkcie, ktoré zvyšujú komfort zo sledovania televízie.

„Televízny signál poskytovaný bezdrôtovým systémom MMDS, ktorý využívajú domácnosti v Bratislave a blízkom okolí, bol a stále je veľmi obľúbený, keďže na jeho príjem postačuje anténa. Od júla budú užívatelia k anténe potrebovať set top box, ktorý im zapožičiame bezplatne počas doby využívania tejto služby. Diváci týmto získajú kvalitnú digitálnu televíznu službu za veľmi výhodných podmienok,“ uviedol Martin Maťašeje, generálny riaditeľ spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA.

Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA začiatkom júna tohto roku získala povolenie od Telekomunikačného úradu SR na prevádzkovanie služby MMDS na obdobie desiatich rokov, t.j. až do konca júna 2021. Povolenie umožňuje poskytovať televízne digitálne služby vo frekvenčnom pásme 2200 – 2300 MHz pre lokalitu Bratislava s blízkym okolím.

Spoločnosť UPC je najväčším káblovým operátorom na Slovensku a v súčasnosti poskytuje televízne, internetové a telefónne služby v 34 mestách. Užívateľom digitálnej televízie ponúka vyše 120 televíznych staníc všetkých žánrov, vrátane staníc v HD kvalite, ale aj vysielanie v 3D formáte. Spoločnosť UPC poskytuje zároveň najrýchlejšiu internetovú službu pre domácnosti UPC Fiber Power s rýchlosťou až do 120 Mbit/s, ako i telefónnu službu UPC Telefón.

Viac informácií o službách UPC záujemcovia získajú na UPC Infolinke 02 / 594 22 222, na stránke www.upc.sk alebo osobne na zákazníckych strediskách UPC.


Jaroslav Kolár, hovorca UPC Broadband Slovakia

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4590/piratskemu-prijmu-tv-signalu-uz-coskoro-odzvoni/